#SAGENE

Skikkelig fin 2(3)-R med høy standard fra 2021 I Solrik balkong I Delikat kjøkken og bad I Pipeløp I Lave felleskost.

Mogata 16 C , 0464 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Zehra Catak Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

24%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

14%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 54 m²
Bruksareal 54 m²
Tomt 2 648 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1958
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 173
Energimerking E
FINN.no 320000164
Sist endret 25.09.2023 19:47
Prisantydning 5 100 000,-
Totalpris 5 179 824,-
Fellesutgifter 2 760,-

Beregnet totalkostnad

5 100 000,- (Prisantydning) 62 646,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 162 646,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 17 178,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 179 824,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Sagene og Mogata 16 C!
En stor, lys og skikkelig fin 2(3)-R med høy standard og solrik balkong. Leiligheten ligger i byggets 2. etasje, og har en gjennomgående planløsning med store, gode og lettmøblerte rom. Fra stuen har du utgang til en vestvendt balkong som er perfekt på varme sommerdager. Leiligheten holder en gjennomgående høy standard med lys enstavs parkett på gulv, glatte overflater malt i fine farger og nytt skjult elektrisk anlegg. Hele leiligheten er moderne oppusset i 2021 - her kan du flytte rett inn!

Tilbaketrukket beliggenhet midt i hjertet av idylliske Sagene med umiddelbar tilgang til en rekke servicetilbud, flotte parker og et utbredt kollektivnettverk.

HØYDEPUNKTER:
• Solrik vestvendt balkong
• Delikat kjøkken og bad fra 2021
• Nytt gulv og glatte overflater malt i tidsriktige farger
• Nytt el-anlegg og nye automatsikringer i sikringsskapet i 2021
• Pipeløp i stue med mulighet for tilkobling av peisovn
• Lave felleskostnader

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré med garderobe, stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten tre kjellerboder på henholdsvis ca. 3m², ca. 2m² og ca. 1,5m².

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode og moderne standard.

Entréen har god standard med lys enstavs parkett på gulv, glatte overflater malt i en fin lys farge, skjult elektrisk anlegg og downlights i himlingen. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.

I entréen har du en praktisk nisje som blir et praktisk garderoberom. Her har du oppbevaringsplass i flott plassbygget garderobeskap og hyller, samt plass til skostativ eller skoskap under.

Stue I Stor, lys og fin stue med god standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og skikkelig fint rom. God standard med lys enstavs parkett på gulv, glatte overflater malt i en fin varm farge og skjult elektrisk anlegg.

Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys som bidrar til en god romfølelse. Alle vinduene i leiligheten har fine brede vinduskarmer som er perfekte for planter og dekor.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord.

Balkong I Solrik vestvendt balkong på ca. 3,5m²

Fra stuen har du utgang til en solrik vestvendt balkong på ca. 3,5m². Balkongen er overbygget, har treheller på gulv og plass til sittegruppe etter eget ønske.

Beliggenheten mot vest sørger for deilig sol fra ca. klokken 14.30-20.30 på sommerstid. Hyggelig utsyn over borettslagets fine fellesarealer. Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager og -kvelder!

Kjøkken I Nydelig kjøkken med stilren innredning fra 2021

Leiligheten har et lyst og nydelig separat kjøkken. Kjøkkenet har god standard med lys enstavs parkett på gulv og glatte overflater malt i en innbydende farge som står i fin kontrast til den lyse innredningen. Ved den store vindusflaten har du en plassbygget sittebenk og plass til et lite frokostbord om ønskelig.

Stilren og moderne kjøkkeninnredning fra 2021 med god skap- og benkeplass. Innredningen har hvite glatte fronter og påkostet benkeplate i stenmateriale med underlimt oppvaskkum og lekkert armatur i messing. Den lekre benkeplaten er også lagt i benkeryggen som både er praktisk og gir en fin helhet.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp med integrert ventilator, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen og lekkasjestopper i benkeskap.

Soverom I Stort, lyst og fint soverom mot rolig bakgård

Leiligheten har et stort, lyst og innbydende soverom som vender ut mot rolig bakgård uten biltrafikk. Soverommet har god standard med lys enstavs parkett på gulv, glatte overflater malt i en fin farge og skjult elektrisk anlegg.

