Ytre enebakk

Våglia. Sjarmerende tømmervilla i 1. rekke mot Våg | Boligtomt i hagedel | Rammetillatelse for enebolig foreligger!

Borgveien 4 , 1914 Ytre enebakk

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Ole Andreas Huse
Ole Andreas Huse Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris over 5 mill

69%

har bolig på over 120 kvm

17%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 263 m²
Bruksareal 287 m²
Tomt 1 595 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1945
Gårdsnummer 90
Bruksnummer 26
Energimerking G
FINN.no 318861508
Sist endret 06.12.2023 12:01
Prisantydning 9 500 000,-
Totalpris 9 756 392,-

Beregnet totalkostnad

9 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 500 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 256 392,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 756 392,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendommen er beliggende i 1 rekke mot vannet Våg med vannet som, visuelt sett, nærmeste nabo. Flott utsikt fra hage, terrasser og stuer i begge plan.

Tømmervillaen er oppført i 1945 av Brede Johan Røsjø som var "herredskogmester" for Enebakk, Ski og Kråkstad. Den fungerte da som kombinert bolig og kontor med egen inngang (til venstre for dagens kjøkkeninngang) med venteværelse før kontordel.

Boligen gir generelt et solid og godt inntrykk med normal god standard på innredning og utstyr. Store deler av tømmervillaen har en autentisk stil fra byggeår, hvor tømmervegger så vel inne som ute gir boligen både sjarm og særpreg!

Eiendommen er pent opparbeidet med gressplen, bed, frukttrær og div. prydbeplantning. Singlet gårdsplass med plass for flere biler. Det er steinlagt uteplass med plass til sittegrupper. Hagen har i tillegg hundegård som kan med følge salget om ønskelig.

Adkomstareal og bebyggelsen er plassert øst og nord på tomten. Dette innebærer at det med tomtens størrelse kan ligge en betydelig utvidelsesmulighet for dagens bebyggelse, eller en mulighet for videreutvikling av eiendommen ved  f.eks fradeling. Det foreligger rammetillatelse datert 23.05.2023 for enebolig med frittstående garasje på egen tomt mot syd. Kjøper av eiendommen vil kunne tre inn i denne rammetillatelsen. Ønsker kjøper å bygge et annet hus, må kjøper søke om endring av gitt tillatelse. Eiendommen selges forrøvrig helt uten byggeklausuler, slik at kjøper står fritt til å velge både hustype og husleverandør, alternativt beholde hele eiendommen slik den fremstår i dag.

Innhold

1. etasje: Entré, gang, 4 soverom, toalettrom, trapperom, bad, stue, spisestue, kjøkken, vindfang , trapperom 2, , kontor og kott.

Underetasje: Trapperom, gang, vaskerom,  2 soverom, kjøkken, bad,  spisestue, stue, entré, 2 boder.

Standard

Boligen er oppført i 1945 og gir generelt et solid og godt inntrykk med  normal god standard på innredning og utstyr. Store deler av  tømmervillaen har innvendig en autentisk stil fra byggeår. Boligen er tidvis noe modernisert og vedlikeholdt men boligen blitt en
del år og det må påregnes oppussing/ oppgraderinger for å møte dagens ønsker og standardkrav.

Entré

Godt med oppbevaringsplass i entré og gang.

Stue

Tømmervegger og synlige takbjelker gir boligen stue og spisestue både sjarm og  særpreg! Stuedelen varmes både opp av peis, vedovn og luft til luft varmepumpe.

Kjøkken, hoveddel

Hovedetasje har eldre innredning med profilerte fronter, som fremstår som full funksjonell med god skap- og benkeplass. Benkeplater av stein med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål, ett-greps vannkran. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Lys montert under overskap. Avsatt plass til komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.

Kjøkken

Underetasje har kjøkkeninnredning fra ca. 1994. Innredningen har lyse profilerte fronter. Laminerte benkeplater, benkebeslag med oppvaskkum i rustfritt stål. Lys montert under overskap. Avsatt plass for komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap.

