#ØVRE GRÜNERLØKKA

Stor & hyggelig 2(3)-R endeleil. med usjenert terrasse på 10,5m² I Garasje I Delikat bad fra 2014 I VV, TV og fiber inkl

Valdresgata 19 , 0557 Oslo

BE OM SALGSSUM
Rebecca M. Madland
Rebecca M. Madland Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

28%

har bolig mellom 60-120 kvm

74%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 54 m²
Bruksareal 54 m²
Bruttoareal 59 m²
Tomt 16 774 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1980
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 267
Energimerking F
FINN.no 232198031
Sist endret 15.10.2021 15:52
Prisantydning 4 300 000
Totalpris 4 699 779
Fellesutgifter 4 630,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) 384 276,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 684 276,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 699 779,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger usjenert til på enden i byggets 1. etasje og inneholder:
Entré med omkledningsrom, stue med utgang til terrasse, kjøkken, soverom og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en parkeringsplass i felles parkeringshus, en bod i samme etasje som leiligheten på ca. 2,5m², samt et skap i kjølerom.

Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. I entréen har du plass til oppheng, skoskap eller kommoder etter eget ønske og behov.
Fra entréen har du også adkomst til et svært praktisk omkledningsrom med god oppbevaringsplass i åpen garderobeløsning.
I tillegg disponerer leiligheten en parkeringsplass i felles parkeringshus, en bod i samme etasje som leiligheten på ca. 2,5m², samt et skap i kjølerom.

Stor, lys og fin stue med gulvvarme

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort og fint rom. Stuen har parkett på gulv med gulvvarme og lysmalte overflater med en fin kontrastvegg.
De store vindusflatene sørger for naturlig lys som bidrar til en god romfølelse. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord.

Stor, flott og usjenert markterrasse på ca. 10,5m²

Fra stuen har du utgang til en stor, flott og usjenert markterrasse på ca. 10,5m². Terrassen har terrassebord på gulv og god plass til ulike sittegrupper etter eget ønske og behov.
Terrassen er inngjerdet med port ut til de flotte fellesarealene. Gjerdet sammen med flott hekk utenfor sørger for at du sitter usjenert og fint. Det er også montert utebelysning, varmelampe og stikkontakt.
Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager og -kvelder!

Moderne og tidløst HTH-kjøkken fra 2011

Kjøkkenet ligger i et eget rom i naturlig tilknytning til stuen. God standard med parkett fra 2021 på gulv og glatte lysmalte overflater. Ved den store vindusflaten har du også en koselig frokostplass.
Moderne og tidløst kjøkken fra HTH som var nytt i 2011. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har mørke glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Fint med fliser i benkeryggen og vegghengte hyller for oppbevaring og dekor.
Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin, samt plass til frittstående kjøleskap med frysedel. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen, frittstående kjøleskap følger i utgangspunktet ikke (kan avtales med selger).

Lyst soverom med god oppbevaringsplass

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom som vender ut mot rolige fellesarealer uten biltrafikk. Soverommet har lys laminat på gulv og lysmalte overflater med en fin kontrastvegg.
På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i åpen garderobeløsning med forheng i form av gardiner.

Lyst og delikat flislagt baderom fra 2014

Leiligheten har et lyst og delikat flislagt baderom som ble pusset opp i 2014. Baderommet har fine fliser på gulv og vegger, deilig gulvvarme og downlights i himlingen. Et lite vindu gir naturlig lys og god lufting.
Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speilskap med integrert belysning over. Flott dusjhjørne med innfellbare glassdører og både hånd- og regnfallsdusj. Baderommet er også utstyrt med vegghengt toalett.
Svært praktisk med plass og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel under en flott benkeplate. Avtrekksventil tilkoblet sentralt avtrekk på vegg. Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene.

