Skjeberg

Meget gode solforhold. Eiet tomt på 2,7 mål. God utsikt til vannet. Vann/avløp. Kjørevei. Godkjent nytt tilbygg.

Ørnekuppveien 7 , 1747 Skjeberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helge Børsand
Helge Børsand Eiendomsmegler
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 61 m²
Bruksareal 61 m²
Bruttoareal 61 m²
Tomt 2 698 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1950
Gårdsnummer 1133
Bruksnummer 110
Energimerking G
FINN.no 308869521
Sist endret 21.09.2023 09:22
Prisantydning 3 790 000,-
Totalpris 3 896 019,-

Beregnet totalkostnad

3 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 106 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 896 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Fritidsboligen ligger i et etablert og veldig populært hyttefelt pa Nordre Karlsøy i Ullerøy i Skjeberg. Her er det flere fastboende, men området består for det meste av fritidsboliger. Område har alltid vært meget attraktivt for hyttekjøpere fra andre steder av landet ettersom det har så god tilgjengelighet. Det har også gode bade- og rekreasjonsmuligheter både på selve øyen, men også i nærområdet både på land og til vanns. Det er kort avstand til sommeråpne Skjebergkilen Marina med kiosk, restaurant og bar. Bensinstasjon, kiosk og muligheter for en matbit og noe godt å drikke har du på Olseng Marina ved brua, og hyggelig dagligvarehandel på Joker er heller ikke langt unna. Med båt ligger skjærgården sentralt til, da det er kort avstand til Fredrikstad, Hvalerøyene og Halden - samt Koster og Strømstad. Det er muligheter for å legge til på mange holmer og skjær, og hva med en båttur til Høysand for pizza, is, restaurant eller minigolf? Adkomsten til Ullerøy med bil, er også meget lettvint - med kort vei fra avkjøring til E6. Området er tilgjengelig hele året, men hytta er enn så lenge ikke klargjort for vinterbruk.

Innhold

Hytta er på en flate, og inneholder: P-rom: Entré med spiseplass, stue / spisestue med peis, kjøkken, WC-rom og 2 soverom. I tillegg er det eget bygg med komplett bad/ WC utenfor. Lagringsplass under hytta.

Standard

Hytta er fortløpende holdt vedlike, og oppgradert over tid. Den er pen og praktisk, men holder samtidig en nøktern standard, slik en tradisjonell hytte bør være! Innvendig er det god tilgang til lys og utsikt, og det er ingen direkte innsyn.

Inngangspartiet er såpass romslig at dette brukes også som spisestue, og da men nydelig utsikt og mye lys. Det vil imidlertid også være plass til spiseplass i stuen, om dette heller ønskes. Stuen er for øvrig lys og trivelig, har god utsikt til vannet, og har en vedovn for de kalde sommerdagene. Varmepumpe er innstallert i 2022.

Kjøkkenet er modernisert, og har en innredning med sorte, slette fronter. Det er benkeplate i eik, og integrert stekeovn og kjøleskap. Det er montert oppvaskmaskin og keramisk platetopp. Det er også laget en praktisk "kjøkkenøy" med innredning, og hvor det også er plass til å spise. Ved at rommet har 2 vinduer, er det godt med lysinnslipp og utsikt til plattingen bak hytta.

Det er eget WC-rom i hytta, og i tillegg er det eget praktisk bad/ WC i utvendig bygning. Hytta rommer 2 soverom, ett med køyesenger og ett med plass til dobbeltseng. Sistnevnte har vinduer med utsikt mot Karlsøysundet, og i tillegg er det vindu og verandadør ut til plattingen bak hytta og enkel adkomst til badet. Hytta gir generelt et godt inntrykk, og selv om den har en nøktern standard, er det et perfekt utgangspunkt for å nyte late sommerdager på Karlsøya.

Det er godkjent tilbygg og flytting av frittstående bygg med bad/WC. Konferer megler og se på tegninger.

