# CARL BERNER

Lekker 3-R toppleilighet m. solrik balkong og fantastisk utsikt | Garasjeplass m.el* | Heis | 2 takterrasser | "alt" ink

Konghellegata 8 , 0563 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

35%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

21%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 78 m²
Bruksareal 79 m²
Tomt 4 667 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 6
Byggeår 1938
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 160
Energimerking G
FINN.no 263123889
Sist endret 28.06.2022 09:33
Prisantydning 7 150 000,-
Totalpris 7 337 769,-
Fellesutgifter 3 767,-

Beregnet totalkostnad

7 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 178 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 150 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 187 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 337 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi har for salg den perfekte toppleiligheten med utsikt, god standard og sentral beliggenhet.

Selveierleiligheten fra 2010 ligger i 6. etg. med enkel adkomst fra heis. Fra den store sydvendte balkongen er det fantastisk utsikt over Oslo og svært gode solforhold.

Leiligheten har en bra planløsning med store rom som er enkle å møblere; Entre, stue, kjøkken, 2 soverom, baderom og eget vaskerom. Takhøyde 2,59m.

Selgere eier garasjeplass m.lader i kjeller som er mulig å kjøpe i tillegg for kr 400.000,-.

Standarden er god med blant annet Kvik-kjøkken og enstavs parkett fra 2018. Overflatene er malt i tidsriktige farger.

Både vannbåren varme/varmtvann, kabel-TV og internett er inkludert i felleskostnadene. Utleie er tillatt og det er ingen forkjøpsrett.

•Heis
•Stor kjellerbod
•2 felles takterrasser

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 6.etasje. Adkomst via svalgang tilknyttet felles trapperom med heis. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré/gang, bad, vaskerom, bod, to soverom, stue og kjøkken. Utgang fra stue til sydvendt balkong på ca 8,0 m².

Leiligheten disponerer en kjellerbod på 5,5 kvm og har tilgang på to solrike takterrasser i samme etasje.

Utstyr

* Vannrør av typen rør-i-rør system
* Synlige avløpsrør av plast
* Fordelerskap med stoppekran for rør-i-rør system og vannbårenvarme plassert i vegg mot bad
* Leiligheten er oppvarmet med vannbåren gulvvarme
* Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann for bygningen
* Mekanisk ventilasjonsanlegg.
* Takhøyden er på tilfeldige plasser målt til ca 2,30 meter på bad og ca 2,59 meter i øvrige rom
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i vegg mot bad. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg
* Leiligheten har røykvarsler tilknyttet felles varslingssystem samt sprinkleranlegg og håndholdt brannslukkingsapparat.
* Leiligheten har glatt entredør av tre med kikkhull, brannklasse EI30 og lydklasse 35db. Balkongdører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2009 og 2016
* Utgang fra stue til sydvendt balkong på ca 8,0 m². Bærende konstruksjoner av betong belagt med trefliser. Rekkverk av metall. Rekkverkshøyden er målt til ca 1,20 meter.

Entré

Pen entre som gir et godt førsteinntrykk av dette hjemmet. Entreen er utstyrt med en rekke garderobeskap som gir praktisk lagringsplass. Den gode størrelsen åpner dessuten opp for å ha både sykkel eller barnevogn i entreen.

Ytterligere lagringsplass finnes i kjellerboden på ca. 5,5 kvm.

Det er enkel, trappefri adkomst opp til leiligheten via heis og dørcallingen har video.

Stue

Tiltalende stue som enkelt kan møbleres med både sittegruppe med tv-møblement og stort spisebord. De store vindusflatene fra gulv til tak åpner virkelig opp rommet og slipper både lyset og den flotte utsikten inn. Generøs takhøyde på 2,59m.

Vannbåren varme i alle gulv gjør at man slipper radiatorer på vegg. Oppvarmingen er inkludert i felleskostnadene, det samme er bla. varmtvann, kabel-TV og internett.

Vaskerom

Rett ovenfor baderommet har leiligheten et eget vaskerom med opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Det er sluk på gulvet og mulighet for å henge opp klær over maskinene.
Et dobbelt garderobeskap gir plass til vaskeutstyr mm.

Fra tilstandsrapport:
Vaskerom med sluk vurdert å være fra 2010. Gulvflate belagt med en-stavs parkett. Vegger og himlingsflater utført i malte glatte flater, downlights i himling. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekksventil plassert i vegg.

TG2:
Overflater gulv: Gulvets overflatemateriale er ikke egnet for bruk på våtrom grunnet risikoen for
fuktpåvirkning.

Fallforhold (gulv): Lokalfall rundt sluket er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 5 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en
avstand på 80 cm.

Kjøkken

Tidløst og pent Kvik-kjøkken med integrerte hvitevarer og bra med både benk- og skapplass. Et innbygget teknisk skap fungerer som ytterligere lagringsplass på kjøkkenet.  Fint med mulighet til å ha stort spisebord tilknyttet kjøkkenet.

