#ALEXANDER KIELLANDS PLASS

Skikkelig fin og lys 3-R med balkong i klassisk bygård I Lekkert kjøkken fra 2017 I Tregulv I Peis I Frodig bakgård

Vøyensvingen 1 A , 0458 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Zehra Catak Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

59%

eier sin egen bolig

21%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

67%

har bolig mellom 60-120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

13%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 62 m²
Bruksareal 62 m²
Bruttoareal 68 m²
Tomt 915 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1930
Gårdsnummer 219
Bruksnummer 238
Energimerking F
FINN.no 228451006
Sist endret 22.09.2021 18:37
Prisantydning 5 950 000
Totalpris 6 238 904
Ligningsverdi 1 243 201,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) 269 434,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 219 434,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 625,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 995,- (Transportgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 19 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 238 904,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, to soverom og baderom med utgang til balkong.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 7,5m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 13m².

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en innbydende og praktisk entré av god størrelse. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den fine leiligheten med sin gode standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med lyse fine tregulv og glatte malte overflater.
I entréen har du god plass til sko og yttertøy i plassbygget skyvedørsgarderobe med speildører. Entréen er romslig med ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Montert porttelefon og sikringsskap med automatsikringer på vegg.

Stue I Stor, lys og fin stue med koselig peis

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og nydelig rom. God standard med lyse fine tregulv og glatte lysmalte overflater.
Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2018, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,71 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Stuen er romslig med plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. I hjørnet av stuen har du en koselig peis som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge (pipeløpene er rehabilitert i 2015).

Kjøkken I Stilrent Kvik-kjøkken fra 2017 med Bosch-hvitevarer

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt. Et stilrent og moderne kjøkken fra Kvik som var nytt i 2017.
Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og lys laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum og armatur fra Quooker med kokende vann direkte fra springen. Både lekkert og praktisk med glassplater i benkeryggen og fine vegghengte hyller for oppbevaring og dekor.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer fra Bosch som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som stekeovn i høyskap, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Det er også montert lekkasjevarsler med sensor i benkeskap.

Hovedsoverom I Fint hovedsoverom med stor garderobe

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom som vender ut mot rolig bakgård. God standard med fine lyse tregulv og glatte overflater malt i en delikat mørk grønnfarge.
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe på ca. 3 meter.

Soverom 2 I Lyst og fint soverom 2

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med lyse fine tregulv og glatte lysmalte overflater med en fin kontrastvegg.
På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Baderom I Lyst og moderne baderom oppgradert i 2015

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i regi av aksjelaget i 2000, og oppgradert i 2015. Baderommet har mikrosement fra 2015 på gulv med gulvvarme og hvite fliser på veggene.
Moderne baderomsinnredning fra 2015 med skuffer og heldekkende servant, samt ekstra vegghengt skap for ytterligere oppbevaring. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin.

Balkong I Herlig sydøstvendt balkong på ca. 4,5m² mot bakgård

Fra baderommet har du utgang til en koselig sydøstvendt brannbalkong på ca. 4,5m². Balkongen vender mot den hyggelige og frodige bakgården, og mot sydøst som sørger for deilig sol fra tidlig morgen til formiddag.
På balkongen har du plass til et cafésett og dette er uten tvil en nydelig plass for late sommerdager!

Beliggenhet

Utrolig urban og sentral beliggenhet på Alexander Kiellands plass med gangavstand til alt av fasiliteter og flotte grønne områder. Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Få meter fra boligen finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.
Flotte grøntarealer i nærområdet som blant annet parken på Alexander Kiellands plass rett utenfor døra, Ilaparken og parken på St. Hanshaugen. Hyggelige turområder rundt Akerselva. Av treningssentre kan man velge mellom blant annet Gym Ila rett rundt hjørnet, SIO (Vulkan), ELIXIA (Ringnes Park), Icon, Pilates Room og Fitness24seven.
Fra leiligheten er det gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Ca. fem minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Tilsvarende 5 minutters gange unna finner du Vulkan, med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter. Gangavstand også til Sagene, Torshov og sentrum med alle byens fasiliteter.
Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet i form av 21-, 33-, 54- og 34-bussen. Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass på Birkelunden (linje 11, 12 og 13). Flybussen har adgang fra Alexander Kiellands Plass.
Du kan gå koselige turer langs Akerselva, besøke spennende kaféer og restauranter eller ta seg en tur på Ringen Kino (ca. 5 minutters gange). Det er også godt utvalg av nærbutikker og matvareforretninger like i nærheten av boligen. Coop Mega med ferskvaredisk og post-i-butikk finner du på Kiellands hus, og rett utenfor leiligheten har du Alexander Kiellands plass dagligvare som har åpent døgnet rundt - alle dager i året. Kiellands Hus er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop Mega, apotek, Vinmonopolet blomsterbutikk, skredder og bokhandel. En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.
Ringnes Park ligger 5 minutters gange unna, med Meny, frisør, blomsterbutikk, kino og Jonoe sushirestaurant. Like i nærheten ligger også Vulkan, som er et nytt og spennende byutviklingsområde med Mathallen (se www.mathallenoslo.no) utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole, hotell med mer (se www.vulkanoslo.no).
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som HOA, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiO med flere.
Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Felleskostnader

Kr. 3 546,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 1 108,- av totale felleskostnader.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til aksjelagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2020. Budsjettet er basert på uendrede felleskostnader for året 2021.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 269 434,- per 01.07.2021.

