#TØYEN/NEDRE KAMPEN

Lys & attraktiv 2-R selveier I Solrik felles takterrasse I Lave felleskost. inkl. fiber I Heis I Perfekt førstegangskjøp

Åkebergveien 56 A , 0650 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

15%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

48%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

14%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 38 m²
Bruksareal 38 m²
Bruttoareal 41 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1938
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 20
Energimerking E
FINN.no 229978288
Sist endret 22.09.2021 17:30
Prisantydning 3 200 000
Totalpris 3 327 851
Ligningsverdi 742 331,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) 31 812,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 231 812,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 020,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 039,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 327 851,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje (heisadkomst) og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, soverom, baderom og omkledningsrom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6m².
Som beboer har du også tilgang til en stor felles takterrasse med optimale solforhold og nydelig utsikt over byen og Oslofjorden.

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré av god størrelse. Entréen har laminat på gulv og glatte lysmalte overflater. I entréen har du plass til oppheng, skoskap og garderobeløsninger etter eget ønske og behov. Montert porttelefon og sikringsskap med automatsikringer på vegg.
Fra entréen har du også adkomst til et svært praktisk omkledningsrom med god oppbevaringsplass i åpen garderobeløsning med hyller og oppheng.

Stue I Lys og luftig stue med takhøyde på ca. 2,93 meter

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst, fint og luftig rom. God standard med laminat på gulv og lysmalte overflater med en fin kontrastvegg i en delikat lys farge.
Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2012, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,93 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
I stuen har du plass til sofa med salongbord, mediemøblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Fibernett fra Lynet er inkludert i de lave felleskostnadene.

Kjøkken I Koselig kjøkkenkrok med pen innredning

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt.
Pen og tidløs kjøkkeninnredning med lyse profilerte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med lyse fliser i benkeryggen og dekorative vegghengte hyller for oppbevaring.
Kjøkkenet er utstyrt med medfølgende hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel.

Soverom I Innbydende soverom med stor garderobe

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom med samme gode standard. Også her har du en stor og flott vindusflate fra 2012 som slipper inn godt med lys, samtidig som det er minimalt med innsyn.
På soverommet har du plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommode. Rikelig med oppbevaringsplass i medfølgende skyvedørsgarderobe med hvite fronter.

Baderom I Lyst flislagt baderom fra 2010

Leiligheten har et lyst flislagt baderom med gulvvarme som ble pusset opp i 2010.
Baderommet er utstyrt med servantskap med speil og belysning over, dusjkabinett og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekksventil plassert i himling.