Beliggenhet

Hytta har en fin og usjenert beliggenhet på Nordre Karlsøy. Den ligger høyt i terrenget med gode solforhold. Karlsøya i Skjeberg er et populært hytteområde en drøy time fra Oslo. Det er bilvei fram til parkeringsplass ca 30 meter fra hytta. Skjebergskilen har et yrende liv om sommeren, det er mange flotte viker, svaberg og holmer. Flotte badeplasser og fin fiskemuligheter. Man bruker bare noen få minutter med båt til Singleøya som er en del av øygruppen Hvaler. Med båt tar man seg også enkelt til Strømstad og Koster i Sverige.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3
- Utvendig - Balkonger, terrrasser og rom under balkonger - Det er ikke montert rekkverk. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepanel. Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekverkshøyder. Varierende bruks- og værslitasje. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-
- Innvendig - Pipe og ildsted - Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Sotluke er skadet. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Spesialrom - Overflater og konstruksjon på toalettrom - Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG0/1.
- Tomteforhold - Terrengforhold - Terreng faller inn mot bygning.
TG2
- Utvendig - Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak og taktekking.
- Utvendig - Nedløp og beslag - Det er ikke tilfredstillende bortledning fra vann taknedløp ved grunnmur.
- Utvendig - Veggkonstruksjon - Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
- Utvendig - Vinduer - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
- Utvendig - Dører - Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
- Utvendig - Trapper - Åpninger i + høyde på rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Konstruksjonene har skjevheter.
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn - Det er målt høyde forskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter og over 15 mm gjennom hele rommet.
- Innvendig - Det er påvist noe provisoriske understøtter av etasjeskiller.
- Kjøkken - Avtrekk - Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger - Det er påvist at vannrør som er utsatt for kulde har mangelfull isolering.
- Tekniske installasjoner - Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Tekniske installasjoner - Ventilasjon - Det er mangelfull ventilasjon på et eller flere fom i boligen.
- Tekniske installasjoner - Varmtvannstank - Varmvannstank er over 20 år, ikke tilfredstillende el-tilkobling iht forskrift.
- Tekniske installsjoner - Elektrisk anlegg - Elektrisk anlegg med 3x16 A hovedbryter, overspenningsvern og jordfeilautomater.
- Tomteforhold - Drenering - Det er fall i terrenget inn mot kryprom enkelte steder. Man må kunne forvente at det til tider kan trenge inn noe fukt som følger fjellet inn under hytta og at det kan oppstå noe fukt på fjellet inn under hytta, og at det kan oppstå kondens ved tempratursvigninger.
- Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter - Det er påvist noe provisoriske understøttelser.
- Tomteforhold - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Selger har ikke kommentert noe i egenerklæringskjema. Skjema ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Det er tegnet boligselgerforsikring.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 61 kvm


1. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, kjøkken, 2 soverom og toalettrom.

Uthus
Bruksareal: 3 m².
Primærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Bad

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Kjør over Karlsøybrua, og i første kryss (deler seg i 3), følger du Ørnekuppveien til venstre, og relativt umiddelbart går det en liten grusvei opp til høyre. Hytta ligger på toppen av denne veien.
Se kart i annonsen, fellesvisninger vil bli skiltet med visning skilt fra Holmskau & Partners.

Tomt

Areal: 2 698 kvm, Eierform: Eiet tomt
Hytta ligger på en høyde, noe som gir både gode sol- og utsiktsforhold. Det er sol fra morgen til kveld, og vidt utsyn mot Karlsøysundet i vest, Karlsøybrua i nord, og delvis innover i Skjebergkilen mot nord/øst. Tomten er relativt kupert, noe som gir spennende muligheter for utnyttelse og gjør det lett å finne lune plasser selv i denne høyden. Den fremstår stort sett som naturtomt, med unntak av opparbeidet parkering, vei, trapper og terrasser.

Garasje / Parkering

Det er stor parkeringsplass ca 30 meter fra hytta.

