Sarpsborg

Tomannsbolig m/ innredet kjeller. Delvis modernisert i 2016. Utleid for 383.580,-/år. Solrik, eiet tomt. Sentralt.

Syrinveien 27 , 1711 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helge Børsand
Helge Børsand Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

87%

av boligene er eldre enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 218 m²
Bruksareal 248 m²
Bruttoareal 248 m²
Tomt 699 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 6
Byggeår 1954
Gårdsnummer 2087
Bruksnummer 18
FINN.no 314500179
Sist endret 21.09.2023 11:01
Prisantydning 4 890 000,-
Totalpris 5 028 269,-

Beregnet totalkostnad

4 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 890 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 028 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen er innredet over 3 plan, og i tillegg er det råloft.

Den inneholder:

1. etasje: P-rom: 2 ganger,  hall m/trapp , 2 soverom,  bad/vaskerom , kjøkken og stue
2. etasje: P-rom: Hall m/trapp, gang, bad/vaskerom, kjøkken, 2 soverom og stue.
kjeller: P-rom: 2 ganger, hall m/trapp, 2 soverom, bad/vaskerom, kjøkken og stue, samt s-rom: utvendig bod / teknisk rom.

Loft har kun s-rom - lagringsplass.

Det er også en enkel garasje / bod på 20 kvadratmeter.

Standard

Boligen - som opprinnelig er fra 1954 - har gjennomgått flere oppgraderinger, og mye er pusset opp i 2016. Ifølge tidligere takst er både diverse overflater, innredninger, vann- og mye elektrisk opplegg fra denne tiden. Kjeller ble også innredet på dette tidspunktet. Den fremstår slik med en moderne standard fra den gang, og er lys og trivelig. Det er 3 pene kjøkken og baderom, og generelt lysmalte overflater. Det er store balkonger ut fra 1. og 2. etasje.

Samtidig er det en del elementer som takstmann har poengtert, og det er blant annet at:

- Det er for langt opp til rømningsvinduer i kjeller.
- Taktekkingen er modent for utskiftning.
- Det er registrert råte i takkonstruksjon/loft.
- Det er registrert fukt i kjeller.
- Kledning har stedvis råte.

I tillegg er det en del elementer som bør ses på ihht opplysninger fra takst, så les denne nøye.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Brevik på Nedre Lande i Sarpsborg kommune. Brevik er et område besteående av eldre etablert boligbebyggelse i form av eneboliger, rekkehus og blokkbebyggelse. Eiendommen har en barnevennlig og sentral beliggenhet med gangavstand til barnehage, skole, idrettsanlegg og Tunejordet med kjøpesenter og diverse forretninger. Kort vei til bussholdeplass som har gode forbildelser til sentrum. Kort kjøreavstand til E6 og ca 2 km til Sarpsborg sentrum.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG3
- Utvendig - Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet bruktid er oppbrukt på taktekkingen. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-
- Utvendig - Veggkonstruksjon - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Sprekker i konstruksjon. Leietaker informerer om at det kan dryppe i forring overkant av vindu et par ganger i året. Ventilasjonsluker er ikke forseglet og festet ordentlig, noe økt fare for vanninntregning i yttervegg. Råte i vannbrett. Tidligere takst opplyser at det er sprekk i murvegg i andre etasje. Kosntandestimat 10 000 - 50 000,-
- Utvendig - Takkonstruksjon/loft - Undertaket er missfarget, Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Det er ingen lufting i konstruksjonen, det er påvist avvik rundt gjennomføringer  takflaten. Kostnadsestimat 10 000 - 50 000,-
- Utvendig - Trapper - Det er ikke montert rekkverk. Skjevheter og dårlig feste. Kostnadsestimat under 10 000,-
- Innvendig - Etasjeskille mellom 1 og 2 etasje - Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tg3 gis med bakgrunn i standardenskrav til godkjente måleavvik.
- Innvendig - Etasjeskille / gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på 30 mm gjennom hele rommet (tg3) og målt 10-20 mm innenfor 2 meter (tg2) Det er glipper mellom lister og gulv. Kostnadsestimat 50 000 - 100 000,-
- Innvendig - Rom under terreng - Det er konstatert et høyt fuktnivå og synlig skade i vegg. Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetasje/kjeller, derfor ikke foretatt hulltaking. Høyt fuktnivå i laminatgulv og svertesopp på vegg. Kostnadsestimat 50 000 - 100 000,-
- Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg - Det er ikke foretatt kontoll av det elektriske anlegget i løpet av de siste 5 årene, så det anbefales på generelt grunnlag en gjennomgang med en registrert elektrinstallasjonsvirksomhet.

