Greåker

Tindlund | Koselig leilighet i 1.etasje | 3 soverom | Kort vei til barne- og ungdomsskole

Nye Tindlundvei 15A , 1718 Greåker

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Wright Olaussen
Jonas Wright Olaussen Eiendomsmeglerfullmektig
Henrik Lien
Henrik Lien Eiendomsmegler / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

42%

har bolig på over 120 kvm

58%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 81 m²
Bruksareal 84 m²
Tomt 2 057 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2006
Gårdsnummer 2078
Bruksnummer 21
Energimerking D
FINN.no 308614224
Sist endret 18.09.2023 15:56
Prisantydning 2 850 000,-
Totalpris 3 078 386,-
Fellesutgifter 6 627,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) 220 377,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 070 377,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 078 386,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Standard

Entré:
Romslig entré med god plass for knaggrekke til bekledning. Soverommene er i tilknyttning til entréen.

Stue:
Stuen er av god størrelse, og det er montert opp varmepumpe på vegg. God plass for tilhørende møblement og direkte utgang til terrasse mellom stue og spisestue. Laminat på gulv og tapet på vegg.

Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning med lyse fronter og godt med skap- og benkeplass. Hvitevarer på kjøkken er ikke integrert.

Soverom:
Andelen har 3 soverom, hvorav hovedrommet har en stor skyvedørsgarderobe. De to andre soverommene er av noe mindre størrelse, men egner seg ypperlig for barne- og gjesterom, eller evt kontor.

Bad:
Badet er flislagt, det er elektrisk gulvvarme og opplegg for vask og tørk. Det er gulvstående wc, dusjkabinett og enkel innredning med speilskap.

Beliggenhet

Meget sentral beliggenhet mellom de to østfoldbyene Sarpsborg og Fredrikstad. Eiendommen ligger midt i et etablert og populært boligområde på Tindlund med bare noen minutters gange til skole, barnehager, dagligvare og buss. Videre er det gangavstand til Greåker sentrum, kort vei til Grålum med hotell, treningssenter, badeland og Inspiria science center. Sentralsykehuset Kalnes og påkjøring E6 er også innen rekkevidde.

Felleskostnader

6 627 pr. mnd.

Andel fellesgjeld

220 377

Andel formue

58 275

Borettslag

Borettslag: Nye Tindlundvei Borettslag, Orgnr: 889545372

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Tilbyder: Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12114810744, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.06.2023: 4.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 61
Saldo per 16.06.2023: 2 825 513
Andel av saldo: 220 377
Første termin/første avdrag: 30.09.2015 ( siste termin 30.06.2038 )
Opprinnelig innfrielse lån (IN): 500 000
Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 378 784
Lånet er åpnet for individuell nedbetaling av fellesgjeld

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87370042

Regnskap

Regnskap ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Verdt å merke seg følgende:
- Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.

- Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andel.

- En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.

- Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.

- Står flere andelseiere i borettslaget med lik ansiennitet, går den med lengst ansiennitet i boligbyggelaget foran.

- Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås.

- Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjoner og utskifting av slikt som rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive slik som vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater, tapet, gulvbelegg, vegg-, gulv- og himlingsplater, skillevegger, listverk, skap, benker og innvendige dører med karmer.

- Felleskostnadene betales hver måned. Borettslaget kan endre felleskostnadene med en måneds skriftlig varsel.

- Hamring, boring og annet arbeid som skaper støy skal utføres til tider der det er til minst mulig sjenanse for naboene. Slike aktiviteter skal utføres på hverdager kl. 07:00-20:00 og lørdager kl. 10:00-18:00. På søndager og helligdager skal støyende arbeider unngås. Ved spesielle anledninger, som medfører ekstra støy, varsles beboerne i tilstøtende boliger i god tid.

- De som er tildelt garasje eller plass i carport, tar først i bruk den før fellesparkeringen benyttes. Kjøring og parkering på gårdsplassen er ikke tillatt, bortsett fra nødvendig nyttekjøring. I månedene juni, juli og august skal all kjøring søkes unngått på nedre gårdsplass da asfalten der ikke er beregnet på bilkjøring.

Husdyrhold

Det er forbudt å holde dyr i borettslaget. Selv om det er forbudt med dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjennelse til det. Dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, vil søknaden bli innvilget og skjema om "Avtale om dyrehold" må undertegnes. Ved nyanskaffelser av dyr skal ny søknad sendes og ny avtale undertegnes før dyret anskaffes. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på borettslagets område.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG2
- Etasjeskille - Målt høydeforskjell på over 15mm gjennom hele rommet.
- Radon - Det anbefales å ta radonmålinger
- Pipe - Ildfastplate mangler på gulvet under sotluke/ feieluke på pipe.
- Sluk, membran og tettesjikt - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Ventilasjon - Det er påvist mangelfull ventialsjon på ett eller flere rom i boligen.
- Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har ikke kommentrert noe spesielt i egenerklæringsskjema, skjema ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 84 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, 3 soverom, bad og stue/kjøkken.

Det er for øvrig en ekstra innendørs bod for lagring/oppbevaring.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Sarpsborg sentrum, kjør ned mot Torsbekkdalen og kjør rett frem på RV 109 i rundkjøringen ved Borg storsenter. Følg veien i retning Fredrikstad og ta til høyre inn ved Tindlundhallen og Nye Tindlundvei. Følg veien et lite stykke og borettslaget kommer opp på venstre side. Det vil bli skiltet med Holmskau & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 057 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering til denne andelen er i felles garasjeanlegg.

Byggemåte

Utvendig
Ytterveggene har en liggende kledning. Det er antatt stederverkskonstruksjon med isolasjon. Vinduene har malte trerammer og to-lags glass. Malt ytterdør med glassfelt. Balkongdør med to-lags glass. Terrassen er utført i trekonstruksjon. Det er montert rekkverk i tre.
Det fremkommer av opplysninger at vedlikehold av fasadene er ansvaret til borettslaget ifølge opplysninger takstmann refererer til.

Innvendig
Det er ny laminat i stue/kjøkken i 2018 i følge eiersopplysninger til takstmann. Det er støptdekke i boligen. Det er montert pipe, men ikke ildsted. Det er montert luft-til-luft varmepumpe.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest foreligger av dato: 22.06.2009.

Barnehage / skole i området

Tindlund barne- og ungdomsskole.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Varmekabler, panelovner og varmepumpe.

Energimerking

Energimerke for denne boligen er: Oransje og D

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 795 019 pr. 22.06.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 862 067 pr. 22.06.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bebyggelse og anlegg.

Kommuneplanens arealdel 2015 - 2026
Id: 201201
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 18.06.2015

Reguleringsplan Rv. 109 - Storveien
Id: 21013
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 17.06.1980

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Sarpsborg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 27 04 04 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget.

Adresse og matrikkel

Nye Tindlundvei 15A, 1718, Greåker, Gnr. 2078 bnr. 21, andelsnr. 103 i Nye Tindlundvei Borettslag med orgnr. 889545372 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

194-23-0046

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.