#MIDDELTHUNET VED FROGNERPARKEN

Ny og lekker 2(3)-R med høy standard fra 2022 I Stor og solrik vestvendt balkong I Kan enkelt gjøres om til 3-roms

Middelthuns gate 17 D , 0368 Oslo

VISNINGER

15. august mandag kl. 18:30-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

57%

eier sin egen bolig

76%

av eiendommene har pris over 5 mill

40%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

22%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 59 m²
Bruksareal 62 m²
Tomt 9 383 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 5
Byggeår 2022
Gårdsnummer 215
Bruksnummer 226
Energimerking B
FINN.no 259330175
Sist endret 12.08.2022 08:31
Prisantydning 8 690 000,-
Totalpris 8 916 269,-
Fellesutgifter 3 350,-

Beregnet totalkostnad

8 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 217 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 690 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 226 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 916 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En stor, lys og lekker 2(3)-roms selveierleilighet i attraktive Middelthunet. Leiligheten ligger vestvendt i byggets 5. etasje (heis), og har en god planløsning som utnytter hver kvadratmeter til det fulle. Fra stuen har du utgang til en stor, flott og solrik vestvendt balkong med utsyn mot Frogner stadion og parken. Leiligheten er helt ny og har en påkostet høy standard - her kan du flytte rett inn!

Samtlige beboere kan nyte de flotte felles takterrassene med unike sol- og utsiktsforhold, samt et frodig og levende uterom mellom byggene. Blandingen av urban arkitektur og det grønne, lune gårdsrommet gjør Middelthunet til et godt sted å leve.

HØYDEPUNKTER:
• Solrik vestvendt balkong på ca. 9,7m²
• Vannbåren gulvvarme
• Påkostet Sigdal-kjøkken fra 2022
• Fantastiske felles takterrasser
• Nybyggaranti
• "Alt" inkl. i felleskostnadene
• Mulighet for kjøp av garasjeplass
• Oppgradert enstavs eikeparkett med vannbåren gulvvarme

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje (heisadkomst) og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, soverom, baderom og innvendig bod.

I tillegg disponerer leiligheten en sportsbod på ca. 5m².

Entré I Velkommen inn!

Du tar deg opp til leiligheten i byggets 5. etasje via felles trapperom med heisadkomst. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys, innbydende og praktisk entré.

Du får umiddelbart et positivt inntrykk av den nye, fine leiligheten med sin høye standard. Leiligheten holder en gjennomgående høy standard fra 2022 lys enstavs eikeparkett på gulv med vannbåren gulvvarme og glatte overflater malt i innbydende farger.

I entréen har du en praktisk nisje med naturlig plass til garderobeløsning etter eget ønske og behov. Montert porttelefon med video på vegg.

Stue I Stor, lys og fin stue med vannbåren gulvvarme

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. Høy standard fra 2022 med lys enstavs eikeparkett på gulv med vannbåren gulvvarme og glatte overflater malt i en fin lys grønnfarge. Det elektriske anlegget er skjult, og det er oppgradert til stilige stikkontakter/brytere i matt sort.

De store vindusflatene sørger for rikelig med naturlig lys som bidrar til en god romfølelse. Alle fasader mot syd og vest er montert med utvendig solskjerming i form av screen på vinduer og terrassedører (betjenes med motor tilkoblet innvendig bryter eller comfortbridge appen).

Det er mulighet for å lage et ekstra soverom i stue.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med vannbåren gulvvarme tilkoblet fjernvarme. Både á-konto fyring, varmtvann og TV/bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

Balkong I Solrik vestvendt balkong på ca. 9,7m²

Fra stuen har du en stor skyvedør ut til en flott og solrik vestvendt balkong på ca. 9,7m² (iht. tegning). Balkongen er overbygget, har terrassebord på gulv og rekkverk av metall og glass. Det er også montert utebelysning og stikkontakt på vegg.

