#TORSHOV

Lys og koselig 2-roms med god planløsning I Fantastisk flott beliggende i idylliske omgivelser I Grønn og frodig bakgård

Erika Nissens gate 12 , 0480 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marcus Egeland
Marcus Egeland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

63%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

21%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 39 m²
Bruksareal 39 m²
Bruttoareal 42 m²
Tomt 405 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1922
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 138
Energimerking G
FINN.no 231003419
Sist endret 14.09.2021 13:39
Prisantydning 3 850 000
Totalpris 3 964 271
Ligningsverdi 831 916,-

Beregnet totalkostnad

3 850 000,- (Prisantydning) 106 262,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 956 262,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 964 271,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Romslig og koselig 2-roms i en fantastisk Torshovgård rett ved Torshovparken. Dette er en leilighet som skiller seg ut med spesielt god planløsning og veldig hyggelig stue.
Dette er en av Torshovs klassiske 1920-talls kvartaler. "Torshovbyen" ble tegnet av Harald Hals og oppført av Oslo Kommune Torshovkvartalene skulle være sunne og gode leiligheter for arbeiderklassen, leilighetene skulle være romslige og lyse. I dag nyter beboerne godt av store vindusflater og en fantastisk bakgård.

Innhold

Entré, stue/ kjøkken, bad, toalettrom og soverom.
Leiligheten disponerer i tillegg to boder. En bod på loft på ca 3 m² og en bod i kjeller på ca 12 m².

Entré

Entré med gode muligheter for oppbevaring. Dørcalling. Nye downlights. Malt overflate i himling og nymalte vegger. Parkett på gulv.

Stue

Hyggelig stue med svært gode innredningsmuligheter. God takhøyde og store vinduer gir et sjarmerende preg på rommet. Mulighet for peis. Malt overflate i himling og på vegg. Parkett på gulv.

Kjøkken

Åpen opphøyd kjøkkenløsning mot stue. Ikea kjøkkeninnredning fra 2014/2015 med profilerte fronter. Benkeplate i laminat. Nedsenket oppvaskkum i
rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt flate mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter over benk. Frittstående kjøleskap
med fryser fra Electrolux. Komfyr fra Beha. Vegghengt ventilator. Integrert oppvaskmaskin. Varmtvannsbereder i kjøkkenskap.

Bad

Flislagt gulv. Vegger og himling av malte flater. Vegghengt servant med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Dusjkabinett
med hånddusj. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avløpspumpe tilkoblet dusjkabinett. Avtrekksvifte i vegg.

Soverom

Lyst og romslig soverom med god plass til dobbeltseng. Stort garderobeskap med mye oppbevaringsplass. Malt overflate i himling og nymalte vegger. Slipt og lakkert klassisk tregulv.

Beliggenhet

Leiligheten ligger midt på Torshov, en av de mest populære bydelene i sentrale Oslo!
Det som gjør Torshov så perfekt er følelsen av å bo i et svært hyggelig og grønt område, samtidig som du har alt du behøver av hovedstadens fasiliteter rundt deg. Rett i nærheten har du blant annet Albatross, Brun Larsen, Lazaret, Trikkestallen, Grisen, Nieu og Soria Moria med både teater og restaurant (Cosmopolite jazzscene og Torshovteatret). Grünerløkka ligger 5-10 minutter unna med sitt yrende uteliv og spisesteder. Rett i nærheten ligger idylliske Lilleborg- hvor populære Villa Paradisio åpnet nå.
Kiwi og Coop Mega på Sandaker senteret er kanskje de aller nærmeste matbutikkene, men du har også Torshov Torg med Rema 1000, apotek og postkontor få minutter unna. Søndagshandelen kan gjøres på Bunnpris. Koselige kafeer har du også rett i nærheten. For å nevne noen har du Kaffebrenneriet, Backstube og Caminito. I tillegg finner man koselige nisjebutikker som Mary Indiana og Konstabel som tilbyr mote og interiør i populær skandinavisk stil. Man må heller ikke glemme Strøm Larsen, en av hovedstadens siste gjenlevende slakter og Mustang Sally som tilbyr klær og et nydelig utvalg av blomster.
Ferskvaredisk og vinmonopol ligger på Sandaker senter rett oppi bakken og en kort gåtur eller trikketur tar deg til Storo storsenter med alt man behøver av forretninger og servicetilbud.
Leiligheten og bygården ligger rett ved friområdene Torshovparken og Torshovdalen som egner seg godt til pikniker, soling og rekreasjon. I tillegg ligger også blant annet Akerselva i gåavstand fra leiligheten. Det er også kort avstand til flere idretts-/fritidstilbud som fotballbane, tennisbane, beachvolley, minigolf og flere treningssentre (Myrens Sportssenter med klatreveggen, Sats Sagene, Sats Storo, Sats Nydalen og Sats Ringnes Park). Skøytebane vinterstid ved Torshovparken.
Det er et godt kollektivtilbud på Torshov med flere buss- og trikkeforbindelser. Nærmeste bussmuligheter er 20 til Galgeberg/Skøyen fra busstoppet Torshov, 30 til Nydalen/Bygdøy gjennom sentrum fra busstoppet Torshovparken, 21 til Aker Brygge/Helsfyr gjennom St.Hanshaugen og Bislett fra Sannergata, og 28 til Fornebu/Helsfyr fra Vogts gate. Trikk 11, 12 og 13 går alle like utenfor fra trikkestoppet Torshov og ned til Oslo S. Det er flere bysykkelstativ i nærheten hvor man kan leie sykler om våren og sparkesykler finner du på ethvert hjørne. Flybussekspressen går til Gardermoen hver halvtime fra busstoppet Vogts gate

