# TORSHOV

Pen 2-r med effektiv løsning I "alt" inkludert I perfekt førstegangskjøp I populær beliggenhet I mulig balkongprosjekt*

Torshovgata 15 G , 0476 Oslo

VISNINGER

21. september tirsdag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

90%

av boligene er eldre enn 20 år

11%

er gift

71%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 37 m²
Bruksareal 37 m²
Bruttoareal 41 m²
Tomt 6 716 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1939
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 300
Energimerking F
FINN.no 231900026
Sist endret 14.09.2021 12:24
Prisantydning 3 500 000
Totalpris 3 598 470
Ligningsverdi 801 224,-

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) 79 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 579 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 625,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 995,- (Transportgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 19 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 598 470,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi har for salg en kjempefin 2-roms leilighet midt på Torshov!
Leiligheten ligger i 3. etasje i veldriftet aksjelagt med store grøntarealer og god vedlikeholdshitorikk. Kort vei til alt av byens fasiliteter!
Planløsningen er effektiv og utnytter plassen på en god måte. Store vindusflater slipper lyset inn og rommene er enkle å møblere.
Både varmtvann, fyring og internett er inkludert i felleskostnadene og det er verken dokumentavgift eller forskjøpsrett ved kjøp.
Badet ble pusset opp i regi av gården i 2003, mens kjøkkenet var nytt i 2008. Det er lagt ny parkett på gulvet den senere tiden.
Leiligheten disponerer 2 boder, samt et innbygget skap i entreen.
•Ingen dokumentavgift eller forkjøpsrett
•Gratis fellesvaskeri
•Varmtvann, fyring og internett inkludert
•Perfekt førstegangskjøp

Innhold

Leiligheten inneholder entre, stue, kjøkken, soverom og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod med skråtak med et gulvareal på ca 8,5 m² og en kjellerbod på ca 5 m² og har adgang til gratis fellesvaskeri.

Utstyr

* Telia (Get) er boligaksjeselskapets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Entré

Oppgang G har inngangsparti fra koselig grønt gårdsrom og trappen opp til 3. etasje tar deg videre til leiligheten. Entreen har åpne hyller for sko og yttertøy og det er et innbygget skap for ytterligere lagringsplass. Skapet benyttes i dag til lagring av alt fra vaske- til sportsutstyr.
Leiligheten disponerer også bodplass på loft og i kjeller.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i oppgang. Dørcalling.

Stue

Tiltalende stue med store vindusflater som slipper lyset inn. Store grønne trær utenfor og ingen direkte foranliggende naboer gjør at leiligheten har en veldig usjenert plassering uten innsyn. Stuen er godt utnyttet og kan enkelt møbleres med både sittegruppe og spiseplass.
Både varmtvann og fyring tilkoblet fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Leiligheten vil derfor være lun og varm også på kaldere dager, mens strømkostnadene forblir lave. Internett er også inkludert.

Kjøkken

Tidløst og pent IKEA-kjøkken fra 2008. Kjøkkenet har hvite profilerte fronter og heltre benkeplate. Det er bra med både skapplass og åpne hyller for oppbevaring på kjøkkenet. Den ene skapfronten er malt med krittmaling og er en fin detalj mot det ellers lyse.
Integrert komfyr med kullfiltervifte, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med frys.
Det er fint med plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

Bad

Flislagt baderom pusset opp i regi av aksjelaget i 2003. Under rehabiliteringen av badene ble også vann- og avløpsrørene skiftet. Badet har hvite nøytrale fliser og det er varmekabler på gulvet. Dusjnisje og baderomsmøblement med speil og servant.
Bruk av fellesvaskeri er inkludert i felleskostnadene. Hvert vaskeri er utstyrt med både elektroniske vaskemaskiner og tørketrommel

Soverom

Soverom med inngang fra entreen. Soverommet er i dag utstyrt med 120cm seng, men det er plass for større om ønskelig. Dobbelt garderobeskap gir den lagringsplassen man behøver.
Soverommet, og leiligheten for øvrig vender ut mot rolig område.

