# SAGENE RING MÅ SEES!

SOLGT VISNING AVLYST | stor balkong m.kveldssol | garasje | heis | tillbaketrukken beliggenhet i populære Sagene Ring

Pontoppidans gate 9B , 0462 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

46%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 61 m²
Bruksareal 61 m²
Bruttoareal 67 m²
Tomt 2 445 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 5
Byggeår 1998
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 280
Energimerking D
FINN.no 221431550
Sist endret 14.06.2021 17:36
Prisantydning 5 750 000
Totalpris 5 842 503
Ligningsverdi 1 123 681,-

Beregnet totalkostnad

5 750 000,- (Prisantydning) 77 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 827 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 842 503,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi har for salg en kjempefin og stor 2-roms i populære Sagene Ring!
Leiligheten ligger i 5. etg. og har enkel adkomst fra heis. Leiligheten har en bra planløsning med store vindusflater som slipper lyset inn. Lyse overflater og nytt laminatgulv i enstavs kalket eik fra 2021. Rommene har en god størrelse og er enkle å møblere. Den flotte innvendige boden er perfekt som hjemmekontor.
Den store balkongen vender ut mot rolig gårdsrom omkranset av fine eldre trehus med flotte hager og spiret på Sagene kirke i bakgrunnen. Balkongen har nydelig ettermiddags- og kveldssol.
Garasjeplass i oppvarmet garasje med direkte heisadkomst fra leilighetsplan.
IN-ordning og sikringsfond.
* Usjenert toppleilighet uten gjenboere
* Stor balkong på 7,5 m2 med ettermiddags- og kveldssol
* Garasjeplass
* Heisadkomst til leilighet fra garasjeplass
* Stor 9,5 m2 bod på loft med heisadkomst
* Leiligheten vender ut mot stille gangvei
* Moderne
* Nylagt gulv i nordisk kalket eik
* Kabel-TV
* Bredbåndstilknytning
* Populært boområde
* Barnevennlig
* Sentralt

Innhold

Leiligheten inneholder: Entre, stue, kjøkken, soverom, bad og balkong.
Leiligheten disponerer i tillegg bod på loft på 10 kvm med heisadkomst.
Garasjeplass nr. 120 i oppvarmet garasjeanlegg med adkomst fra heis medfølger salget.

Entré

Leiligheten har enkel trappefri adkomst med heis. Entreen har plass til det man behøver av sko og yttertøy og ekstra lagringsplass finnes i garderobeskap. Leiligheten disponerer i tillegg en stor loftsbod på 9,5 kvm med heisadkomst for ytterligere lagringsplass.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i oppgang og dørcallingen har video.

Stue

Lys og tiltalende stue med store vindusflater som åpner opp rommet. Fra leiligheten er det utsikt til gammel sjarmerende trehusbebyggelse og spiret på Sagene kirke. Her bor man tilbaketrukket og usjenert. Stuen er stor og kan enkelt møbleres med både sittegruppe og spiseplass. Overflatene i stuen er malt i en lys og tidsriktig farge. Som resten av leiligheten er det lagt nytt pent enstavs laminatgulv i nordisk kalket eik. Både kabel-TV og internett er inkludert i felleskostnadene. Den innvendige boden benyttes i disse dager som et praktisk hjemmekontor, men har ulike bruksmuligheter.

Garasjeplass

Garasjeplass nr. 120 i oppvarmet garasjekjeller medfølger salget. Det er enkel adkomst til kjelleren med heis og inngangen fra gaten er i Thurmanns gate. Ønsker du lader til elbil er infrastrukturen klargjort til det.
Fra garasjeplassen kan man gå tørrskodd til Coop Extra!

Kjøkken

Tidløst og pent kjøkken fra byggeår. Kjøkkenet er oppgradert med oppvaskmaskin og kjøkkenarmatur fra 2021. Kjøkkenet har hvitmalte fronter og laminat benkeplate. Integrert komfyr med keramisk koketopp fra 2018, frittstående kjøleskap med frys og frittstående ny oppvaskmaskin fra 2021. Den delvis åpne løsningen mellom stuen og kjøkkenet er sosial og praktisk.

Bad

Pent flislagt baderom fra byggeår. Badet har oppgradert innredning og det ble satt inn nytt dusjhjørne i 2021. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i hjørnet. Varmekabler på gulvet og avtrekk i himling. Badet har en god størrelse.