Felleskostnader

2 059 pr. mnd. Betjening av fellesgjeld, internett, trappevask, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold med mer.

Andel fellesgjeld

106 262

Andel formue

19 799

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr: OBOS01-98207888478
Type :A
Restsaldo: 23.407.768,-
Restløpetid: 20 år 3 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,65%
Andel fellesgjeld: 106.262,-
Borettslaget refinansierte lånet i juli 2020 og økte lånerammen med kr. 300.000,-.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 831 916 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 994 898 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 39 kvm, Bruttoareal: 42 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/ kjøkken, bad, toalettrom og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 405 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Eierform: Festet fellestomt
Tomten er fellesareal.
Festekontrakt med Oslo Kommune fra 1954. Festetiden er 70 år regnet fra 01.11.1951. Festeavgiften reguleres hver 10.år. Festekontrakt innhentes hos kartverket.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.
Det er stort sett enkelt å få parkering rett utenfor og det er svært god tilgang på lader for elbil i mange av de omkringliggende gatene.

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn, grunnmur og bærende vegger av betong og murkonstruksjoner.
Yttervegger av pussede og malte flater. Takkonstruksjon i valmtaksform tekket med takstein/ takplater (taket er ikke besiktiget). Profilert entrédør
med kikkehull i brannklasse B30 fra 1981. Vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra 2008. Oppvarmet med elektrisitet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Torshov KV 16 Borettslaget, Orgnr: 947128116
Borettslaget består av 134 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Brl Torshov Kv.Xvi er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 947128116, og ligger i bydel St.Hanshaugen i Oslo kommune med følgende adresse:
Agathe Grøndahls Gate 16
Agathe Grøndahls Gate 18
Agathe Grøndahls Gate 20
Agathe Grøndahls Gate 22
Lilleborggt 1, 3, 5, 7
Erika Nissens Gate 2, 4, 6
Erika Nissens Gate 8, 10
Erika Nissens Gate 12, 14
Åsengata 17, 19, 21
Hjemmeside: www.torshovkvartal16.no.
Lynet er levrandør av internett, inkludert i felleskostnader.
TV fra Riks-TV, ikke inkludert i felleskostnader.
Fellesgjeld / lånevilkår

Forsikring

If skadeforsikring Polisenummer: 1457710

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 5 524 227.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 4 058 407.
Årets resultat på kr 835 231 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Husdyrhold

Styret kan gi tillatelse til husdyrhold (hund/katt). Melding sendes styret før anskaffelse. Nye andelseiere gir melding om husdyrhold ved innflytting

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til me@schalapartners.no eller SMS: 98 03 91 50 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Det er intern forkjøpsrett i borettslaget, denne blir avklart etter budaksept.

Adresse og matrikkel

Erika Nissens gate 12, 0480, Oslo, Gnr. 224 bnr. 138, andelsnr. 102 i Torshov KV 16 Borettslaget med orgnr. 947128116 i Oslo kommune

Eier

Anatoly Starr

Oppdragsnummer

19-21-0202

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.