Gamle fredrikstad

Romslig enebolig i kjede m/carport. Fra 2013. 5 Soverom og 2 bad/WC. Delikat, lys og trivelig!

Kvartstunet 2 , 1639 Gamle fredrikstad

VISNINGER

26. september tirsdag kl. 18:30-19:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helge Børsand
Helge Børsand Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

98%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

52%

av boligene er nyere enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 135 m²
Bruksareal 139 m²
Bruttoareal 139 m²
Tomt 5 592 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 5
Byggeår 2013
Gårdsnummer 601
Bruksnummer 379
FINN.no 320346064
Sist endret 21.09.2023 08:58
Prisantydning 4 990 000,-
Totalpris 5 125 369,-
Fellesutgifter 1 545,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 135 369,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 125 369,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Helge Børsand i Holmskau & Partners gleder seg til å vise deg denne delikate boligen på Begby. Praktisk og arealeffektivt!

- Entré med direkte inngang til innvendig bod

- 5 soverom

- 2 bad, et med vaskerom adskilt med skyvedør

- Stuen har utgang til en større skjermet platting

- Moderne, lys og trivelig

- Peis i stuen

- Pent kjøkken med plass til stor spisestue mot dagligstuen

- Carport

- Barnevennlig og hyggelig område

Velkommen til visning for å se om du er enig i at dette er en bolig hvor du får mye for pengene !

Innhold

Boligen er over to plan og inneholder 5 soverom, 2  bad hvorav ett med delvis avlukket vaskerom, gang  med inngang til innvendig bod, delvis åpen stue og kjøkken med utgang til terrasseplatting.  1. etg.: P- rom: 2 soverom (ett brukt som kontor),  bad/WC m/vaskerom, stue og kjøkken, samt S-rom:
bod 2. etg.: P-rom: 3 soverom, trappegang og bad/WC.  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 24.11.2022, utført av Jørn-Andrè Isnes

Standard

Det er en gjennomgående god standard fra 2013 i boligen, og den fremstår som lys og trivelig,  og ikke minst praktisk og arealeffektiv. Her har du alt du trenger - selv for en barnefamilie med flere barn. Det er også alle funksjoner på én flate, slik at man kan bo her om man også er dårlig til bens. Samtidig er det en del slitasje, og noe behov for overflatebehandlinger.

Det er bod i det du kommer inn i entre / gang, og videre adkomst til 2 soverom - hvorav ett er brukt som kontor. Det er flislagt bad/ WC, og her er det romslig nisje hvor det er utslagsvask og plass til vaskemaskin og tørketrommel. Her er også varmtvannsbereder plassert, samt plass til høyskap. Badet har innredning med dobbel servant, speilskap over, og romslig dusjnisje med glassdører. Det er vegghengt toalett og downlights i
taket. Moderne og delikat! Ifølge takst er høydeforskjell fra topp slukrist til synlig topp membran ved dørterskel mindre enn 2,5 cm - noe som var et krav på byggetidspunktet. Uavhengig kontroll er ikke dokumentert, og det er ukjent utførelse på membran bak innebygget sisterne. Dette gjelder begge bad. På badet i 1. etasje har innredning løsnet litt fra vegg, og det er noe skader på innredning.

Det er lys og trivelig stue med peis, og med store vinduer og verandadør ut mot terrasse. Det er spisestue i overgangen mellom stuen og kjøkkenet, men med kjøkkenet praktisk plassert - litt skjermet fra dagligstuen. Kjøkkenet har slette fronter med treimitasjon, og
fremstår som moderne og praktisk. Det er masse skap- og benkeplass, og det er integrert stekeovn, micro og platetopp. I tillegg er det plass til både kjøleskap og fryser. Det er også opplegg for oppvaskmaskin. Benkeplate i laminat med glassplate på vegg opp mot
overskap. Det er god plass til spisebord, og dette kan trekkes videre ut i dagligstuen ved behov.
Ifølge takst har overflater og innredning skader utover normal slitasje, og parkettgulvet har svellet ved siden av kjøkkenbenk.

I 2. etasje er det et ekstra bad/ WC, også dette med fliser på gulv og vegger. Det er dusjnisje med vegger i glassbyggersten, og glassdør til å lukke. Enkel servant
med innredning og speilskap over. I tillegg er det 3 soverom, og kontorkrok i trappegangen her oppe.

Boligen gir generelt et godt inntrykk, og vil være en funksjonell bolig for både unge og eldre, samt store og små familier.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært boligområde på Begby i Fredrikstad kommune. Området har en barnevennlig beliggenhet og det er kort avstand til barnehage, skole og idrettsanlegg. Det er også kort avstand til butikker i Begbyhallen, og det er kort avstand til bussholdeplass med bussforbindelser til Fredrikstad sentrum. Avstanden til Fredrikstad sentrum er ca. 5 km, og det er ca. 8,9 km til av- og påkjøring til E6. Det er også nærhet til turområder
og lysløype.

