#ØSTERÅS

Lys og pen 4-R selveiet topp-/endeleilighet oppusset i 2018 I Solrik sydvestvendt balkong I "Alt" inkludert I Parkering*

Rideveien 30 A , 1361 Østerås

VISNINGER

16. august tirsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

99%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

100%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 81 m²
Bruksareal 81 m²
Tomt 18 419 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 4
Byggeår 1958
Gårdsnummer 34
Bruksnummer 200
Energimerking G
FINN.no 261575008
Sist endret 11.08.2022 11:32
Prisantydning 5 800 000,-
Totalpris 6 066 545,-
Fellesutgifter 4 221,-

Beregnet totalkostnad

5 800 000,- (Prisantydning) 109 806,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 909 806,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 147 720,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 909 806,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 156 739,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 066 545,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En lys og pen 4-roms selveiet topp-/endeleilighet med god standard. Leiligheten har en flott intern beliggenhet på enden i byggets toppetasje, og har en god planløsning med stort oppholdsrom og tre soverom. Fra stuen har du utgang til en solrik sydvestvendt balkong på ca. 9,2m² som er perfekt på varme sommerdager. Leiligheten ble i sin helhet oppusset høsten 2018 med nye overflater, nytt elektrisk anlegg, nytt bad og nytt kjøkken.

Leiligheten ligger i et velholdt sameie med store grøntområder mellom blokkene, bilfrie gangveier og lekeplass for barna. Sentralt område på Østerås med enkel tilgang til T-bane, buss, butikker med m.m.

HØYDEPUNKTER:
• Topp- og endeleilighet oppusset i 2018
• Solrik sydvestvendt balkong på ca. 9,2m²
• Oppvarming/VV og TV/bredbånd inkl.
• Sameiet har to parkeringsområder med fri parkering

Innhold

Leiligheten ligger på enden i byggets toppetasje (4. etasje) og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, baderom og tre soverom.

I tillegg disponerer leiligheten to kjellerbod på ca. 2,1m² og ca. 1,6m².

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré. Entréen har mørke fliser på gulv med gulvvarme, glattemalte flater og downlights i himlingen.

I entréen har du god plass til sko og yttertøy i stort innebygd garderobeskap, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.

Stue I Stor, lys og fin stue med frodig utsyn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard fra 2018 med lys enstavs laminat på gulv, glatte lysmalte overflater og downlights i himlingen.

Beliggenheten på enden i byggets toppetasje med store vindusflater mot tre ulike himmelretninger sørger for rikelig med naturlig lys. Her bor du høyt og usjenert med frodig utsyn og minimalt med innsyn. Fra det ene stuevinduet har du også nydelig utsyn mot Oslofjorden.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med jordvarme til radiatorer. Både oppvarming, varmtvann, grunnpakke kabel-TV/bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

Balkong I Solrik sydvestvendt balkong på ca. 9,2m²

Fra stuen har du utgang til en stor, flott og solrik sydvestvendt balkong på ca. 9,2m². Balkongen har terrassebord på gulv og god plass til sittegrupper etter eget ønske og behov. Det er også montert utebelysning og stikkontakt.

Beliggenheten i byggets toppetasje og mot sydvest sørger for gode solforhold fra ca. klokken 12/13 til den går ned. Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager og -kvelder!


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.

TG2:
* Nedbøyning på terrassebord, underdimensjonert. Synlige sprekker i fuge mot vegg.

Kjøkken I Pent og tidløst kjøkken fra 2018

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt.

Et pent og tidløst kjøkken fra IKEA som var nytt i 2018. Kjøkkenet har en fin utforming med en kjøkkenøy som gir ekstra god skap- og benkeplass, samt en hyggelig sitteplass. Kjøkkeninnredningen har lyse profilerte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum.

Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen og automatisk lekkasjevarsler i benkeskap.


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.

TG2:
* Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600.
* Vannrør: Vannrør er montert i/mot yttervegg, fare for kondensering og vannrør kan fryse ved kuldeperioder.

