#MAJORSTUEN/URANIENBORG

Lys og arealeffektiv 2-roms | Attraktiv beliggenhet | 3. etg vendt mot indre gårdsrom | Generøs takhøyde | Vv inkl.

Professor Dahls gate 16 , 0355 Oslo

VISNINGER

26. september tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Edward Fabian Kinga
Edward Fabian Kinga Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

45%

eier sin egen bolig

88%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

57%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 31 m²
Bruksareal 32 m²
Tomt 868 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1937
Gårdsnummer 214
Bruksnummer 293
Energimerking G
FINN.no 320166764
Sist endret 22.09.2023 13:12
Prisantydning 3 950 000,-
Totalpris 3 996 852,-
Fellesutgifter 3 270,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) 27 080,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 977 080,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 092,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 430,- (Transportgebyr) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 19 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 996 852,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi ønsker deg velkommen til Professor Dahls gate 16!

Dette er en fin og arealeffektiv 2-roms, med gode rom, deliakte fargetoner og praktiske løsninger. Store vinduer og generøs takhøyde sørger for gode lysforhold og en luftig romfølelse.

I ditt nye boligområde bor du særdeles attraktivt til i en tilbaketrukket og rolig gate på Majorstuen/Uranienborg, og samtidig rett ved populære Bogstadveien. Området er stille og rolig med lite traffikstøy, og består for det meste av klassiske bygårder, ambassader og byvillaer.

  • Lys og arealeffektiv
  • Generøs takhøyde (opptil 2.70m)
  • Hyggelig, felles bakgård med felles takterrasser og felles balkong i hver etasje
  • Mulighet for leie av garasjeplass
  • Gode oppbevaringsmuligheter
  • Vv, TV/internett inkl
  • Attraktiv beliggenhet med nærhet til "alt"
  • Perfekt førstegangskjøp!

Innhold

Leiligheten har en fin beliggenhet i byggets 3. etasje og består i sin heltet av: Entré, kott, soverom, bad, samt stue med delvis åpen kjøkkenløsning.

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod på ca. 5 m² (merket nr. 24), samt en loftsbod på ca. 7 m² (merket nr. 38). Deler av loftsbod ikke måleverdig grunnet skråtak.

Hyggelig, felles bakgård med felles takterrasser og felles balkong i hver etasje

Entré

Velkommen inn! Entréen er lys og luftig, og gir et hyggelig førsteinntrykk av boligen. Fin plass til ulike løsninger for avheng av yttertøy og sko, samt andre dekorative elementer. I praktisk tilknytning til entréen finnes også et innvendig kott på ca. 1 m² med plass til ytterligere oppbevaring. Dørcalinganlegg med portåpner er plassert på vegg ved inngansdøren.

Stue

Pen og arealeffektiv stue med flere gode innredningsmuligheter. Her har du fin plass til både sofagruppe, salongbord, TV-seksjon og annet ønsket møblement. Store vinduer og generøs takhøyde sørger for gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Stuen er ellers vel gjennomført med delikate fargetoner på vegger og lekker heltre på gulv.

Kjøkken

Delvis åpen kjøkkenløsning mot stue. Innredning utført med mørke, profilerte fronter og laminert benkeplate kombinert med flis. Det er flislagt mellom benkeplate og overskapene, hvor du også finner stikkontakter og belysning. Kjøkkenet er utstyrt med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur, samt frittstående kjøleskap med frysedel. Integrerte hvitevarer bestående av stekeovn med nedfelt induksjonstopp, samt ventilator med kullfilter. Gulvflater er belagt med parkett.

Bad

Baderom fra ukjent årstall med oppgraderinger i nyere tid. Badet har flislagt gulv, malte pussede murflater på vegg og med downlights i himling. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur, med fin plass til ulike baderomsartikler. Badet er videre utstyrt med vegghengt toalett, samt dusjkabinett med regnfalldusj og to-greps armatur. Her er det også opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil er plassert i himling. Av oppgraderinger er både servantinnredning, dusjkabinett og toalettet nytt i 2022.