Beliggenhet

HISTORIE - ÅKEBERGVEIEN 56
Åkebergveien 56 ble oppført som Østkantens Folkets Hus i 1938. Bygget var tegnet av arkitekt Knut Knutsen (1903-1969) og huset blant annet Jarlen kino. Bydelskinoen, kalt "Jalla" på folkemunne, var en blant flere på Østkanten, og åpnet dørene 11. januar 1938. Den første filmen på plakaten var det amerikanske dramaet Big City med blant annet Spencer Tracy i hovedrollen. Kinoen hadde 518 sitteplasser og en billett kostet kroner 1,25. I 1962 ble kinoen modernisert med bredfilmformatet CinemaScope. Antall sitteplasser ble redusert til 470. Etter 50 år kinodrift, med Buster som siste film på plakaten, stengte Jarlen kino 8. desember 1988.
På slutten av 1980-tallet ble gården renovert og omgjort til kontorer. Kinosalen ble i noen år tatt i bruk som konsertlokale.
Gården ble videre renovert av SEFF Eiendom AS på slutten av 1990-tallet. 70 utleieleiligheter og 7 næringsseksjoner ble etablert, og senere solgt ut som selveierseksjoner i årene 2002 til 2007. I 2003 ble sameiet Åkebergveien 56 etablert, noe som er relativt ungt sammenliknet med gårdens alder.
Åkebergveien har sitt navn fra løkkeeiendommen Åkeberg, betegnelsen for høydedragene mellom Kampen og Grønlandsleiret. Deler av høydedragene ble sprengt bort i forbindelse med byggingen av Botsfengselet i årene 1845 til 1851, tegnet av arkitekt H.E. Schirmer. Fengselskirken ble tegnet av arkitekt Jacob Wilhelm Nordan, og ble oppført i 1887. Ti år tidligere hadde arkitekt Nordan tegnet bygget rett over gaten for Åkebergveien 56, Åkebergveien 23, som i dag huser Åkeberg barnehage. I 1877 ble Åkebergveien 23 oppført som en monumental villa for enkefru Thora Rosher, i senklassisistisk stil med nygotiske detaljer. Nasjonalforeningen for Tuberkulose overtok villaen i 1921, til bruk som barnehjem for barn av tuberkulosesyke foreldre. I flere år etter dette ble bygningen brukt som barnepleierskole, før første registrerte barnehagedrift i 1974.
BELIGGENHET
Leiligheten har sentral beliggenhet i et etablert boområde på Tøyen. Åkebergveien er en gate som ligger sentralt til med kort vei til alle tenkelige fasiliteter. Tøyen er et meget populært område, med blant annet Tøyen torg hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder, her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, tyrkisk på Anatolia, Kaffe- og cocktailbaren Human Mote, Nord og Natt m.m. Videre finner du Tøyen bodega med sine velsmakende retter, også rett i nærheten. Få meters gange til nærmeste dagligvare Coop, postkontor og grønnsakforretninger. Det er også en liten spasertur ned til Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende forretninger og rike utvalg av restauranter, samt utesteder.
For de som setter pris på turer i skog og mark er dette en ypperlig beliggenhet da turveien i Lodalen er i umiddelbar nærhet. Videre er det kort vei til Sofienbergparken, Botanisk Hage og Kampen parken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet, SATS/Elixia, Jordal Amfi med fotballbaner, m.m. For andre aktiviteter i nærområdet kan man også ta en tur til Naturhistorisk museum eller Munchmuseet. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i August og ligger kun 5 min gange unna. I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus. Det er også kun 10 minutters gange til Grünerløkka og Carl Berner, samt 15 minutter til sentrum.
Det er også en liten spasertur til Bjørvika hvor du blant annet finner sommerrestauranten Sukkerbiten - med sin flotte utsikt mot Oslofjorden og stemningsfulle atmosfære. Her kan du også besøke operahuset, eller ta en tur ut til den nye badeplassen på Sørenga. Maeemo med sine tre stjerner i Michelin-guiden, finner du i Schweigaardsgate 15. Her bor du svært sentralt med kort vei til buss og T-banestasjon på Tøyen. Buss nr. 20 og 37 stanser også i umiddelbar nærhet til boligen.
ET OMRÅDE I UTVIKLING
Det er de siste årene brukt flere hundre millioner på oppgradering av nærområdet og indre Oslo øst, også omtalt som "Tøyenløftet" og "Grønlandsløftet". Målet har blant annet vært at parker og plasser skal være viktige og aktive møteplasser, at Grønland og Tøyen oppleves som trygge og inkluderende steder, med aktive innbyggere som gjerne vil og kan bli boende. Klosterenga park som ligger rett utenfor leiligheten skal oppgraderes med blant annet skulpturpark.

Felleskostnader

Kr. 2 252,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fibernett fra Lynet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 185,-).
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Budsjettet er basert på uendrede felleskostnader for året 2021.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 31 812,- per 01.08.2021.

Andel formue

Kr. 13 819,- per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS03-98207396745
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 3 195 247,-
Andel restsaldo: Kr. 26 181,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 138,-
Rest løpetid: 23år 1mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 16.08.21: 3,4%
Lånenummer: 2OB982-98207361712
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 687 191,-
Andel restsaldo: Kr. 5 631,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 47,-
Rest løpetid: 12år 2mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 16.08.21: 3,4%
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 742 331 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 672 392 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 38 kvm, Bruttoareal: 41 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, stue, kjøkken og omkledningsrom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier, og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 6.etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført malt murpuss. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entredør av tre med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 1952 på forretning og kinobygning. Det foreligger også ferdigattest fra 2012 på rehabilitering og ombygging, samt sluttnotat (henlagt uten ferdigattest) fra 2014 på fasaderehabilitering.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