Soverom I 3 lyse og fine soverom

Leiligheten inneholder i dag totalt tre soverom som alle er lyse og innbydende rom. Soverommene ble som resten av leiligheten pusset opp i 2018 med lys enstavs laminat på gulv, glatte lysmalte overflater og downlights i himlingen.

På soverommene har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov. På to av soverommene har du god oppbevaringsplass i plassbyggede garderobeskap.

Baderom I Lyst baderom delikat oppusset i 2018

Baderommet ble i likhet som resten av leiligheten delikat oppusset i 2018. Baderommet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen.

Moderne baderomsinnredning med skuffer og laminert benkeplate med ovenpåliggende servant, stort speil med belysning over. Praktisk med plass og opplegg for vaskemaskin under benkeplaten. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og både hånd- og regnfallsdusj, samt vegghengt toalett.

Til informasjon: Norhagen Mur AS byttet gulvfliser og monterte gerikter, samt fikset membranoppbrett ved terskel. Støpt nytt fall til sluk. I tillegg ble
det satt inn ny dørterskel, utført i 2022. Dette ble utbedret da fliser hadde løsnet mellom flis og limsjiktet.


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.

TG2:
* Avløpsrør (ink. sluk): Det er redusert avrenningshastighet i avløp til servant.

Informasjon:
* Ventilasjon: Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk
* Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke funnet nødvendig med bakgrunn i at våtrommets alder er mindre enn 5 år, og det er fremlagt dokumentasjon på utførte arbeider.
* Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 26 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende.

Felleskostnader

Kr. 4 221,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Oppvarming og varmtvann, kabel-TV/bredbånd, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 560,-).

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 109 806,- per 01.05.2022.

Andel formue

Kr. 57 906,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS02-98207564893
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 9 450 697,-
Andel restsaldo: Kr. 83 642,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 438,-
Rest løpetid: 23år 7mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 24.05.22: 3,55%

Lånenummer: OBOS03-98207817937
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 2 956 583,-
Andel restsaldo: Kr. 26 164,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 122,-
Rest løpetid: 28år 5mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 24.05.22: 3,55%

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 254 164 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 514 990 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3: Ingen.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
* Baderom: Avløpsrør (ink. sluk): Det er redusert avrenningshastighet i avløp til servant.
* Kjøkken: Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600.
* Kjøkken: Vannrør: Vannrør er montert i/mot yttervegg, fare for kondensering og vannrør kan fryse ved kuldeperioder.
* Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft/hulrom mellom flis og underlag. Glippe mellom endeskjøt på laminatgulv i stue.
* Vannbåren varme: Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer.
* Avløpsrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Se punkt om avløpsrør under bad.
* Vinduer: Vinduer fra 1987 er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
* Balkong: Nedbøyning på terrassebord, underdimensjonert. Synlige sprekker i fuge mot vegg.

Informasjon fra tilstandsrapport:
* Baderom: Ventilasjon: Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk
* Baderom: Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke funnet nødvendig med bakgrunn i at våtrommets alder er mindre enn 5 år, og det er fremlagt dokumentasjon på utførte arbeider.
* Baderom: Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 26 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende.
* Skjevhetsmåling Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt ble målt til ca. 10 mm og 8 mm i stue/kjøkken.
* Stakeluke: Eventuell stakeluke er ikke lokalisert i leiligheten. Tilstandsgrad er ikke satt.
* Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det foreligger samsvarserklæring på det elektriske anlegget, og det er ikke påvist feil eller mangler ved denne inspeksjonen. Det gjøres oppmerksom på at vurderingen er gjort av en ufaglært fagmann, og må sees i den sammenheng.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Svar: Ja. Sprekker i fliser, men ble nylig byttet ut

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Norhagen Mur AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Norhagen Mur AS byttet gulvfliser og monterte gerikter, samt fikset membranoppbrett ved terskel. I tillegg ble det satt inn ny dørterskel

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Ja. Det foreligger dokumentasjon fra Norhagen Mur AS

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja. Kontroll av el-anlegget fra Rejlers Elsikkerhet AS via sameiet i september 2020. Sameiet har også hatt et prosjekt for oppgradering av el-anlegg i løpet av 2020, så dette var gjort rett før vi tok over leiligheten

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Svar: Ja. Sameiet har ladeanlegg

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Svar: Ja. Sameiet har besluttet å bytte vinduer på fasade nord (2 vinduer i gjeldende leilighet) i løpet av nær fremtid, uten påvirkning på felleskostnader (i henhold til årsrapport)

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 81 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, tre soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 18 419 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt for sameiet som er pent opparbeidet med store grøntområder, asfalterte gangstier, sittegrupper og lekeplasser. Det er også etablert flere parkeringsplasser i utkanten, mens mellom blokkene er det bilfritt område. Her kan man fint slippe ut barna og la dem leke trygt.

