Fredrikstad

Sentrum: Lekker toppleilighet med flott utsikt - Heis - Stor balkong - Må sees!

Dr.Giebelhausens gate 1 , 1607 Fredrikstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Caroline Holmskau
Caroline Holmskau Eiendomsmegler / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

32%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over 5 mill

57%

har bolig mellom 60-120 kvm

59%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 46 m²
Bruksareal 49 m²
Soverom 1
Etasje 6
Byggeår 2020
Gårdsnummer 300
Bruksnummer 860
FINN.no 297835911
Sist endret 30.05.2023 13:05
Prisantydning 4 400 000,-
Totalpris 4 518 820,-
Fellesutgifter 3 634,-

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 118 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 518 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Holmskau & Partners v/Caroline presenterer Dr. Giebelhausens gate 1, en lekker selveier fra 2020, med utmerket beliggenhet midt i Fredrikstad sentrum.

I N33 bor du "på byens tak" med nydelig utsikt over elva og mot Dampskipsbrygga. Så sentralt som du får det, men samtidig tilbaketrukket og privat plassert.

Smarte løsninger og store vindusflater gir meget god romfølelse. Leiligheten føles langt romsligere enn antall målte kvadratmeter. Den nydelige utsikten ligger flott i bakgrunnen gjennom stue, kjøkken og soverom. Man får rett og slett en herlig følelse av å være i leiligheten, kanskje best sammenliknet med å gå inn på et nyoppusset rom på et eksklusivt hotell.

Lave bokostnader og en utmerkede solforhold gir enda flere argumenter for hvorfor du bør se nærmere på denne muligheten.

Innhold

Leiligheten er over et plan og har følgende innhold:

Gang, stue, spisestue, kjøkken, bad og soverom.
Det er i tillegg en innvendig bod med god lagringsplass.

Standard

Leiligheten ble ferdigstilt i 2020. Original bygningsdel er fra 1974, så ble det tilbygget to etasjer oppå det opprinnelige i 2020. Leiligheten har således ny standard, og er oppført etter dagens strenge krav.

Sameiet består av 17 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner. Leilighetene ligger i byggets femte og sjette etasje. I næringsdelene er det nå blant annet Blender-kollektivet (kontorfellesskap) og ølbaren Tæps i kjelleren.

Leilighetene har egen inngang gjennom en sjarmerende og lekker foaje, hvor det er tilgang til heis og trapp, samt adgang til kjellerbodene. Her er det også sykkeparkering.

Innvendig har leiligheten topp komfort, med vannbåren varme og balansert ventilasjon. Slette vegger og pen parkett gir et eksklusivt og uanstrengt uttrykk, perfekt kontrast til den litt mer klassiske ærverdige teglssteinsfasaden.

Leiligheten holder god standard og har fine løsninger - her er det bare å flytte rett inn!

Entré

Fellesområdet ved inngangen er pent og innbydende. Mur og stein mot glass, et lekkert uttryk som gir en eksklusiv og klassisk følelse, blandet med det litt mer moderne.

Heisen tar deg opp til 6. etasje, med enkel og trappefri adkomst til egen leilighet.

Inn i leiligheten får man umiddelbart den tilbaketrukne og private følelsen som er ekstra deilig når man bor midt i byen. Avstanden mellom yrende byliv og privat sfære er kort og behagelig.

Stue

Stuen er kompakt, men effektiv. Her har du store vindusflater og mye lysinnslipp, uten at du trenger finne deg i innsyn fra forbipasserende. Stuen gir en herlig følelse av å være på "byens tak". Utsikten mot elven, dampskipsbrygga og bylivet gir en unik stemning inn i stuen, nærmest som å være på et eksklusivt hotell.

Veggene er malt i tidsriktige farger, og på gulvene er det parkett.

Kjøkken

Pent kjøkken fra Strai i grå utførelse. Slette fronter, laminat benkeplate. Integrerte hvitevarer som medfølger salget.

Kjøkkenet har en praktisk og pen utførelse, designet for å gi gode arbeidsforhold og tilstrekkelig med lagringsplass - men samtidig ikke ta mer plass enn nødvendig. Her har du alt du behøver, og en åpen, sosial sone som skaper ekstra god romfølelse.

Bad

Badet har lekre, dempede kremfarger. Her er det behagelig å være. Det er flislagt på gulv og vegger, og i himlingen er det downlights. Baderomsinnredning med vask, dusjhjørne, WC og opplegg for vaskemaskin

Balkong

Balkongen er på hele 14 kvadratmeter. Her har du god plass til utemøbler, og samtidig er det nok arael til å ta seg en liten dans. Balkongen har glassrekkverk, slik at man får full utbytte av den fantastiske utsikten.

