# NEDRE KAMPEN / TØYEN

Stor, lys og koselig 2(3)-R med tregulv, vedovn og fransk balkong I Noe moderniseringsbehov I Idyllisk bakgård med høner

Kjølberggata 1 F , 0653 Oslo

BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Zehra Catak Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

85%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

48%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

14%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 52 m²
Bruksareal 53 m²
Bruttoareal 58 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1930
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 248
Energimerking G
FINN.no 231634566
Sist endret 23.09.2021 09:47
Prisantydning 3 700 000
Totalpris 3 990 666
Ligningsverdi 770 892,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) 276 941,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 976 941,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 125,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 3 750,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 13 725,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 990 666,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder:
Entré, stue med bod/kott, kjøkken med fransk balkong, baderom og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2,4m², samt en loftsbod på ca. 2,7m².
Som beboer har du også tilgang til fellesvaskeri i samme oppgang som leiligheten.

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré med fliser på gulv. I entréen har du plass til oppheng, skoskap og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.
Montert porttelefon og sikringsskap med automatsikringer på vegg.

Stue I Stor og lys stue med tregulv og vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og luftig rom. Stuen har originale tregulv og lysmalt tapet på veggene.
Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, og de brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,75 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Som et fint midtpunkt av stuen har du en moderne vedovn som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge.

Kjøkken I Lyst og koselig kjøkken med fransk balkong

Kjøkkenet ligger i et eget rom i naturlig tilknytning til stuen. Et lyst og koselig kjøkken med tregulv og fransk balkong ut mot den idylliske og frodige bakgården.
Sjarmerende og velholdt eldre kjøkkeninnredning med lyse profilerte fronter og heltre benkeplate. Praktisk med heldekkende oppvaskkum i rustfritt stål og mosaikkfliser i benkeryggen. Plass til frittstående hvitevarer som komfyr og kjøleskap med frysedel (følger i utgangspunktet ikke, men kan avtales med selger).

Soverom I Lyst og romslig soverom mot rolig bakgård

Leiligheten har et lyst og romslig soverom som vender ut mot rolig bakgård uten biltrafikk. Soverommet har originale tregulv og lysmalt tapet på veggene. Også her en stor klassisk vindusflate og god takhøyde på ca. 2,75 meter som bidrar til en luftig romfølelse.
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i medfølgende skyvedørsgarderobe.

Baderom I Lyst og moderne flislagt baderom fra 2007

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i 2007. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen.
Baderommet er utstyrt med servantskap, speilskap med belysning over, dusjhjørne med innfellbare glassdører og gulvmontert toalett. Som beboer har du tilgang til fellesvaskeri som ligger i samme oppgang som leiligheten.

Beliggenhet

Leiligheten har sentral beliggenhet i et etablert boområde på Nedre Kampen/Tøyen. Kjølberggata er en miljøgate som ligger sentralt til med kort vei til alle tenkelige fasiliteter. Her har du Tøyen Torg rett rundt hjørnet samt Grünerløkka, Kampen, Carl Berner, Grønland og sentrum kun noen få minutters gange unna. Urbant byliv, spennende butikker, mange hyggelige spisesteder og fine parker finnes med andre ord i området. I tillegg tilhører leiligheten Kampen skolekrets.
Tøyen er et populært område, med blant annet gjenoppståtte Tøyen Torg med sine mange nyåpnede kafeer og spisesteder. Her finner du Postkontoret, Skatten, Munks, Anatolia, Brooklyn Burger Joint, Wasabi sushi m.m. Videre finner du populære Grådi med nydelig lunch-mat, hyggelige Handwerk Botaniske, Stockfleth`s og Carinas cafe rett i nærheten. Kort vei til dagligvarebutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger m.m.
Rett i nærheten har du også Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende butikker og rike utvalg av restauranter, samt utesteder.
Idylliske Kampen er et område med en miks av sjarmerende trehusbebyggelse, klassiske bygårder og flotte grøntområder. Kampen er kjent for sitt særegne, trivelige og barnevennlige bomiljø. Dette området har noe å by på for alle og enhver. Ønsker du en bedre middag, er velrennomerte Kampen Bistro verdt et besøk. Her kan det garanteres en behagelig atmosfære og utsøkt mat!
En tur i nærområdet bringer deg gjennom et mangfold av bydelens særpregede grønne lunger og parker som Botanisk Hage, Middelalderparken, Tøyenparken med "Øyafestivalen", Ola Narr, og ikke minst Akerselva en liten spasertur unna, der gang- og sykkelvei fører helt opp til Maridalsvannet. For de som setter pris på turer i skog og mark er dette en ypperlig beliggenhet da turveien i Lodalen også er i nærhet. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet, SATS/Elixia, Actic Tøyen, Fresh Fitness, diverse fotballbaner, m.m.
En liten spasertur til Bjørvika hvor du kan besøke operahuset, eller ta en tur ut til den herlige badeplassen på Sørenga. Det er også kort vei til Ekeberg hvor du kan ta en tur i den flotte Ekebergparken eller besøke Ekebergrestauranten som har kanskje Oslos beste utsikt.
Det er kort vei til offentlig kommunikasjon med få minutters til T-bane fra Tøyen stasjon, med alle t-banelinjer og med få minutters til blant annet Nasjonalteateret, Majorstuen og Universitetet på Blindern. Busslinjer og trikk fra Sofienberg og Carl Berner, samt 20 bussen som går igjennom hele byen fra øst til vest. Det er kort gange til Karl Johan og Oslo S som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Tøyen togstasjon ligger på toppen av Tøyenparken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka.

