Borgenhaugen

Romslig enebolig med 6 soverom - Sentral beliggenhet - Oppusset utvendig og delvis inne!

Haugeveien 4 , 1738 Borgenhaugen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Lien
Henrik Lien Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Jonas Wright Olaussen
Jonas Wright Olaussen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

81%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

62%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 204 m²
Bruksareal 213 m²
Tomt 1 138 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1971
Gårdsnummer 1048
Bruksnummer 259
Energimerking F
FINN.no 303443217
Sist endret 30.05.2023 13:06
Prisantydning 5 300 000,-
Totalpris 5 446 320,-

Beregnet totalkostnad

5 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 132 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 300 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 146 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 446 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Standard

Eneboligen er over to plan og oppført i 1971. Eier opplyser at boligen er både tilbygget og renovert mellom 2019-2021. Boligen holder en normal standard innvendig, og det er en nyere oppusset utleiedel i underetasjen. Utvendig er boligen generelt godt vedlikeholdt. Det foreligger ingen dokumentasjon på endringene som er byggesøkt, men eier opplyser om at søknader er sendt kommunen.

Bad hybel:
Eier opplyser at badet ble totalrenovert i 2020. Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, dusjnisje med glassdører og vegghengt klosett. Badet har elstyrt avtrekk. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller
fugene. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Det er tilfredsstillende fall til sluket. Membranen er en lukket konstruksjon, og er derfor ikke inspisert. Innredningene på badet er generelt godt vedlikeholdt, og det er ikke observert skader. Det er elstyrt avtrekk med tilluft til rommet. Konstruksjonen er tre år gammel og eier har fremlagt dokumentasjon. På bakgrunn av dette, er det ikke foretatt hulltaking.

Bad u.etg: Badet har en eldre standard, og bør totalrevoveres. Det er belegg på gulvet og tapet på veggene. Det er montert uttak for vaskemaskin, gulv
klosett og søylevask. Det var et eksisterende hull mot dusjhjørnet. Det ble ikke observert fukt i veggen.

Bad 1.etg:
Eier opplyser at badet er renovert i 2021. Det er belegg på gulvet og våtromsplater på veggene. Badet har gulvvarme gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, dusjnisje med glass vegg og dør og vegghengt klosett. Rommet har elstyrt avtrekk. Overflater bak innredninger er ikke sjekket.
Det er ikke observert skader på platene. Platene har montert bunnlist. Overflater bak innredninger er ikke sjekket. Det er ikke observert skader på belegget. Det er tilfredsstillende fall til sluk i dusjsonen. Det er lagt belegg på hele gulvet. Belegget har oppbrett på veggene. Innredningene på badet er generelt godt vedlikeholdt, og det er ikke observert skader på innredningene. Det er elstyrt vifte med tilluft til rommet. Konstruksjonen er under to år gammel og eier har fremlagt dokumentasjon. På bakgrunn av dette, er det ikke foretatt hulltaking.

Kjøkken:
Innredningen er generelt godt vedlikeholdt. Innredningen har integrerte hvitevarer. Det er fliser på veggen mellom over- underskap. Innredningen har noe bruksslitasje. Det er ukjent når innredningen ble montert. Innredningen har integrert platetopp og stekeovn. Det er montert avtrekksvifte over
komfyr/platetopp. Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp.

Tekniske installasjoner:
Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. TG er kun basert på alder og synlige rør. I hht eiers opplysninger er innvendige vann- og kloakkrør fra 2020. Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. TG er kun basert på alder og synlge rør. Boligen har naturlig avtrekk, og ventiler i vegger.
Varmtvannstanken er plassert i boden under trappen, og er på 200 liter. Berederen har avrenning til sluk. I elskapet til hovedenheten er det nylig byttet innmat i sikringsskap til jordfeilautomater. 50 amp hovedsikring. Det er montert brannslukningsapparat i boligen. Apparatet er ikke funksjonstestet.

Tekniske installasjoner i hybel:
Det er montert 200 liters bereder. Berederen gar avrenning til sluk. Sikringsskap med automatsikringer.