Soverom

Hyggelig soverom med plass til dobbeltseng og annen ønsket innredning. Veggene er malt i en dus og behagelig tone som egner seg godt inne på et lunt soveværelse. Ellers godt med naturlig lysinnslipp fra vindu som gir rommet en ekstra god og luftig atmosfære. På soverommet finnes også to integrerte garderobeskap med plass til klær og øvrig tilbehør.

Overflater

Gulv: Gulvflater belagt med heltre. Parkett på kjøkken.
Vegger: Vegger utført i malt tapet, samt malte pussede flater.
Tak: Himlingsflater utført i malte pussede flater. Takhøyden er på tilfeldige plasser i boligen målt til ca. 2,23-2,70 meter.

Beliggenhet

Særdeles attraktiv beliggenhet i en tilbaketrukket og rolig gate på Majorstuen/Uranienborg, og samtidig rett ved populære Bogstadveien. Her har du umiddelbar nærhet til Frogner, Bislett og sentrumskjernen. Området er stille og rolig med lite traffikstøy, og består for det meste av flotte klassiske bygårder, ambassader og byvillaer. Fra leiligheten er det gangavstand til alt du måtte trenge av servicetilbud og forretninger, samt mange hyggelige kafeer og restauranter.

Bogstadveien/Hegdehaugsveien, som er kjent for å være en av Norges beste handlegater med sitt rike tilbud av hyggelige kaffebarer, bakerier, delikatesseforretninger, spisesteder samt eksklusive spesialforretninger innen klær og mote. Her finner du et yrende folkeliv, dag som kveld.

Av dagligvarebutikker kan man velge mellom Kiwi, Rema 1000, Coop Mega og Meny med et bredt utvalg.

Gutta på Haugen ligger også innen gangavstand. På helgedager kan du velge mellom en søndagsåpen Joker, Bunnpris, Deli de Luca og 7-Eleven, som alle ligger i nærheten. Bislett med blant annet Bislett Stadion, og Thereses gate ligger også rett i nærheten. Ellers finner du populære SATS Bislett like i nærheten i tillegg til flere andre treningssentre. Barry's treningssenter ligger også like ved.

Det er umiddelbar nærhet til skoler og barnehager, samt gangavstand til OsloMet og Universitetet på Blindern (UiO). Det er også kort vei til juridisk fakultet ved UiO, odontologisk fakultet og Veterinærhøyskolen.

Fra leilighetene er det flere parker i kort avstand med bl.a. Slottsparken, Uranienborgparken, Stensparken, Frognerparken og St. Hanshaugen park. Perfekt for grilling, soling og hyggelige søndagsturer! Frognerparken er den største parken i Oslos sentrale byområder og et populært rekreasjonsområde.

Som en del av Frognerparken finner du blant annet Vigelandsparken, den berømte skulpturparken med over 200 av Gustav Vigelands skulpturer.

Kort avstand til offentlig kommunikasjon (T-bane, trikk, buss), noe som gjør resten av byen lett tilgjengelig. Trikk fra Rosenborg og Homansbyen holdeplass ligger få minutters gange unna leiligheten. Nationaltheatret stasjon med alle T-banelinjer, togavganger samt flytog hvert 20. minutt til Oslo Lufthavn. Det er også bysykkelstativ i området, som er et ypperlig alternativ på sommerhalvåret!

Felleskostnader

3 270 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, kabel-TV/internett, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, felles forsikring m.m. Herav: Avdrag felleslån 192,- Felleskostnader 2317,- Renter felleslån 143,- Kabel- tv 618,-

Iht. mail fra styret, mottatt 12.09.23, har felleskostnadene nylig blitt økt, og det er dermed ikke usannsynlig at det også vil skje igjen. Dette avhenger av bl.a strømprisene frem mot vinteren og generell prisvekst i markedet.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

27 080,-

Andel formue

3 857,-

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 98207620645, Obos BBL
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 11.09.2023: 6.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 106
Saldo per 11.09.2023: kr. 1.415.736,-
Andel av saldo: kr. 27.081,-
(siste termin 30.06.2032)

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 043 635 pr. 16.09.23| Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 965 812 pr. 16.09.23 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

- Bad - Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: alder på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner, bomlyd i gulvfliser, naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk, ingen adkomst til sluk grunnet dusjkabinetts plassering samt himlingsflater delvis rivd på befaringstidspunktet grunnet kondensproblematikk fra ventilasjon. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet vegger av murkonstruksjoner. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

- Kjøkken - Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.