Beliggenhet

Attraktiv og sentral beliggenhet på Øvre Grünerløkka med umiddelbar nærhet til alt, blant annet 300 m til Ringnes Park, med blant annet Ringen Kino, SATS, Meny og blomsterbutikk. Kort gange til Torshov hvor du finner et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria, med konserter, bar/restaurant og teater, Månefisken og Wallmanns.
Området kan også friste med en rekke spisesteder, barer og kafeer som bl.a. Grisen på Oskar Braatens Plass, Albatross, Trikkestallen, Åpent Bakeri, Kaffebrenneriet og Bruun Larsen. Trikkestallen og Grisen har flott uteservering om sommeren. I Vogts gate midt på Torshov ligger legendariske Strøm-Larsen, butikken som er kjent i hele Oslo for sine gode kjøttvarer.
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt finner du i nærmiljøet. Vespa og Humla, Hot Shop og Perla er hyggelige serveringssteder som alle byr på god stemning.
Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar).
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, samt Botanisk Hage som er kanskje Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type annen aktivitet finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten. Det er kun 5 min gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis).
Kort avstand er det både til Alexander Kiellands plass og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. En liten spasertur lenger ligger Kiellands hus som også kan vise til bokhandel, blomsterbutikk og vinmonopol.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 13), bussforbindelser og flybussforbindelser.

Felleskostnader

Kr. 4 630,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, kabel-TV (kr. 240,-), fiber (kr. 269,-), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 1 389,-).
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 384 276,- per 01.09.2021.

Andel formue

Kr. 43 410,- per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207890456
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 19 544 737,-
Andel restsaldo: Kr. 69 165,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 248,-
Rest løpetid: 28år
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,35%
Det ble på generalforsamling vedtatt opptak av lån på 25 millioner for oppussing av fasader. Foreløpig er det kun tatt ut 19 millioner av dette lånet. Ytterligere 6 millioner vil bli tatt ut, og dette vil påvirke fellesgjelden for hver leilighet. Felleskostnadene er allerede økt med tanke på et lån på 25 millioner.
Lånenummer: OBBK02-98207868604
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 89 038 725,-
Andel restsaldo: Kr. 315 111,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 1 141,-
Rest løpetid: 27år 1mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,35%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 151 165 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 144 192 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 59 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, omkledningsrom, bad, soverom, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
Det gjøres oppmerksom på at opprinnelig bod på ca. 2m² er benyttet som omkledningsrom og dermed tatt med i boligens primærareal. Det er ikke søkt om bruksendring fra S-rom til P-Rom. Rommet er derfor ikke godkjent som rom for varig opphold.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 16 774 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles eiet tomt for borettslaget opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, sittegrupper og diverse beplantning.
"Uterommet vårt er fritt for gjennomgangstrafikk og parkering, og er tilrettelagt med gode lekemuligheter for små barn. Til å ligge inne i byen er det forunderlig lite trafikkstøy her. Midt i borettslaget ligger vårt eget torg, der vi bl.a. avholder vår årlige grillfest om sommeren, og kommer sammen til mange morsomme aktiviteter på ettermiddagen på 17.mai. Vi har også et fellesrom som benyttes til felles og private arrangementer."
- Borettslagets hjemmeside

