Langhus

Langhus. Sjarmerende og innholdsrik familiebolig over to plan | Solrik terrasse | Garasjeplass

Østrengveien 35 , 1405 Langhus

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Ole Andreas Huse
Ole Andreas Huse Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over 5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

81%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 174 m²
Bruksareal 186 m²
Tomt 689 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1976
Gårdsnummer 120
Bruksnummer 54
Energimerking F
FINN.no 305792497
Sist endret 20.11.2023 18:27
Prisantydning 6 480 000,-
Totalpris 6 658 392,-

Beregnet totalkostnad

6 480 000,- (Prisantydning) Omkostninger 162 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 480 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg som inkl. renteforsikring for kjøper) -------------------------------------------------------- 178 392,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 658 392,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Østrengveien 35- en sjarmerende og innholdsrik familiebolig over to plan. Boligen har en fin planløsning med blant annet 2 stuer med vedfyring, 3 soverom, bad med varmekabler, toalettrom, et praktisk vaskerom og flere boder. Det er også et rom i kjelleren som er innredet til trimrom. Fra stuen er det utgang til en solrik, vestvendt terrasse. Uteområdet byr i tillegg på en pent opparbeidet hage, et innbydende inngangsparti med gode solforhold og dobbelgarasje delt med nabo.

Området byr på flere turmuligheter, gode kollektivforbindelser, og nærhet til barnehage og skole. Her bor du tilbaketrukket, samtidig som Ski sentrum bare er en liten kjøretur unna.

Velkommen på visning!

Innhold

Boligen går over to plan.

1. etasje: Entré, trapp/ gang/ stue / spisestue, kjøkken, bad, toalettrom og 3 soverom
Kjeller: Trapp/ gang, innredet rom (brukes som kjellerstue), trimrom, vaskerom og 2 boder.

Fra stue/ spisestue er det utgang til en vestvendt terrasse på 22 kvm. Det er 1 parkeringsplass i dobbel garasje som deles med nabo, og parkeringsmuligheter på egen tomt.

Standard

Oppgraderinger nåværende selger har gjennomført:

Ny utvidet terrasse med levegg.
Jevnlig beising av hus og garasje.
Innlagt fiber i 2023.
Ny elektrisk garasjeport 2021/22.

Entré

Boligen har et fint inngangsparti med gode solforhold og plass til å innrede med utemøbler. Her er det sol fra rundt kl. 08-20, ifølge eier. Vel inne gir entréen direkte tilgang til kjøkken, toalettrom og gang.

Stue

Boligen har et romslig stuerom som er naturlig inndelt i soner. Det er god plass til en sofagruppe på den ene enden, og et større spisebord i kontakt med kjøkkenet. Rommet varmes opp av panelovner og vedfyring. Det er flere store vinduer som gir rommet godt med dagslys. Fra stuen er det utgang til en vestvendt terrasse på rund 22 kvm. Her er det plass til flere utemøbler, og sol fra rundt kl. 11-19, ifølge eier.

Stue 2

Kjelleretasjen byr på en ytterligere romslig stue med vedfyring. Rommet kan brukes fleksibelt og har fint med plass til en større sofagruppe. Det er i tillegg innredet med blant annet kontorpult og lesehjørne.

Kjøkken

Kjøkkenet har fått tilstandsgrad 1 av takstmann, og fremstår tiltalende og trivelig. Det er godt med arbeidsflate og skapplass, samt vindu som gir naturlig lysinnslipp.

Bad

Badet i første etasje har en hvit innredning, og er utstyrt med dusjhjørne, gulvstående toalett og servant med dører. Det er også speil med god lyssetting, og behagelig varme i gulvet.

Toalettrommet ligger ved siden av badet, og er blant annet innredet med servant, gulvstående toalett og et lite vindu.

Vaskerommet ligger i kjelleretasjen og er av god størrelse. Det er utstyrt med utslagsvask, opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel og veggmontert hånddusj. Varmtvannsberederen på 200L er plassert i rommet, samt hovedstoppekranen. Her er det i tillegg adkomst til en av bodene.

Soverom

Boligen har tre soverom, hvor alle befinner seg i første etasje. De to største rommene har fint med plass til dobbeltseng og ytterligere møblement, og er i tillegg utstyrt med en stor skyvedørsgarderobe. Det siste soverommet fungerer ypperlig som barnerom, gjesterom og hjemmekontor. Dette rommet har en mindre skyvedørsgarderobe.

