Enebakk

Kirkebygda/Enebakk. Byggeklar boligtomt | BYA 30 % | Kort gangavstand til butikk, skoler og off. kommunikasjon

Klokkerudåsen 2 , 1912 Enebakk

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Ole Andreas Huse
Ole Andreas Huse Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

26%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Boligtomt / Selveier
Tomt 709 m² / Eiet tomt
Gårdsnummer 115
Bruksnummer 281
FINN.no 305691656
Sist endret 08.12.2023 15:44
Prisantydning 1 180 000,-
Totalpris 1 210 842,-

Beregnet totalkostnad

1 180 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 29 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 180 000,-)) -------------------------------------------------------- 30 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 210 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi i Lokalmegleren & Partners har gleden av å presentere en byggeklar boligtomt i Klokkerudåsen. Tomten har en fin beliggenhet i sentrumsnært boligområde i starten av Ekebergdalen. Feltet er populært mye på grunn av sin sentrumsnære beliggenhet, avstander til nærbutikk, bussholdeplass, barnehage, barneskoler, ungdomsskole og  idrettsanlegg.

Ved tomtekjøpet står kjøper fritt til å velge både utbygger og hustype! Selger fikk igangsettelsestillatelse (IG) fra Enebakk kommune 23.06.2022. Eneboligen som det er gitt IG på er fra husleverandøren ABC-hus og kjøper kan om ønskelig overta inngått kontrakt. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Det er fremført komplett nytt ledningsnett for vann og avløp fra offentlig ledningsnett og frem til tomtegrensen samt trekkerør for strøm og fiber. Tomten er regulert med en BYA på 30 %. Utdrag fra kommuneplanbestemmelsene sier følgende:

3.2.1 Krav til boligbygging i alle uregulerte områder
For all boligbygging og deling i uregulerte områder gjelder følgende:
- Maksimal utnyttelsesgrad (BYA) er 30%. Gjelder også gjenværende, opprinnelig eiendom.
- Dette beregnes ut fra tomtas nettoareal og inkluderer parkeringsareal.
- Maksimal gesimshøyde er 7 meter og maksimal mønehøyde er 9 meter. Høyde måles fra gjennomsnittlig planert terreng. Maksimal mønehøyde på garasje er 4,5 meter, målt fra garasjegulv. Andre høydekrav kan fastsettes i områder hvor høyder på omkringliggende bebyggelse tilsier dette.
- Tilkobling til offentlig vann- og avløpsnett og de private vannverkenes ledningsnett, og atkomst skal være godkjent, jf. Pbl §§ 27-1, 27-2 og 27-4.

Boligområdet ligger til Østmarka, med umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder. Her har du direkte tilgang til et mylder av skogsstier for kortere eller lengre turer i skog og mark, både sommer som vinter, koblet opp mot det sentrale løypenettet i Østmarka.

Beliggenhet

Fritid og rekreasjonsmuligheter:
Boligområdet ligger til Østmarka, med umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder. Her har du direkte tilgang til et mylder av skogsstier for kortere eller lengre turer i skog og mark, både sommer som vinter, koblet opp mot det sentrale løypenettet i Østmarka. Det er ca. 8 minutters kjøring til badeplassen Bermerud ved Lyseren (kjent fra TV2 serien Sommerhytta). I Kirkebygda holder Enebakk Idrettsforening til med tilbud innen fotball, håndball, turn, taekwondo og ski. I Flateby finner du Melgaard hestesenter som drives av Fortuna rideklubb. Stallen har plass til 25 hester og driver både rideskole og privatoppstalling. Er du golfinteressert kan du ta deg turen til Østmarka Golfklubb i Ytre Enebakk. Klubben har ca. 1000 medlemmer og tilbyr 18 hulls golfbane. Enebakk har så å si alt for deg som er interessert i friluftsliv. Enebakk J.F.F som har opplæring i jakt, skyting, hund og sportsfiske. For den treningsinteresserte finnes det treningssenter i både Flateby og på Vågsentert i Ytre Enebakk. Ved vannet Mjær i Ytre holder Enebakk vannskiklubb til!

Barnehager og skoler:
Det finnes en rekke barnehager og skoler i nærområdet. Nærmeste barnehage, Kirkebygden barnehage som er en 5-avdelings barnehage, ligger 5 minutter "trilletur" unna boligen. Kirkebygden skole 1-7 trinn ligger rett ved Kirkebygden barnehage, i tillegg finner man Enebakk ungdomsskole like ved. For de eldste finner du videregående skoler i Rælingen, Lillestrøm og Ski med et bredt spekter av utdanningsprogram.

Shopping og servicetilbud:
I Kirkebygda finner du kommunesenteret. Her ligger blant annet legekontor, bibliotek, helsestasjon, kulturskolen m.m. Dagligvarehandelen kan gjøres ved Joker Enebakk. Vågsenteret - et ekte nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, div. småbutikker, treningssenter m.m. ligger ca. 10 minutters kjøretur unna.