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass (nr. 26 på plan 3) i felles parkeringshus. Parkeringshuset har totalt 183 parkeringsplasser fordelt over totalt 5 plan.
I parkeringshuset er det strømuttak for motorvarmere. Det er ikke kapasitet i elanlegget for tilkobling av annet utstyr som f.eks kupevarmer. Det er ikke tillatt å lade bil i garasjeanlegget. De viktigste grunnene til det er at elanlegget er ikke dimensjonert til å håndtere lading, samt manglende sikkerhetsløsninger i parkeringshuset. Se også borettslagets hjemmesider for utfyllende informasjon.
Andelseiere i borettslaget kan midlertidig overlate bruken av sin parkeringsplass til navngitte, fysiske  personer (f.eks. i form av utleie eller utlån). Før bruksoverlatelsen tar til skal det søkes om tillatelse til midlertidig bruksoverlatelse.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer. Betongplate mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av mur/betong. Yttervegger av slammet malt mur/tegl. Saltakkonstrusjon utvendig tekket med takstein/ takplater (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør fra 1980 med brannklasse B30 og lydklasse 35dB, med Yale kodelås. Vinduer fra 1980 og 1995 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongdør fra 2010 med to-lags glass og karmer/rammer av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1982 på oppføring av boligblokk. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme i stue og på baderom. Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Selger har hatt et årlig energiforbruk på ca. 7 983 kWh per år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2350 av 22.09.1979. Endret reguleringsplan med reg.best. for Sannergt. 12 og 14, samt for del av Valdresgt. m.m. Byggeområde for boliger, bolig- parkeringshus, tomt for frikirke og trafikkområde. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Christies gate 34 A - Utvidelse av balkonger
Saksnummer: 202103810 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.03.2021
Status: Tillatelse gitt 23.06.2021
Sannergata 26 - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201915749 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.10.2019
Status: Tillatelse gitt 27.11.2019
Toftes gate 16 - Oppføring av seks balkonger
Saksnummer: 202105927 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.04.2021
Status: Tillatelse gitt 29.06.2021
Vogts gate 26 - Oppføring av boligbygg
Saksnummer: 202020274 - Byggesak             
Mottatt sak: 16.12.2020
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Holsts gate 9 - Bruksendring av loft til boliger og fasadeendringer
Saksnummer: 201915667 - Byggesak             
Mottatt sak:: 27.09.2019
Status: Igangsettingstillatelse gitt 30.03.2021
Holsts gate 9 - Bruksendring fra næring til bolig i 1. etasje, fasadeendringer og bruksendring av mellager til bolig
Saksnummer: 201816495 - Byggesak             
Mottatt sak: 19.11.2018
Status: Mottatt søknad om endring
Christies gate 19 A-E - Avlyst - Bruksendring av loft med ombygging av tak - Sannerkvartalet
Saksnummer: 201718100 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.12.2017
Status: Rammetillatelse gitt 22.03.2018
Christies gate 19 A-E - Utbygging av loft - 8 nye boenheter opprettes, tilbygg - etablering av heis - Sannerkvartalet
Saksnummer: 201815447 - Byggesak             
Mottatt sak: 29.10.2018
Status: Igangsettingstillatelse gitt 09.09.2021
Sannergata 32 A-D - Loftsutbygging med 3 leiligheter, ombygging av tak og tilbygg til næringslokale i deler av portrom
Saksnummer: 201815445 - Byggesak             
Mottatt sak: 29.10.2018
Status: Igangsettingstillatelse 2 gitt 09.09.2021
Dælenenggata 40 A-F - Bruksendring av loft med ombygging av tak og nytt bakgårdsbygg knyttet til bygget ved oppgang C - Sannerkvartalet
Saksnummer: 201718106 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.12.2017
Status: Igangsettingstillatelse 3 gitt 09.09.2021
Dælenenggata 40 A-F - Utbygging av loft med 6 boenheter- Sannerkvartalet
Saksnummer: 201815481 - Byggesak             
Mottatt sak: 29.10.2018
Status: Igangsettingstillatelse gitt 09.09.2021

