Ytre enebakk

Våglia/Ytre Enebakk. Tiltalende og påbygget del tomannsbolig over tre plan | Flott utsikt | Solrik terrasse | Garasje

Fjellveien 39 , 1914 Ytre enebakk

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Ole Andreas Huse
Ole Andreas Huse Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

53%

av eiendommene har pris over 5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

1%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 167 m²
Bruksareal 167 m²
Tomt 406 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1975
Gårdsnummer 90
Bruksnummer 308
Energimerking F
FINN.no 319088383
Sist endret 06.11.2023 11:43
Prisantydning 4 950 000,-
Totalpris 5 090 142,-

Beregnet totalkostnad

4 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 123 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 950 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 140 142,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 090 142,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi i Lokalmegleren & Partners Follo har gleden av å presentere Fjellveien 39 - en påbygget og tiltalende vertikal delt  tomannsbolig over 3 plan. Boligen har hatt flere oppgraderinger i senere tid, og har en godt utnyttet planløsning. Den inneholder blant annet stue med vedfyring og varmepumpe, fire soverom, romslig bad, toalettrom i 1. etasje, eget vaskerom og loftstue. Fra stuen i første etasje er det utgang til en trivelig terrasse med gode solforhold og panorama utsikt utover vannet Våg og kulturlandskapet rundt. Det følger garasje med                       opplegg for el-billader og parkeringsmuligheter på egen tomt.

Eiendommen ligger fint til i Våglia med flott og utsikt utover vannet Våg fra stuer i 1. og 2. etasje, terrasse og hagedel.  Boområdet fremstår som et barnevennlig og etablert boligområde i Våglia i Ytre Enebakk. Her bor du nært servicetilbudene du trenger i dagliglivet, skoler, og barnehager. Området har også god offentlig kommunikasjon til Oslo sentrum og Ski.

Velkommen på visning!

Innhold

Tomannsbolig: Bad, hall m/trapp, 4 soverom, vaskerom, toalettrom, stue/kjøkken, entré, stue, trapperom
Det er også garasje.

Standard

Boligen fremstår hovedsakelig med god standard på innredning og utstyr. Det er foretatt partiell oppussing av innvendig overflater mellom 2015-2023. Videre fornyelse i enkelte rom må påregnes ved kjøp av brukt bolig. Av fornyelser/oppgraderinger i de senere år nevnes:

2007 - Tilbygg  - Takoppløft bygget i regi av forrige eier

2017 - Etterisolert og ny gipsvegg på gavlvegg på nord.
          - Nytt kjøkken og rørfornying
          - Nytt gulv i hele 1. etasje
          - Ny peis, ny brannvegg
          - Fornyelse av elektrisk anlegg og nye stikk kontakter (ny innmat i   sikringsskap).
          - Fibernett installert
          - Hele 1.etg. sparklet og malt

2019  - Toalettrom i 1. etasje  pusset opp.

2020  - Drenering med nye rør langs vegg som er mot nordvest
           - Ny granittrapp ned til hagen
           - Boligen malt utvendig
           - Ny Levegg bygget mot nordvest, samt ny trapp og levegg

2021  - Satt opp elbillader m/ny kurs

2022  - Ny varmepumpe installert
            - Bygget ny større terrasse og ny utetrapp

2023 - Steinheller lagt under terrasse
           - Satt opp nytt stikk kontakt for varmepumpe
           - Garasje malt utvendig. Grunnmur rundt boligen malt

Entré

Boligen har en trapp opp til overbygd inngangsparti. Entréen har gode oppbevaringsmuligheter med innebygd skyvedørsgarderobe.

Stue

Lys og innbydende stue med plass til flere møbleringssoner. Det er flere store vindusflater som gir rommet godt med dagslys. Boligen varmes opp med vedfyring og varmepumpe i stua. Fra stua er det utgang til terrasse med gode solforhold. Her er det også plass til sofagruppe og spisebord.

Stue 2

I 2. etasjen er det en ytterligere stue. Det er flere vindusflater med fin utsikt.

Kjøkken

Moderne kjøkken med lyse og mørke, glatte fronter med åpen løsning til stue. Kjøkkeninnredningen er oppgradert i 2017 med innredning fra Kvik. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer. Det er mulighet for sitteplasser ved kjøkkenbenk.

Bad

Badet ligger i underetasjen og er av behagelig størrelse. Lys servantinnredning med skuffer og skap. Over er det skap med og speil med belysning. Det er i tillegg boblebadekar, vegghengt toalett og dusj med innfellbare dører.

Toalettrommet i første etasje er pusset opp i nyere tid. Det har en enkel innredning med vegghengt toalett og nedfelt servant.

Vaskerommet ligger i underetasjen og har utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder.

Uteareal

Boligen byr på en flott, solrik, terrasse med plass til sofagruppe, spisebord og grill. Med en nydelig utsikt over vannet Våg og kulturlandskapet rundt. Fra balkongen er det en trapp ned til en opparbeidet hage med hekk på to sider som gir mer skjerming. Fremsiden har belegningsstein ved inngangspartiet.