Den gode størrelsen gir plass til sittegrupper etter eget ønske og behov. Beliggenheten i høyden og mot vest sørger for gode solforhold og utsyn mot Frogner stadion og parken.

Dette er uten tvil den perfekte plassen for lange og late sommerdager og -kvelder!

Kjøkken I Stilrent og moderne Sigdal-kjøkken fra 2022

Kjøkkenet ligger i en fin, sosial og åpen løsning med stuen. Selger har utvidet kjøkkenet med en fin kjøkkenøy som deler naturlig av mot stuen og som gir både ekstra skap- og benkeplass og en koselig sitteplass.

Et stilrent og moderne kjøkken fra Sigdal som var nytt i 2022. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har glatte mørkegrønne fronter og sort benkeplate med planlimt oppvaskkum. Praktisk med takhøye overskap med integrerte LED-spotter under.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer fra Siemens som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Oppgradert Rørosvifte i matt sort med avtrekk.

Soverom I Innbydende soverom mot rolig blindgate

Soverommet har en praktisk utforming med adkomst via flotte skyvedører med glassfelt. Samme gode standard som resten av leiligheten med lys enstavs eikeparkett på gulv med vannbåren gulvvarme og glatte overflater malt i en fin mørk grønnfarge.

På soverommet har du plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder.

Innvendig bod I Innvendig bod eller omkledningsrom?

Vegg-i-vegg med soverommet har du en praktisk innvendig bod som passer perfekt som et omkledningsrom. Her har du god plass til garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Baderom I Lyst og delikat flislagt baderom fra 2022

Leiligheten har et lyst og delikat baderom fra byggeår 2022. Baderommet har fine beige fliser på gulv med vannbåren gulvvarme, store beige fliser på veggene og downlights med warmdim i himlingen.

Stilren og oppgradert baderomsinnredning med skuffer og benkeplate i stenblanding med helstøpt servant. Praktisk med plass og opplegg for vaskemaskin under benkeplaten.

Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og både hånd- og regnfallsdusj, veggmontert håndkleholder med varme og vegghengt toalett.

Felles takterrasser I Fantastiske takterrasser med attraktive fasiliteter

På Middelthunet vil beboerne få gleden av tre felles takterrasser - èn på taket i Hus B, Hus C og èn i 8. etasje på Hus A, mot Frogner Stadion. Her får man gode solforhold og en fantastisk utsikt. Her kan du treffe gode naboer og nyte luftige og moderne fellesarealer året rundt.

Attraktive fasiliteter
Takterrassene kommer med en rekke fasiliteter. Du kan dra nytte av flotte loungegrupper, pergola i tre og plantekasser med beplantning. Dekket blir i tre og rekkverket kommer i glass og pulverlakkert metall. På takterrassen i Hus A vil du også finne utekjøkken, utedusj og toalett. Er du av den aktive typen vil du like Tufteparken som kommer her, et eget område med treningsapparater som alle kan benytte. Takterrassene vil bestå av ulike soner som tilrettelegger for ulike behov, om du vil nyte et hyggelig selskap eller en rolig stund med en god bok. Enkelte sittegrupper kommer under tak.

Beliggenhet

Middelthunet er et urbant og nytt boligprosjekt som retter seg mot Frognerparkens frodige grønne tak. Middelthunet erstatter den gamle hovedbygningen til Nordea og har blitt omdannet til et nytt område mellom sentrale Majorstuen og Frognerparken.

Her bor man ved en av Oslos største parker rett utenfor, samtidig som man har Bogstadveien rett i nærheten hvor det finnes både eksklusive butikker og de mest kjente kjedebutikkene samt hyggelige caféer og restauranter. I næringslokalene er det blant annet planer om å åpne Smak av Italia, Kaffebrenneriet, Frenchie, Botaniske cocktail bar, samt barnehage.