Garasje / Parkering

Sameiet disponerer parkeringsplassene langs Eiksveien og ved krysset Rideveien/ Fururabben. Seksjonseierne har ikke eksklusiv bruksrett til enkeltplasser på disse parkeringsplassene. Disse plassene er altså med fri parkering for beboerne.

Sameiet har også noen få garasjer og faste parkeringsplasser tilknyttet sameiet, som utlyses når de er ledige og tildeles av styret etter ansiennitet. Ved utleie må leietaker betale et innskudd på kr. 3 000,-. Innskuddet er ikke rentebærende. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører ved tildeling av plass etter gjeldende priser. Viser til Sameiets vedtekter §4-2 for ytterligere informasjon.

Festekontrakt for parkeringsformål er inngått med Eiksmarka Vel, Kollen Boligsameie og Sameiet Fururabben 23/25 i hht til avtale av 01.11.1996. Første reguleringsdato er satt til 01.11.2006. Festeavtalen løper ut 01.11.2031. Kollen Boligsameie står for 2/3 av leiekostnadene. Dette gjelder ikke for boligselskapets tomt - kun et lite tillegg.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Betongplate mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong. Yttervegger kledd med fasadeplater. Saltak i trekonstruksjon utvendig tekket med takstein/ takplater (Ikke besiktiget). Leiligheten har slett hvit entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Vinduer fra 2016 og 1987 med to og tre-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongdør fra 2016 med tre-lags glass og karmer/rammer av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold. Det samme gjelder ny leietakers navn og kontaktinformasjon. Se også vedlagte vedtekter og husordensregler for utfyllende bestemmelser.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med jordvarme til radiatorer. Oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Elektrisk gulvvarme på baderom og entré.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er i kommuneplanens arealdel 2017-2035 avsatt til boligbebyggelse, nåværende. Kommuneplanens arealdel 2022-2042 er under arbeid, planlegging er igangsatt.

Eiendommen omfatter også eldre reguleringsplan "Eiksmarka, område G" fra 09.08.1950. Eiendommen er i reguleringsplanen avsatt til blokkbebyggelse (16 977m²) og kjørevei (1 441m²).

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:

Andel i realsameie:
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990242. Denne matrikkelenhet har 193/830186-andel i: Gnr. 33, bnr: 4 i Bærum kommune.
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990270. Denne matrikkelenhet har 193/830186-andel i: Gnr. 33, bnr: 250 i Bærum kommune.
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990271. Denne matrikkelenhet har 193/830186-andel i: Gnr. 33, bnr: 251 i Bærum kommune.
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990277. Denne matrikkelenhet har 48/45878-andel i: Gnr. 34, bnr: 15 i Bærum kommune.
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990321. Denne matrikkelenhet har 193/830186-andel i: Gnr. 34, bnr: 508 i Bærum kommune.
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990322. Denne matrikkelenhet har 193/830186-andel i: Gnr. 34, bnr: 509 i Bærum kommune.
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990323. Denne matrikkelenhet har 193/830186-andel i: Gnr. 34, bnr: 510 i Bærum kommune.
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990324. Denne matrikkelenhet har 193/830186-andel i: Gnr. 34, bnr: 511 i Bærum kommune.
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990325. Denne matrikkelenhet har 193/830186-andel i: Gnr. 34, bnr: 514 i Bærum kommune.
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990326. Denne matrikkelenhet har 193/830186-andel i: Gnr. 34, bnr: 515 i Bærum kommune.
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990327. Denne matrikkelenhet har 193/830186-andel i: Gnr. 34, bnr: 516 i Bærum kommune.
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990328. Denne matrikkelenhet har 193/830186-andel i: Gnr. 34, bnr: 517 i Bærum kommune.
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990329. Denne matrikkelenhet har 193/830186-andel i: Gnr. 34, bnr: 518 i Bærum kommune.
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990334. Denne matrikkelenhet har 193/830186-andel i: Gnr. 34, bnr: 712 i Bærum kommune.
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 990336. Denne matrikkelenhet har 193/830186-andel i: Gnr. 34, bnr: 735 i Bærum kommune.