I elskapet til hovedenheten er det skrusikringer og 10 kurser. Automatsikringer, 50 amp hovedsikring. Det er montert brannslukningsapparat i boligen. Apparatet er ikke funksjonstestet.

Generell standard garasje:
Garasjen har en eldre standard, og har behov for oppgraderinger. Det er støpt dette og montert leddport med elåpner. Det er en bod i enden av garasjen, samt et sidebygg som ikke er målbart. Det er saltak med takpanner og stålplater. Yttervegger i noe mur og stenderverk med stående kledning.

Generell standard bod:
Bygget er innredet med badstue og oppholdsrom/bod. Rommet er lagt inn som et s-rom. Det er lagt fliser på gulvet med varme. Panel på vegger og himling. Yttertaket er tekket med papp. Det er både liggende og stående kledning på ytterveggene. Bygget er godt vedlikeholdt, men ytterdøren lot seg ikke åpne da takstmann var på befaring. Antatt problemer med låsen da.

Forsikring

Tryg Forsikring

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3
- Det er ikke montert rekkverk på utvendige trapper
- Våtrommet i 1.etg. må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet er eldre og slitt.

TG2
- Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er noe mindre skjevheter i enkelte gulv.
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radosperre.
- Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Platetoppen er slitt.
- Det er påvist manglefull ventilasjon på ett eller fler rom i boligen.
- Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Eiendommen likker i skredutsatt område iht. kommuneplan.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløppsledninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Det er utført arbeider på bad/våtrom ved egeninnsats. Selger informerer om at badene er gjort etter alle regler, og det er tatt bilder som dokumentasjon.
- Det ble lagt belegg på gulv i 2.etg. Dokumentasjon ved faktura.
- Det ble lagt nytt vann/avløpsrør og kontrollert av Mathiesen AS.
- MG Bygg og snekker service AS byttet kledning, tak, utbygging, etterisolering, byttet vinduer og dører.
- Minel Klavestad har byttet alt av strøm i hybel/leilighet. Samsvarserklæring foreligger.
- Eiendommen selges med utleie.
- Kommune har mottatt papirer på utleie og dette er i følge selger godkjent.

- Selger tegner boligselgerforsikring i forbindelse med salget av boligen.

Boligens areal

Primærrom: 204 kvm, Bruksareal: 213 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, 3 soverom, bad, kjøkken og bad hybel.

1. etasje:
Bruksareal: 108 m².
Primærrom: 108 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 4 soverom, stue, kjøkken, gang og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 1 138 kvm, Eierform: Eiet tomt
Grunnen er ukjent, men det ble ikke observert setninger i bygget, noe som tyder på stabile grunnforhold. Det kan imidlertid ikke garanteres at dette kan skje på et senere tidspunkt. Dreneringen er en lukket konstruksjon, og er ikke sjekket under bakkenivå. Eier opplyser at dreneringen er fra byggeår. Det er både siporex og betong i grunnmuren. Muren har malt betong utvendig. Tomtens terreng er flatt, og er opparbeidet med plen, og beplantning. Det er både asfalt og gruset gårdsplass. VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket.

Garasje / Parkering

Ja, det er eldre enkelgarasje, samt godt med biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Utvendig:
Yttertaket er tekket med glassert takstein. Taksteinen er fra 2020. Taksteine er generelt godt vedlikeholdt, og har ingen synlige skader. Det er montert nedløp og takrenner i stål. Disse er fra 2020. Det er montert stigetrinn. Ytterveggene har liggende dobbelfalset kledning, og noe stående. Antatt stederverkskonstruksjon med isolasjon fra byggeår. Kledningen er generelt godt vedlikeholdt. Eier opplyser at ytterveggene er etterisolert i 2020.
Bygget har takkonstruksjon i tre fra byggeår, og er utført som saltak. Det er utført forsterkninger av takkonstruksjonen. Overgurtene er understøttet.
Vinduene har malte trerammer og to-lags glass. Avhengig av lys- og solforhold kan punktering i glass være vanskelig å se, og derfor kan det være tilfelle at glass er punktert uten at det er oppgitt i denne rapporten. Det blir kun gjort kontroll på enkelte vinduer, avvik på årstall kan forekomme. Eier opplyser at noen vinduer er fra 2017. Malte ytterdører med små glassfelt. Dørene er godt vedlikeholdt. Eier opplyser at balkongen er oppbygd med pappdekke under gulvet. Det er tett rekkverk med liggende kledning. Det er støpt trapp ved inngangspartiet. Trappen har ikke rekkverk.