Soverom

Boligen har fire soverom hvor ett befinner seg i andre etasje og tre i underetasjen. Soverommene er av god størrelse med plass til dobbeltseng og garderobeløsning. Et av rommene har utgang til hage.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i populære Våglia med flott og vid utsikt utover vannet Våg og kulturlandskapet rundt. Boområdet fremstår som et barnevennlig og etablert boligområde i populære Våglia i Ytre Enebakk. Her bor du i nært offentlig kommunikasjon, servicetilbudene du trenger i dagliglivet, skoler, og barnehager. Det er kort vei til lysløype i Østmarka, idrettshall, populær vannskiklubb, lekeplass, fotballbane. Badeplass ved Vannet Våg og 18-hulls golfbane ligger også i nærheten, og det er kun 2 min gange til badebrygge ved vannet Våg som brukes av nabolaget.

Fra eiendommen har du enkelt tilgang til flotte tur- og friluftsområder. Blant annet er Østmarka med Vangen skistue et ypperlig utgangspunkt for turer både sommer og vinter. Skistuen er åpen hver dag hele året, og byr på mange aktiviteter med bl.a. padling om sommeren og skigåing om vinteren. Østmarka har ellers vakker natur, små fiskevann og godt tilrettelagte turløyper.

Dagligvarehandelen kan gjøres hos Rema 1000 og Kiwi. Ønsker du andre servicetilbud har Våglia butikksenter 14 forretninger under samme tak. Området har også god offentlig kommunikasjon til Oslo sentrum og Ski, hvor man blant annet finner et av Norges største kjøpesentre.

Området byr på offentlig kommunikasjon via buss. Bussen inn til Oslo Bussterminal tar 50 minutter. Ved å benytte bil tar det ca. 14 min til Ski, 27 min til Oslo S, 35 min til Lillestrøm, samt 53 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Ytre Enebakk barneskole og Mjær ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Løpende kostnader

- Strøm
- Kommunale avgifter
- Vannavgift til vannverket
- Bygnings- og innbo forsikring
- Kabel-tv /internett

Selger har fibernett fra Altibox/Viken Fiber og betaler ca. kr. 1 100,- i måneden.

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 7969259

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er opplyst fra eier at gulvvarme ikke fungerer som den skal.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er ikke etablert hull for avrenning av innebygget
toalettkasse. Dette ble et krav i 2010. Det finnes løsninger hvor innebygget sisterne er sikret med avrenning til toalettskål, men det er ikke dokumentert at dette er benyttet her. Membran skal gå bak innebygget sisterne for å sikre skjulte konstruksjoner ved en eventuelt lekkasje. Dette lekkasjevannet skal synliggjøres ved at det er et hull nede ved gulvet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Drenering på fremside av boligen er fra byggeår.

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.TG 2 er satt grunnet ukjent alder.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. TG 2 er satt grunnet ukjent alder.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist andre avvik: Boligen har stedvis eldre vinduer som kan ha sprø/sprukne tetningslister, trege lukkemekanismer og som ofte har dårligere isolasjonsevne og kan gi kaldt trekk. Takstmann har ikke registrert noen spesielle avvik på vinduer utifra at de er av eldre dato.

Utvendig > balkongdør i underetasje
Det er påvist andre avvik: Glasset i døren har dårligere isolasjonsevne, kan gi kaldt trekk og er mer enn halvparten av forventet levetid, takstmann har ikke registrert noen spesielle avvik på døren utifra at den er av eldre dato.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte innvendige dører har påvist monteringsavvik, dører som tar i karm, skjevheter e.l.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Det er påvist andre avvik: Det er registrert avskalling av et hjørne på koketopp.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Ingen elementer er gitt tilstandsgrad 3.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Wikstrøm
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Toalett i andre etasje ble pusset opp i 2019

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja, kommentar: Fagfolk sendte inn papirer

2.3 Er arbeidet byggemeldt?
Ja, kommentar:  Fagfolk sendte inn papirer

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Wikstrøm
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppussing av kjøkken i 2017 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Nei, kommentar: Drenering ved vest siden av huset ble byttet 2020

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Nei, kommentar:  Peis byttet i 2017 av fagfolk, branntilsynet har godkjent

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Gullichsen
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Riving av gammel terrasse og bygging av ny terrasse i tillegg til trapp.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Strømsborg elektro
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: El anlegg ble byttet og nye sikringer satt ved oppussing av midt etasje i 2017. 13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
Ja, kommentar: Sendt inn av fagfolk

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kommentar:  Tilsyn av el anlegg blitt gjennomført

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja, kommentar:  Ladeboks står i garasje. Muligens tatt med ved salg. El kontakt er innsatt til ny ladestasjon

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja, kommentar: Ekstra etasje bygd i 2007

21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja, kommentar: Fagfolk levert inn alle papirer

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Ja, kommentar:  Gjort 2020. Alt normalt. Tilleggskommentar: Perfekt familiebolig som har vært oppgradert pusset opp i vår eie de siste årene.