Servitutter / Heftelser:
* Bestemmelse om deleforbud, tinglyst den 25.04.1956, dagboknummer 3522. Bestemmelse om bebyggelse. Bestemmelse om benyttelse. Pliktig medlemskap i velforeningen m.v. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om deleforbud, tinglyst den 25.04.1956, dagboknummer 3523. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 28.05.1956, dagboknummer 4496. Ang. bruk, vedlikehold og fordeling av utgifter vedk. fyringsanlegg m.v.
* Pantsettelseserklæring, tinglyst den 18.03.1976, dagboknummer 5238. Beløp: NOK 10.000. Panthaver: Sameiet. Panterett uten opptrinnsrett til sameiet med prioritet etter 90% av lånetakst.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 18.03.1976, dagboknummer 5238. Eiendommen er seksjonert sammen med bnr: 200, 276, 277, 278, 279, 280, 281 og 618 i 113 seksjoner. Seksjonene ligger under bnr: 200.
* Elektriske kraftlinjer, tinglyst den 05.12.2001, dagboknummer 34008. Bestemmelse om garasje/parkering. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser.

Grunndata:
* Omnummerering ved kommuneendring, tinglyst den 01.01.2020, dagboknummer 1445788.
* Seksjonering, tinglyst den 18.03.1976, dagboknummer 5238. Opprettet seksjoner: Snr: 110. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 90/10000. Seksjoneringen omfatter også bnr: 276, 277, 278, 279, 280, 281, 618.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Boligsameiet Kollen er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971 258 675, og består av 113 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS

* Sameiet ble bygd i 1959, stiftet som eierseksjonssameie og tinglyst 18.03.1976. Sameiet består av 7 blokker.
* Nettside for Boligsameiet Kollen er: https://vibbo.no/boligsameiet-kollen
* Boligsameiet Kollen har avtale om vaktmestertjeneste med Bygårdsservice AS
* Telia er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester
* Fellesvaskeri finnes i Rideveien 32A og B. A-oppgangene vasker i A, og B-oppgangene vasker i B.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 5 872 483,-.
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 5 563 881,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2021 på kr. 11 541,-.

Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2021 kr. 6 582 073,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planlagt vedlikehold:
Det er planlagt utskifting av vinduer og balkongdører fase 2 (fase 1 ble gjennomført i 2016). Sameiet skal bytte vinduer og søker lån til finansiering. Ønsket lånebeløp kr. 3 070 000,-. Prosjektet starter i april 2022 og ferdigstilles ila september 2022.

Vedtatt på generalforsamling 2022:
* Styret lager en oversikt over nødvendige behov for vedlikehold og informerer om dette på Vibbo og årsmøte 2023.
* Det skal settes opp skilt for parkering forbudt på fellesområder.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2021/2022:
Vindusprosjekt fase 2. Styret har hentet inn 3 tilbud på utskifting av vinduer og verandadører og vurdert disse. Styret har valgt entreprenør og inngått avtale for utbytting av resterende vinduer og verandadører. Prosjektet er planlagt fullført høsten 2022.

2021:
* Etablering av ny lekeplass. Ny lekeplass ble etablert som følge av ekstraordinært årsmøte.
* Rehabilitering av eksisterende lekeplass. Gamle stativer som var falleferdige (også påpekt av lekeplasskontrollør) ble fjernet og erstattet med nye stativer.

