# GREFSEN

Gjennomført 4-r med påkostet og unik finish | panoramautsikt | solrik uteplass | peis | garasjeplass | marka som nabo

Grefsenkollveien 38 , 0490 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris over 5 mill

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 102 m²
Bruksareal 102 m²
Bruttoareal 112 m²
Tomt 658 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje -3
Byggeår 1978
Gårdsnummer 75
Bruksnummer 1083
Energimerking E
FINN.no 232288575
Sist endret 14.10.2021 14:51
Prisantydning 8 700 000
Totalpris 8 981 057
Fellesutgifter 3 000,-

Beregnet totalkostnad

8 700 000,- (Prisantydning) 58 088,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 758 088,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 213 950,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 222 969,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 981 057,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Grefsenkollveien 38! En lekker 4-roms selveier i attraktivt boligområde rett ved marka!
Leiligheten har i sin helhet blitt pusset opp i 2021. Standarden er med andre ord svært god og uttrykket er unikt. Her går en typisk skandinavisk og luksuriøs stil igjen i absolutt alle rom.
Den store uteplassen har en helt fantastisk utsikt over Oslo by og har solen store deler av dagen. Nå som høsten er i anmarsj er det koselig å fyre i vedovnen.
Leiligheten har 3 soverom og en sosial åpen løsning mellom stuen og kjøkkenet. Planløsningen er effektiv og rommene enkle å møblere.
Parkeringsplass (liten) i felles garasje medfølger.
•Kort vei til by og mark
•Offentlig kommunikasjon rett i nærheten
•Flere skoler og barnehager i området
•Lave felleskostnader

Innhold

Leiligheten inneholder: Entre med innvendig bod, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til stor uteplass, 3 soverom og bad.
Parkeringsplass (liten) i felles garasje medfølger.
Leiligheten disponerer i tillegg plass i felles bod og det er egen sykkelparkering i garasjen.

Utstyr

* Aduro peisovn med glassfronter i spisestue/stue. Pipeløp av typen teglstein. Pipeløp er rehabillitert med innvendig stålrør.
* Fordelerskap for rør i rør system er montert på baderom, over opplegg for vaskemaskin. Avløpsrør av typen pvc.
* Oso varmtvannsbereder fra 2021 på 194 L. er plassert i hjørne av garderobe i entre .
* Leiligheten har naturlig ventilasjon, mekanisk avtrekk fra baderom og kullfilter på kjøkken.
* Røykvarslere er montert i himlinger.
* Elektrisk anlegg er hovedsakelig av typen skjult anlegg. Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert i entre.
* Vinduer fra 2003 med trerammer har lags 2 glass. Skyve terrassedør fra 2003 med trerammer har 2 lags glass.
* NB! Ny eier må selv installere parabol og antenne for TV og internett (trådløst bredbånd).

Entré

 Entré  Entré é   med plass for å sette fra seg sko og yttertøy. Fra entreen er det inngang til en svært praktisk innvendig bod / omkledningsrom. Boden har ulike bruksmuligheter og er perfekt til for eksempel sports- og vaskeutstyr og ekstra yttertøy. Her er det mulighet for å innrede og benytte etter eget behov. Leiligheten disponerer i tillegg plass i fellesbod i garasjen og det er avsatt eget område til sykler ol.

Stue

Dette er en stue som virkelig bader i lys! Vinduer på alle kanter, samt skyvedører fra gulv til tak åpner virkelig opp rommet og gir en luftig følelse. Panoramautsikten utenfor gir et nydelig skue enten om du sitter ved spisebordet, slapper av i sofaen eller lager mat på kjøkkenet. Stuen er romslig og kan enkelt møbleres med både sittegruppe og spiseplass. Det er også plass til en liten lesekrok eller liknende ved den dekorative spileveggen i stuens ene hjørne. Vedovnen i hjørnet gjør det ekstra lunt og koselig nå som høsten er her, i tillegg er det vinduer fra 2003 i alle rom som isolerer godt.

Kjøkken

Rålekkert kjøkken med en sosial åpen løsning mot stuen. Innredningen er tidsriktig og moderne med todelte fronter i mørk tre og hvitt med detaljer i imitert marmor. Den ene veggen har et heldekkende speil som gjør at utsikten kan nytes selv med ryggen til. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Det er rikelig med skap- og benkeplass og kjøkkenøyen er forlenget for å gi en ekstra spiseplass. Alt av hvitevarer som kjøleskap med frys, komfyr med induksjonstopp og oppvaskmaskin er integrert. Ventilatoren er integrert i koketoppen.

Bad

Delikat og romslig baderom med store lekre fliser i imitert marmor. Vinduet slipper inn dagslyset og gir ekstra utluftning. Innredningen er hvit og stilren med sorte detaljer på armatur, speil og håndtak. Badet har to dekorative servantboller og underskap med praktiske skuffer. Dusj i hjørnet med innfellbare dører og vegghengt toalett. Egen nisje bak døren med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler på gulvet og avtrekk i himling.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til den store terrassen på 11,9 kvm. Terrassen har nylig fått nye dekorative fliser og har sort smijerns rekkverk. Terrassen har fantastisk utsikt mot byen og har estimerte solforhold om sommeren fra ca. kl 11.00 og til den går ned om kvelden. Terrassen kan enkelt møbleres med utemøbler og grill om ønskelig. Overbygget gjør at uteplassen også kan benyttes utover høsten og på gråværsdager.