Her kan du få med deg det meste som skjer, uten at du opplever å være "på utstilling". Plasseringen gir deg god oversikt, men du er likevel skjermet.

Byggene på nedsiden er kategorisert som historiske, det er derfor god grunn til å regne med at utsikten ikke kommer til å bli blokkert med ny bebyggelse.

Soverom

Soverommet er romslig og innbydende. Delikate farger som skaper en rolig og lun stemning Store vindusflater gir deg tilgang på flott utsikt i det du åpner øynene om morgenen.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt plassert midt i sentrumskjernen. Herfra er det gangavstand til det aller meste. Innen noen sekunders rusling ligger dagligvarehandel, butikker, restauranter, kafeer og bakerier.

På sommerstid er Fredrikstad kjent for sitt yrende liv, med både lokalfolk og tilreisende smil. Byens glade stemning langs brygga og i gågata kommer til å gjøre deg sikker på valget om å bo i sentrum.

Det aller beste med denne leiligheten er den korte veien mellom yrende liv og stillhet. Alle mulighetene i sentrum ligger rett utenfor døren, men når du vil være i fred igjen er veien så enkel som den kan bli. Inn N33 og med heisen opp til 6. etasje er du raskt på byens tak - tilbaketrukket og privat. Du får med andre ord alle fordelene ved å bo i sentrum, men du behøver ikke leve med ulemper som innsyn eller påtrengende støy. Din private suite - midt i Fredrikstad sentrum.

Bor du i N33 har du antakelig ikke særlig bruk for bil, men skulle du likevel ha behov finnes det flere muligheter for parkering. Du kan f. eks leie plass i kjelleren (for tiden venteliste) eller leie i en av de nærliggende parkeringshusene.

Felleskostnader

3 634 pr. mnd. Inkluderer kommunale avgifter, TV og internett fra Altibox, Akonto fjernvarme/varmtvann/oppvarming, forretningsfører, vask av fellesarealer, vedlikehold og bygningsforsikring.

Løpende kostnader

Eiendomsskatt kommer i tillegg. Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader. Eiendomsskatt er oppgitt til å være 7121 pr. år.

Andel formue

415

Sameie

Sameie: Sameiet Nygaardsgata 33, Orgnr: 924707828

Regnskap

Se vedlegg salgsoppgave.

Vedtekter / husordensregler

Ligger vedlagt i salgsoppgave.

Husdyrhold

Det er tillatt med husdyr i sameiet. Se for øvrig vedlagte husordensregler.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- Det må fremlegges dokumentasjon på uavhengig kontroll våtrom. Selger har etterspurt dette fra Cityplan, men det foreligger ikke på markedsføringstidspunktet.
- Det er ikke fremlagt tilstandsanalyserapport eller vedlikeholdsplan for fellesområder på bygget.
- Noen fliser har hulrom (bom). Badet fungerer slik det skal med dette avviket.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Det planlegges for utbygging av Cewex-kvartalet. Dette ligger på nordsiden av denne eiendommen, og påvirker ikke utsynet fra leiligheten. Selger har mottatt nabovarsel for utbyggingen. Tegninger kan sees på visning.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 49 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, bad og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagte kart. Det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Nei

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er ikke mottatt ferdigattest/brukstillatelse fra kommune. Megler har etterspurt dette fra kommunen, men det foreligger ikke på markedsføringstidspunktet.

Oppvarming

Vannbåren varme.

Energiforbruk

Selger opplyser at energiforbruk er på ca. 200-300 kwh pr. mnd.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader. Eiendomsskatt er oppgitt til å være 7121 pr. år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

For ytterligere opplysninger om regulering, se vedlegg i salgsoppgave. Fredrikstad kommune kan også gi nærmere opplysninger ved forespørsel.

Offentlige planer

Selger informerer om at det er motatt varsel om bygging på den gamle Cewex-tomten. Denne ligger øst for eiendommen. Byggingen vil ikke ta utsyn fra leiligheten opplyser selger i egenerklæringsskjema. Det er CityPlan som står for utbyggingen, og det er planlagt at kommende bygg skal ha samme uttrykk som Nygaards-kvartalet, med teglstein.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Seksjoneringsbegjæring er tilgjengelig på visning. Denne kan oversendes interessenter ved forespørsel.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger. Se forøvrig vedlagte tilbehørsliste.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 95 42 72 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Seksjoneringsbegjering er bestilt, men ikke mottatt på markedsføringstidspunktet. Dette fremlegges på visning. Megler har sett dokumentasjon fra selger på at dette skal være i orden.

Tingyst bestemmelse om fjernvarme følger eiendommen.

Adresse og matrikkel

Dr.Giebelhausens gate 1, 1607, Fredrikstad, Gnr. 300 bnr. 860 snr. 15 orgnr. 924707828 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

194-23-0007

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.