- Kjøkken - Avløpsrør: TG2 gjelder: Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

- Øvrige rom - Innerdører: TG2 gjelder: Dørbladet til skyvedør har kontakt med dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.

- Etasjeskiller (2.etg) - Skjevhetsmåling: TG2 gjelder: Det er noe merkbare skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 11 mm en vei i stue. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Vannbåren varme: Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer. TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom - Hovedstoppekran: Stoppekran er ikke funksjonstestet grunnet høy alder/observert tilstand. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

- Elektrisk anlegg (Innvendig) - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: TG2 gjelder: Det observeres uisolerte ledninger i sikringsskap. Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Til informasjon: Det foreligger kontroll fra det lokale el-tilsynet nyere enn fem år. Denne legges til grunn for vurderingen av det elektriske anlegget i denne rapporten.

- Dører og vinduer - Dører: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.

- Dører og vinduer - Vinduer: Ytterdør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dør hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? SVAR: Ja. Ventilasjonsrøret hadde kondensert som førte til litt fukt i taket på badet. Det ble sjekket av faglært rørlegger som konkluderte med at det ikke var noe feil og ikke var noe som var nødvendig å utbedre.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? SVAR: Ja, kun faglært. Firmanavn: ARSA MONTERING AS. Byttet ut toalett, dusjkabinett og servant - Januar 2022.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? SVAR: Ja. Rørleggerrapport fra arbeidet i taket på badet.

2.3 Er arbeidet byggemeldt? SVAR: Ja. Sameiet står ansvarlig for arbeidet i taket på badet.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja. 20.12.2022 ble det utført kontroll av elektrisk anlegg av Rejlers Elsikkerhet AS.

Boligens areal

Primærrom: 31 kvm, Bruksareal: 32 kvm

3. etasje.
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, soverom, bad og stue med delvis åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom: 1 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott.

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod på ca. 5 m² (merket nr. 24), samt en loftsbod på ca. 7 m² (merket nr. 38). Deler av loftsbod ikke måleverdig grunnet skråtak.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 868 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles eiet tomt, opparbeidet med blant annet  internstier, sittebenker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

6 garasjeplasser til utleie etter ansiennitet. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer, kjeller samt loft. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betong. Yttervegger av malte pussede murflater. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takplater (ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør av tre. Vinduer med karmer av tre og et-lags koblede glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også følgende dokumenter vedrørende eiendommen:
- Professor Dahls gate 16. Utskiftning av vinduer. Ferdigattest, datert 28.02.2023.
- Professor Dahls gate 16. Installasjon av brannalarm. Ferdigattest, datert 20.03.2019.
- Professor Dahls gate 16. Bruksendring fra næring i 1. etasje til en boenhet. Ferdigattest, datert 04.07.2022.

Adgang til utleie

Aksjonær kan ikke overlate bruken av boligen uten skriftlig samtykke fra styret ut over det som følger av lov om borettslag § 5-4 (en aksjonær som selv bor i leiligheten kan overlate bruken av deler av leiligheten til andre), § 5-5 (utleie av leiligheten for inntil tre år, på 2 bestemte vilkår) og § 5-6 (utleie av leiligheten når det foreligger særlig grunn, som for eksempel midlertidig fravær som følge av arbeid eller utdanning). Utleie etter § 5-5 og § 5-6 krever alltid skriftlig samtykke fra styret.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet via vannbåren varme, med sentralvarme til radiatorer. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann/oppvarming, som inngår i de månedlige felleskostnadene.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående plansaker:
- Holmboes gate 8 - Majorstuveien 5 B - Avklaringsfase før offentlig ettersyn - Boliger
Saksnummer: 202205283. Mottatt sak: 04.04.2022. Se saken hos kommunen her:
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202205283

Pågående byggesaker:
- Professor Dahls gate 18 - Bruksendring av kontor til 11 boenheter
Saksnummer: 202200914. Mottatt sak: 18.01.2022. Status: Rammetillatelse gitt. Se saken hos kommunen her:
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202200914