Innvendig:
Overflatene er generelt godt vedlikeholdt, og har liten bruksslitasje. Eier opplyser at flere av overflatene er renoverte eller byttet. Noe  overflatebehandling av vegger og tak må alltids påregnes ved et eierskifte. Normal slitasje på overflatene, noe bruksslitasje må alltid påregnes ved kjøp av brukt bolig. Etasjeskille er utført i trekonstruksjon. Da etasjeskillet er en lukket konstruksjon, er ikke oppbyggingen kontrollert. Det er foretatt stikkprøver med laser for å kontrollere skjevheter i etasjeskille, eller gulv på grunn i boligen. Stikkprøver er foretatt i minst to rom, i hver etasje hvis boligen har det. Øvrige rom kan også ha skjevheter i konstruksjoner uten at det er nevnt i rapporten. Målinger er utført etter stikkprøveprinsippet for å
gi en indikasjon på evt. skjevheter i gulvkonstruksjoner i boligen. Med bakgrunn i at bygningen har "satt" seg etter oppføringen, må enkelte mindre skjevheter dog påregnes. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på om det er utført tiltak for radon. Det er montert vedovn i stuen. Innrerøret i pipen er ikke inspisert. Trappen har tette trinn med vinyl. Det er et lite repo på trappen. Malt rekkverk. Malte profilerte dører. De fleste er nyere. Det er montert luft-til-luft varmepumpe. Varmepumpen var ikke i bruk på befaringen, og er ikke funksjonstestet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest foreligger og ligger vedlagt i salgsoppgaven. Datert 1. kvartal 1971.

Det gjøres oppmerksom på følgende:

Bolig:
Det ligger tegninger av boligen i kommunens arkiver, men det ligger ingen godkjenning på disse. Det er derfor ukjent om byggesøknaden er godkjent, og det bør fremskaffes dokumentasjon. Eier opplyser om at søknad med tegninger er sendt kommunen, men at det ikke har blitt håndtert av kommunen.

Garasje:
Det foreligger ikke tegninger av boligen, og det er derfor ikke sjekket om arealene er i samsvar med godkjente tegninger.

Bod/badstue:
Det foreligger ikke tegninger og eier opplyser at bygget ikke er byggesøkt.

Barnehage / skole i området

Følgende barnehager er i området:
Baneveien bhg (1-5 år) ca. 4 minutters gange fra eiendommen.
Skogro bhg (0-5 år) ca. 9 minutters gange fra eiendommen.

Følgende skoler er i området:
Hafslund barneskole (1.-7. klasse) ca. 5 minutters gange fra eiendommen.
Hafslund ungdomsskole (8.-10. klasse) ca. 9 minutters gange fra eiendommen.
Borg VGS ca. 7 minutter med bil fra eiendommen.
St. Olav VGS ca. 8 minutter med bil fra eiendommen.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet. Det er også etablert utleie i deler av 1.etg.

Oppvarming

Vedfyring, varmepumpe og ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 25 218 pr. år.
Prognose kommunale gebyrer inkludert eiendomsskatt fakturert på eiendommen inneværende år (2023)

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 065 769 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 836 768 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen følger reguleringsplan Bede - Navestad, vedtatt 13.02.1979. Formål kjørevei, sykkelsti og boliger. For området gjelder Kommuneplanens arealdel 2015 - 2026, vedtatt 18.06.2015. Krav om felles planlegging, Hensyn: Ny bru over Glomma i Sarpsborg. Arealbruk: Nåværende vei, bebyggelse og anlegg. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 27 04 04 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Haugeveien 4, 1738, Borgenhaugen, Gnr. 1048 bnr. 259 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

194-23-0001

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.