Rett rundt hjørnet for Middelthunet finner du Colosseum senter, med dagligvarebutikker som Mathuset Jacob's og Meny, apotek, blomsterhandel og Vinmonopolet. Området rundt består av pene og klassiske bygårder, butikker, kaféer, restauranter, barer, nattliv og nisjeforretninger, alt innen gangavstand.

Fantastiske Frognerparken med storslåtte Vigelandsparken, Hundesletta og Frognerbadet som nærmeste nabo. Her finner man turstier, dammer og grøntområder perfekt for turer, jogging og parkliv. Videre ligger Stensparken, Slottsparken og flere andre grøntområder ligger også innen gangavstand. Området tilbyr samtidig et stort spekter av treningsmuligheter med bla.a. SATS sitt store senter under bakken ved Colosseum Park, SATS Bislett, samt noe mer eksklusive Artesia med både trening og spa. Fine muligheter for løpe- og joggeturer i parker om sommer, så vel som vinter. Oslo kommune har bygget en ishall i tilknytning til Frogner Stadion, Sonja Henie Ishall. Dette er en moderne arena med mulighet for ishockey, kunstløp og andre idretter på isbane. Muligheter for tennis på Frogner Tennis, anlegget er Norges største utendørsanlegg for tennis.

Majorstuen stasjon ligger kun 5 minutter unna, som et knutepunkt for byens kollektivtilbud. Her finnes t-bane med overgang til alle linjer, samt hyppige buss- og trikkavganger i alle retninger. Det er også tilgang til Flybussen like ved.

Felleskostnader

Kr. 3 350,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Á-konto fyring og varmtvann, TV/bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Herav:
Kr. 1 736,- Felleskostnader brøk
Kr. 250,- Felleskostnader likt
Kr. 744,- Á-konto energi
Kr. 310,- Á-konto vann/avløp
Kr. 299,- TV/bredbånd
Kr. 11,- Boligventilasjon

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.

Kommunale avgifter / Eiendomsskatt

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt faktureres direkte til eier av leiligheten. Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

IN-ordning ikke aktuelt da sameiet per salgsoppgavedato ikke har noen registrerte lån.

Formuesverdi

Formuesverdien foreligger ikke da boligen er helt ny.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Leiligheten er helt ny og ubebodd. Det er derfor ikke utarbeidet en tilstandsrapport i forbindelse med salget av leiligheten. Konferer megler ved spørsmål.

Selgers egenerklæringsskjema

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene. Egenerklæringsskjema er derfor ikke besvart. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand fra teknisk fagkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 62 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og baderom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Det gjøres oppmerksom på at arealene er hentet fra tegning levert fra utbygger og avvik kan forekomme ved oppmåling etter ferdigstillelse.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 9 383 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Det er garasjeanlegg i kjelleren hvor det pr. 20.05.22 er ledig systemparkeringsplasser til kr. 790 000,- + dok.avg/omk.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Prosjektet prosjekteres og bygges iht. Teknisk byggeforskrift TEK 17. Byggene fundamenteres med stålkjernepeler til fjell og bygges i plasstøpt betong og bindingsverk i tre-/stålstendere med gipsplater. Etasjeskiller og skillevegger mellom leilighetene utføres hovedsakelig i betong. Fasader utføres i en kombinasjon av puss, platekledning og royalimpregnert panel. Innvendige delevegger blir utført i stål-/trestendere og gipsplater. Informasjonen er hentet fra leveransebeskrivelsen fra utbygger.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 26.04.2022.

Ansvarlig søker har oppgitt følgende arbeider som gjenstår:
* Utomhus: Noe utvendig beplantning. Planlagt ferdigstillelse 06.05.2022.
* Rør: Mindre rørarbeider i forbindelse med komplettering av leiligheter.
* Utskifting av glassrekkverk på to franske balkonger. Skal være ferdigstilt innen 06.05.2022. Sikkerheten opplyses å være ivaretatt.
* Listverk og foringer i utleiehybler. Skal være ferdigstilt innen 28.04.2022. Det bekreftes tiltaket har tilfredsstillende sikkerhetsnivå til å tas i bruk.