- Uranienborgveien 29 - Endring av vinduer
Saksnummer: 202114673. Mottatt sak: 20.09.2021. Status: Endret tillatelse gitt. Se saken hos kommunen her:
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202114673

- Holtegata 24 - Bruksendring av kjeller til kontor og sekundærleilighet
Saksnummer: 201918190. Mottatt sak: 06.11.2019. Status: Endret tillatelse gitt. Se saken hos kommunen her:
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201918190

- Daas gate 19 - Oppføring av brannvarslingsanlegg
Saksnummer: 202213244. Mottatt sak: 13.09.2022. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos kommunen her:
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202213244

- Eilert Sundts gate 39 - Innvendige endringer og riving av bærevegger i lobby - Saga Hotel
Saksnummer: 202301913. Mottatt sak: 06.02.2023. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos kommunen her:
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202301913

- Uranienborgveien 26 B - Rehabilitering av bad - Seksjonsnummer 25
Saksnummer: 201104009. Mottatt sak: 22.03.2011. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos kommunen her:
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201104009

- Uranienborgveien 26 - Rehabilitering av bad - Seksjon 13/14
Saksnummer: 201115519. Mottatt sak: 03.11.2011. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos kommunen her:
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201115519

- Majorstuveien 5 - Rehabilitering av bad
Saksnummer: 202301753. Mottatt sak: 02.02.2023. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos kommunen her:
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202301753

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefaels et søk på plan- og bygg sine hjemmesider:

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett

1916/900428-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  19.10.1916 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Professor Dahlsg 16 AS  
Org.nr: 931021176
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

2017/697103-1/200  Pantedokument  28.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 2.500.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
 
Grunndata

1866/900082-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  21.12.1866 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA L NR 1 AA FROGNER
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

AS Professor Dahlsgate 16 ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 931021176.
AS Professor Dahlsgate 16 består av 42 boliger og 1 næringslokaler.

Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Revisor er KPMG.

- Styrets leder er Ola Abrahamsen, tlf: 941 67 889
- Nøkkelbestillinger gjøres av styreleder, og låsfirmaet sender nøkler i postoppkrav til den enkelte beboer. Skilt til postkasse og ringetablå bestilles av den enkelte aksjeeier.
- Viken fiber/Altiboks er aksjelagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 53869734

Regnskap

Resultatregnskapet fra forrige periode (2022) viser følgende:
Sum driftsinntekter: kr. 1.892.323,-
Sum driftskostnader: kr. 2.039.457,-
Årsresultat: (-) kr. 182.449,-

Avsatt budsjett for inneværende periode (2023) viser følgende:
Sum driftsinntekter: kr. 1.888.297,-
Sum driftskostnader: kr. 1.997.000,-
Årsresultat: (-) kr. 108.703,-

For nærmere opplysninger om regnskapet, budsjett og øvrige noter vises det til vedlagt årsberetning for 2023.

Vedtekter / husordensregler

Aksjekapitalen er på kr. 103.000 fordelt på 103 aksjer á kr. 1.000, fullt innbetalt og lydende på navn. Hver aksjonær eier fra én til fire aksjer i selskapet. Til hvert aksjonærforhold er knyttet eksklusiv rett til bruk av en bestemt bolig. Aksjonær har rett til å bruke en bestemt bolig i selskapets eiendom, jf. § 4. I forhold til selskapet kan bare den som bebor eller skal bo i boligen, bli eier av aksjer (eller sameiepart i aksjer) på annen måte enn ved arv. Eier flere aksjer med bruksrett til en bolig sammen, skal det regnes som overlating av bruken til boligen dersom en eller flere av sameierne ikke bor i boligen. Salg eller annen overdragelse av aksjer kan ikke finne sted med mindre styret på forhånd har gitt skriftlig samtykke. Samtykke kan bare nektes når det er saklig grunn til det.