Byggemåte

Yttertaket er saltak tekket med blikkplater. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av plastbelagt stål. Ytterveggene er oppført av lafteplank som er kledd med malt kledning. Veggene er delvis isolert. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Vinduer er hovedsakelig med karm og ramme i tre med koblet glass, fire av vinduene er er med 2-lags isolerglass. Inngangsdør i tre i malt utførelse med tetningslister. Verandadør med isolerglass samt karm og ramme i tre. Verandaer/plattinger rundt hytta, oppført av impregnerte og malte materialer. Trapper i trekonstruksjon.
Les hele taksten for detaljer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Ullerøy

Adgang til utleie

Etter eget ønske

Oppvarming

Ved og elektrisk

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke oppgitt.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 120 pr. år Beløp er totalt fakturert fir 2022 og inkluderer eiendomsskatt, feiing, renovasjon, vann og avløp.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 833 212 pr. 06.06.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 06.06.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommunedelplaner

Id 201702
Navn Kystsoneplan 2022-2034
Plantype Kommunedelplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 15.12.2022
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3003/dokumenter/10395/02%20Bestemmelser.pdf
Delarealer Delareal 2 687 m
Arealbruk Bebyggelse og anlegg,Nåværende
OmrådenavnH

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen, men det kreves underskrevet egenerklæring om konsesjonsfrihet bekreftet av Sarpsborg kommune for at eiendommen skal overskjøtes.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser

Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1973/303172-1/3  Bestemmelse om bebyggelse  
15.05.1973 
rettighetshaver:Knr:0105 Gnr:1133 Bnr:1 Fnr:67  
Ombygd lekestue 0,5 meter fra grensen
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 3003-1133/110
2009/641543-1/200  Fredningsvedtak  
01.09.2009 
Rettighetshaver:KLIMA- OG MILJØDEPARTEMENTET  
Org.nr: 972417882
Forskrift om verneplan for Oslofjorden
Overført fra: 3003-1133/1
Gjelder denne registerenheten med flere
2021/699718-1/200  Pantedokument  
11.06.2021 21:00 
BELØP: NOK 3.690.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
2021/1065366-1/200   ** Delvis sletting ved arealoverføring  
31.08.2021 21:00 
Pant frafalt i 138 m2 fra gnr. 1133 bnr. 110 til gnr. 1133 bnr. 111
Grunndata
2011/658311-1/200  Festenummer gitt bruksnummer  
22.08.2011 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3003 Gnr:1133 Bnr:1
2011/658311-2/200  Overføring fra tidligere festenummer  
22.08.2011 
Utgått festenummer:Knr:0105 Gnr:1133 Bnr:1 Fnr:56
2020/315623-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 
2021/1300283-1/200  Arealoverføring  
18.10.2021 21:00 
Areal overført til:Knr:3003 Gnr:1133 Bnr:111
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3003-1133/1, 3003-1133/185, 3003-1133/189, 3003-1133/190, 3003-1133/191, 3003-1133/192, 3003-1133/193, 3003-1133/194, 3003-1133/197, 3003-1133/201, 3003-1133/202, 3003-1133/203, 3003-1133/204, 3003-1133/206, 3003-1133/207, 3003-1133/208, 3003-1133/209, 3003-1133/210, 3003-1133/211, 3003-1133/213, 3003-1133/214, 3003-1133/216, 3003-1133/217, 3003-1133/218, 3003-1133/219, 3003-1133/220, 3003-1133/221, 3003-1133/222
Rettigheter i eiendomsrett
2011/1010088-6/200  Bestemmelse om veg  
05.12.2011 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1133 Bnr:110  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1133 Bnr:111  
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 3003-1133/169
Rettigheter i eiendomsrett
2014/470480-1/200  Bestemmelse om veg  
11.06.2014 
rettighetshaver:Knr:0105 Gnr:1133 Bnr:1 Fnr:67 F  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1133 Bnr:110  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1133 Bnr:111

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Sarpsborg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 66 26 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Ørnekuppveien 7, 1747, Skjeberg, Gnr. 1133 bnr. 110 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

194-23-0045

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.