Beliggenhet

Eiendommen har en flott beliggenhet i et sentralt, veletablert og meget barnevennlig bomiljø på Langhus. Tomten ligger solrikt syd- og vestvendt.

Barnehager og barneskole ligger i kort gåavstand fra boligen. Haugjordet ungdomsskole på Langhus ligger ca. 15 minutters gange unna. Langhus Senter kan nåes enkelt bl.a. via en hyggelig gangsti langs Fosstjernet og ligger ca. 10-12 min gåtur unna, med diverse forretninger, MENY -butikk, café/restaurant, frisør, legesenter, tannlege, dyrlege m. m. Coop Marked og KIWI butikk er også lokalisert på Langhus.

På Langhus er gang- og sykkelstinettet spesielt godt opparbeidet, slik at det sikrer trygge skoleveier. Langhus tilbyr et aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviteter for barn og ungdom. Eiendommen ligger i nærheten av lysløypa mellom Langhus og Ski, samt marka mot Siggerud. Med steder som Karlsrudtjern (bademulighet), "hyttene" Sterkerud, Skeidarkollen, Stallerud, Stuene, mm er det flotte muligheter til fots, ski eller sykkel. Et flott idrettsanlegg med fotballbaner, kunstgressbaner, 2 idrettshaller, m. m er også lokalisert på Langhus. Rett bak idrettsanlegget ligger Møllerenga med frisbee-bane og badeplassen Tussetjern. I tillegg er det kort kjøreavstand til flere golfbaner.  Ny svømmehall er under bygging på Langhus.

Fra eiendommen er det ca. 5 min. gange til Langhus stasjon med god forbindelse til Oslo sentrum/Lysaker/Kolbotn/Langhus/Ski/ både med buss og tog. Offentlig transport til Oslo sentrum med tog tar kun 22 min med innsatstoget og 29 min med lokaltoget (4 avganger i timen i morgenrushet). På stasjonsområdet er det også en parkeringsplass for pendlerparkering. Man kan også ta bussen til «sørlandske» Drøbak (510) fra bussholdeplassen nede ved togstasjon.

Med bil tar det ca. 15 min. til Ryen. (4 felts motorvei helt fra Langhus), og ca. 6-7 min med bil til Ski sentrum, med storsenter og kinosenter m.m.

Ca. 10 minutter unna med bil ligger fornøyelsesparken Tusenfryd, hvor det også er etablert gang- og sykkelvei nesten hele veien frem. I tillegg er det kort kjørevei til stor badeplass på Breivoll ved Bunnefjorden.

Ski er regionsenteret i Follo. Totalt bor det ca. 135.000 mennesker i Follo. Dette gjør at tilbudene er mange og varierte. I Ski sentrum finner man flere offentlige kontorer, Ski storsenter og en rekke butikker og servicetilbud. Dette gjør Ski til et attraktivt handelsområde. Kinosenter og en rekke restauranter og kafeer er også med på å skape et flott bymiljø.

Løpende kostnader

Eiendommen har tinglyst pliktig medlemskap i huseierforening. Selger opplyser om at de betaler 1 525,- pr. år inklusiv snøbrøyting foran garasje og ned til veien.

Internettleverandør er Telenor Fiber og det betales kr. 820,- pr. mnd. Følger ikke med, kun den fastmonterte boksen i veggen.

Forsikring

If Polisenummer: 4206956

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Våtrom- bad 1. etasje
Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Sprekker/ løse på gulvfliser. Rommet tilfredsstiller ikke dagens krav til våtrom. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering mot toalettrom. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade.

Våtrom- vaskerom kjeller
Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Rommet tilfredsstiller ikke dagens krav til våtrom. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet murvegger. Det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Det ble oppdaget forhøyede verdier som kan tolkes til sviktende dreneringssystem. Fornying/ oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Toalettrom
Vannrør
TG2 gis grunnet: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Restlevetiden er usikker og vedlikehold kan være aktuelt.

Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Veggoverflater bærer preg av alder med noe slitasje. Vedlikehold er aktuelt.
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvet bærer preg av alder med slitasje. Vedlikehold er aktuelt.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Innvendige flater bærer preg av alder. Parkett trenger vedlikehold. Stedvis knirk i gulv (merkbart ved trapp) Oppgraderinger/ vedlikehold kan være aktuelt.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på grunn av alder og stedvis høy slitasjegrad på gulv. Underetasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert i vaskerom. Vedlikehold/ oppgraderinger er aktuelt.