Andel formue

Kr. 12 894,- per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS02-98207685070
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 19 346 949,-
Andel restsaldo: Kr. 269 434,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 1 108,-
Rest løpetid: 26år 11mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 22.07.21: 2,2%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Boligselskapet har legalpant for sine krav mot aksjonæren etter bestemmelse i borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 243 201 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 475 522 pr. 31.12.20
Det gjøres oppmerksom på at Skatteetatens formueskalkulator er benyttet for utregning og avvik kan forekomme.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 68 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 915 kvm, Eierform: Eiet tomt
Aksjelaget har en svært hyggelige fellesarealer som består av en lukket og frodig bakgård. Bakgården har en hellelagt grillplass i nedre del og en felles hage øverst med frodig beplantning, supre solforhold og sittegrupper. Her ligger alt til rette for mye utendørs hygge!

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er flere garasjeanlegg i umiddelbar nærhet hvor det tidvis er muligheter for både leie og kjøp av garasjeplass. For eksempel er det flere garasjeanlegg i Darres gate / Waldemars Hage, samt Kiellands P-hussom drives av Q-Park.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsakelig av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein/takplater (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet i pusset mur. Leiligheten har profilert entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med 2-lags glass fra 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2016 på rehabilitering av piper. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med peis i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kingos gate 11 A - Oppføring av boligbygg
Saksnummer: 201905886 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.05.2019
Status: Igangsettingstillatelse gitt 23.03.2021
Kingos gate 1 - Bruksendring av boder i underetasje til bolig
Saksnummer: 202109406 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.06.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Kingos gate 1 - Rehabilitering av lokale for restaurant
Saksnummer: 202106231 - Byggesak             
Mottatt sak: 14.04.2021
Status: Igangsettingstillatelse gitt 08.07.2021
Waldemar Thranes gate 84 - Bruksendring av kjeller til bolig
Saksnummer: 202111424 - Byggesak             
Mottatt sak: 04.07.2021
Status: Mottatt søknad
Uelands gate 57 - Utskifting av vinduer og rehabilitering av fasader
Saksnummer: 202107998 - Byggesak             
Mottatt sak: 07.05.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Lofotgata 3 A-C - Utbygging av loft med tre leiligheter - Tidligere adresse: Maridalsveien 60
Saksnummer: 202006011 - Byggesak             
Mottatt sak: 10.04.2020
Status: Endret tillatelse gitt 17.02.2021
Lofotgata 1 - Flytting av steinmur og etablering av plass for avfallsbeholdere
Saksnummer: 201903732 - Byggesak             
Mottatt sak: 06.03.2019
Status: Tillatelse gitt 14.03.2019
Darres gate 2 - Etablering av uteservering - Colonel Mustard
Saksnummer: 202111202 - Byggesak             
Mottatt sak: 30.06.2021
Status: Mottatt søknad

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligselskapet har legalpant for sine krav mot aksjonæren etter bestemmelse i borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På aksjelagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Pantedokument, tinglyst den 12.08.2003, dagboknummer 49730. Beløp: NOK 13.640.000. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag.
* Pantedokument, tinglyst den 26.04.2018, dagboknummer 698273. Beløp: NOK 21.200.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.
Rettigheter på andre eiendommer:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 17.09.1998, dagboknummer 54433. Rettigheter på gnr: 219, bnr: 161, snr: 1-18 i Oslo kommune. Tillates ikke brukt til parkering eller lagring. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Adkomst til aksjelagets eiendom fra offentlig vei. Aksjelagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Aksjelag

Kingo Terrasse AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 934 610 679, og består av 72 leiligheter knyttet til aksjer. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Hjemmeside: www.kingoterrasse.no

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Aksjelagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt aksjeeier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 3 064 402,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 2 282 360,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 297 399,-.
Aksjelagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 918 926,- og viser aksjelagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig. Aksjelagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Selskapet har 30 dagers frist for styregodkjenning.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedtatt på generalforsamlingen 08.05.19 å oppgradere bakgården for inntill kr. 400.000,-.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2020: Utskifting av porttelefoner og ringetablå.
2018: Utskiftning av vinduer og balkongdører: I alle leiligheter og oppgangsvinduer. Innkassing av inntakskabler i kjeller. Maling av kjellervinduer og oppgangs-/gjennomgangsdører mot gate.
2017: Utbedring av el.-anlegget i kjeller: Utbytting av hovedsikringer, kabelanlegg og lysarmatur.
2015: Rehabilitering av alle piper.
2012: Rehabilitering av frontfasade.
2010: Brannsikring og oppussing: Skiftet dører til alle leiligheter, kjellere og loft. Utbedret setningsskader i oppganger. Oppussing av oppganger. Montering av felles brannvarslingssysyem.
2007: Maling av vinduer + Peisvifter: Avsluttende arbeid / maling av vinduer. Montering av peisvifter
2003/04: Tak og fasade: Omfattende vedlikehold av tak og fasade, totalkostnad kr. 6 395 000,-.
2000/01: Våtromsrehabilitering: Baderomsrehabilitering og utskifting av soilrør, totalkostnad kr. 8 233 000,-.

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt uten styrets godkjenning. Ervervelse av nye husdyr må resøkes til styret. Lufting av hund på fellesområdene må skje med tilsyn og uten sjenanse for naboer.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Vøyensvingen 1 A, 0458, Oslo, Gnr. 219 bnr. 238, aksjebrevnr. 18-22 i Kingo Terrasse AS boligaksjeselskap med orgnr. 934610679 i Oslo kommune

Eier

Simon Carl Harry Andersson Jern Nora Bremer Øvrebø

Oppdragsnummer

19-21-0185

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.