# MAJORSTUEN / FAGERBORG

Gjennomgående og klassisk 2-R selveier I Oppussingsobjekt I God takhøyde, stukkatur og rosett I Lave felleskostnader

Fauchalds gate 9B , 0365 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

47%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris over 5 mill

40%

har bolig mellom 60-120 kvm

96%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 33 m²
Bruksareal 33 m²
Bruttoareal 38 m²
Tomt 420 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1895
Gårdsnummer 215
Bruksnummer 65
Energimerking G
FINN.no 231774968
Sist endret 22.09.2021 08:46
Prisantydning 3 000 000
Totalpris 3 088 869
Ligningsverdi 763 208,-

Beregnet totalkostnad

3 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 88 869,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 088 869,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.
Leiligheten disponerer en kjellerbod og en loftsbod.

Generelt I Oppussingsobjekt med potensial

Leiligheten er et oppussings-/renoveringsobjekt og total renovering må påregnes for at leiligheten skal tilfredsstille dagens krav til standard.
Det gjøres oppmerksom på at leiligheten med tilhørende boder overtas i den stand den var ved besiktigelse, dvs. uten ytterligere rydding og vasking.
Gulvflater: Teppefliser, gulvbelegg og vegg-til-vegg teppe.
Vegg- og himlingsflater: Malte slette flater.
Takhøyder: Ca. 2,81-2,85 meter i entré, stue, kjøkken og soverom og 2,31 meter på baderom.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en romslig entré med romslig innebygget garderobeskap. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.

Stue

Lys og romslig stue som vender ut mot rolig gårdsrom. Stuen har vegg-til-vegg teppe på gulv, slette malte vegger og himling med nydelig original stukkatur og en lekker rosett.
De store klassiske vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys, og de brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,81 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i et eget rom i naturlig tilknytning til stuen. Rommet har gulvbelegg, slette malte flater, stor vindusflate og god takhøyde på ca. 2,81 meter.
Eldre kjøkkeninnredning fra ukjent årstall med slette fronter. Benkeplate/oppvaskkum av rustfritt stål med to-greps armatur. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Avtrekksventil med naturlig avtrekk montert i veggkasse.

Soverom

Leiligheten har et lite soverom med et flott vindu med blyglass og god takhøyde på ca. 2,85 meter. På soverommet er det plassbygget garderobeskap.

Baderom

Baderom fra ukjent årstall med flislagt gulv med varme, trepanel på veggene og lyse himlingsplater. Baderommet er utstyrt med vegghengt servant med speilskap, belysning og stikkontakt over, samt veggmontert dusj og gulvmontert toalett.

Beliggenhet

Fauchalds gate ligger i et rolig, sentralt og meget populært område på Majorstuen / Fagerborg. Dette er en perfekt beliggenhet for den som ønsker å bo rolig, sentralt og med nærhet til alt. Bogstadveien med alle sine fasiliteter starter 150 meter fra leiligheten. Videre er det kort vei til populære spisesteder, hyggelige fortauskafeer og kaffebarer. Delicatessen, Cru, Bølgen og Moi, The Broker og YaYas ligger alle en kort spasertur unna. Nærmeste matvareforretninger er Rema 1000 ca. kun 2 min unna og Coop Extra ca. 3 min unna. Ellers i nærområdet finner du bla. Meny, Kiwi og flere søndagsåpne butikker som Bunnpris og Matkroken.
Kort vei til både Bislett og Frogner med alle de fasiliteter du kan tenke deg - bl.a. cafeer, restauranter og populære forretninger. For den treningsglade er det både Fresh Fitness, Fitness Xpress og SatsElixia i nærheten. Ellers fine turmuligheter i Frognerparken, Stensparken og Slottsparken.
Det tar ca. 10 minutter å gå til Frogner, Vestkanttorget og St.Hanshaugen. Av utdanningsmuligheter er det kort vei eller gode transportmuligheter til bl.a. Høgskolen i Oslo, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, Handelshøyskolen BI samt Veterinærhøyskolen.
God offentlig kommunikasjon i nærområdet med trikk fra Bogstadveien (linje 11 og 19), samt buss med ruteforbindelser til alle byens hjørner som Skøyen, Fornebu, Bygdøy, Torshov / Sagene, Jernbanetorget, Grünerløkka, Storo m.fl. Fra Majorstuen har man T-banestasjon samt at det er knutepunkt for buss og trikk, noe som gjør det enkelt å komme seg dit man vil.