Balkong

Nydelig balkong med utgang fra stuen. Balkongen er på ca. 7,5 kvm med god plass til både sittegruppe og grill om ønskelig. Solen titter frem om sommeren fra ca. klokka 16.45 - ca. klokka 21.00. Som resten av leiligheten vender balkongen mot stille og rolig område bestående av beplantning og koselige trehus. Sagene kirke sees i bakgrunnen.

Soverom

Lyst og pent soverom som vender inn mot rolig område. Soverommet har god plass til dobbeltseng og det er bra med lagringsplass i den doble garderoben.

Beliggenhet

I Pontoppidans gate 9B bor du tilbaketrukkent og usjenert til i et at de mest populær gårdene på Sagene. Leiligheten vender i sin helhet mot stille og rolig område og det er ikke innsyn.
Den nærmeste matbutikken er Coop Extra med bla. post i butikk. Hit kan du faktisk gå tørrskodd via garasjeplassen. I tillegg finnes flere søndagsåpne butikker rett i nærheten og en av byens beste grønnsakshandlere ligger også i nabolaget.
Sats Sagene er plassert i indre gårdsrom på Sagene Ring. Dørstokkmila blir ikke kortere enn dette! Det er også nydelige tur- og treningsmuligheter langs Akerselva og i flere av de vakre parkene på Sagene. Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret er også i nabolaget.
Området er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet og Bamboo ligger rett rundt hjørnet. I tillegg er Tiffanys, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar og Kaffe Gram et lite utvalg som er verdt å nevne.
Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Sagene har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 har du nesten rett utenfor leilighetsdøren. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Fra Sagene er det ikke mange minutters gange til Torshov, Løkka, Alexander Kiellands Plass eller St.Hanshaugen.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Videre går veien opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby), 37 (Helsfyr/Nydalen T), 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon) og 20 (Galgeberg/Skøyen). Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen. Nytt bysykkelstativ i Stavangergata.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Felleskostnader

3 383 pr. mnd. Inkludert er betjening av andel gjeld, kabel-TV og internett fra Telia, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold
Herav:
Felleskostnader 1.877,-
Garasje 142,-
Kabel-tv 389,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK01 975,-
Ønsker man å nedbetale sin andel gjeld via IN-ordningen vil felleskostnadene reduseres til kr 2.408,- per måned.

Andel fellesgjeld

Kr 77 000,- per. 05.05.2021

Andel formue

Kr 23 886,- per 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBBK01-98207365459
Type: A
Restgjeld: Kr 5.580.091,-
Restløpetid: 7 år 1 mnd.
Termp. pr. år: 2
Type rente: Flyt
Rente: 1, 90%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning:
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Individuell nedbetaling av fellesgjeld:
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir
andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at
andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget.
Ved henvendelse til OBOS Avdeling medlemslag vil andelseier få informasjon om avtalens
betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.05 og
30.11 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned
før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS'
klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil
nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier.
24 Pontoppidan B/L
Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert
sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med
felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 123 681 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 045 253 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 67 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra Stockfletchs gate og via indre gårdsrom i Sagene Ring. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Tomt

Areal: 2 445 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Medfølgende i salget er garasjeplass nr. 120. Det er direkte heisadkomst ned til den oppvarmede garasjekjelleren. Parkeringsplassen har ikke lader for elbil men det er mulig å installere dette på egen regning om ønskelig.
Ladeanlegg for elbiler ble installert i 2020. Denne plassen har ikke lader, ny eier som vil ha ladeplass må dekke kostnader til ladeboks og montering selv.
For leiligheter med garasjeplass, så følger garasjeplassen leiligheten ved salg. De kan ikke omsettes på annen måte.
Innkjøring til garasjen fra Thurmanns gate.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner.
Etasjeskillere av betong. Yttervegger forblendet med teglstein. Tak av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget).
Leiligheten har Swedoor glatt entredør med brannklasse B30 og lydklasse 35db samt dørpumpe. Balkongdør og vinduer fra byggeår med karmer av
tre og to-lags glass. Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på bygget fra 2000.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.
Utleie av egen bolig (bruksoverlating):
Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke
og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved
henvendelse til OBOS.
Nye regler for korttidsutleie trådde i kraft fra 01.01.2020:
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må
selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen
gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover
30 dager. Det må presiseres at dersom korttidsutleien medfører urimelig sjenanse eller ulempe
for noen kan dette følges opp som mislighold og gi grunnlag for de vanlige sanksjoner
mot dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på baderomsgulv.

