Greåker

Moderne, delikat og stilren bolig på ett plan m/ carport, 3 soverom, ekstra WC og markterrasse med utsikt.

Klevaveien 18C , 1719 Greåker

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helge Børsand
Helge Børsand Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

77%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

80%

av boligene er eldre enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 75 m²
Bruksareal 78 m²
Tomt 1 087 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2018
Gårdsnummer 2074
Bruksnummer 15
Energimerking B
FINN.no 298888635
Sist endret 02.06.2023 14:12
Prisantydning 3 595 000,-
Totalpris 3 693 690,-

Beregnet totalkostnad

3 595 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 595 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 690,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 693 690,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Helge Børsand i Holmskau & Partners gleder seg til å vise deg denne flotte leiligheten i Klevaveien 18C på attraktive Opstad. Den har nyere og god standard fra 2018. Leiligheten er en del av et sameie med 3 andre, og ligger i 1. etasje med egen markterrasse med gode utsikts - og solforhold.

* Nybygget, delikat og moderne!
* Varmekabler og vedovn
* Ekstra WC + vaskerom (teknisk rom)
* Flott markterrasse
* Utsikt og gode solforhold
* Attraktiv beliggenhet
* Carport og sportsbod

Er du lei av å se på leiligheter som må pusses opp, er dette helt klart noe for deg!
Flytt rett inn, og nyt den gode arealutnyttelsen!

Innhold

Eiendommen ligger i 1. etasje, og inneholder gang, ekstra WC, teknisk rom / vaskerom, bad/WC, 3 soverom og stue / kjøkken med utgang terrasse.

Utvendig bod og carport.

Standard

Boligen ble bygget i 2018, og holder en god standard fra den tid. Den er bygget etter TEK 17, og er oppført i en moderne stil.
Den har en praktisk arealutnyttelse, og vil fungere godt til en familie med 2 barn til tross for sitt begrensede areal.
Det er hovedsakelig lys og pen eikeparkett på gulv, og det er malte, slette overflater på vegger og tak.
Baderom har imidlertid fliser på vegger og gulv, og det samme gjelder ekstra-WC, mens teknisk rom / bod har fliser på gulv - og sluk. Dette rommet ble av forrige eier benyttet som vaskerom.
Stue-kjøkken har en åpen løsning,  men har god plass til både spisestue og sofagruppe. Det er stor verandadør mot syd, samt vindu mot syd og øst og vest. Dette gir masse lysinnslipp, og gjør at boligen virker romslig og trivelig. Kjøkkenet har lysmalte fronter, og det er massiv benkeplate i eik. Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys følger med på handel. Utgang til terrassen som ligger på samme nivå gjør at inne- og uteareal glir fint over i hverandre. Det er downlights i taket, som det også er i gang og på baderommet. Det er også vedovn, som gjør at man kan bekymre seg mindre om strømprisene enn normalt. Slik sett er det også en stor fordel at det er såpass nytt, og godt isolert sammenlignet med eldre bygninger.

Leiligheten gir generelt et veldig godt inntrykk, og dette er et hyggelig sameie med 3 andre naboer.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et eldre og etablert boligområde på Opstad. Området består stort sett av eldre boligbebyggelse. Det er gangavstand til skoler, barnehager, idrettsanlegg, bussholdeplass og Greåker sentrum med post og butikker. Det er gode kommunikasjonsmuligheter med buss og bil til Sarpsborg og Fredrikstad, og avstanden til Sarpsborg sentrum er ca. 6 km.

Sameie

Sameie: Borg borettslag, Orgnr: 984291906

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Det foreligger vedtekter integrert i salgsoppgaven

Husdyrhold

Tillatt

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- Et punkt i takstrapporten har fått TG2 - Utvendig dører - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm, så kaldt trekk kan oppstå.
- Resten av tilstandsrapporten er gitt TG0/TG1

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Servant på begge bad ble byttet grunnet riper i vasker funnet under overtakelse fra forrige eier. Jeg har ikke kjennskap til hvilket firma det var. Arbeidet ble utført 19.01.22, før jeg kjøpte leiligheten.
- Bakplaten inne i peisen har fått en liten sprekk på grunn av høy varme under fyring i vinter. - Ujevnhet i gulvet i carporten. Dette er tatt opp med Witek via sameiet.
- LYN Elektro har installert elbillader. (Easee)
- Utgangsdør skulle blitt byttet av utbygger i følge egenerklæringsskjema fra forrige selger. Stort vindu ved terrassen skulle blitt byttet av utbygger grunnet en ripe som kan sees i direkte sollys fra en bestemt vinkel. Dette kan følges opp av kjøper ved interesse.
- Sameiet samarbeider om arbeid i uteområder og deler på utgifter koblet til dette, feks. gressklipping, feiing av gårdsplass etc. Det er hyggelige naboer i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 78 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, tre soverom, toalettrom og bad.
Sekundærrom: 3 m² er teknisk rom/bod.
(Forrige eier brukte dette som vaskerom)

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se kart i annonsen, fellesvisninger vil bli skiltet med visningsskilt fra Holmskau & Parters.

Tomt

Areal: 1 087 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal for sameiet, og brukes ihht seksjoneringsbegjæring / vedtekter.

Garasje / Parkering

Carport med el-bil lader.

Byggemåte

Boligen er oppført etter TEK 17, og det er lagt vekt på en normal, god standard.
Yttervegger av bindingsverk isolert med 25 cm mineralull. Fasader er kledd med trepanel som er beiset. Deler av kledningen er avsluttet nærme terrenget. Yttertaket er en sperrekonstruksjon med svakt ensidig fall.
Ytterdør er malt, og har et glassfelt og det er utetthet mellom dørblad og dørkarm. Selger skal prøve å justere dette.
Vinduer er med karm og ramme i tre, med 3-lags isolerglass. Vinduene har normal slitasje, men det ene vinduet på kjøkkenet har en ripe.
Mellom etasjene/boenhetene er det prefabrikerte hulldekke-elementer.

Les hele tilstandsrapporten for detaljer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen.

Adgang til utleie

Se vedtekter

Oppvarming

Strøm og vedovn i stuen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 218 pr. år Inkluderer eiendomsskatt, renovasjon, feiing, vann og avløp.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 916 275 pr. 14.04.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 298 588 pr. 14.04.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger innenfor kommuneplanens arealdel 2015-2026 med formål bebyggelse og anlegg.
Mulighet for marin leire er stort sett fraværende.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 66 26 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Forkjøpsrett

Ingen

Adresse og matrikkel

Klevaveien 18C, 1719, Greåker, Gnr. 2074 bnr. 15 snr. 3 i Sarpsborg kommune
Ideell andel av sameiet: 1/4

Oppdragsnummer

194-23-0010

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.