Bad

2 stk. baderom i boligen fordelt på hver etasje samt et separat vaskerom i underetasje. En må forvente generell oppgradering/totalrenovering av våtrommene i underetasjen i boligen om dagens krav til standard skal møtes.

Terrasse

Boligen har flere terrasser/uteområder rundt boligen. En steinsatt uteplass og en terrasse på ca. 7 kvm. med adkomst fra spisestue, hvorav terrassen er orientert mot sydvest.

Soverom

Boligen har totalt 4 soverom med god størrelse i boligens hoveddel som er praktisk plassert i hver sine ender av boligen.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i 1 rekke mot vannet Våg med vannet som, visuelt sett, nærmeste nabo. Flott utsikt fra hage, terrasser og stuer i begge plan.

Fra eiendommen er det gangavstand til Vågsenteret - et nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, div. småbutikker, legesenter, tannlege, treningssenter m.m. Ungdomsskole, nyere barneskole og flere barnehager ligger i gangavstand unna. Det er godt utbygget gangveisystem i nærmiljø, som sikrer trygge skoleveier.

Bussholdeplass med god bussforbindelse til Oslo/Lillestrøm/Ski/Vinterbro ligger i kort gangavstand unna boligen. Det tar ca. 15 min. med bil til Ski, 25 min. til Oslo og 1 time til Gardermoen.

Ytre Enebakk har meget gode fritidstilbud, med mange forskjellige lag og foreninger. Jeger- og fiskeforening, korps og idrettslag med fine øvingslokaler, treningshall, fotballbaner m.m. Vannskiklubb ved Mjærvann. 18 hulls golfbane mellom vannet Mjær og vannet Våg.

Området byr på noen av de fineste friluftsområder man kan finne i Østmarka m/sti- og løypenett med oppkjørte skispor, bade- og fiskevann (med ørret), m.m. Kort kjøreavstand til Lyseren og Badeplassen Vikstranda i nordenden av vannet Våp med flotte bade- og fiskemuligheter. På Våg kjøres det opp skispor og brøytes skøytetrasé.

Løpende kostnader

- Strøm
- Forsikring
- Kabel-tv / internett
- Kommunale avgifter
- Avgift til vannverket

Prisen for TV og internett er kr 1.500,- pr. kvartal. fra gjennom Våglia Vel. Grunnpakken inneholder TV
(med T-We dekoder) og internett med hastighet 100Mbps.

Medlemskontingenten er kr. 200,- pr. år (du må være medlem for å ha TV og internett). Se www.vagliavel.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3 og 2:
TG3. Store eller alvorlige avvik:
Innvendig > Pipe og ildsted
Pipa har rennemerker etter sotvann. Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen. Pipevanger er ikke synlige.

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og at det ikke er tettesjikt/membran i rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og at tettesjikt er over forventet levetid. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i vindfang. Til info: Takstmannens fagkompetanse dekker ikke
elektro, Det elektriske anlegget er kun visuelt vurdert, og det er kun synlige feil og skader som blir kommentert og vurdert. For ytterligere undersøkelser av anlegget kan el-takstmann rekvireres.

TG 2 Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist andre avvik: Tømmerkledningen er værslitt/oppsprukket hovedsakelig på vegger som er orientert mot syd og vest. Det er også registrert noe mindre råteskadet tømmer på disse veggene.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist andre avvik: Boligen har eldre vinduer som har dårlig isolasjonsevne og kan gi kaldt trekk. Vinduene på de mest værutsatte stedene har en del sprekker i treverket. Utvendig vindusbelistning er kappet for nærme beslag. Dette kan føre til at det blir kapillært oppsug av vann og som deretter får treverket til å råtne over tid.