Ønsker du ytterligere servicetilbud tar det ca. 30 minutter til Ski Storsenter med et bredt utvalg av butikker og Lillestrøm torv som byr på kulturelle arrangementer, gågate med nisjebutikker og restauranter og kjøpesenter. Strømmen storsenter er et av Norges største kjøpesentre med over 200 butikker og befinner seg rett utenfor Lillestrøm.

Offentlig kommunikasjon:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Buss til Oslo, Ski og Lillestrøm går fra holdeplassen "Bolseth". Denne bussholdeplassen ligger ca. 2-3 minutters gange unna (rett ved kirken). For flere muligheter for offentlig kommunikasjon så er det knutepunkt i Rælingen og i Lillestrøm. Fra Lillestrøm har du også muligheter for tog og flytog.

Enebakk kommune er en langstrakt kommune i ytterkant av Oslo, som strekker seg nesten fra Lillestrøm til Ski. Kirkebygda ligger omtrent midt i kommunen, og har meget gode bussforbindelser til Oslo begge veier ut av kommunen. De gode bussforbindelsene, samt det faktum at det ikke er kø før man kommer til Oslo, gjør at mange beboerne i Enebakk jobber i Oslo.

Avstander med bil:
Ski: Ca. 25 minutter.
Lillestrøm: Ca. 30 minutter.
Gardermoen: Ca. 55 minutter.
Oslo: Ca. 40 minutter.

Løpende kostnader

Engangsgebyr, tilknytning avløp til Enebakk kommune per bruksenhet, Kr 33 500,- (lav sats).

Engangsgebyr, tilknytning vann per bruksenhet, Kr 38 500,- (inkl. anleggsinnskudd og tilkoblingsavgift til Kirkebygden og Ytre Enebakk vannverk SA).

Alle satser er inkl. mva. og gjelder fra 01.01.2023.

Alle eiendommer belastes de til enhver tid gjeldende satser for kommunale avgifter. Den henvises forøvrig til kommunens avgiftsregulativ som normalt finnes på kommunens hjemmesider.

Det er pr d.d. ikke eiendomsskatt i Enebakk kommune.

Tomtetype

709 kvm. på eiet tomt i boligregulert område.

Tomten er ubebygd med tomtegrunn som består hovedsakelig av naturtomt. Deler av tomten mot øst er planert med steinmasse i fm. anleggelse bygging/anleggelse av gårdsplass av 2-mannsboligen i Klokkerudåsen 4 A-D. Tomten er relativt flat.

Adkomst

Lett adkomst fra offentlig vei innpå felles privat adkomstvei

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område som i kommuneplanen er avsatt til boligformål.

Utdrag fra kommuneplanbestemmelsene:
3.2 Bestemmelser for boligbygging i uregulerte områder

3.2.1 Krav til boligbygging i alle uregulerte områder
For all boligbygging og deling i uregulerte områder gjelder følgende:
- Maksimal utnyttelsesgrad (BYA) er 30%. Gjelder også gjenværende, opprinnelig eiendom.
- Dette beregnes ut fra tomtas nettoareal og inkluderer parkeringsareal.
- Maksimal gesimshøyde er 7 meter og maksimal mønehøyde er 9 meter. Høyde måles fra gjennomsnittlig planert terreng. Maksimal mønehøyde på garasje er 4,5 meter, målt fra garasjegulv. Andre høydekrav kan fastsettes i områder hvor høyder på omkringliggende bebyggelse tilsier dette.
- Tilkobling til offentlig vann- og avløpsnett og de private vannverkenes ledningsnett, og atkomst skal være godkjent, jf. Pbl §§ 27-1, 27-2 og 27-4.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom komplett utdrag fra kommuneplanbestemmelsene med kartgrunnlag, som er vedlagt salgsprospektet.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Med boligkjøperforsikring får du ekstra trygghet når du kjøper bolig. Du får juridisk hjelp hvis du oppdager vesentlige skjulte feil og mangler ved boligen, eller hvis det er tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger som har påvirket boligkjøpet ditt. Boligkjøperforsikringen gir deg også juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering gjennom rettsapparatet hvis du trenger det.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 40 40 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Diverse

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Kjøper må selv bekoste eventuelle videre undersøkelser av grunnforhold i forbindelse med byggesaksbehandling.

Tilknytningspunkt og kapasitet for el-anlegg, telefoni/bredbånd og evt. andre ledninger må avklares nærmere med leverandører av de respektive anlegg direkte av kjøper.

Selger er ikke kjent med funn av fornminner eller utslipp/søl av miljøfarlig avfall på tomten.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Klokkerudåsen 2, 1912, Enebakk, Gnr. 115 bnr. 281 i Enebakk kommune

Oppdragsnummer

193-23-0041

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.