Loft- uinnredet/ råloft
Overflater vegger/ undertak
TG2 gis grunnet: Kaldtloftets tilstand sett i sammenheng med alder på yttertaket tilsier at oppfølging med jevnlig ettersyn er nødvendig slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt grunnet alder for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.

Etasjeskiller 1. etasje
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er tatt stikkprøver og registrert merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 20mm i stue og 15mm i ett soverom. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Tekniske anlegg
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Hovedstoppekran
TG2 gis grunnet: Stoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er vurdert til å være passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Brann
Rømningsveier
TG3 gis grunnet: Rømningsvindu fra rom i kjeller har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav. Godkjent rømningsvei må etableres.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader ink. kledning
TG2 gis grunnet: Det er registrert noe mindre forekomst av svertesopp på endevegg, noen bord har symptomer på fuktskade. Vedlikehold er stedvis aktuelt.

Dører og vinduer
Vinduer
TG2 gis grunnet: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Dører
TG2 gis grunnet: Ytterdør er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato.

Yttertak
Tekking (undertak, lekter og yttertekking)
TG2 gis grunnet: Det er registrert symptomer på elde og slitasje, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader, anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholdsog eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.

Takgjennomføringer
TG2 gis grunnet: Takgjennomføringer har en alder og tilstand som tilsier at gjenværende brukstid er usikker. Takgjennomføringer bør fornyes. Beslag, renner, nedløp og snøfangere
TG2 gis grunnet: Det er registrert slitasje og høy alder på renner, nedløp og beslag. Restlevetiden er usikker og vedlikehold er aktuelt.

Grunnmur, fundamenter
Grunnmur
TG2 gis grunnet: Det er stedvis registrert riss/sprekker på grunnmur ved vindu og endevegg. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Drenering
Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur
TG2 gis grunnet: Det er usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Fuktmåling i lukkede konstruksjoner
TG2 gis grunnet: På innsiden (kjellersiden) ble det enkelte steder sett salt/kalkutskillingsprodukter som har sammenheng med fukttilførsel. Dette vurderes å være et tegn på aldersslitasje på drenssystemet. Tiltak anbefales.

Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark TG2 gis grunnet: Kjelleren bærer preg av at dreneringen funksjonsmessig er svekket. Synlige fuktmerker på vegg i vaskerom som indikerer utilsiktet fuktighet. Tiltak anbefales.

Alder
TG2 gis grunnet: Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.

Stikkledninger og tanker
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger)
TG2 gis grunnet: Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja, kommentar: Noen gulvfliser er sprukket.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Bravida (strøm) og Bravida Rør Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Strøm i dusj etter lynnedslag. Målinger ute og inne. Jordingsfeil hos nabo og i gatebelysning. Jording opprettet fra sluk til rør ved vask. Muffe på avløpsrør i kjeller. November 2001.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja, kommentar: Utfyllende fakturaer fra begge.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Bravida Rør
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Se under punkt 2. November 2001.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ja, kommentar: Peis i kjeller; må lage "fakkel" før tenne på ved. Forbedring av tilgjengelighet av feierluke. Feiergodkjent i 2018.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, kommentar: Ikke skadedyr bare edderkopper av og til. Vepsebol på loft.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kommentar: Noe fuktighet i gipsplater på innsiden av yttervegg i garasje.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Snekkerglede AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Skiftet ut hele terrassen og leveggen i juli 2020. Faktura foreligger.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Bravida
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Anbefaling av Follo Energi 19.09.2000 ble sikringsskap skiftet ut til trefase og automatsikringer.
Overspenningsvern og jordfeilbryter. Mener også at vi også fikk lagt opp ekstra kurser til ute/garasje. Dokumentasjon foreligger.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kommentar: Nettpartner Arena 24.03.2015. Feil rettet av TR Elektro AS sept. 2015. Dokumentasjon foreligger.

16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Ja, kommentar: På grunn av nye regler (HMS) ble det satt inn inspeksjonsluke for feiere som ble godkjent i 2018 av feiervesenet i kommunen. Membran er påført hele pipa. Godkjenning foreligger.

Boligens areal

Primærrom: 174 kvm, Bruksareal: 186 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapp/gang, kjellerstue, trimrom og vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, trapp/ gang / stue/ spisestue, kjøkken, bad, toalettrom og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 689 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er opparbeidet med asfaltert gårdsplass, belegningsstein, betongheller, frukttrær, busker, bærbusker, plen og beplantning.