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Torshov. Rett ved leiligheten har man mange spennende tilbud som f.eks. Trikkestallen med teater/dukketeater og svært hyggelig uteservering om sommeren, Torshov Minigolfpark og Torshov fritidsanlegg med volleyballbane.
Området har et mangfoldig og spennende kulturtilbud, med blant annet Soria Moria, med konserter, bar/restaurant, teater og Ringen Kino. HVASKJER på Soria Moria har blant annet fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, og en vedfyrt grillrestaurant. Torshov kan også friste med en rekke spisesteder, barer og kafeer, bl.a. Grisen på Oskar Braatens Plass, Caminito, Bruun Larsen, Åpent Bakeri, Kaffebrenneriet og Dolly Dimples. Trikkestallen og Grisen har flott uteservering om sommeren.
I umiddelbar nærhet finnes også spennende butikker, blant annet den berømte delikatessebutikken Strøm-Larsen.
Det er også et godt tilbud av treningssentre i området, f.eks. Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats Elixia på Sagene, Storo, Nydalen og Ringnes Park, samt sandvolleyballbaner ved Torshovparken.
Både Grünerløkka og Sagene, med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv, ligger bare 10 minutters gange unna.
Sandakersenteret med tilbud som vinmonopol, matbutikk, apotek, bibliotek og andre butikker, ligger også i nærheten. Det er flere matvarebutikker i umiddelbar nærhet (Rema1000, Coop Extra, Bunnpris, Joker). Det er gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter.
Torshovparken ligger bare et par minutters gange unna. Den er populær både sommer og vinter, og brukes til grilling, lek, soling, piknik og aking. Det er også kort vei til den flotte Torshovdalen og de fine friområdene ved Akerselva. Området er også flott for småbarnsfamilier. Flere barnehager og Lilleborg skole ligger i umiddelbar nærhet, og det er mange lekeplasser og grøntområder i området.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 13) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy og 21 til Aker Brygge). Flybussekspressen går fra Ring 2 i Vogts gate og Københavngata.

Felleskostnader

3 081. Inkludert er betjening av andel fellesgjeld, varmtvann og fyring tilkoblet fjernvarme, bredbånd fra Telia (250/250 mbps), bruk av vaskeri, felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold

Andel fellesgjeld

79 000

Andel formue

31 506

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBOS01-98207570044
Type: A
Restsaldo: Kr 1.663.638,-
Restløpetid: 15 år 8 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,60% (16.08.21)
Denne andelen:
Restsaldo: Kr 12.296,-
Kapitalkostnader: Kr 80,-
Lånenummer: OBOS02-98207878154
Type: A
Restsaldo: Kr 4.474.547,-
Restløpetid: 28 år 10 md.
Term. pr. år: Flyt
Type rente: 12
Rente: 2,60% (16.08.21)
Denne andelen:
Restsaldo: Kr 33.065,-
Kapitalkostnader: Kr 136,-
Lånenummer: 1OB928-98207366048
Type: a
Restsaldo: Kr 4.479.304,-
Restløpetid: 4 år 11 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,60% (16.08.21)
Denne andelen:
Restsaldo: Kr 33.092,-
Kapitalkostnader: Kr 608,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 801 224 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 884 405 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 37 kvm, Bruksareal: 37 kvm, Bruttoareal: 41 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra Presidentgata eller Torshovgata - Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Tomt

Areal: 6 716 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Aksjeleilighet tilhørende i AS Torshovgaten 15 beliggende i bydelen Thorshov i Oslo kommune. Aksjelaget består av 111 leiligheter. Felles tomt for aksjelaget. Gårdsrom opparbeidet med diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering, busker, plenområder og asfalterte områder. Felles
vaskeri i kjelleren.
Boligblokk over 5.etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner. Saltak av trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Utvendige fasader med pussede murflater. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås,
brannklasse B30 og lydklasse 30dB fra ukjent årstall. Vinduer med karmer/rammer av treverk med tre-lags glass fra 1993. Oppvarming med fjernvarme til radiatorene.