En seksjonseier har rett til å leie ut sin seksjon, men leier må godkjennes av sameiet ved styret. Godkjenning kan bare nektes dersom det foreligger saklig grunn. Ved utleie av seksjons skal det sendes mail til styret (akebergveien56@gmail.com) med kontaktinformasjon på både eier og leietaker, varighet på kontrakt og antall leieboere. Se vedlagte vedtekter og husordensregler for utfyllende bestemmelser.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kjølberggata 1 A-G - Loftsutbygging med etablering av takvinduer og -arker
Saksnummer: 201814252 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.10.2018
Status: Rammetillatelse gitt 08.04.2019
Normannsgata 2 - Bruksendring av del av underetasje fra butikk/forretning til restaurant
Saksnummer: 202012241 - Byggesak             
Mottatt sak: 05.08.2020
Status: Rammetillatelse gitt 22.01.2021
Åkebergveien 62 - Bruksendring av areal i underetasje fra solarium til skjønnhetssalong
Saksnummer: 202017719 - Byggesak             
Mottatt sak: 06.11.2020
Status: Søknad avslått 30.03.2021
Åkebergveien 60 - 62 - Bruksendring av kjeller til pauserom for bussjåfører
Saksnummer: 202005784 - Byggesak             
Mottatt sak: 07.04.2020
Status: Rammetillatelse gitt 24.08.2020
Hølandsgata 2 A - Bruksendring fra forretning til bolig i del av 1. etasje - Tidligere adresse: Brinken 5 A
Saksnummer: 201715746 - Byggesak             
Mottatt sak: 19.10.2017
Status: Igangsettingstillatelse gitt 21.04.2021
Håkons gate 13 A-B - Loftsutbygging og fasadeendring
Saksnummer: 202015491 - Byggesak             
Mottatt sak: 30.09.2020
Status: Rammetillatelse gitt 26.03.2021
Håkons gate 14 - 16 - Bestilling av oppstartsmøte - Omsorgsboliger
Saksnummer: 201905974 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 03.04.2019

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 14.05.1937, dagboknummer 402828. Med flere bestemmelser.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 27.08.1937, dagboknummer 405118.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 17.02.1939, dagboknummer 401479. vedr. fyring og varmtvann m.v. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 17.02.1939, dagboknummer 401480. Bestemmelser om felles gårdsplass m.v. Med flere bestemmelser.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 24.06.1943, dagboknummer 403399. Bestemmelser om felles gårdsplass m.v. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 29.11.1950, dagboknummer 414965. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 24.04.1967, dagboknummer 507306. vedr. fyring og varmtvann m.v. Med flere bestemmelser.
* Seksjonering, tinglyst den 03.03.2003, dagboknummer 12872. Opprettet seksjoner: Snr: 29. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 39/4758.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Åkebergveien 56 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986 673 695, og består av 77 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Hjemmeside: www.akebergveien56.no
* Sameiet har en kollektivavtale med Lynet om fiber med hastighet på 500/500 Mbit/s i alle leiligheter. Eiere er selv ansvarlig for å skaffe trådløs router.
* Åkebergveien 56 Sameie har en ansatt vaktmester i 50% stilling.
* Sameiet har avtale med Green Clean Norway AS om renhold av fellesarealene.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 2 841 346,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 2 087 586,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 653 106,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 1 708 993,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble på generalforsamling 2021 vedtatt at styret skal utarbeide en plan for vedlikeholdet - for inneværende år og for de kommende 5-10 årene.
Tidligere utført vedlikehold:
2018: Alle har fått egne strømmålere.
2017-18: Rehabilitering av takterrassen.
2016: Nytt callinganlegg. Byttet til sensorstyrt ledbelysning i kjellerområdet.
2015: Oppussing av gulvene i oppgangene.
2014: Rehabilitering av fasade og terrasse.
2011: Utskiftning av vinduer og ny takrettasse.
2009: Murpuss og maling av oppgang A og B.
2008: Modernisering av heis.
2006: Utskiftning av tak over østre del av bygget. Utbedring av takrenner.

Husdyrhold

Iht. sameiets husordensregler:
Styret skal informeres skriftlig om anskaffelse av husdyr. Dyr må ikke holdes i leilighetene slik at de sjenerer andre. Den som har husdyr, plikter å fjerne ekskrementene som dyret etterlater seg på sameiets område. Skade på eiendom, beplantning må erstattes. Etter gjentatte klager fra andre beboere, kan styret vurdere fjerning av dyret. Styrets beslutning kan påklages til sameiermøtet. Lufting av kjæledyr er ikke tillatt på fellesarealene, balkonger og lignende. Hunder skal alltid være i bånd i ganger og øvrige fellesarealer.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Åkebergveien 56 A, 0650, Oslo, Gnr. 231 bnr. 20 snr. 29, leilighetsnr. 29 orgnr. 986673695 i Oslo kommune

Eier

Natalya Sepman

Oppdragsnummer

19-21-0201

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.