Se vedlagte vedtekter/husordensregler for bestemmelser om ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Innkomne forslag og saker iht. protokoll og årsberetning 2023:
Sak 5.2. Orientering av pågående sak om tre mulig ulovlige boenheter.
Styret har fulgt opp vedtak fra generalforsamling i fjor om å innhente tilbud fra tre leverandører. Styret ble i 2022 kjent med at det kan være tre ulovlige boenheter i bygget, og i juni 2022 ble aksjelaget orientert om forholdet og status. Styret har siden saken ble avdekket jobbet kontinuerlig med saken for å finne løsninger. Styret har hatt jevnlig oppfølging med engasjert advokat for å bistå i arbeidet. Styret vil orientere om dagens status i saken, og orientere generalforsamlingen om veien videre. Dokument med nærmere opplysninger om saken ligger vedlagt.

Hovedpunkter ifm. styrets arbeider forrige styreperiode (2022):
- Etterarbeid etter matrikulering.
Styret gjennomførte i perioden 2021-2022 matrikulering av Professor Dahls gate 16. I etterkant av matrikuleringen ble det anført at tre av boenhetene i eiendommen var ulovlige. Forholdet ble meldt inn til Plan- og bygningsetaten som foreløpig har konkludert med at enhetene er ulovlige. Styret har nedlagt et omfattende arbeid for å avdekke sakens faktiske forhold, og har vært i løpende kontakt med aksjelagets advokat, de berørte aksjonærenes advokater og Plan- og bygningsetaten. Per tidspunktet for denne årsberetningen har ikke Plan- og bygningsetaten iverksatt ulovlighetstiltak, men styret antar at pålegg vil komme i løpet av kort tid. Styret har fulgt, og vil følge utviklingen tett. Aksjonærene har blitt holdt løpende orientert om utviklingen.  Dokument med nærmere opplysninger om saken ligger vedlagt.

- Mulighet for utviking av råloft.
Styret har fått en henvende fra Sequoia Utvikling AS, som har gjort et søk etter råloft i Oslo for utvikling av loftsleilighet(er). Styret har fulgt opp med samtaler med selskapet, befaring og vurdering av potensialet i forbindelse med aksjelagets attraktivitet og økonomi.

- Lekkasjer.
I 2022 har det vært flere lekkasjer i aksjelaget, blant annet i fyrrommet samt i en av stoppekranene som forsyner radiatorene med vann. Rørlegger har blitt tilkalt flere ganger. Rørlegger har orientert om at aksjelaget trolig må bytte ut den aktuelle stoppekranen i løpet av kort tid. Enkelte av utrykningene har blitt dekket under aksjelagets forsikring.

- Heis.
Det har blitt gjort betydelige utbedringer på heisen i aksjelaget. Flere av utbedringene har funnet sted etter det heisreparatør har betegnet som brukerfeil, og styret har derfor anmodet aksjonærene om å utvise varsomhet ved bruk av heisen.

For nærmere opplysninger om styreoppgaver og andre saker om omhandler aksjelaget og fellesskapet, vises det til vedlagt årsberetning for 2023.

Iht. mail fra styret, mottatt 12.09.23, er det pt. ikke planlagt noen større vedlikehold eller rehabiliteringer i aksjelaget. Det gjøres imidlertid oppmerksom på at normalt vedlikehold alltid må påregnes fra tid til annen.

Husdyrhold

Iht. husordensreglenes paragarf 14. er det ikke tillatt med husdyr. I spesielle tilfeller kan det likevel søkes om tillatelse om dyrehold. Godkjent søknad gjelder kun for det angitte husdyr det søkes om. Tillatelsen kan når som helst trekkes tilbake dersom det kommer inn begrunnede klager eller er til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
- Taklampe på soverom.
- Vaskemaskin.
- Gardiner.
- TV-stativ.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 47 45 17 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Iht. selger er følgende gjort av oppgraderinger i boligen de senere årene:
- Oppgradert inventar på baderom, utført av firma.
- Gjennomført sjekk av det elektriske anlegget.
- Slipet gulv på på soverom, gang og i stue.
- Malte overflater på bad, stue og kjøkken.

Til info:
- Leiligheten har brannslukningsapparat og er tilknyttet felles brannvarslingsanlegg.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Professor Dahls gate 16, 0355, Oslo, Gnr. 214 bnr. 293, aksjebrevnr. 21-22 i As Professor Dahlsgate 16 boligaksjeselskap med orgnr. 931021176 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-23-0191

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.