TG2
- Utvendig - Nedløp og beslag - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er ikke tilfredstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Enkel utførelse.
- Utvendig - Vinduer - Utvendige beslagsløsninger er ikke fagmessig utført. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelige å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Manglende beslag og feil/ingen vinkel på beslag. Utettheter rundt vindu. Råte i treverk under vindu. Svertesopp i fuger rundt vinduskarm som kan tyde på utettheter. Manglende lysgroper for vinduer i kjeller.
- Utvendig - Balkongdører - Det er påvist dører som er vanskelig å åpne/lukke. Løs tetningslist.
- Utvendig - Dører - Behov for justering og etterslep av vedlikehold. Dør til utvendig bod har sterk værslitasje og råte. Beslag med enkel utførelse.
- Utvendig - Ytterdør til leiligheter - Det er påvist dører som er vanskelige å åpne/lukke, skade på dør.
- Utvendig - Terrasse i første etasje - Ligger over boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Det er ukjent type menbran/tekking på terrasse.
- Utvendig - balkonger, terrasser og rom under balkonger - Det er ukjent type menbran/tettesjikt. Bom i  fliser og løse fliser. Avskalling og avvik i høyde på fliser.
- Innvendig - Overflater - Gulv i kjeller har isolert sett TG3, slipp og glipper i laminat, skjevheter i tak i kjeller. Deler av overflatene har TG1, overflatene fremstår med forskjeller av slitasjegrad, utførelse og behov for vedlikehold.
- Innvendig - Etasjeskille mellom kjeller og første etasje - Målt hødeforskjell på mellom 10 - 20 mm over 2 meter og 15 mm gjennom hele rommet.
- Innvendig - Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger og byggeter heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig - Pipe og ildsted - pipevanger er ikke synlige.
- Innvendig - Trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet, rekkverkshøyder er uder dagens forskriftstskrav. Manglende vedlikehold.
- Innvendig - Trapp til loft - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav, det mangler håndløper på vegg i trappeløp, deter liten frihøyde i trappeløp og manglende vedlikehold.
- Innvendig - Trapp fra kjeller - Det mangler håndløper på vegg, rekkverkhøyde er uder dagens forskrift, slitasje på overflater og løst rekkverk.
- Innvendig - Det er avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører, det  er skade på overflater og noen dører får man ikke lukket.
- Våtrom - Overfalter vegger og himling på bad/vaskerom - Flisfuger har riss/sprekker.
- Våtrom - Overflater gulv på bad/vaskerom - Store deler av gulvet er ikket ilgjenglig for inspeksjon da dusjkabinett står i veien og er vanskelig å flytte.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt på bad/vaskerom - Membranen bak innebygget sisterne har ukjent utførelse. Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Sluk har begranset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det mangler dokumentasjon på membran.
- Våtrom - Sanitærutstyr og innredning på bad/vaskerom - Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Kabinett er misfarget i ramme.
- Våtrom - Vetilasjon på bad/vaskerom - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil til dør.
- Våtrom - Overflater, vegger og himling på bad/vaskerom - Flisfuger og fuger har riss og sprekker.
- Våtrom - Overflater gulv på bad/vaskerom - Noen fliser har bom (hulrom under), hele gulvet er ikke tilgjenglig for inspeksjon pga dusjkabinett.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt på bad/vaskerom - Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Membranen bak innebygget sisterne har ukjent utførelse. Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Det foreligger ikke dokumentasjon på membran.
- Våtrom - Sanitærutstyr og innredning på bad/vaskerom - Det er kondens på toalettsisterne, Dette kan skyldes feil på flottøren. Det er skader på innredning, riss/ sprekker i utstyr på våtrommet. Det er ikke tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekasje fra innebygget sisterne.
- Våtrom - Ventilasjon på bad/vaskerom - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er ulyd i vifte.
- Våtrom - Overfalter veger og himlig på bad/vaskerom nummer 2 - Flisfuger har riss/sprekker, tegn til fuktskader i overflater. Det er avskalling, misfarging og merker i tak. Målt over anbefalt fuktverdier i hjørne i tak i dusjsone.
- Vårrom - Overflater gulv på bad/vaskerom nummer 2 - Svertesopp er registrert. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Detr er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt på bad/vaskerom nummer 2 - Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Membranen bak innebygget sisterne har ukjent utførelse. Det foreligger ikke dokumentasjon på membran.
- Våtrom - Sanitærutstyr og innredning på bad/vaskerom nummer 2 - Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er skader på innredning.
- Våtrom - Ventilasjon på bad/vaskerom nummer 2 - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks fra spalte/ventil ved dør.
- Kjøkken - Avtrekk - Kjøkkenet mangler styrt tilluftsventilering. Enkel utførelse av vetilasjonsrør.
- Kjøkken - Overflater og innredning - Det er påvist at overflater har noe skader.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger - Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør- system. Manglende avsluttning rundt skap og skap vil ikke lukkes helt.
- Tekniske installasjoner - Ventilasjon - Det er avvik, det er begrenset ventilering/ventilasjon, lufteluke til kjeller er delvis murt inn.
- Tomteforhold - Drenering - Det er avvik, stedvis går grunnmur splasten under bakkenivå. Stedvis manglende topplist. Tegn til begrenset effekt på bakgrunn av fukt i kjeller.
- Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter - Grunnmuren har sprekkdannelser.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger er et firma, og har ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring.