Gjenstående arbeider skal være utført innen 06.05.2022

Gjenstående arbeider som det ikke søkes om brukstillatelse for:
* Øvrige bygg og utearealer

Planlagt søknad om ferdigattest: 01.10.2022.

Adgang til utleie

Det følger av vedtektene at leietaker må godkjennes av styret ved utleie av boligen. Kjøper bærer risikoen for at ønsket leietaker godkjennes. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Sameiet er tilknyttet fjernvarme for oppvarming og tappevann. Leilighetene leveres med vannbåren gulvvarme montert med aktuatorer på tilførselsledninger til hvert enkelt rom, styrt over elektronisk, trådløs termostat montert i fordelerskap. I bad leveres det termostat for gulvføler.

Boligselskapet har avtale med Divako om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á-konto på vegne av Divako sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Divako avregner faktisk energiforbruk pr. år, halvår eller kvartal mot innkrevd á-kontobeløp. Avregning og evt. justering av á-kontobeløp skjer årlig, halvårlig eller kvartalsvis. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesnings/overtagelsesskjema til Divako. Skjemaet kan lastes ned fra Divako sine sider https://divako.no/wp-content/uploads/2022/03/Overtagelse_DivakoM17.pdf. For spørsmål om innhenting av målerdata i forbindelse med eierskifte, kontakt Divako på: Telefon 72 59 61 00, eller e-post: info@divako.no

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/barnehage/kontor/hotell/bevertning etter bestemmelsene i S-4982 av 20.12.2017. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen "Middelthuns gate 17 - Nye kredittkassen" er vernet som kulturminne etter Plan- og bygningsloven.

kulturminneKategori: Bebyggelse-Infrastruktur
kulturminneLokalitetArt: Finansinstitusjon
kulturminneOpprinngeligFunksjon: Handel
informasjon: Fasader og takflate ut mot Fabrikkgaten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Middelthuns gate 17 - Oppføring av trappehus/rømningstrapp fra parkeringskjeller og opparbeidelse av Fonteneplassen
Saksnummer: 201900915 - Byggesak             
Mottatt sak: 17.01.2019
Status: Igangsettingstillatelse gitt 10.05.2022

Middelthuns gate 17 A-B - Oppføring av boligblokk med barnehage - Bygg C
Saksnummer: 201817520 - Byggesak             
Mottatt sak: 07.12.2018
Status: Igangsettingstillatelse gitt 21.10.2021

Middelthuns gate 15 - Oppføring av boligblokk - Bygg B
Saksnummer: 201817512 - Byggesak             
Mottatt sak: 07.12.2018
Status: Igangsettingstillatelse gitt 21.10.2021

Middelthuns gate 15 - 17 - Riving av kontorbygg og boligbygg
Saksnummer: 201818376 - Byggesak             
Mottatt sak: 21.12.2018
Status: Endret tillatelse gitt 13.03.2019

Essendrops gate 3 - Påbygg, tilbygg og flytting av hovedinngang
Saksnummer: 202119116 - Byggesak             
Mottatt sak: 15.12.2021
Status: Søknad under behandling

Fridtjof Nansens vei 12 - Oppføring av næringsbygg
Saksnummer: 202011041 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.07.2020
Status: Igangsettingstillatelse gitt 05.05.2022

ved Fridtjof Nansens vei 12 - Etablering av kjørevei og fortau
Saksnummer: 202016063 - Byggesak            
Mottatt sak: 22.09.2020
Status: Rammetillatelse gitt 08.01.2021

Fridtjof Nansens vei 2 - oppføring av Kontorbygg i åtte etasjer
Saksnummer: 202205163 - Byggesak             
Mottatt sak: 31.03.2022
Status: Mottatt søknad

Fridtjof Nansens vei 2 - Oppføring av rømningstrapp
Saksnummer: 201908004 - Byggesak             
Mottatt sak: 21.05.2019
Status: Rammetillatelse gitt 01.08.2019