Energiforbruk

Selger har hatt strømkostnader på ca. kr 500,- - 600,- per måned de siste årene.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger og næring. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
1998/62559-2/105  Hjemmel til eiendomsrett  
23.10.1998 
Vederlag: NOK 58.500.000
KJØPER:BORETTSLAGET PONTOPPIDAN  
Org.nr: 978702368
avgiftgrunnlaget rettet til kr. 5.235.026,-.
Heftelser:
*1998/48291-4/105  Erklæring/avtale   20.08.1998  Bestemmelse om vann/kloakkledning
* 1998/48291-5/105  Erklæring/avtale    20.08.1998  Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan- og Bygningsetaten og punkt 2 ikke uten samtykke fra Oslo Vann- og avløpsverk.
*1998/48583-1/105  Bruksrett   21.08.1998  Gjensidig bruksrett og plikter vedkommende uteareal
*1998/62565-1/105  Obligasjon    23.10.1998 
*1998/62565-2/105   ** Prioritetsbestemmelse   23.10.1998  veket for: OBLIGASJON 1998/62564-2/105
* 2002/68751-1/105   ** Prioritetsbestemmelse   21.10.2002   veket for: PANTEDOKUMENT 2002/68745-1/105
* 2002/68745-1/105  Pantedokument   21.10.2002

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Generelle opplysninger om Pontoppidan B/L:
Borettslaget består av 56 andelsleiligheter.
Pontoppidan B/L er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer
978702368, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse:
Pontoppidans Gate 9A
Pontoppidans Gate 9B
Borettslaget er medeier i sameiene Sagene Ring Vel og Sagene Ring Garasjesameie.
El-billading og avtale med Charge365:
Styret tilrettela i juni for at andelseiere med garasjeplass kan lade el-bilene sine. Arbeidet
ble gjennomført i juni av Lefdal Installasjon AS. Styret inngikk også en avtale med
Charge365 i januar 2021 for fakturering og support av ladesystemet, slik at andelseiere
månedlig automatisk trekkes for brukt strøm.
Renhold:
Borettslaget har avtale med Bjerkan Renholdstjenester om renhold av fellesarealene.
Vaktmester:
Pontoppidan B/L har avtale om vaktmestertjeneste med Rudolfsen Vaktmestertjenester.
Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2019 - 2020 Ladeanlegg for el-bil

Forkjøpsrett

Forkjøpsretten parallellavklares med salget.

Ja/ Nei

Forsikring

Tryg forsikring
Polisenummer: 6596090

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 2 665 077,-.
Dette er kr 32 923,- lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere kapitalkostnader
grunnet rentenedgang.
Andre inntekter består i utbetaling av et skadeoppgjør.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 2 321 411,-.
Dette er kr 378 711,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak kostnader på
kr 422 500,- til nødvendig utskifting av takvinduer som ikke var budsjettert.
Resultat:
Årets resultat på kr 546 155,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til
egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr i leiligheten under forutsetning av at andelseieren følger de regler som andelseierne selv vedtar i generalforsamling. Følgende regler gjelder inntil andelseierne i generalforsamling vedtar noe annet:
a) Ekskrementer som dyret etterlater seg skal fjernes umiddelbart.
b) Hunder skal holdes i bånd og luftes utenfor borettslagets område.
c) Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser.
d) Dersom det kommer berettigede klager over at dyreholdet sjenerer naboene ved lukt, bråk eller på annen måte, forplikter eieren seg til å fjerne dyret fra leiligheten dersom det ikke kan oppnås en minnelig ordning med den beboer som blir sjenert.
e) For øvrig vises til politivedtektene for Oslo angående dyrehold.
f) Det er en uttrykkelig forutsetning for tillatelse til dyrehold at borettslagets dyreholdserklæring blir undertegnet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
* integrerte hvitevarer på kjøkkenet
* skap i entre og på bad, samt hylleseksjon i bod
* lampe bad og entre
* taklampe soverom og over spisestue medfølger kun etter avtale
* vaskemaskin medfølger kun etter avtale
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Pontoppidans gate 9B, 0462, Oslo, Gnr. 221 bnr. 280, andelsnr. 46 i Borettslaget Pontoppidan med orgnr. 978702368 i Oslo kommune

Eier

Linda Johansen

Oppdragsnummer

19-21-0145

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.