# "LIREKASSEGÅRDEN" / BESTE TORSHOV

Stor, lys og gjennomgående pen 2-R i klassisk Torshovgård I Moderne kjøkken og bad I Vedovn I Nydelig bakgård

Edmund Neuperts gate 2 , 0475 Oslo

BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Zehra Catak Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

50%

har bolig mellom 60-120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 54 m²
Bruksareal 54 m²
Bruttoareal 58 m²
Tomt 379 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1924
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 76
Energimerking F
FINN.no 221044449
Sist endret 16.06.2021 08:57
Prisantydning 4 500 000
Totalpris 4 767 181
Ligningsverdi 1 042 620,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) 251 678,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 751 678,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 767 181,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, baderom, soverom og omkledningsrom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6m².

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. I entréen har du god plass til sko og yttertøy i åpen garderobe, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.
Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med lys laminat på gulv og glatte malte overflater.

Stue I Stor, lys og fin stue med moderne vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med lys laminat på gulv og glatte malte overflater med en fin kontrastvegg med fin original teglstein.
Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, og de brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. Alle vinduene ble byttet i regi av brl. i 2006. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,77 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. I hjørnet av stuen har du en moderne vedovn fra 2014 som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge. Pipeløpene ble rehabilitert i regi av brl. i 2012.

Kjøkken I Stilrent og moderne kjøkken fra 2015

Leiligheten har et lyst og innbydende separat kjøkken med spiseplass. En stor klassisk vindusflate som slipper inn godt med lys, samtidig som det er minimalt med innsyn og hyggelig utsyn over bakgården.
Stilrent og moderne kjøkken fra IKEA som var nytt i 2015. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og lys laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Veggene er malt med en slitesterk maling som tåler vask og det er montert en fin glassplate ved oppvaskkummen.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, mikrobølgeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin, samt plass til frittstående kjøleskap med frysedel. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen, frittstående kjøleskap følger i utgangspunktet ikke (kan avtales med selger).

Soverom I Fint soverom mot bakgård og med omkledningsrom

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom som vender ut mot rolig bakgård uten biltrafikk. Samme gode standard som resten av leiligheten med lys laminat på gulv og glatte overflater malt i en fin grønnfarge med kontrastvegg i kalkmaling.
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord. Soverommet har også et adskilt omkledningsrom hvor du har rikelig med oppbevaringsplass.

Baderom I Lyst og moderne baderom fra 2012 med Verdibevis

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i 2012. Baderommet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen.
Tidløs baderomsinnredning med ovenpåliggende servant av kompositt, speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin.
Det foreligger verdibevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt verdibevisbevis i boligrapporten.

Beliggenhet

Beliggende i meget populært boligområde på Torshov. Stille og tilbaketrukket klassisk bebyggelse, "Lirekassa" rett ved vakre Torshovdalen og parken som er store grøntområder til tur og rekreasjon.
Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria og Hvaskjer, med konserter, bar/restaurant, teater og Ringen Kino. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer, bl.a. Grisen på Oskar Braatens Plass, Trikkestallen, Åpent Bakeri, Kaffebrenneriet og Dolly Dimples. Trikkestallen og Grisen har flott uteservering om sommeren. Rett rundt hjørnet ligger legendariske Strøm-Larsen, butikken som er kjent i hele Oslo for sine gode kjøttvarer.
Det er også et godt tilbud av treningssentre i området, f.eks. Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats Elixia på Sagene, Storo, Nydalen og Ringnes Park, samt sandvolleyballbaner ved Torshovparken.
Kort avstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandakersenteret med tilbud som vinmonopol, matbutikk, apotek og andre butikker. Gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. Det er flere matvarebutikker i umiddelbar nærhet (Kiwi, Rema1000, Coop, Bunnpris).
Torshovparken er en populær park kun et par minutters gange unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovdalen og flotte friområder ved Akerselva.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 13) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka med flotte skiløyper og sykkelstier. Flybussekspressen går fra Ring 2 i Vogts gate og Københavngata.
Meget pent opparbeidet, hyggelig og parkmessig bakgård med plen, beplantning, trær, sittegrupper og lekeplass.

Felleskostnader

Kr. 3 568,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV og bredbånd fra Telia, trappevask, snømåking og strøing, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, festeavgift, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Herav:
Kr. 2 240,- Felleskostnader
Kr. 1 046,- Renter og avdrag
Kr. 212,- Kabel-TV
Kr. 70,- Tillegg bredbånd
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 251 678,- per 26.05.2021.