Felleskostnader

1 545 pr. mnd. Til dekning av • Gressklipping fellesområde • Snømåking vei • Gatelys vei • Forsikring utvendig bygningsmasse • Forretningsførsel • Kabeltv – internett • Diverse små kostnader for drift av sameie

Sameie

Sameie: Kvartstunet Boligsameiet, Orgnr: 997710851

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ingen fellesgjeld

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Rentekostnader fellesgjeld

Ingen

Vedtekter / husordensregler

Er ikke mottatt

Husdyrhold

Skal ifølge selger ikke være noen restriksjoner

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3 - Store eller alvorlige avvik
Utvendig - Nedløp og beslag - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket , noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
TG2 - Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig - Vinduer - Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke - på soverom, stue 1. etg og soverom loftsetasje.
- Innvendig - Overflater - overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
- Innvendig - Radon - Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.
- Innvendig - Pipe og ildsted - Det er vanskelig tilkomst til sotluke.
- Innvendig - Trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Våtrom - Overflater gulv på bad - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt på bad - Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen
dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse.
- Våtrom - Overflater gulv på vaskerom - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt på vaskerom - Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse.
- Våtrom - Sanitærutstyr og innredning på vaskerom - Det er påvist skader på innredning. Innredning har løsnet litt fra vegg.
- Kjøkken - Overflater og innredning - Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger - Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
- Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg - Elektrisk anlegg med automatsikringer, overspenningsvern og jordfeilautomater. Undertegnede har ikke
elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det elektriske er veldig begrenset kontrollert i forbindelse med rapporten da dette krever Nemko godkjent kompetanse. På generelt grunnlag anbefales det kontroll av el-anlegget av autorisert firma.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Selger har ingenting spesielt å bemerke i sitt egenerklæringsskjema. Skjema ligger vedlagt i salgsoppgaven. Selger har ikke tegnet  boligselgerforsikring.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 135 kvm, Bruksareal: 139 kvm, Bruttoareal: 139 kvm

1. etasje:
Bruksareal:  88 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang , Kontor , Gang , Soverom , Bad/vaskerom , Stue/kjøkken og S-rom: Teknisk rom

2. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, 3 soverom og bad/WC.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se kart i annonsen, fellesvisninger vil bli skiltet med visningsskilt fra Holmskau & Partners.

Tomt

Areal: 5 592 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Flat tomt opparbeidet med adkomst og gårdsplass samt grøntarealer som gressplen og hekkbeplantning. Tomten er felles for sameiet, og hver enkelt disponerer det som er naturlig eller ihht vedtekter / seksjonering.

Garasje / Parkering

På egen gårdsplass og i carport.

Byggemåte

Selveier enebolig i kjede med to etasjer oppført i 2013, som fremstår med overflater og utstyr med hovedsakelig normal bruksslitasje. Taktekkingen er av betongtakstein. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Takrenner, nedløpsrør og beslag av plastbelagt stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har liggende og stående bordkledning. Malte trevinduer med 2-lags glass.9.06.2013. Takvindu i trappegang. Malt
hovedytterdør, malt dør til utvendig bod samt malt skyveverandadør i tre. Fra stua er det utgang til terrasse oppført av impregnerte og malte materialer. Carport foran inngangsdør.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 19.06.2013.

Adgang til utleie

Ihht vedtekter

Oppvarming

Strøm og ved

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke oppgitt fra selger
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 826 pr. år inkl eiendomsskatt. Tallene er for 2021.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 204 190 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 335 085 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området fælger kommuneplan Fredrikstad 2020 . 2032
med bebyggelse og anlegg som formål. Vedtatt 18.06.20
Eiendommen følger reguleringsplan med navn
bebyggelsesplan for Bråten Felt 24 med formål:
640 . Frisiktsone
112 . Konsentrert småhusbebyggelse
710 . Felles avkjørsel
730 . Felles parkeringsplass
750 . Felles lekeareal
790 . Annet fellesareal
Vedtatt 23.09.10
˜ 3 OMRÅDE FOR KONSENTRERT SMÅHUSBEBYGGELSE
a) I områdene skal det oppfores konsentrert
smahusbebyggelse. Grad av utnytting
skal ikke overstige % BYA = 50 %. For feltet er minste
tillatte uteoppholdsareal
(eksklusive veier og parkering), MUA=30 %.
b) Bygningene skal ha pulttak eller saltak. Tillatt takvinkel
skal vare mellom 5‹ og
15‹ for pulttak og mellom 25‹ og 35‹ for saltak. Maksimal
gesimshoyde skal vare 7,5m
for pulttak. For saltak skal maksimal gesimshoyde vare
6m og maksimal monehoyde
8,5m.
c) Bygninger skal ha en helhetlig utforming med tanke
pa form, material. og
fargebruk. Bygninger skal grupperes slik at det skapes
gode romdannelser. Omriss av
planlagt bebyggelse pa plankartet er veiledende.
d) Det skal anlegges 2 biloppstillingsplasser pr.
bruksenhet for boliger storre enn
80m2
BRA, og 1,5 biloppstillingsplasser pr. bruksenhet for
boliger mindre enn 80m2
BRA.
Det tillates ikke parkering av kjoretoyer med lengde over
6m (varebiler, lastebiler og
lignende) eller opplag av bater, campingvogner eller
lignende innen omradet.
e) Innenfor planomradet skal man tilstrebe losninger i
trad med prinsippet om
universell utforming, .jfr. Miljoverndepartementets
rundskriv T.5/ 99 B, Tilgjengelighet for
alle.
f) Frittliggende garasjer, carporter og boder skal tilpasses
boligene med hensyn til
materialvalg, form og farger. For frittliggende garasje/
carport skal maksimal monehoyde
ikke overstige 4,5m over ferdig planert terreng ved
garasjeport/c arportapning.

Offentlige planer

å

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

3004/ 601/ 379/ 1:
07.03.2008 . Dokumentnr: 197891 . Best. om vann/
kloakkledn.
Rettighetshaver: Fredrikstad Kommune
Org.nr: 940 039 541
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overfort fra: Knr:3004 Gnr:601 Bnr:379
Gjelder denne registerenheten med flere
04.07.2011 . Dokumentnr: 521146 . Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formal: Bolig
Sameiebrok: 2/ 36

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Fredrikstad kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: integrert hvitevarer

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 66 26 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Kvartstunet 2, 1639, Gamle fredrikstad, Gnr. 601 bnr. 379 snr. 1 orgnr. 997710851 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

194-23-0043

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.