Soverom

Veldig innbydende hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og garderobeløsning. Legg merke til de fantastisk fine glassveggene med sorte detaljer og spiler som fungerer som en lekker skillevegg. Garderoben er stor og gir mer enn nok lagringsplass til det man behøver. De lekre spilene fra skilleveggen går også igjen som en sengegavl og gir et eksklusivt uttrykk på soverommet.

Soverom 2

Leilighetens andre soverom er i dag innredet som barnerom, men størrelsen åpner opp for ulike bruks- og møbleringsmuligheter. Det er plass til både dobbeltseng og garderobeløsning om ønskelig. Endeveggen er lekkert dekorert i ulike farger som gir fin karakter til rommet.

Soverom 3

Det tredje soverommet har også en god størrelse og har flere bruksmuligheter. Soverommet er innredet med dobbeltseng og garderobeløsning. Alle soverommene har inngang fra entreen og er adskilt fra oppholdsrommene. Soverommene vender ut mot rolig grøntområde og et lite skogholt.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og barnevennlig område på Grefsen. Svært gode rekreasjonsområder rett utenfor
døren, samtidig som det er kort vei ned til Oslo sentrum. Sameiet har en unik beliggenhet med fantastisk utsikt og nærheten til Nordmarka med flotte
turveier opp mot Trollvannsstua og Grefsenkollen.
På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant og "Over Oslo bar". På vinterstid kan man ta på skiene
nærmest utenfor døra, og nyte den umiddelbare tilgangen til både lysløype og flotte oppkjørte løyper. Like i nærheten finner man Trollvann med badeplasser, brygger, bålplasser og benker. Det er kort avstand til idylliske Frysja, en av Oslos flotteste badeplasser. Det går også turvei langs Akerselva til Maridalsvannet og Nordmarka, eller ned til sentrum gjennom Nydalen med alle sine butikker, kafeer og restauranter.
Trikkehallen som ligger i nærheten, er kjent for sitt kulturtilbud for barn og ungdom. Teknisk museum, som er en turistattraksjon ligger også i nærområdet. Det er kort vei til alpinanlegg i Grefsenkleiva, Myrerjordet fotballbane og Grefsen Tennisklubb som har et flott anlegg med syv baner.
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Joker, Spar på Kjelsas, Coop Prix og Kiwi. Ellers er det gangavstand til Grefsen Sushi, Bella Bistro og
7-eleven på Grefsenplatået. Storo Storsenter er heller ikke lang unna med sine 130 butikker, spisesteder og alle sine servicetilbud.
Boligen sokner til Disen skole, med gangavstand til denne skolen, samt Morellbakken og Engebråten ungdomsskole. Det finnes
flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Nærmeste bussholdeplass "Trollveiskrysset" er rett over veien og tilhører 56-bussen som gar fra Nydalen til Solemskogen. Den bruker ca. 5 minutter ned til Storo og T-banen. Nærmeste trikkeholdeplass er på Grefsenplatået, ca. 10 minutters gange unna.

Felleskostnader

Kr 3.000,- pr. mnd. Kommunale avgifter, strøm til fellesarealer, felles bygningsforsikring, generell drift og vedlikehold i sameiet, renter og avdrag på fellesgjeld.
Renter kr 357,-
Avdrag kr 860,-
Driftsutgifter kr 1.783,-
Felleskostnader i dette sameiet er alle kostnader ved eiendommens drift som ikke gjelder den enkelte bruksenhet.

Andel fellesgjeld

Kr 58 088,- per. 31.12.21

Andel formue

Kr 42 928,- per. 31.12.21

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 1212.66.26528
Lånets totale saldo: Kr 232.353,60,- per 01.01.21
Rentevilkår: Flytende rente, gjeldende rente p.t. er ikke opplyst til megler.
Styreleder opplyser at lånet ble tatt opp i forbindelse med større vedlikehold ca. 2013, med nedbetalingstid på 30 år.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnadene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 703 173 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 131 424 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 102 kvm, Bruksareal: 102 kvm, Bruttoareal: 112 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra Grefsenkollveien. Det vil bli satt opp Schala & Partners skilt under visningene.

Tomt

Areal: 658 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Bruksrett til garasjeplass medfølger salget.
Parkeringsplassen er den første til venstre ved garasjeporten.
Av hensyn til at alle skal få parkert, kan hver enkelt bil ikke gå ut over oppmerkingen i garasjen. Styreleder opplyser at
parkeringsplassen fordrer en liten bil da ingen andre beboere får parkert om dette er en stor bil. Parkeringsplassen er begrenset i størrelse. Plassen er ifølge styreleder til en størrelse Toyota Yaris.