På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. God oppbevaringsplass i flott medfølgende garderobeskap.

Baderom I Moderne baderom oppusset av fagfolk i 2021

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp av fagfolk i 2021. Baderommet har tidsriktige fliser på gulv og vegger, deilig gulvvarme, downlights i himlingen og mekanisk avtrekksvifte.

Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speilskap med integrert belysning over. Flott dusjhjørne med innfellbare glassdører, sort armatur med både hånd- og regnfallsdusj, samt innebygget hylle for såper.

Praktisk nisje med plass og opplegg for vaskemaskin, hylle for oppbevaring over og skap hvor varmtvannsbereder er plassert. Baderommet er også utstyrt med vegghengt toalett.

Felleskostnader

Kr. 2 760,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 531,-).

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2023.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 62 646,- per 01.09.2023.

Andel formue

Kr. 55 893,- per 31.12.2022.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS01-98208004174
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 5 494 539,-
Andel restsaldo: Kr. 62 646,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 531,-
Rest løpetid: 14år 6mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 5,45%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 144 887 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 121 591 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3: Ingen.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
* Baderom: Vannrør: Gjelder eldre vannrør av kobber bak luke i toalettkasse: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Baderom: Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages. Det kan ikke verifiseres på befaringstidspunktet at innebygget sisterne er plassert i lekkasjesikker kasse.
* Baderom: Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.
* Baderom: Avløpsrør (ink. sluk): Gjelder avløpsrør av støpejern i toalettkasse på bad: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Kjøkken: Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Ventilasjon: Ventilasjon basert på via vindusspalter. Til opplysning: ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til ventilasjon.
* Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik(manglende samsvarserklæring for hele det elektriske anlegget)bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
* Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
* Dører: Dører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Byggmesterfirma Sofienberg Bygg AS Aut elektroentreprenør Sofienberg Elektro AS Sofienberg Rør AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Badet ble totalrenovert januar 2021.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Svar: Ja.
Firmanavn: Byggmesterfirma Sofienberg Bygg AS Aut elektroentreprenør Sofienberg Elektro AS Sofienberg Rør AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Sluk ble byttet ut med ny. Lagt heldekkende Pci lastogum veggmembran og heldekkende Pci Seccoral 2k rapid gulvmembran. Alle vegger er kledd med 12,5 mm våtromsplater på avstivet underlag. Det gis 10 års tetthetsgaranti på gulv og veggmembran forutsatt riktig bruk av badet. Garantien gjelder til 28.01.2031. Januar 2021

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Ja. Våtromsdokumentasjon og elsikkerhetsdokumentasjon foreligger

2.3 Er arbeidet byggemeldt?
Svar: Nei. Ikke nødvendig.

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Svar: Nei. Det har ikke vært tegn til dette etter at jeg flyttet inn og bad og kjøkken ble renovert.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Byggmesterfirma Sofienberg Bygg AS Aut elektroentreprenør Sofienberg Elektro AS Sofienberg Rør AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet sluk. Nye avløpsrør fra alle innredninger. Byttet alle vannrør med tilhørende fordelerskap. Januar 2021

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Svar: Nei. Tilgang til pipe ble tettet igjen ved oppussing. Det er mulighet for å installere peis/ovn.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Sofienberg Elektro
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ved renovering av bad og kjøkken ble det elektriske anlegget byttet og nye kurser ble lagt til for å følge nye krav. I henhold til NEK 400:2018

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Svar: Ja. Ved renovering av kjøkken og bad ble elektrisk anlegg byttet ut og nye kurser ble opprettet i henhold til nye krav. Henviser til dokumentasjon fra Sofienberg Elektro.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja. I forbindelse med renovering av leiligheten ble det utført kontroll av el-anlegget.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, garderobe, bad, soverom, stue, kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 648 kvm, Eierform: Fellestomt

Borettslaget består av felles tomt opparbeidet med blant annet gressplen, prydbusker, trær og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut etter venteliste. Parkeringsleien reguleres hvert år med KPI. Dersom du ønsker plass, ta kontakt med styret. Parkeringsleie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 4. etasjer samt kjeller. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med pussede og malte murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 40dB og kikkehull. Balkongdør og vinduer med tre-lags glass fra 1986.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse fra 1960 på boligblokk, arkivkort fra 1962 på boligblokk, ferdigattest fra 1988 på ominnredning postkontor og ferdigattest fra 1996 på søppelskur. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre i opptil 30 døgn i løpet av året uten godkjenning.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