Boligens areal

Primærrom: 218 kvm, Bruksareal: 248 kvm, Bruttoareal: 248 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 71 m².

1. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m².

2. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 71 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se kart i annonsen, fellesvisninger vil bli skiltet med visningskilt fra Holmskau & Partners.

Tomt

Areal: 699 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er garasje

Byggemåte

Taktekking er av betongtakstein og takkonstruksjon har sperrekonstruksjon. Takrenner, nedløpsrør og beslag av plast og stål. Veggene har murkonstruksjon og fasade/kledning har liggende bordkledning. PVC vinduer med 2-lags og 3-lags glass. Vinduer med karm og ramme i tre på loft er vanlig 2-lags glass. Hovedytterdør er malt, dør til bod er malt med glassfelter. Til leilighetene er det EI30/35dB malte dører. PVC balkongdør med 3-lags glass. Balkong har rekkverk i tre med betongdekke og fliser på gulv, sylinderformet fundamenter (andre etasje) og terrasse med rekkverk i trekonstruksjon og terrassebord i tre på ukjent type underlag (første etasje) Trapp i stålkonstruksjon til inngangsdør.
Garasje med bod - Støpt plate på mark, lettklinker yttervegger med liggende kledning. Saltak med takpapp og port i tre. Garasjen har behov for vedlikehold.

Hele taksten må leses før det legges inn bud.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 24.04.2017 for omgjøring av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel.
Det er ikke mottatt noen ferdigattest for opprinnelig bolig. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Boligen er registrert som en tomannsbolig. I tillegg er kjeller omsøkt fra tilleggsdel til hovedddel med ferdigattest fra 2017. Den kan
slik sett i utgangspunktet brukes som del av resten av boligen, men det gjøres oppmerksom på at denne delen ikke er godkjent som egen, separat enhet.

Oppvarming

Elektrisk

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eier leier ut boligen, og har slik sett ikke hatt eget abonnement på strøm.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 30 240 pr. år Inkluderer eiendomsskatt, renovasjon, vann og avløp.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 468 334 pr. 04.05.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 04.05.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  ligger innenfor kommuneplanens arealdel. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

- Eiendommen ligger innenfor et av planalternativene for kommunedelplan InterCity på strekningen Rolfsøy - Borg bryggerier som har vært på høring. For yttligere informasjon kontaktes Bane NOR.
- Eiendommen ligger innenfor komuneplanens arealdel, se vedlagt plananalyse i salgsoppgaven.
- Eiendommen ligger helt eller delvis innenfor et område med mulighet for marin leire.
- Eiendommen ligger helt eller delvis innenfor et område hvor bygninger og/eller bygningsmiljø er verneverdig.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig gate. Tilknyttet offentlig vannforsyning og avløpsnett via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Boligen eies av et firma, og det er ikke mulig å tegne boligselgerforsikring.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 66 26 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Syrinveien 27, 1711, Sarpsborg, Gnr. 2087 bnr. 18 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

194-23-0031

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.