Garasje / Parkering

Det er 1 parkeringsplass i dobbel garasje som deles med nabo, samt parkeringsmuligheter på egen eiendom.

Byggemåte

Enebolig oppført med bærende konstruksjoner i mur- og trekonstruksjoner. Etasjeskiller i trekonstruksjon. Grunnmur i murkonstruksjon. Yttervegger
har stående- og liggende trekledning/ pusset mur på fasaden. Saltak i trekonstruksjon. Oppvarming er elektrisitet med panelovner og vedfyring.

Selveier med adkomst fra inngangspartiet i 1. etasje. Boligen fremstår i hovedsak fra byggeår og trenger vedlikehold/ oppgraderinger. I stue og
kjellerstue er det ildsted. Fra stue/ spisestue er det utgang til vestvendt terrasse på 22m2. Tomten er opparbeidet med asfaltert gårdsplass,
belegningsstein, betongheller, frukttrær, busker, bærbusker, plen og beplantning. Det er 1 parkeringsplass i dobbel garasje som deles med nabo.
Parkering på eiendommen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ferdigattest for eiendommen. Det er også godkjente byggetegninger, men det er noe avvik fra dagens bruk. Det gjøres oppmerksom på at bruksendringer på rom kan være søknadspliktig, nærmere undersøkelser med kommunen anbefales. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Det foreligger godkjente byggetegninger og tillatelse for riving og oppføring av dobbeltgarasje, oppføring av støttemurer. Tillatelsen er datert 22.05.2018. Det foreligger ikke ferdigattest.

Adgang til utleie

Boligen er én boenhet og kan fritt leies ut.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisitet med panelovner og vedfyring i stue og kjellerstue. Gulvvarme på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om at det brukes rundt 17 000 kwh i året, og gjør oppmerksom på at dette har vært da de har forsøkt å redusere noe på oppvarmingen på soverom og rom som de ikke oppholder seg i.

Kommunale avgifter

Årlige kommunale avgifter for 2023 til Nordre Follo kommune utgjør:  Renovasjon kr 3 409,- Feiing pr. pipeløp kr. 398,-.  Abonnementsgebyr vann/kloakk kr. 4 878,-. Forbruk vann/kloakk kr. 52,88 pr. kB. Alle satser er inkl. mva.

Forfaller med 4 kvartalsvise terminer pr. år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 026 702 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 701 467 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til frittliggende boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

ØDEGÅRDEN, ØSTRENG M.V. (FELT R1/R2). Planid: 70
Bebyggelsesplan ihht. Reguleringsplan. Planid: 70A

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter)
Parkveien 3-5, Langhus stasjon. Planid: 202002

Opplysninger fra Nordre Follo Kommune 18.04.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1976/6053-1/6  Erklæring/avtale  
03.09.1976 
PLIKTIG MEDLEMSKAP I HUSEIERFORENING M.V.
MED FLERE BESTEMMELSER

1977/2457-2/6  Best. om vann/kloakkledn.  
15.04.1977 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

1976/396-1/6  Registrering av grunn  
22.01.1976 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3020 Gnr:120 Bnr:3
 
2020/1115865-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Nordre Follo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende fastmonterte gjenstander medfølger ikke handelen: Lysekroner i stue og kjellerstue, gardiner i stue, TV og ruter til internett/TV (fastmontert boks i veggen blir stående) To små utskåret treskap (stue og lille do).

Vaskemaskin og tørketrommel er det muligheter for å overta for en avtalt sum.
Kjøleskap med fryser og den store fryseren i kjeller følger med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Selger opplyser om følgende:
Varmepumpe kan repareres uten garanti for levetid - bør byttes ut.
Sikkerhetslås hoveddør bør byttes.
Hoveddør og verandadør sitter tett og avhengig av vær og temperatur må de dras/dyttes godt opp og igjen.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.  Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med Tryg lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. I denne pakken ligger også renteforsikring.

Med boligkjøperforsikring får du ekstra trygghet når du kjøper bolig. Du får juridisk hjelp hvis du oppdager vesentlige skjulte feil og mangler ved boligen, eller hvis det er tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger som har påvirket boligkjøpet ditt. Boligkjøperforsikringen gir deg også juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering gjennom rettsapparatet hvis du trenger det.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 40 40 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Østrengveien 35, 1405, Langhus, Gnr. 120 bnr. 54 i Nordre Follo kommune

Oppdragsnummer

193-23-0040

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.