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 23.02.1875, dagboknummer 927218. vedr. beplantning m.v.
* Bestemmelse om vannledn., tinglyst den 02.02.1904, dagboknummer 921206.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 10.11.1921, dagboknummer 920698.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 21.02.1936, dagboknummer 401529. Byggeforbud på nærmere angitt avstand.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 23.10.1956, dagboknummer 415917. Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. brakke.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 16.10.1967, dagboknummer 519132. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 22.03.1972, dagboknummer 504322. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 14.07.1980, dagboknummer 512930. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 14.07.1980, dagboknummer 512931. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 14.07.1980, dagboknummer 512932. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 14.07.1980, dagboknummer 512933. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 04.12.1980, dagboknummer 522413. Beløp: NOK 21.926.400. Panthaver: Andelseierne I Borettslaget.
  ** Forhøyelse, tinglyst den 31.03.1981, dagboknummer 503279. Forhøyet til NOK 35,845,300.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 01.10.1986, dagboknummer 60838. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 14.07.2020, dagboknummer 2742071. Beløp: NOK 122.460.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Valdresgata Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 946 827 908, og består av 195 andelsleiligheter i tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Hjemmeside: www.valdresgataborettslag.no
Borettslagets fasiliteter:
* Borettslaget har en egen avis: Valdresbulletinen
* Vaktmester Øystein Skjenken ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i
borettslaget i henhold til stillingsbeskrivelse. Vaktmesterkontoret har adresse Valdresgata 1 B, nedre inngang.
* Borettslaget har avtale med Securitas AS om vakthold.
* Borettslaget har avtale med Økonomiske Løsninger AS om renhold av fellesarealene.
* Borettslaget har parkeringshus. De fleste leilighetene har egen plass.
* Borettslaget har fellesavtale med bredbånd/fiber fra Homenet med garantert hastighet på 950/950. Dette er inkludert i felleskostnadene.
* Borettslaget har inngått fellesavtale med RiksTV. Produkt avtalen gjelder er "RiksPakken IP" inkludert SMART boks II (uten PVR). Dette er inkludert i felleskostnadene.
* Borettslaget har et fellesrom i underetasjen i nr. 1 B. Dette kan du benytte til sosiale arrangement etter nærmere avtale med vaktmesteren.
* Hver oppgang har et kjølerom som er inndelt i et skap per leilighet. Kjølerommet holder en temperatur mellom 5 og 10 grader og er utmerket til grønnsaker, saft, syltetøy og flaskefôr.
* Flere låste sykkelrom som kan benyttes. Beboerne i nummer 19 skal benytte seg av sykkelrom 3 B. Nøkler bestilles hos vaktmesteren.
* Velferdskomiteen arrangerer bl.a. borettslagets årlige grillfest og sammenkomst 17.mai.
* Valdresklubben arrangerer en rekke aktiviteter for barna basert på frivilliges arrangement og deltakelse. Klubben bidrar sterkt til å ivareta et positivt oppvekstmiljø i borettslaget.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF Skadeforsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 14 325 577,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 17 679 214,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2020 på kr. -5 191 223,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 6 412 403,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2020:
* Utskifting av ytre vannrør utført
* Dreneringstiltak bak nr. 25 utført, blant annet etablering av granittmur og «regnbed» med planter som suger opp vann
* Fasademaling igangsatt, inkludert maling av vinduskarmer
* Slemming av grunnmur utført bak 25
* Etablering av isolasjon på grunnmuren til nr. 3, 15, 25
* Spyling av tette avløpsrør utført
* Periodisk kontroll med påfølgende utbedringer av el-anlegget
* Oppretting av feil i el-tavler
* Utskifting av 30 lamper i P-huset
* Utbedring av sprekker i enkelte vegger
* Gjentatte reparasjoner av avtrekksvifter og tidsur i ventilasjonsanlegget
* Gjentatte reparasjoner av garasjeport, ny i bestilling
* Utskifting av enkelte stoppekraner
* Reparasjon av grøntanlegg etter graving