Andel formue

Kr. 40 821,- per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12136441866, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 26.05.2021: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 102
Saldo per 26.05.2021: Kr. 27 118 089,-
Andel av saldo: Kr. 251 678,-
Første termin/første avdrag: 01.07.2018 (siste termin 01.10.2046)

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 042 620 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 753 430 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 58 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom, soverom og omkledningsrom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 379 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2021
Borettslaget fester tomt av Oslo kommune. Festetiden er 70år fra 01.11.1951. Festeavgiften utgjorde kr. 136 526,- for 2020. Festeavgiften dekkes av felleskostnadene. Festeavtalen ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Ved festetidens utløp forlenges festekontrakten automatisk jf. tomtefesteloven § 33. Det gjøres særlig oppmerksom på tomtefesteloven § 15 fjerde ledd som bestemmer at grunneier ved forlengelse kan kreve festeavgiften oppjustert til to prosent av markedsverdien av tomten med fradrag for verditilførsel fester har gjort. Under enhver omstendighet er det ikke adgang til å sette avgiften høyere enn kr. 9 000,- justert for endringer i konsumprisindeksen fra 01.01.2002.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligblokk over 3.etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner av naturstein, teglstein og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Saltak av trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Utvendige fasader med pussede murflater. Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra ukjent årstall. Vinduer med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra 2006.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3.2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med vedovn i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Vossegata 15 -35 - Johan Selmers gate 3 - 5 - Tverrbakken 4 - Bestilling av oppstartsmøte - Torshaug
Saksnummer: 202101999 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 22.01.2021
Vossegata 31 B med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Torshaug
Saksnummer: 202001384 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 23.01.2020
Vossegata 46 E - Bruksendring av kjeller til boareal for overliggende leilighet, nye kjellervinduer
Saksnummer: 202008164 - Byggesak             
Mottatt sak: 20.05.2020
Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse
Johan Svendsens gate 9 - Bruksendring av del av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel
Saksnummer: 201809784 - Byggesak             
Mottatt sak: 06.07.2018
Status: Søknad om endret tillatelse avslått
Vossegata 35 - Bruksendring av bygg til bolig, oppgradering og fasadeendringer
Saksnummer: 202013708 - Byggesak             
Mottatt sak: 02.09.2020
Status: Søknad avslått 25.11.2020
Vossegata 35 - Innvendig riving
Saksnummer: 202009868 - Byggesak             
Mottatt sak: 17.06.2020
Status: Tillatelse gitt 19.08.2020

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 24.05.1924, dagboknummer 993684. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 25.07.1925, dagboknummer 993752. Med flere bestemmelser.
* Festekontrakt, tinglyst den 23.09.1954, dagboknummer 417297. Festetid: 70år. Årlig avgift NOK 1,449. Bestemmelser om forkjøpsrett. Pant for forfalt festeavgift. Med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 11.12.2015, dagboknummer 1165251. Beløp: NOK 33.050.000. Panthaver: DNB BANK ASA.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Torshov Kv XIVA er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 952 379 224, og består av 89 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning AS (OBF).
* Hjemmeside: www.lirekassa.no
* Borettslaget har avtale med Telia (GET) om levering av kabel-TV og bredbånd
* Borettslaget har avtale med ISS om snømåking og strøing med traktor, samt fjerning av istapper på vinterstid, men har ellers ingen generell avtale om vaktmestertjeneste.
* Borettslaget har avtale med Prima Renhold om ukentlig trappevask
* Borettslaget har eget fellesvaskeri som er lokalisert i Agathe Grøndahls gate 43. Dette kan benyttes i henhold til oppsatte regler.

Forkjøpsrett

Intern forkjøpsrett for de øvrige andelseierne i borettslaget.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If Skadeforsikring NUF. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 4 811 868,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 3 522 841,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 1 173 036,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 2 826 028,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det pågår kartlegging av soilrør og drenering.
På ordinær generalforsamling 2021 ble følgende vedtatt:
Generalforsamlingen gir styret i oppdrag å fullføre utarbeidelsen av en helhetlig plan for lagets utendørs fellesarealer, inkludert plassering og utforming av en paviljong. Arbeidet gjennomføres med bistand fra Landskaperiet (evt. annen kompetent part) og midler til eksterne dekkes inn på budsjettet som foreligger.

Husdyrhold

Husdyr må godkjennes av styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Edmund Neuperts gate 2, 0475, Oslo, Gnr. 225 bnr. 76, andelsnr. 78 i Torshov kv 14 a borettslaget med orgnr. 952379224 i Oslo kommune

Eier

Kristin Huse Pedersen

Oppdragsnummer

19-21-0146

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.