Byggemåte

Selveierleilighet i Sameiet Grefsenkollveien 38 på Norde Aker/Grefsenlia i Oslo kommune. Felles tomt for sameiet opparbeidet med plenarealer,
diverse beplantning, trapper i terreng og asfalterte arealer bestående av innkjøring til garasje samt gangbaner og fortau mot gate. Leiligheten
disponerer 1 garasjeplass i felles lukket garasjeanlegg og hylleplass i felles bod.
4-roms leilighet i boligblokkens ÷ tredje etasje. Adkomst via felles trappeoppgang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av
entre/garderobe, baderom, kjøkken, spisestue/stue, gang og 3 soverom. Gulvflater med laminat fra 2021. Malte overflater fra 2021 på vegger. Malte
overflater fra 2021 i himlinger. Garderober på soverom A samt i entre. Ikea kjøkkeninnredning fra 2021 med glatte fronter og integrerte hvitevarer.
Flislagt baderom fra 2021. Utgang fra spisestue/stue til vestvendt balkong på ca. 11,9 m2.
Boligblokken ble oppført i 1978 (GAB-register). Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og
bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av malte muroverflater samt beiset trepanel. Takkonstruksjon av tilnærmet flatt tak utvendig
tekket med papp/membran, ikke besiktiget. Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabel på baderom, kombinert med peisovn i
spisestue/stue. Parkering på garasjeplass i felles lukket garasjeanlegg, forøvrig muligheter for parkering i tilliggende gate.

Ferdigattest / brukstillatelse

ÅpGrefsenkollveien 38 - Terrassehus - Ferdigattest - 1979
Grefsenkollveien 38 - Tak over takparkering - Ferdigattest - 1989
Grefsenkollveien 38 - Innb terrasse - Ferdigattest på henlagt sak

Adgang til utleie

Utleie er tillatt i henhold til sameiets vedtekter.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, varmekabler og vedfyring.

Energiforbruk

Faktisk strømforbruk for 2021 er ikke oppgitt da selgere ikke har bebodd leiligheten.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformal i henhold til reguleringsplan S.4220. Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Dette far betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes på
kommunens hjemmeside: https:/ / www.oslo.kommune.no/ politikk.og.administrasjon/ politikk/ kommuneplan/ Vi oppfordrer alle interessenter
til a sette seg inn i kommuneplan og hvilken betydning denne har for eiendommen.
Pågående plan./ byggesaker i nærområdet (funnet ved søk i Oslo kommune, Plan. og bygningsetaten sine nettsider. Saksnummer kan søkes opp på nettsidene for mer detaljert informasjon) :
Lachmanns vei 2 D . Bestilling av oppstartsmøte .
Oppforing av boliger. Saksnummer 202005822 .
Reguleringssak.
Lachmanns vei 2 E . Påbygg og bruksendring.
Saksnummer 201707034 . Byggesak. Status:
Igangsettingstillatelse gitt 28.09.2017.
.Lachmanns vei 4 C.D . Oppforing av ny boligbebyggelse
med felles parkeringskjeller. Saksnummer 201800591 .
Byggesak.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Grunndata:
1978/4251-2/105  Seksjonering  
21.02.1978 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 2553/10000
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 4 SEKSJONER
Heftelser:
1978/4251-3/105  Erklæring/avtale  
21.02.1978 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 3,000
MED PRIORITET ETTER 85% AV 1. GANGS SALGSSUM,
SENERE ETTER 85% AV GODKJENT VERDITAKST TIL ENHVER TID.
Rettigheter  i eiendomsrett
1977/11728-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:75 Bnr:1083 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:75 Bnr:1083 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:75 Bnr:1083 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:75 Bnr:1083 Snr:4  
Rettigheter på 0301-75/1016/0/1,2
1977/24245-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:75 Bnr:1083 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:75 Bnr:1083 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:75 Bnr:1083 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:75 Bnr:1083 Snr:4

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Grefsenkollveien 38:
Grefsenkollveien 38 er et sameie der sameierne i fellesskap eier huset. De er i fellesskap ansvarlig for at eiendommen holdes i god stand. Sameiet ledes av et styre som består av samtlige eiere.

Forkjøpsrett

Ingen forskjøpsrett.

Regnskap

Inntekter 2020: Kr 153 988,91
Utgifter 2020: Kr 144 582,17
Balanse 01.01.2020 - 01.01.2021: Kr 9 406,74

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiermøtet vedtar med alminnelig flertall avstemning til fond til dekning av fremtidige vedlikeholdsutgifter, påkostninger eller andre felles tiltak på eiendommen. De beløp sameierne skal betale inn til fondet innkreves samtidig med den månedlige innbetalingen til felleskostnadene.
Styreleder opplyser at sameiet har en utfordring med en vannlekkasje gjennom yttervegg i øverste etasje. Der er foreløpig usikkert hvordan og når dette vil bli utbedret og hva kostnaden vil bli.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt etter styrets godkjennelse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hvitevarer kjøkken
Hvitevarer bad
Fastmonterte lamper / knagger / hyller
Garderobeskap
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Grefsenkollveien 38, 0490, Oslo, Gnr. 75 bnr. 1083 snr. 2 orgnr. 992330651 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-21-0215

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.