Fra tilstandsrapport:
Kjøkkenløsning fra 2018. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplate i kompositt. Overskapsbelysning og stikkontakter på vegg over benkeplate. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Integrerte hvitevarer fra Siemens(oppvaskmaskin, stekeovn med
induksjonstopp, kjøleskap med frysedel). Fritthengende ventilator med kullfilter. Vannrør av typen rør-i-rør system, montert automatisk vannstopper. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med en-stavs parkett. Vegger og himlingsflater utført i malte glatte flater, downlights i himling.

TG2:
Vannrør: Et vannrør er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann
fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.

TG3:
Annet Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-.

Bad

Pent flislagt baderom fra 2010. Badet har tidløse fliser og moderne innredning. Stor dusjnisje og vegghengt toalett.

Fra tilstandsrapport:
Baderom fra 2010. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i malte glatte flater med downlights. Veggmontert innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil over servant. Dusjnisje med glassdør og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit. Vannrør av typen rør-i-rør system samt forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekksventil plassert i himling.

TG2:
Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Overflater vegger: Riss/sprekker i flisfuger ved servantskap samt i dusjsonen.

Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft
mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Balkong

Fra stuen kommer man til den flotte balkongen med helt fantastisk utsikt over hele Oslo by! Solen har man fra morgen til kveld (fra. ca. kl 09.00-20.00 om sommeren). Balkongen er på ca. 8 kvm og har god plass til utemøbler og grill.

Takterrasse

I samme etasje som leiligheten finnes to felles takterrasser som er flott opparbeidet med gress, beplantning og sittegrupper. Takterrassene har også flott utsikt og her er det sol fra den står opp til sola går ned. Det er også en fin gressplen å bakkeplan som benyttes av både store og små.

Soverom

Leiligheten har et stort hovedsoverom med inngang fra entreen. Soverommet har god plass til stor dobbeltseng og en rekke garderobeskap gir all den lagring man behøver.

Soverom 2

Leilighetens andre soverom har inngang fra stuen og egen dør ut til balkongen. Soverommet har ulike bruks- og møbleringsmuligheter. I dag benyttes det som barnerom, men det står normalt også en 140cm seng inne på rommet i tillegg til kommode og andre garderobeløsninger.

Felleskostnader

Kr 3 767 pr. mnd. Inkludert er vartmvann og fyring, kabel-TV og internett, avsetning vedlikehold, garasjeplass, vaktmestertjeneste, felles forsikring, trappevask, forretningsførsel, drift og vedlikehold.

Fellesutgifter:
Brensel kr 980
Felleskostnader bolig kr 1 859
Avsetning vedlikehold kr 164
Tilleggsytelser: Internett kr  249
Tv kr 315
P-plass nr. 5 kr 200

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel formue

25 524

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnadene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 436 426 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 171 134 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Vaskerom:
TG2:
Overflater gulv: Gulvets overflatemateriale er ikke egnet for bruk på våtrom grunnet risikoen for
fuktpåvirkning.

Fallforhold (gulv): Lokalfall rundt sluket er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 5 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en
avstand på 80 cm.

Bad:
TG2:
Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Overflater vegger: Riss/sprekker i flisfuger ved servantskap samt i dusjsonen.

Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft
mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Kjøkken:
TG2:
Vannrør: Et vannrør er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann
fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.

TG3:
Annet Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-.

Elektrisk anlegg:
TG2:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

10: Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Ja: I forbindelse med reise til Spania hadde vi en sjeggkre i kofferten (november 2021) som ble tatt
ut av leiligheten. Ikke sett annet siden.

15: Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja: Har ladeboks til bil.

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 79 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 667 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasjeplass nr. 5. i oppvarmet garasjeanlegg med heis-adkomst kan kjøpes i tillegg for kr 400.000,-. Det er installert elbil-lader på parkeringsplassen.

Månedlige felleskostnader for garasjen er kr 200,-. I tillegg påløper det et eierskiftegebyr i forbindelse med salget på kr 1.280,-.

P-plasser kan omsettes fritt og følger ikke leilighetene.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 6.etasjer samt U.etasje. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i malt murpuss samt liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran(ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entredør av tre med kikkhull, brannklasse EI30 og lydklasse 35db. Balkongdører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2009 og 2016.Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann for bygningen. Leiligheten er oppvarmet med vannbåren gulvvarme.

Ferdigattest / brukstillatelse

Konghellegata 8-10 mfl - Påbygg og oppføring 8 boenheter 6 etg - Ferdigattest - 2018

Adgang til utleie

Det er tillatt å leie ut boligen.