Felleskostnader

Kr. 2 293,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, kabel-TV, trappevask, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, regnskapsføring og kommunale avgifter.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.04.2021.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.
Ligningsposter per 31.12.2020:
Andel fellesgjeld: Kr. 0,-
Andel fellesformue: Kr. 14 001,-
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
IN-ordning ikke aktuelt da sameiet per salgsoppgavedato ikke har noen registrerte lån.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 763 208 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 747 548 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 33 kvm, Bruksareal: 33 kvm, Bruttoareal: 38 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken, stue og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 420 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet opparbeidet med betong og steinlagte internveier, diverse beplantning, sykkelparkering og sittegrupper. Felles sykkelbod i underetasje.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller og loft. Støpt plate på mark. Grunnmur av naturstein og murkonstruksjoner. Utvendige fasader med pussede og malte murkonstruksjoner. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull og sikkerhetslås. Vinduer med to-lags glass fra 1987 og 1989 samt ett stk. varevindu fra ukjent årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt med styrets godkjennelse. Godkjenning kan bare nektes når det er saklig grunn til det.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Fauchalds gate 6 E - Bruksendring fra næring til bolig
Saksnummer: 202111912 - Byggesak             
Mottatt sak: 13.07.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Ingelbrecht Knudssøns gate 11 - Rehabilitering og bruksendring av deler av bakgårdsbygning og fasadeendring
Saksnummer: 201801142 - Byggesak             
Mottatt sak: 23.01.2018
Status: Igangsettingstillatelse gitt 06.07.2021
Schultz' gate 25 - Bruksendring fra næring til bolig
Saksnummer: 201910733 - Byggesak             
Mottatt sak: 02.07.2019
Status: Søknad om endret tillatelse avslått 07.05.2021
Industrigata 56 - Innredning av loft til bolig - Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel - Fasadeendringer
Saksnummer: 201409309 - Byggesak             
Mottatt sak: 04.07.2014
Status: Søknad om endret tillatelse avslått 28.09.2016
Sorgenfrigata 25 - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 202112864 - Byggesak             
Mottatt sak: 13.08.2021
Status: Mottatt søknad
Schultz' gate 4 B - Etablering av brannrømningstrapp til to loftsleiligheter og mindre fasadeendring
Saksnummer: 202110526 - Byggesak             
Mottatt sak: 17.06.2021
Status: Søknad under behandling
Majorstuen knutepunkt og sporområde - Etter offentlig ettersyn - Knutepunktutvikling, transformasjon, styrking av grøntdrag og bekkeåpning
Saksnummer: 201407126 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 26.05.2014

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 02.09.1985, dagboknummer 53092. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 05.04.1990, dagboknummer 23031. Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for NOK 10,000. Med prioritet etter 90% av godkjent lånetakst.
* Seksjonering, tinglyst den 05.04.1990, dagboknummer 23031. Opprettet seksjoner: Snr: 8. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 34/604. Eiendommen er oppdelt i 13 seksjoner.
* Resek/tilleggssek, tinglyst den 17.06.1992, dagboknummer 29953. Nye seksjoner: Snr: 14. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 50/654. Seksjonsameieandeler: Snr: 8. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 50/654. Eiendommen er oppdelt i 14 seksjoner.
* Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel, tinglyst den 17.06.1992, dagboknummer 29953. Endring av formål/brøk: Snr: 8. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 34/654.
* Resek/tilleggssek, tinglyst den 23.10.1997, dagboknummer 66025. Nye seksjoner: Snr: 15. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 43/747. Nye seksjoner: Snr: 16. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 50/747. Seksjonsameieandeler: Snr: 8. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 34/654.
* Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel, tinglyst den 23.10.1997, dagboknummer 66025. Endring av formål/brøk: Snr: 8. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 34/747.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameie Fauchaldsgate 9 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986 388 303 og består av 16 seksjoner.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 387 070,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 543 530,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2020 på kr. -156 460,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 119 026,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.
Boligen er vasket til visning og vil ikke bli ytterligere rengjort.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fauchalds gate 9B, 0365, Oslo, Gnr. 215 bnr. 65 snr. 8 orgnr. 986388303 i Oslo kommune

Eier

Harald A Sunde

Oppdragsnummer

19-21-0212

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.