Ferdigattest / brukstillatelse

Torshovgata 15A-H - Rehab 110 bad - Ferdigattest - 2004
Torshovgata 15 (blokk 1) - Våningshus - Exdok (uattestert) - 1938 
Torshovgata 15 - Rehab bygaard - Ferdigattest - 1997

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Varmtvann og fyring tilkoblet fjernvarme er inkludert i felleskostnadene.
Varmekabler på baderomsgulv.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger og næring. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Hjemmelsopplysninger:
Rettighetshavere til eiendomsrett
1939/401490-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  
17.02.1939 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Torshovg 15 AS  
Org.nr: 821584752
Heftelser:
*1939/404482-1/105  Best. om vann/kloakkledn.   21.06.1939  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
*1939/404483-1/105  Best. om vann/kloakkledn.   21.06.1939  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
*1940/403401-1/105  Rettighet   30.05.1940 
Rettighetshaver:Torshov Invest AS  
Org.nr: 852705752
LEIEAVTALE
FESTEKONTRAKT
LEIE-TID: 50 ÅR
AVGIFT NOK
281,2 M2
ANFØRT PRIORITET:
FOR BYGGELÅN OG PANTELÅN BEGRENSET OPPAD TIL NOK 70000
2012/748837-2/200   ** Nye vilkår  
12.09.2012 
gjelder: RETTIGHET 1940/403401-1/105
Bestemmelse om forlengelse
2012/748837-3/200   ** Transport av rettighet  
12.09.2012 
gjelder: RETTIGHET 1940/403401-1/105
Fra:Torshov Butikkene As  
Lnr: 1172703
Til:Torshov Invest AS  
Org.nr: 852705752
2016/1145840-1/200   ** Nye vilkår  
09.12.2016 
gjelder: RETTIGHET 1940/403401-1/105
Bestemmelse om forlengelse
Årlig festeavgift fra 01.01.2017 er 130 000 kroner
Bestemmelse om regulering av festeavgiften
Eiendommen kan ikke bebygges/utvikles uten bortfesters samtykke
2018/570144-1/200   ** Pant i rettighet   21.03.2018 21:00  BELØP: NOK 12.300.000gjelder: RETTIGHET 1940/403401-1/105
Panthaver:HANDELSBANKEN   Org.nr: 971171324
 
1999/53727-1/105  Erklæring/avtale   27.09.1999  Bestemmelse om benyttelse bestemmelse om parkering.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for bolig- og eiendomsetaten.
 
2006/391913-1/200  Pantedokument   21.08.2006  BELØP: NOK 21.600.000 Panthaver:OBOS BBL   Org.nr: 937052766
 