Felleskostnader

Kr. 3 668,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Á-konto varmtvann (kr. 300,-), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til aksjelagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.07.2021.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 276 941,- per 31.12.2020.

Andel formue

Kr. 20 445,- per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 8398.71.50400 i Handelsbanken
Type: Annuitet
Restsaldo per 30.07.21: Kr. 19 362 117,-
Forventet innfrielsesdato: 30.04.2039
Type rente: Flytende
Nominell rente per 30.07.21: 1,79%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Boligselskapet har legalpant for sine krav mot aksjonæren etter bestemmelse i borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 770 892 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 775 211 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, 2 soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal og består av en pent opparbeidet bakgård. Bakgården er pent opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, sittegrupper og diverse beplantning. Flere hyggelige sittegrupper og bakgården oppleves som en oase for beboerne. Her finner du også drivhus, plantekasser og hønsehus med høner (hvor kult er ikke det?). En skikkelig fin plass for lange og late sommerdager!

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 5.etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i malt murpuss. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein (ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entredør av tre med glassfelt, brannklasse B30. Balkongdør og vindu med karmer av tre og to-lags glass fra 2012. Vindu med karmer av tre og to-lags glass fra 2003.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2008 på utskiftning av røropplegg, samt ferdigattest fra 2012 på balkonger. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 5 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med vedovn i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.
Á-konto varmtvann på kr. 300,-/mnd er inkludert i felleskostnadene. Avregning gjøres ved årsskifte og eierskifte.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kjølberggata 1 A-G - Loftsutbygging med etablering av takvinduer og -arker
Saksnummer: 201814252 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.10.2018
Status: Rammetillatelse gitt 08.04.2019
Kjølberggata 9 - Rehabilitering av bad og kjøkken i boliggård, fasadeendringer
Saksnummer: 202108224 - Byggesak             
Mottatt sak: 11.05.2021
Status: Rammetillatelse gitt 21.07.2021
Håkons gate 13 A-B - Loftsutbygging og fasadeendring
Saksnummer: 202015491 - Byggesak             
Mottatt sak: 30.09.2020
Status: Rammetillatelse gitt 26.03.2021
Klosterenga park - Opparbeidelse av skulpturpark med turveier, grønnstruktur, åpning av Hovinbekken
Saksnummer: 201905238 - Byggesak            
Mottatt sak: 12.04.2019
Status: Igangsettingstillatelse gitt 09.08.2021
Håkons gate 14 - 16 - Bestilling av oppstartsmøte - Omsorgsboliger
Saksnummer: 201905974 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 03.04.2019
Åkebergveien 62 - Bruksendring av areal i underetasje fra solarium til skjønnhetssalong
Saksnummer: 202017719 - Byggesak             
Mottatt sak: 06.11.2020
Status: Søknad avslått 30.03.2021
Normannsgata 2 - Bruksendring av del av underetasje fra butikk/forretning til restaurant
Saksnummer: 202012241 - Byggesak             
Mottatt sak: 05.08.2020
Status: Rammetillatelse gitt 22.01.2021
Åkebergveien 60 - 62 - Bruksendring av kjeller til pauserom for bussjåfører
Saksnummer: 202005784 - Byggesak             
Mottatt sak: 07.04.2020
Status: Rammetillatelse gitt 24.08.2020

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligselskapet har legalpant for sine krav mot aksjonæren etter bestemmelse i borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På aksjelagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 15.07.1882, dagboknummer 900139. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 06.10.1914, dagboknummer 902302.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 16.04.1918, dagboknummer 912586. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 23.04.1929, dagboknummer 912969. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 08.06.1929, dagboknummer 912970. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 27.08.2010, dagboknummer 641812. Beløp: NOK 25.000.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Pantedokument, tinglyst den 28.10.2011, dagboknummer 887661. Beløp: NOK 1.000.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Pantedokument, tinglyst den 05.11.2012, dagboknummer 932871. Beløp: NOK 10.000.000. Panthaver: Handelsbanken.

Vei/vann/avløp

Adkomst til aksjelagets eiendom fra offentlig vei. Aksjelagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Aksjelag

Kjølberggata 1 AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 933 774 244, og består av 70 leiligheter tilknyttet aksjer. Forretningsførselen er utført av advokat Tormod S. Christoffersen.

Forkjøpsrett

Intern forkjøpsrett for de øvrige aksjeeierne. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

Forsikring

Aksjelagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Protector Forsikring. Hver enkelt aksjeeier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 3 036 068,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 2 194 895,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 278 664,-.
Aksjelagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 1 474 023,- og viser aksjelagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Bare fysiske personer kan være aksjonærer, og hver aksjonær kan bare eie det antall aksjer som gir rett til én bolig.
Aksjeboligselskapets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Dersom styret i aksjeboligselskapet ikke godkjenner kjøper og dette ikke skyldes forhold på selgers side, må aksjene eventuelt videreselges for kjøpers regning og risiko.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Kjølberggata 1 F, 0653, Oslo, Gnr. 231 bnr. 248, aksjebrevnr. 36-55 i As Kjølberggaten 1 boligaksjeselskap med orgnr. 933774244 i Oslo kommune

Eier

Rune Borvik

Oppdragsnummer

19-21-0204

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.