Innvendig > Overflater
Det er påvist andre avvik: Det er påvist bom (hulrom) under flis i gang. Noe varierende overflater med bruksslitasje, knirk, riss, hull og merker er registrert men det må alltid kunne forventes på enkelte overflater ved brukt bolig.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist andre avvik: Det er registrert typisk "kjellerlukt" der hvor det er råkjeller (kjeller som ikke er innredet) Overflatemåling med protimeter (fuktmåler) på gulv og kjellervegger indikerer gjennomslag av fukt. Gjøres oppmerksom på at det jmf. byggeåret antagelig ikke ligger et kapilærbrytende sjikt under betongsåle. Dette vil
kunne forårsake kapillært oppsug fra grunnen.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Våtromsplater er ikke festet tilstrekkelig i bunn av plater på vegg som er orientert mot soverommet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er registrert løs puss på muroverflater. Stedvis riss i betongsåle og grunnmur

TG 2 Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon.

Utvendig > Dører
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Flisene har bom (hulrom under) eller er løse. Det er påvist andre avvik: Rekkverk ved inngangspartiet tilfredsstiller ikke dagens krav til høyder.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trappen har elde og slitasje.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist andre avvik: Enkelte innvendige dører har påvist monteringsavvik, dører som tar i karm, skjevheter e.l

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Porselensservant har et lite riss.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Pkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun av ufaglært / egeninnsats

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
2008: Totalrenovert bad i hovedetasje

Pkt. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Svar: Ja
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Svar: Egeninnsats, bekjente

Pkt. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?
Svar: Ja
Kommentar Se kjeller-rom mot sør, som ikke er i bruk

Pkt. 6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker,
pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Svar: Ja
Kommentar: Det ble laget robuste piper i 1945. Vi hadde pipebrann i 2020. Brannvesenet målte ingen varmegjennomslag i pipa mens brannen pågikk.

Pkt. 8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Svar: Nei.
Kommentar: Men på utvendig kledning, samt en dør som ikke er i bruk på garasje/uthus

Pkt. 9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Svar: Ja
Kommentar: Tror ikke det er tatt mus i felle hver vinter de siste årene

Pkt .11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja
Kommentar: Spor etter lekkasje tidligere enn dagens tak. Nytt tak i 1996.

Pkt. 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, kun faglært
Firmanavn: Ukjent
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Lagt ny takstein og renner på begge bygg i 1996. Ny terrasse og rekkverk i 2022

Pkt. 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun faglært
Firmanavn: Ukjent
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Elanlegg renovert i 1994. Innhold i el-skap samt opplegg for varmepumper ca. 2020.

Pkt. 16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det
som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Svar: Ja
Kommentar: Huset er fra 1945. Relatert til dagens standarder, er antakeligvis ingen ting utført av det man i
dag kaller faglærte. Men det meste er antakeligvis mye mere robust enn dagens standarder.

Pkt. 18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak
som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Svar: Ja
Kommentar: Det foreligger rammetillatelse for en enebolig med utleiedel, samt garasje, på tomtens sørlige del

Pkt. 20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Svar: Ja

Pkt. 20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av
bygningsmyndighetene?
Svar: Nei.
Kommentar: Tror ikke det. Huset er fra 1945, og det foreligger minimalt med tegninger i kommunen.

Pkt. 21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Svar: Ja
Kommentar: Leilighet i kjeller

Pkt. 21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Svar: Nei
Kommentar: Benyttes av familie

Pkt. 22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Svar: Nei
Kommentar: Vet ikke hva som er registrert i kommunen

Boligens areal

Primærrom: 263 kvm, Bruksareal: 287 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 148 m².
Primærrom: 147 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom unntatt kott

U . etasje/kjeller:
Bruksareal:  139 m².
Primærrom: 116 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom unntatt boder.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Lett adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 1 595 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen er pent opparbeidet med gressplen, bed, frukttrær og div. prydbeplantning. Singlet gårdsplass med plass for flere biler. Det er steinlagt uteplass med plass til sittegrupper. Hagen har i tillegg hundegård og det er utsikt over Vågvann fra tomten.