Boligens areal

Primærrom: 167 kvm, Bruksareal: 167 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, vaskerom, hall m/trapp og 3 soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Toalettrom, stue/kjøkken, entré m/garderobe.

2. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, soverom og trapperom.

Garasje:
Bruksareal: 15 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 406 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt på 406 kvm. Tomten er opparbeidet på flere nivåer, noe gressplen, hekk og beplantning. Tretrapp ned mot boligen fra vei.

Belegningsstein v/ inngangsparti. Uteplass med steinheller under terrassen som er orientert mot sydvest. Tomten har gode solforhold og utsikt over Vågvann.

Garasje / Parkering

Garasje med el-billader og parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Vertikaldelt tomannsbolig som er oppført med grunnmur av lettbetong (Leca). Yttervegger av bindingsverk med datidens krav til isolasjon, malt  trekledning. Etasjeskiller av trebjelkelag. Yttertak i tre med saltak utførelse. Taktekking av betongtakstein, takrenner og nedløp i behandlet  stål/aluminium. Boligen vinduer med isolerglass fra diverse produksjonsår. Terrasse på ca. 23 kvm. med adkomst fra stue/kjøkken. Terrassen er orientert mot sydvest. Stor treplatting ved inngangspartiet.

Innvendig
Innvendige overflater på oppholds-og soverom bestående hovedsakelig av følgende:
Gulv: laminat
Vegger: malte flater, smartpanel, malt tapet
Himling: malte flater, malt panel
Etasjeskiller er av trebjelkelag.
Boligen har malt tretrapp.
Innvendig har boligen fabrikkmalte dører

Tekniske installasjoner
Rørsystem fra antatt byggeår med kobber-rør, delvis modernisert med rør i rør system (vannrør i plast med utvendig "sikkerhetsrør"). Synlig avløpsrør av plast fra byggeår, delvis modernisert. Naturlig ventilasjon med ventiler i vegger, spalteventiler i vinduer og vinduer som kan åpnes. Boligen blir oppvarmet av steds elektriske varmekabler, steds panelovner, varmepumpe og peis i stue.Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. Sikringsskap med automatsikringer. Branntekniske forhold som lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Garasje
Uisolert garasje fra 1985 oppført i bindingsverk av tre. Utvendig malt/beiset trekledning. Saltak i tre tekket med betongtakstein. Garasjen har støpt gulv, innlagt strøm og lys. Elektrisk vippeport m/fjernkontroll. Lagringsrom under garasje. Til info: Garasjen har en normal/eldre standard.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 27.02.2004 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Det foreligger ferdigattest datert 20.11.1985 for garasje. Dokumentet følger vedlagt. Det er gitt tillatelse for nye bygg og anlegg - tilbygg, påbygg og underbygg datert 22.11.2006. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Ytre Enebakk barneskole og Mjær ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Adgang til utleie

Boligen kan fritt leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Varmepumpe og vedfyring i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om at årlig strømforbruk er ca. 23 000 kwh.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene inkluderer følgende:
Avløp: 10 810,-
Renovasjon: 4 740,-
Feiing: 360,-

Videre påløper det kr. 8 354,-
(Årsgebyr + forbruksgebyr) til Kirkebygden og Ytre Enebakk vannverk. (Priser pr. 2023).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 114 139 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 233 728 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Eiendommen grenser til regulert friareal i vest og gangvei i nord.

Offentlige planer

Kommuneplanes arealdel 2015-2027. Plan ID: 20151000
Kommunedelplan for Ytre Enebakk. Plan ID: 2023001 Ødegårdslia. Plan ID: 303

Opplysninger fra Enebakk kommune 04.06.2023

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1974/5238-1/6  Erklæring/avtale  
21.08.1974 
FORBUD MOT VISSE FORMER FOR NÆRINGSVIRKSOMHET
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
MED FLERE BESTEMMELSER
Bestemmelse om veg
BESTEMMELSER OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
BESTEMMELSE OM FELLES VANNVERK/LEDNINGER
Bestemmelse om bebyggelse

1974/3714-1/6  Registrering av grunn  
14.06.1974 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3028 Gnr:90 Bnr:269
2020/1546189-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Lett adkomst fra offentlig vei.
Privat vannverk, Kirkebygden og Ytre Enebakk Vannverk SA.
Kommunalt avløp.

Tilbehør

Enkelte lamper som er festet i krok og lysekroner, el-bil lader, innebygd garderobeskap i hovedsoverommet og garderobeskap i gang med speilfront medfølger ikke i handelen. Gardiner i soverom og stue kan følge med om ønskelig.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 40 40 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Fjellveien 39, 1914, Ytre enebakk, Gnr. 90 bnr. 308 i Enebakk kommune

Oppdragsnummer

193-23-0060

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.