Eiendommen omfattes også av kommuneplan for Oslo kommune 2015-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til eksisterende bebyggelse og anlegg.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Mogata 16 A - Bruksendring av postkontor til to leiligheter, fasadeendring og oppføring av sykkelbod
Saksnummer: 202300636 - Byggesak             
Mottatt sak: 12.01.2023
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Grimstadgata 30 og Kongsvingergata 9 - Utskifting av inngangsdører
Saksnummer: 202308060 - Byggesak             
Mottatt sak: 16.05.2023
Status: Tillatelse gitt 06.06.2023

Mogata 24 A - Fasadeendring - Bruksendring
Saksnummer: 202310185 - Byggesak             
Mottatt sak: 27.06.2023
Status: Tillatelse gitt 14.08.2023

Grimstadgata 23 D - Bruksendring av kjeller
Saksnummer: 202304725 - Byggesak             
Mottatt sak: 28.03.2023
Status: Tillatelse gitt 05.04.2023

Drøbakgata 12 - Etablering av solcelleanlegg på tak
Saksnummer: 202208762 - Byggesak             
Mottatt sak: 08.06.2022
Status: Tillatelse gitt 20.02.2023

Drøbakgata 1 - Oppgradering av eksisterende basestasjon
Saksnummer: 202206637 - Byggesak             
Mottatt sak: 29.04.2022
Status: Tillatelse gitt 20.05.2022

Kristiansands gate 1 - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 202112293 - Byggesak             
Mottatt sak: 26.07.2021
Status: Tillatelse gitt 14.01.2022

Arendalsgata 14 - Bruksendring av næringslokale til bar
Saksnummer: 202014976 - Byggesak             
Mottatt sak: 21.10.2020
Status: Tillatelse gitt 30.12.2020

Maridalsveien 154 B - Bruksendring av forretning til serveringssted
Saksnummer: 202107499 - Byggesak             
Mottatt sak: 30.04.2021
Status: Pålegg gitt

Maridalsveien 154 B - Bruksendring til Fast Food konsept café
Saksnummer: 202304435 - Byggesak             
Mottatt sak: 23.03.2023
Status: Tillatelse gitt 19.05.2023

Maridalsveien 154 A - Fasadeendring
Saksnummer: 202213107 - Byggesak             
Mottatt sak: 08.09.2022
Status: Rammetillatelse gitt 20.10.2022

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 990931. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 990932. Bestemmelser om felles gårdsplass m.v. Bestemmelse om adkomstrett.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 06.01.1934, dagboknummer 910742.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 17.02.1934, dagboknummer 910743. Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 07.07.1959, dagboknummer 511720.
* Obligasjon, tinglyst den 17.10.1970, dagboknummer 516495. Beløp: NOK 691.300. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
  ** Nedkvittering, tinglyst den 20.06.1995, dagboknummer 31913. Beløpet er nedkvittert til: NOK 641.300.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 16.07.1986, dagboknummer 43064. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 05.12.2017, dagboknummer 1361510. Beløp: NOK 6.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Mogaten Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer
948472813, og består av 76 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Hjemmeside
vibbo.no/mogaten

Vaktmester
Portner Ove Tommy Brenden ivaretar løpende vedlikehold i borettslaget i henhold til stillingsbeskrivelse. Portner fungerer også som gartner i sommerhalvåret. Vaktmester Andersen utfører vintervedlikehold ved brøyting og strøing samt feiing etter vintervedlikeholdet. Henvendelser ang. vaktmestertjenester går via styret.

Renhold
Borettslaget har avtale med Ove Tommy Brenden om renhold av fellesarealene.

Parkering
Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut etter ventelister. De som ønsker plass kan ta kontakt med styret.

Nøkler/skilt
Nøkkelrekvisisjon kan fås ved henvendelse til styret. Skilt til ringeklokke bestilles hos styret. Postkasseskilt bestilles av beboer selv, via denne linken: https://skiltbutikken.posten.no/postkasseskilt/pk-stort-hvit-7004

Vaskeri
Fellesvaskeriet ligger i Mogata 16 og skal brukes i henhold til gjeldende regler. Det planlegges en betalingsløsning for vaskemaskiner, trommel og tørkerom.