Oppvarming

Vannbåren varme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Selgere har hatt gjennomsnittlige strømregninger på ca. kr 300,- pr. mnd.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4249 av 21.06.2006. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Hasleveien 28, 30, 36, 38 og Sinsenveien 11 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger og næring
Saksnummer: 202113718 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 01.09.2021

Jørgen Løvlands gate 23 A-C - Utvidelse av seks boliger i 3. etasje mot loft og seks boliger i 1. etasje mot kjeller, fasadeendring og oppføring av sykkelskur
Saksnummer: 202018847 - Byggesak             
Mottatt sak: 24.11.2020
Status: Tilsyn gjennomført
Rammetillatelse gitt: 07.07.2021

Trondheimsveien 152 - Tilbygg til restaurant
Saksnummer: 202107967 - Byggesak             
Mottatt sak: 16.06.2021
Status: Rammetillatelse gitt 18.10.2021

Trondheimsveien 132 - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage - Sophies Minde
Saksnummer: 201817368 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 04.12.2018

Jørgen Løvlands gate 9 - Riving av Villa Sorgenfri
Saksnummer: 202200570 - Byggesak             
Mottatt sak: 12.01.2022
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Trondheimsveien 132 - Delvis riving og fasadeendring - Sophies Minde
Saksnummer: 202204617 - Byggesak             
Mottatt sak: 23.03.2022
Status: Rammetillatelse gitt 08.06.2022

Trondheimsveien 119-125, Sinsenveien 1 og Hasleveien 4-8 - Bestilling av oppstartsmøte - Boligbebyggelse
Saksnummer: 202018759 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 20.11.2020

Hasleveien 6 og 8 - Riving av enebolig og garasje
Saksnummer: 201908465 - Byggesak             
Mottatt sak: 27.05.2019
Status: Mottatt søknad om ferdigattest

Sinsenterrassen 11 - 21 med flere (Sinsenbyen) - Midlertidig forbud mot tiltak
Saksnummer: 201813816 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 02.10.2018

Sinsenveien 6 - 12 - Utskifting av vinduer
Saksnummer: 202113519 - Byggesak             
Mottatt sak: 27.08.2021
Status: Tillatelse gitt 15.09.2021

Rødstuveien 14 - Utskifting av vinduer og balkongdører - H0101
Saksnummer: 202007062 - Byggesak             
Mottatt sak: 28.04.2020
Status: Tillatelse gitt 08.06.2020

Olaf Schous vei 2 - 4 - 6 - Oppgradering av inngangsområdet
Saksnummer: 202100950 - Byggesak             
Mottatt sak: 14.01.2021
Status: Mottatt søknad om endring

Olaf Schous vei 6 - Bruksendring - Fasadeendring - Ombygging
Saksnummer: 202119268 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.12.2021
Status: Endret tillatelse gitt 23.05.2022

Trondheimsveien 153 - 161 - Utskifting av vinduer og balkongdører
Saksnummer: 202103825 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.03.2021
Status: Tillatelse gitt 23.03.2021

Båhusveien 10 - 18 - Utskifting av vinduer
Saksnummer: 202116003 - Byggesak             
Mottatt sak: 12.10.2021
Status: Tillatelse gitt 05.01.2022

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1938/912124-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
26.04.1938 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1938/10046-1/105  Bestemmelse om veg  
31.08.1938 
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1941/8036-1/105  Erklæring/avtale  
12.08.1941 
VEDR. BRANNVEGG
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1951/782-1/105  Bestemmelse iflg. skjøte  
19.01.1951 
Bestemmelser om innkjørsel for naboeiendom
Bestemmelser om vedlikehold
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere

1958/4338-1/105  Skjønn  
22.04.1958 
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere

1972/3593-1/105  Skjønn  
01.03.1972 
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/3169706-1/200  Pantedokument  
13.10.2020 21:00 
BELØP: NOK 5.960.000
Panthaver:STOREBRAND BANK ASA  
Org.nr: 953299216

Grunndata

2008/790323-1/200  Seksjonering  
29.09.2008 
opprettet seksjoner:
snr: 140
formål: Bolig
sameiebrøk: 71/14209
 
2018/441043-1/200  Reseksjonering  
15.02.2018 21:00 
snr: 140
formål: Bolig
sameiebrøk: 71/15012
Seksjon opprettet fra fellesareal
Endring av tilleggsdel
Endring av sameiebrøk
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Adkomst til Sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameie: Trondheimsveien 139 Sameie, Orgnr: 993629642

Sameiets organisasjonsnummer er 993629642 og består av 144 boliger og 10 næringslokaler.
* Forretningsførsel av Boligbyggelaget Usbl.
* Revisor er KPMG.
* Tv og internett fra Telenor.
* Avtale om HMS og barnnvern med Firesafe.

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett i gården.

Forsikring

KLP Skadeforsikring Polisenummer: 65679582

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 7.543.174,-.
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 7.836.167,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2021 på kr. 288.744,-.

Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2021 kr. 1.991.323,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styre ser på mulighetene for å pusse opp og fornye fasade, men enn så lenge er det på vent.

* Nye porttelefoner /m kamera (27.04.2022).
* Montert kameraer i inngangspartiene.
* Opprydning av dørmerking. Dører til seksjoner, dører til boder og dører til fellesarealer. Ferdig i 2020.
* Infrastruktur for elbillader i garasje.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse eller ulempe for de andre beboerne. Søknad om dyrehold skal derfor godkjennes av styret og egen erklæring om dyrehold må signeres av seksjonseieren.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Integrerte hvitevarer kjøkken
- Garderobeskap
- Knaggrekke entre

Medfølger ikke:
- Vaskemaskin og tørketrommel

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Konghellegata 8, 0563, Oslo, Gnr. 83 bnr. 160 snr. 140 orgnr. 993629642 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-22-0131

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.