2020-2021:
* Rehabilitering av sameiets felles elektroanlegg, inklusiv ny nettstasjon. Etablering ladestasjoner for el-bil. Ordinært årsmøte 2020 vedtok å plassere den første ladestasjonen på enden av Rideveien 30B. Finansiert med opptak av lån og oppspart egenkapital.
* Generelt vedlikeholdsarbeid. Inngangspartier, se mer beskrivende tekst under styrets arbeid 2020.

2017 - 2018:
* Takrehabilitering. Nytt tak i Fururabben 16B og Rideveien 34B
* Nedgravde avfallscontainere. Årsmøte vedtok 24.04.17 å installere nedgravde avfallscontainere i sameiet. Prosjektet har en estimert kostnad på 2,2 millioner kroner inkl. prosjektstyring.

2016-2017:
* Utskifting av flere vinduer/verandadører. Sameiermøte 06.10.2016 vedtok utskifting av 245 vinduer og verandadører som er defekt, og resten skal male resten.

2015:
* Boring etter jordvarme. Vedtatt på sameiermøte 19.01.2015. Prosjektet er budsjettert til ca. kr 6 200 000. Finansieres med opptak av lån.

2012-2013:
* Skilt: Ved Rideveien 32 A er det satt opp skilt om sakte fart, barn leker. Når snøen er gått blir det plassert dumper i veien foran Rideveien 32.
* Utomhusanlegget: Uteområdet er oppgradert.
* Trepleie: Det er ryddet 90 stubber og stubbvekster. Det er fjernet råtne trær og busker. Bedene er ryddet.
* Vedlikehold: Vannrennen i Fururabben 14 A er reparert. Porttelefonene er gamle og må repareres ofte. Vi har fått en tilstandsrapport fra OPAK. Kortversjonen er levert alle boenheter.

2011-2012:
* Lekeplassen kontrollert av fagperson, og oppgradert
* Fjernet trær på sameiets område.
* Utvendig har løse plater blitt festet.
* Porttelefoner reparert og i tre oppganger er det installert nye ringetablåer.
* Gangvinduer er blitt reparert og malt. Ett vindu er byttet.
* Oppgangene i Eiksveien 88 A+B og Rideveien 30 A er malt.

2010-2011:
* Siste 1/3 av kjellerdørene er skiftet ut
* 4 oppganger er pusset opp
* Fryserommet er gjort om til vanlig kjellerrom
* Utskifting utvendig kloakkrør foran Rideveien 36
* Fjernet barnehagehus
* Asfaltert parkeringsplassene

2009-2010:
* 1/3 av kjellerdørene er skiftet ut
* 4 oppganger er pusset opp
* Garasjene ble rehabilitert
* Forbedringer foretatt i fyrrommet

2008-2009:
* Nye termostatstyrte radiatorkraner i alle seksjoner
* 1/3 av kjellerdørene ble skiftet ut til brannsikre dører

2007-2008:
* Rehabilitering av gavlbalkonger
* Skiftet shuntventiler og stoppekraner i fyringsanlegget
* Skiftet radiatorkraner i Fururabben 16

2006-2007:
* Vannbehandlingsanlegg
* Oppgradering av sameiets kabel-tvanlegg
* Inngått avtale om energiregnskap med OBOS Prosjekt AS

2005-2006:
* Reparasjon av: utvendige trapper i Fururabben, garasjer, takrenner, rekkverk ved Rideveien 36
* Vedlikhold av ventilasjonsanlegget

Husdyrhold

Iht. sameiets husordensregler:
Sameierne kan holde kjæledyr i henhold til de bestemmelsene som til enhver tid gjelder i Bærum kommune.

Dyrehold er tillatt såfremt dette ikke er til urimelig sjenanse for naboer. Dyr som er til vesentlig sjenanse, kan Styret forlange fjernet. Eventuell klage på dyrehold skal skje skriftlig. Styret kan innkalle partene til samtaler i saken.

Ekskrementer skal fjernes med pose og kastes som restavfall, eventuelle andre etterlatenskaper vaskes vekk.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rideveien 30 A, 1361, Østerås, Gnr. 34 bnr. 200 snr. 110 orgnr. 971258675 i Bærum kommune

Oppdragsnummer

19-22-0112

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.