Kirkeveien 36 - Oppføring av flerbrukshall
Saksnummer: 201920226 - Byggesak             
Mottatt sak: 06.12.2019
Status: Igangsettingstillatelse gitt 09.06.2021

Kirkeveien 32 - Oppføring av klubbhus for Frogner tennisklubb
Saksnummer: 202008113 - Byggesak             
Mottatt sak: 19.05.2020
Status: Igangsettingstillatelse gitt 05.05.2022

Kirkeveien 20 - Riving av klubbhus for Frogner Tennisklubb
Saksnummer: 202008037 - Byggesak             
Mottatt sak: 18.05.2020
Status: Igangsettingstillatelse gitt 14.12.2020

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:

Andel i realsameie:
* Opprettelse av realsameie, tinglyst den 07.03.2022, dagboknummer 256413. Denne matrikkelenhet har 1/341-andel i: Gnr. 215, bnr. 396 i Oslo kommune.

Heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 07.03.1914, dagboknummer 902283. Bestemmelser om tak-/veggreklame.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 17.06.1924, dagboknummer 993800. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Med flere bestemmelser.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 25.02.1938, dagboknummer 400983.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 06.11.1942, dagboknummer 303461.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 05.12.1942, dagboknummer 303835. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 04.12.1958, dagboknummer 519577. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 09.03.1959, dagboknummer 503919. vedr. sentralvarme og varmtvann m.l.
* Best om garasje/parkering, tinglyst den 09.03.1959, dagboknummer 503921. Rettighetshaver Kirkeveien 44.
* Best om garasje/parkering, tinglyst den 07.02.1962, dagboknummer 502099. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 18.09.1985, dagboknummer 57120. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 20.08.1986, dagboknummer 51291. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 23.10.2003, dagboknummer 68952. Rettighetshaver: Gnr: 515, bnr: 2, snr: 7 i Oslo kommune. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelser vedrørende tekniske installasjoner. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 09.12.2003, dagboknummer 82765. Bestemmelse om benyttelse. Bruksrett - rettighetshavere eiere av gnr. 215 bnr. 231 eller senere eiere. Bruksrett.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 18.02.2009, dagboknummer 117016. Rettighetshaver: FORTUM OSLO VARME AS. Org.nr: 977296919. Bestemmelse om fjernvarmerør - hovedrør 2 x DN200. Bestemmelse om drift, vedlikehold og fornyelse av fjernvarmenettet. Med flere bestemmelser. Kan kun slettes av begge parter i fellesskap.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 03.01.2013, dagboknummer 2676. Rettighetshaver: Gnr: 215, bnr: 157 i Oslo kommune. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 16.02.2015, dagboknummer 136631. Allmentheten skal ha rett til fri ferdsel innenfor regulert og opparbeidet areal. Denne rettighet tinglyses på senere parseller som utskilles fra gnr. 215 bnr. 226 og bnr. 228.
* Pantedokument, tinglyst den 04.02.2019, dagboknummer 141776. Beløp: NOK 3.711.300.000. Panthaver: MEGLEROPPGJØR AS.
* Urådighet, tinglyst den 04.02.2019, dagboknummer 141776. Rettighetshaver: MEGLEROPPGJØR AS. Org.nr: 982577675. Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshave
* Pantedokument, tinglyst den 17.06.2019, dagboknummer 685404. Beløp: NOK 2.400.000.000. Panthaver: DNB BANK ASA.
* Bestemmelse om nettstasjon, tinglyst den 21.01.2020, dagboknummer 2008137. Rettighetshaver: ELVIA AS. Org.nr: 980489698. Nettstasjon nr. 3808 Middelthuns gate 17. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler. Med flere bestemmelser.
* Bruksrett, tinglyst den 15.04.2021, dagboknummer 433399. Rettighetshaver: Gnr: 215, bnr: 396 i Oslo kommune. Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE. Org.nr: 958935420. Bruks- og adkomstrett til teknisk rom. Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune.
* Bruksrett, tinglyst den 15.04.2021, dagboknummer 433399. Rettighetshaver: Gnr: 215, bnr: 395 i Oslo kommune. Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE. Org.nr: 958935420. Bruks- og adkomstrett til teknisk rom. Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune.
* Bruksrett, tinglyst den 15.04.2021, dagboknummer 433399. Rettighetshaver: Gnr: 215, bnr: 395 i Oslo kommune. Org.nr: 958935420. Bruks- og adkomstrett til hovedtavle og fjernvarmesentral. Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 15.04.2021, dagboknummer 433399. Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE. Org.nr: 958935420. Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygningsmasse/teknisk infrastruktur. Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune.
* Bestemmelse om vann/kloakk, tinglyst den 15.04.2021, dagboknummer 433399. Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE. Org.nr: 958935420.
Rettighetshaver: Gnr: 215, bnr: 396 i Oslo kommune. Bestemmelse om grøfter/kummer. Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.
* Bestemmelse om vann/kloakk, tinglyst den 15.04.2021, dagboknummer 433399. Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE. Org.nr: 958935420.
Rettighetshaver: Gnr: 215, bnr: 395 i Oslo kommune. Bestemmelse om grøfter/kummer. Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 15.04.2021, dagboknummer 433399. Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE. Org.nr: 958935420. Rettighetshavere: Gnr: 215, bnr: 395 og 396 i Oslo kommune. Rett til bruk av fordrøyningsmagasiner. Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.
* Bestemmelse om vann/kloakk, tinglyst den 15.04.2021, dagboknummer 433399. Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE. Org.nr: 958935420. Felles stikkledninger for vann og avløp fra hovedledninger. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune.
* Pantedokument, tinglyst den 16.05.2022, dagboknummer 524885. Beløp: NOK 6.500.000. Panthaver: RørosBanken Røros Sparebank.