Adkomstareal og bebyggelsen er plassert nord på tomten. Dette innebærer at det med tomtens størrelse kan ligge en betydelig utvidelsesmulighet for dagens bebyggelse, eller en mulighet for videreutvikling av eiendommen ved f. eks fradeling. Det foreligger rammetillatelse for enebolig med frittstående garasje på egen tomt mot syd. Kjøper av eiendommen vil kunne tre inn i denne rammetillatelsen. Ønsker man å bygge et annet hus, må kjøper søke om endring av gitt tillatelse. Eiendommen selges forøvrig helt uten byggeklausuler, slik at kjøper står fritt til å velge både hustype og husleverandør, alternativt beholde eiendommen slik den fremstår i dag.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje. Videre er det parkeringsplass på egen tomt.

Enkel beskrivelse av garasje: Uisolert garasje oppført i reisverk av tre. Utvendig malt/beiset trekledning. Saltak i tre tekket med betongtakstein. Garasjen har støpt gulv, innlagt strøm og lys. 2 stk. manuelle 2-fløyede dører som porter. Egen inngangsdør på siden. Bod tilknyttet garasjen med egen inngangsdør fra utside. Til info: Garasjen har en normal/eldre standard, men det må påregnes noen reparasjoner og vedlikehold. Det er registrert noe råte på kledningen og ytterdør.

Byggemåte

Utvendig:
Boligen er oppført med steingrunnmur. Steingrunnmur mot grunn som er pusset utvendig. Stedvis innvendig utforende vegger. Boligen har tretrapp. Boligen har hovedsakelig malte profilerte dører. Yttervegger av tømmerkonstruksjon. Etasjeskiller av støpt betong. Yttertak i tre med saltak utførelse. Taktekking av betongtakstein, takrenner og nedløp i behandlet stål/aluminium. Boligen har vinduer med koblede glass fra byggeår i hovedetasje og vinduer med isolerglass fra 90 tallet i leiligheten i underetasje. Boligen har 4 stk. mursteinspiper. Boligen har flere terrasser/uteområder rundt boligen. En steinsatt uteplass og en terrasse på ca. 7 kvm. med adkomst fra spisestue, hvorav terrassen er orientert mot sydvest. I tillegg til boligen inkluderer eiendommen også en garasje m/vedskjul og hundegård i hagen.

INNVENDIG
Innvendige overflater på oppholds- og soverom bestående hovedsakelig av følgende:
1.etg.
Gulv: malt tregulv, flis, vinyl, teppe
Vegger: tømmervegger, malt tapet, malt panel
Himling: malt panel

Utleiedel.
Gulv: banebelegg, laminat, malt tregulv
Vegger: malt panel
Himling: malt panel

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er foretatt undersøkelser hos kommunen, men kommunen kan ikke bekrefte hvorvidt ferdigattest foreligger. På den tiden eiendommen ble oppført, ble det ikke vektlagt bruk av ferdigattest/brukstillatelse. Kommunen har bekreftet at eiendommen er byggemeldt og er i lovlig bruk.

Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998.

Barnehage / skole i området

Ungdomsskole, nyere barneskole og flere barnehager ligger i gangavstand unna.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen vil det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet av stedvis elektriske varmekabler, steds, panelovner, varmepumpe og plassbygde peiser.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 27 000 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene inkluderer følgende:
Avløp: 10 810,-
Renovasjon: 4 051,-
Feiing: 360,-

Videre påløper det kr. 8 354,- (Årsgebyr + forbruksgebyr)til Kirkebygden og Ytre
Enebakk vannverk. (Priser pr. 2023).

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Boligen ligger i boligregulert område. Utsnitt av reguleringsplan er vedlagt salgsoppgaven.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1972/4563-1/6  Bestemmelse om bebyggelse  
Vegvesenets betingelser vedtatt
 
1996/12050-1/6  Best. om vann/kloakkledn.  
Bestemmelse om vedlikehold.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei
Privat vannverk, Kirkebygden og Ytre Enebakk Vannverk SA.
Kommunalt avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen ifølge selger:
Lampe over spisestue nede er antakeligvis det eneste tvilstilfellet som tas med. For øvrig er det mulig å avtale at mer enn vanlig kan settes igjen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 40 40 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners Follo/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Borgveien 4, 1914, Ytre enebakk, Gnr. 90 bnr. 26 i Enebakk kommune

Oppdragsnummer

193-23-0091

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Follo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.