Kabel-TV
Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Har du spørsmål knyttet til dette kan du ringe Telenor på telefon 915 09 000 eller besøke deres nettside www.telenor.no

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr. 2 837 274,-.
Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr. 3 110 473,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2022 på kr. -448 910,-. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2022 kr. 273 664,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Følgende ble vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 27.09.2022:
* Bruksendring fra næringsareal til boliger, i underetasje i Mogata 16. Vedtak: Det søkes om rammetillatelse for ombygging av næringsarealer i Mogata 16 til boliger. Ved tillatelse presenteres forslaget igjen på generalforsamling neste år.
* Etablering av sykkelbod. Vedtak: Det bygges sykkelbod utenfor Mogata 16.
* Betalingsløsning i fellesvaskeri. Vedtak: Det innføres en betalingsløsning i fellesvaskeriet slik at strømforbruket i fellesvaskeriet i større grad belastes brukerne av fellesvaskeriet.
* Utskiftning av vinduer. Styret mottok i 2021 et pristilbud på utskiftning av vinduer og balkongdører, på ca. kr 5,7 mill. Oppjustert med prisstigning, antar vi at kostnadene for dette arbeidet i dag vil ligge på ca. kr 6 mill. Med en rente på 3,6 % og en nedbetalingstid på 30 år, så vil dette innebære en økning av felleskostnadene på ca. kr 350,- - 400,- pr. mnd. pr. boenhet. Vedtak: Styret arbeider videre med innhenting av tilbud, med sikte på å komme i gang med utskifting av vinduer og balkongdører i borettslaget i løpet av 2023.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2022: Bytte vannrørledning i 8. Utskifting av en vaskemaskin og en tørketrommel i fellesvaskeriet, Utskifting av hagemøbler.
2021: Rørspyling i alle leiligheter. Ny hekk langs Mogata. Ettersyn med brannsikringsutstyr i alle leiligheter.
2019: Ladeanlegg for elbil på 38 plasser.
2017: Rehabilitering av fasade. Kontrollert brannsikringsutstyr i alle leiligheter.
2016: Kontrollert brannsikringsutstyr i alle leiligheter; røykvarslere og husbrannslanger. Renset ventilasjonskanaler. Fjernet gamle TV-signalkabler over tak mellom bygningene. Byttet styringsenheter på stor vaskemaskin i fellesvaskeri. Malt vaskerigolv. Påmontert innbruddsbeslag på hovedinngangsdører. Påbegynt vedlikeholdsplan.
2015: Maling av vaskeri. Spyling og inspeksjon av avløpsrør. Ny avtale med Canal Digital, utlevering av nye dekodere.
2014: Maling av oppganger. Asfaltering av oppstillingsplasser (ca. 10 plasser). Byttet og fuget glass i overlys i oppganger.
2013: Overflatebehandling av vinduer og dører samt vask av balkonger, montert innbruddsbeslag på ytterdører, utbedringer i vaskeri: Utbedret rundt sluk pga. utvasking av betong og underbygging under kjellergulv, byttet 3 stk. ovner samt byttet tidsbryter til tørkeromsvifte og byttet låskasse på dør til vaskeriet. Utvendig: Tømt sandfang- og drenskummer for sand og grus, foretatt TVkontroll av drensledninger, kjøpt inn 1 stk barnevogngarasje.
2011: Nytt brannvernutsyr i alle leiligheter.
2010: Oppussing/lydisolering av fellesvaskeri.
2008 - 2009: Utenomhusareal, samt drenering av vasker.
2003 - 2004: Nytt calling-anlegg, nye hovedinngangsdører og kjellerdører, nytt gjerde.
2000 - 2001: El anlegg/balkonger/fasade/tak. Skifting av elektrisk anlegg, nytt tak, oppussing av balkonger samt oppussing av fasade.
1998: Skifting av utvendig vann og kloakk.
1995: Nye entredører. Nytt søppelhus.
1986: Nye vinduer og balkongdører

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Mogata 16 C, 0464, Oslo, Gnr. 221 bnr. 173, andelsnr. 34 i Mogaten borettslag med orgnr. 948472813 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-23-0190

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.