Grunndata:
* Seksjonering, tinglyst den 27.01.2022, dagboknummer 107201. Opprettet seksjoner: Snr: 88. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 62/28321.
  ** Diverse påtegning, tinglyst den 09.05.2022, dagboknummer 497240. Retting av tegninger vedrørende snr. 181 og 182. For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Leiligheten er en del av Middelthunet Eierseksjonssameie. Sameiet er opprettet ved tinglysing av vedtak om seksjonering fra kommunen, tinglyst 27.1.2022. Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning.

Sameiet består av 330 boligseksjoner fordelt på 3 bygg. I tillegg til leilighetene består sameiet blant annet av garasjeanlegg, sportsboder, sykkelparkering samt tekniske rom.
1.etasje i bygg A og B er det næringslokaler hvor det planlegges for utadrettet virksomhet. I 1. og 2.etasje i bygg C kommer det barnehage.

Gjesteleiligheter / Felles takterrasser
Gjesteleilighetene ligger i 1.etasje vendt mot tunet inngang via oppgang D i Hus A. Alle beboere i Middelthunet vil kunne leie de to gjesteleilighetene gjennom booking på Vibbo. Alle beboere i Middelthunet har tilgang til de tre felles takterrassene.

Smarthjem
Middelthunet har flere smarthjem-funksjoner som standard fra leverandøren Eaton. Standard leveranse er trådløse brytere og appstyring av lys, varme, solskjerming og vannstopp.

Nøkkelbrikke og Unloc
Unloc er appen som muliggjør styring av lås- og nøkkelsystemet som er benyttet på dører i Middelthunet via din smarttelefon. Samme nøkkelbrikke benyttes til hovedinngangsdører, dører i garasjeanlegget, postkasse, avfallsbrønn og leilighetsdør.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Vedtektene følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Iht. sameiets vedtekter er dyrehold tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra salgsoppgave fra kjøpet. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Middelthuns gate 17 D, 0368, Oslo, Gnr. 215 bnr. 226 snr. 88 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-22-0092

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.