2016/1089689-1/200  Pantedokument   24.11.2016  BELØP: NOK 2.000.000 Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884 Uomsettelig
2020/2518433-1/200  Pantedokument   28.05.2020 15:21  BELØP: NOK 4.500.000 Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Generelle opplysninger om Torshovgata 15 AS:
Aksjeselskapet består av 110 leiligheter knyttet til aksjer.
Torshovgata 15 AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer
821584752, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse:
Torshovgata 15 A-H
Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig.
Rehabilitering og vedlikehold:
2020-2020: Skifte av vannrør, varmerør og branndører
2017 - 2017 Radiatorsystem/stigelednings optimaliser
2017 - 2017 El-system i fyrrommet oppgradert m.m.
2017 - 2017 Nytt nedgravd søppelsystem
2017 - 2017 Fibernett tilkobling
2016 - 2016 Fjernvarmetilkobling
2015 - 2015 Oppgradering av oppganger
2015 - 2015 Nye LED belysningsarmatur i oppganger
2006 - 2006 Tak og fasaderehabilitering. Vinduer/balkonger overflatebehandlet
2003 - 2004 Rør og våtromsrehabilitering
2002 - 2003 Varmtvannsanlegg. Utskifting av felles varmtvannsanlegg og reparasjon av fyrkjele.
1997 - 1997 Div. etterarbeider. Skiftet blant annet gelender på balkongene.
1996 - 1996 Fasader og balkonger
1985 - 1985 Skiftet vinduer Det er skiftet vinduer noen i 1985, andre i 1993 og 1997
Planlagt vedlikehold:
Styret har fått fullmakt til å innhente tilbud, og iverksette rehabilitering av dører og oppgradering låsesystem.
Utredning balkongutbygging og utskifting av vinduer:
Det ble bestemt på generalforsamlingen i 2019 at styret skulle utrede mulighetene for balkongutbygging i Torshovgata 15.
Styret i T15 har i 2020 vært i kontakt med et firma som tilbyr balkongutbygging, og på bakgrunn av dette dukket det opp flere spørsmål enn svar.
Styret ønsker derfor å bruke en sum for å utrede balkongutbygging, slik at beboerne i aksjelaget kan ta en beslutning basert på grundige rapporter fra arkitekt, OBOS (økonomi), brannvern, bygningsmasse (statiker).
Utskifting av vinduer.
Vinduene i Torshovgata 15 begynner å bli gamle, og noen beboere har problemer med å åpne sine vinduer. Utskifting av alle vinduer er tenkt å gjøres i 2025 (tentativ vedlikeholdsplan), men styret ønsker å se på muligheten for å se på dette sammen med eventuell balkongutbygging.
Styret ønsker å bruke OBOS Prosjekt, Enerhaugen arkitektkontor, Multiconsult og Norconsult for å gjøre et forprosjekt i forbindelse med balkongutbygging og utskifting av alle vinduer. Styret ønsker å legge frem resultatene fra forprosjektet på den ordinære generalforsamlingen i 2021, og at vi der stemmer over om dette er noe vi ønsker eller ikke.
Vaskeri:
Hvert vaskeri er utstyrt med elektroniske vaskemaskiner og en tørketrommel. Et tørkerom med normal romtemperatur er tilknyttet hvert vaskeri. Vaskemaskin og tørketrommel er tilknyttet et tidsur, og vil frakobles automatisk når vasketiden for dagen utgår. Tørketrommelen kobles ut en time etter vasketiden.
Bruk av vaskeri er inkludert i husleien, og du reserverer tid i vaskeriet ved å skrive navn og leilighetsnummer på de digitale vaskelistene.
Vaktmestertjeneste: Boligaksjeselskapet har avtale om vaktmestertjeneste med Rudolfsen Vaktmesterservice.
Renhold: Boligaksjeselskapet har avtale med Frode Gran Service AS (tidligere:Bjerkan Renhold AS) om renhold av Boligaksjeselskapets fellesarealer.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Gjensidige skadeforsikring Polisenummer: 87300840

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 5 558 645,-.
Dette er 572 645,-, høyere enn budsjettert og skyldes en faktisk økning på 1,5 % på felleskostnader fra 1.01.2020. Men
økningen ble ikke oppjustert i budsjettet. Andre inntekter består av viderefakturering av festetomt, del av kommunale avgifter og kostnader til utskifting av rør, prosjekt 2020 betalt av Torshov Invest AS.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 7 896 199,- Dette er kr 60 882,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak avvik under drift og vedlikehold bygninger for utskiftning av rør i kjellerstrekkene. Det er noe høyere kostnader på forsikring grunnet premieøkning.
Høyere kostnader på kommunale avgifter enn budsjetter på grunn av eiendomsskatt. Noe høyere kostnader under andre driftskostnader spesielt vaktmester på grunn av ekstraoppgaver utover avtale. Så er det et stort positivt avvik under energi og fyring på grunn av historisk lave strømpriser i 2020.
Resultat:
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 2 563 764.- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Husdyrhold

Man kan ha hund, katt eller andre husdyr så lenge det ikke er til sjenanse for de andre beboerne med bråk og lukt. Lufting av dyr skal ikke skje i gårdsrommet og plenene tilknyttet gården. Eier må fjerne avføring. Medfører husdyrholdet støy og luktproblemer utover rimelighetens grenser for de andre beboerne kan dette medføre vurdering av husdyrholdet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer kjøkken
- Hvitevarer bad
- Fastmonterte lamper og knagger
- Garderobeskap
Medfølger ikke:
- Speil
- Hattehylle
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Torshovgata 15 G, 0476, Oslo, Gnr. 225 bnr. 300 orgnr. 821584752 i Oslo kommune

Eier

Barbro Mellesmo Stapnes

Oppdragsnummer

19-21-0198

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.