Skjeberg

Eiendom med eldre bolighus, stort uthus og garasje. Solrik, flat tomt i Stasjonsbyen.

Stasjonsveien 42 , 1746 Skjeberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helge Børsand
Helge Børsand Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

65%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 93 m²
Bruksareal 93 m²
Bruttoareal 93 m²
Tomt 869 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1905
Gårdsnummer 1022
Bruksnummer 210
FINN.no 304504647
Sist endret 02.06.2023 21:33
Prisantydning 1 990 000,-
Totalpris 2 053 570,-

Beregnet totalkostnad

1 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 63 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 053 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen er over 2 plan, og inneholder:

1. etg: P-rom: Entré , bad , stue / spisestue og kjøkken
2. etg: P-rom: Gang og 2 soverom. 2 alkover og garderobe er ikke målverdig.

Uthus over 2 etasjer med ulike rom
Garasje

Standard

Bygningsmassen holder en eldre, enkel standard, og det må påregnes oppgraderinger for at den skal tilfredsstille dagens krav til standard. Samtidig har boligen en sjarm og sjel, og vil med noen grep kunne fungere godt i det daglige for de fleste.
Det er et eldre, kult og sjarmerende kjøkken som har blitt ettertraktet blant "retroelskere", så dette kan med fordel beholdes og eventelt supplere med mer modrene elementer. Det er plass til spisebord, men spisestuen ligger også i tilknytning.
Baderommet har belegg på gulvet og plater på vegger, og er utstyrt med enkel servant, gulvmontert WC og dusjnisje. Det er en eldre varmtvannsbereder, og belegget er misfarget hvor det har ligget et teppe.
Det er 2 soverom og alkover, og kan man lage en liten TV-stue i trappegangen tro?

Uthus er i dag brukt som lager.
Garsjen er i enkel forfatning.

Beliggenhet

Boligen ligger midt i Stasjonsbyen i gamle Skjeberg. Det er kort vei til matbutikk, serveringssted, bensinstasjon, treningssenter og mer, og det er ikke lange veien ut til Høysand for en is på populære Isibar, den hyggelige restauranten SALT, veganske Palma eller bading, soling og minigolf. Kort vei til påkjøring E6 har man også.

Boligen ligger inntil riksvei og jernbane, som medfører at det blir vibrasjoner i boligen ved passering av store kjøretøy og tog, særlig godstog.

Forsikring

IF

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3
- Utvendig - Vinduer - Det er påvst avvik rindt innsettingsdetaljer. Enkelte vinduer er vanskelige å åpne/lukke. Flere vinduer har punktert eller spukket glass. Karmene er slitte og det er sprekker i trevirket. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tg2 gis på bakrunn i standardens krav til måleavvik. Det er målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tg3 gis med bakgrunn i standardens krav til måleavvik. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,- kr
- Innvendig - Etasjeskille loft - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter (tg2) og hødeforskjell på 30 mmm over hele rommet (Tg3) Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-
- Våtrom - Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Belegg på gulv har missfarging. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-
- Innvendig - Rom under terreng - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtregning inn i kjellermur. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller og høy fuktighet i treverk. Kostnadsestimat 50 000 - 100 000,-
TG2
- Utvendig - Taktekking - mer enn halvparten av foventet brukstid er passert på undertak og taktekking.
- Utvendig - Nedløp og beslag - Det er ikke tilfredstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
- Utvendig - Veggkonsstruksjon - Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Maling flasser.
- Utvendig - Dører - Karmene i dører er værslitte og det er sprekker i treverket.
- Innvendig - Overflater - Overflater er fra ulik tid, og fremsår således med ulik slitasjegrad, uførelser og behov for vedlikehold.
- Innvendig - Radon - Det er ikke foretakk radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig - Pipe og ildsted - mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er påvist sprekker ig eller riss i pipe.
- Innvendig - Overflater og innrening - Kjøkkeninnredningen er av eldre dato og den mangler bruksfunksjoner og løsninger som er forventet på et kjøkken.
- Tekniske innstallasjoner - Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske innstallasjoner - Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredstillende stakemulighet på avløpsledning.
- Tekniske innstallasjoner - Varmtvannstank - Det er ikke tilfredstillende el-tilkobling av varmtvannstank ifht til gjeldene forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det var vanlig å koble varmtvannssbereder i stikkontakt når denne ble tilkoblet. I dag er det krav om at ny med effekt over 1500 W eller mer skal være fast tilkoblet.
- Tekniske innstallasjoner - Elektrisk anlegg - Elektrisk annlegg med 50 A hovedsikring, skrusikringer. Begrenset kontrollert og det anbefales en kontroll på generelt grunnlag av et autorisert firma.
- Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter - Grunnmuren har sprekkdannelser og åpninger.
- Tomteforhold - Utvendige vann og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert.

Hele tilstandsrapport må leses før det legges inn bud.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Ja, kun faglært , Firmanavn El tjenesten, Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet taklampe på kjøkken.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kommentar: Kontroll av el anlegg.
- Selger har tegnet boligselgerforsikring. Hele egenerklæringsskjema ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 93 kvm

1. etasje
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, stue, kjøkken.

Loftsetasje
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, to soverom. S-rom: 2 alkove og garderobe. Disse er ikke målverdige, og ikke tatt med i areal,
 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se kart i annonsen. Fellesvisninger vil bli skiltet med visnongsskilt fra Holmskau & Partners.

Tomt

Areal: 869 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje og egen gårdsplass.

Byggemåte

Boligen har grunnmur i natursteinsmur, med byggegrunn av leirholdige masser.. Taktekking av stål/alminiumsplater. Takrenner, nedløpsrør, og beslag av plastbelagt stål og plast. Veggene har tømmerkonstruksjon, fasade/kledninng har stående bordkledning. Takkonstruksjon har sperrekonsruksjon. Malte trevinduer med 2-lags glass og trevinduer med koblet glass og malt hovedytterdør.
Elektrisk anlegg med 50 A hovedsikring. Skrusikringer.
Innvendige vannledninger er av kobber. Det er avløpsrør av støpejern.
Utvendige avløpsrør er av ukjent type og utvendige vannledninger er av ukjent type.

Les hele tilstandsrapporten for detaljer før innleggelse av bud.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Elektrisk og vedovn.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eier har ikke bodd i eiendommen, og den har sått tom en stund. Forbruk er derfor ikke reelt.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 904 pr. år Fakturert beløp for hele 2022. Inkluderer eiendomskatt, feiing, renovasjon, vann og avløp. Beløp varierer med forbruk og prisene vil normalt ha en prisøkning hvert år.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Ingen opplysninger om det

Regulering

Eiendommen  er uregulert, men omfattet av kommunedelplanen med formål "Bebyggelse og anlegg" . For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig via private stikk.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 66 26 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Bolig, uthus eller garasje blir ikke ytterligere rengjort før overtakelsen. 

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Stasjonsveien 42, 1746, Skjeberg, Gnr. 1022 bnr. 210 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

194-23-0019

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.