* Muggsoppanalyse foretatt i nr. 23, ny oppussing initiert
2019-2020:
* Setningsskadeprosjekt i Valdresgata 13 avsluttet januar 2020
* Veiprosjekt rehabilitering av veier,
* Torget og plen
* Rehabilitering og nyplanting VG13 og tilknyttede områder
* Rehabilitering av lekeplasser, nye fallunderlag m.m.
* Større vedlikehold i tilknytning til katodisk beskyttelse i parkeringshuset
* Tilrettelegging for elbil-lading i parkeringshuset
* Oppussing av alle oppgangene avsluttet
* Oppussing/oppgradering av styrerom
* Påbegynt utskifting av lampene i parkeringshuset
* Utbedring av mangler ved enkelte kjølerom og ventilasjonsanlegg
* Utbedring av mangler ved felles elektrisk anlegg
* Forprosjektering igangsatt for rehabilitering av ytre vann- og avløpsrør
* Forprosjektering igangsatt for rehabilitering av fasadene
* Innledende runder med tanke på utskifting av indre vannrør
2018-2019:
* Utbedring av setningsskader i Valdresgata 13, arbeid videreført
* Vedlikehold fasader, midlertidig lapping i påvente av prosjekt
2017-2018:
* Oppstart setningsskadeprosjekt
* Endelig avslutning av balkongprosjekt, utsatte arbeider gjennomført
* Nytt fiberbasert nettverk installert, nye fellesavtaler bredbånd og TV
* Oppussing av oppganger, arbeid videreført
* Vedlikehold fasader, midlertidig lapping i påvente av prosjekt
2016-2017:
* Avslutning av P-hus prosjekt, sklisikring og el-anlegg
* Oppussing av oppganger, arbeid videreført
* Bytte av brannvarslere i leiligheter
* Rengjøring av ventilasjonskanaler
* Veiprosjekt utredet utsatt gjennomføring pga. setningsskadeprosjekt
* Elektroosmose anlegg rehabilitert
2015-2016:
* Ferdigstilt parkeringshus
* Maling av alle utvendige vinduer
* Oppussing av oppganger, arbeid videreført
* Måling av radon
* Utredning av asfalt og utearealer
2014-2015:
* Renovering av garasjeanlegg
2013-2014:
* Utredning parkeringshus rehabilitering
* Utredning parkeringshus riving og nybygning
* Start oppussing oppgangene
* Ulike utbedringer utearealet, kapp/beskjæring av trær
2012-2013:
* Utskiftning av takrenner / utbedring av råteskade.
* Drenering av 25-rekka.
2011-2012:
* Utskiftning av brannutstyr
* Oppussing av fellesrom
* Utbedring av svartsopp i oppgang 5, 13 A og 23
2010:
* Balkongdører, trappehusvinduer, varmtvannstanker med mer.
* Fase 2 utskiftning av balkongdører
* Utskiftning av trappehusvinduer
* Maling av vinduskarmeri flukt med balkonger
* Utskiftning av varmtvannstanker
* Ny, utvidet avtale kabel-tv og internett
2009:
* Ferdigstilling maling av tak
* Nye lekeapparater
* Malt panel
* Skiftet balkongfronter
* Fase 1 utskifting av balkongdører
* Nye lysarmaturer i garasjehuset
2008:
* Maling av tak
* Bytte av porttelefon
* Utbedring av drenering ved nr 15
* Byttet varmekilder i oppgang
2007:
* Løpende vedlikehold
2006:
* Balkongrehabilitering ferdigstilt
* Rengjøring av ventilasjonskanalene
* Skiftet beslag over vinduer og balkongdører i øverste etasje
2005:
* Balkongvedlikehold
* Ferdigstilling av trappehustak
* Utbedring av grøntanlegget
2004:
* Fuging og maling av vinduer
* Skifting av trappehustak
* Påbegynt balkongrehabilitering
* Utbedring av grøntanlegg
2003:
* Fuging/maling av vinduene
* Skillevegger i toppetasjen montert
* Oppgradert kabelnettet til stjernenett
* Rehabilitering av garasjehustak

Husdyrhold

Det er tillatt å ha dyr i Valdresgata, men du oppfordres til å avklare med naboene.
I loven er det krav til at dyrehold ikke skal være "til vesentlig ulempe" for andre beboere. Det at man ikke liker dyr er ikke noen vesentlig ulempe i lovens forstand. I praksis dreier det seg derfor om noen blir alvorlig syke av nærheten til dyr. Noen er så allergiske at bare det å gå i oppgangen der dyr har vært, innebærer akutte fysiske reaksjoner. I slike tilfeller er det dyreholdet som må vike.
Merk at det er den som ønsker å skaffe husdyr som er ansvarlig for å avklare i forhold til naboene.
Dersom man flytter inn i en oppgang der det allerede er andelseiere som har hund eller katt kan man ikke i etterkant hevde vesentlig ulempe og kreve dyr fjernet.
Se også husordensregler for nærmere informasjon om regler knyttet til dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Stringhyller
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Valdresgata 19, 0557, Oslo, Gnr. 225 bnr. 267, andelsnr. 33 i Valdresgata Borettslag med orgnr. 946827908 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-21-0221

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.