Fredrikstad

Sentrumsnær og moderne leilighet | Vestvendt terrasse | Oppvarming og garasjeplass inkl.

Erik Madsens vei 56 , 1610 Fredrikstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Lien
Henrik Lien Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Jonas Wright Olaussen
Jonas Wright Olaussen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

66%

har bolig mellom 60-120 kvm

54%

av boligene er nyere enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 53 m²
Bruksareal 56 m²
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 2021
Gårdsnummer 210
Bruksnummer 1590
FINN.no 314539023
Sist endret 21.08.2023 11:06
Prisantydning 3 800 000,-
Totalpris 3 905 619,-
Fellesutgifter 3 358,-

Beregnet totalkostnad

3 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 105 619,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 905 619,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Erik Madsens vei 56!

Selveier beliggende i 2.etg i et relativt nytt sameie (2021) med hyggelige felleskostnader. Leiligheten holder en høy standard med slette vegger, parkettgulv med vannbåren gulvvarme, åpen kjøkkenløsning og et lekkert påkostet flislagt bad. Det er ett soverom, innvendig bod og en lun overbygd balkong mot vest. Parkering i kjeller med tilhørende bod.

Rolig og pent opparbeidet fellesareal, samt gangavstand til sentrum.

Standard

Leiligheten ligger i andreetasje med sentrumsnær beliggenhet på tomten til tidligere Fredrikstad stadion. Leiligheten er generelt godt vedlikeholdt innvendig. Eier opplyser at det er sameiet som er ansvarlig for utvendig vedlikehold av bygningsmassen. Det følger med en biloppstillingsplass og bod i feller parkeringskjeller. Det er heis i bygget.

Entré:
Romslig entré med plass til knaggrekke og/eller enkelt garderoberskap for bekledning. Det er parkett på alle gulv, utenom bad.

Stue:
Praktisk stue med plass til tilhørende møblement, åpen kjøkkenløsning og utgang til overbygd balkong mot vest. Store vindusflater ved balkong gir rikelig med naturlig lys. Vegger er slette og malte.

Kjøkken:
Innredningen har malte skapfronter i profilert utførelse. Innredningen har integrerte hvitevarer. Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene. Benkeplate i kompositt, eiers opplysning. Det er åpen planløsning til stuen. Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp.
Antatt tilkoblet boligens ventilasjonsanlegg.

Bad:
Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, dusjnisje med glassdører, vegghengt klosett, uttak for vaskemaskin. Dusjnisjen er nedsenket. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. ei heller fugene. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Det er montert downlight i himlingen. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Det er fall til sluk i dusjsonen. Membranen er en lukket konstruksjon, og er derfor ikke inspisert. Sluket er fra byggeår. Det er fremvist dokumentasjon på membran. Det tas derfor et generelt forbehold om membranløsninger, tilkobling til sluk etc. Innredningene på badet er generelt godt vedlikeholdt, og det er ikke observert skader. Det er avrenning fra innebygd sisterne på vegghengt klosett. Det er balansert ventilasjon med tilluft til rommet.
Konstruksjonen er tre år gammel og dokumentert. på bakgrunn av dette, er det ikke foretatt hulltaking.

Soverom:
Enkelt soverom med plass til dobbeltseng da det er skyvedører på begge sider av rommet. Dobbelt garderobeskap strategisk plassert i enden av rommet.

Tekniske installasjoner:
Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. TG er kun basert på alder og synlige rør. Det meste av rørene er ligger i skjulte konstruksjoner, og er derfor ikke inspisert. Boligen har balansert ventilasjon fra byggeår. Hovedenheten er plassert i boden. Skjulte rør er ikke inspisert, og tilstandsvurdert.
Eier opplyser at det er felles oppvarming av varmtvann. Eier opplyser at det er vannbåren varme i alle gulv. I elskapet er det: Automatsikringer, overspenningsvern og 10 kurser. Det er montert 6 kg brannslukningsapparat i boligen. Apparatet er ikke funksjonstestet. Leiligheten har røykvarsler.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et etablert boligområde sentrumsnært ved Gamle Stadion i Fredrikstad kommune. Området er barnevennlig med lite trafikk samt kort avstand til både skole og barnehage. Fra leiligheten er det kort gangavstand til nærbutikker (ca 5 min), skoler, gågate i sentrum samt bryggepromenaden med diverse restauranter. Fredrikstadmarka med fine turområder ligger i sykkelavstand.

Felleskostnader

3 358 pr. mnd. Parkeringsplass, forretningsførsel, revisjon, TV/data-fibernett, bygningsforsikring, kommunale avgifter, vaktmester, renhold, fjernvarme, drift og vedlikeholdskostnader, avsetning til fremtidig vedlikehold, felles strøm samt serviceavtale heis. Eiendomsskatt kommer i tillegg. For 2023 utgjør denne kr. 5.222,-.

Andel formue

7 609

Sameie

Sameie: Gamle Stadion K7/K8, Orgnr: 927092670

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 3451341

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter vedtatt 15.02.2021 ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Husordensregler for sameie ligger vedlagt, oppdatert 21.09.2022 av styret. Verdt å nevne; Grilling er tillatt på terrasser og balkonger, men kun med elektrisk eller gassgrill. Bruk av kullgrill er ikke tillatt. Det er ikke tillatt med blomsterkasser som henger over rekkverket. Julelys skal begrenses til vanlig varmhvitt og ikke blinkende lys. Det skal ikke ristes tepper o.l. over gelenderet på balkongene. Montering av Antenner, Paraboler og varmepumper er ikke tillatt.

Husdyrhold

Hund og innekatter er tillatt.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- Byggesakskyndig har ikke bemerket TG2 eller TG3 i sin rapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Det er utført bytte av filter til renseanlegget.
- Det er tilrettelagt for å kjøpe og montere ladeboks.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 56 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, bad, stue, kjøkken og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Holmskau & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkeringskjeller med biloppstillingsplass og bod. Installasjon av el-billader gjøres for egen regning og knyttes opp mot eget abonnement i Elaway.

Byggemåte

Innvendig:
Overflatene er generelt godt vedlikeholdt, og har tilnærmet ingen bruksslitasje. Det er lagt belegg på gulvet i boden. Etasjeskille er utført i antatt betongkonstruksjon. Da etasjeskillet er en lukket konstruksjon, er ikke oppbyggingen kontrollert. Det er foretatt stikkprøver med laser for å kontrollere skjevheter i etasjeskille, eller gulv på grunn i boligen. Stikkprøver er foretatt i minst to rom, i hver etasje hvis boligen har det. Øvrige rom kan også ha skjevheter i konstruksjoner uten at det er nevnt i rapporten. Målinger er utført etter stikkprøveprinsippet for å gi en indikasjon på evt. skjevheter i gulvkonstruksjoner i boligen. Med bakgrunn i at bygningen har "satt" seg etter oppføringen, må enkelte mindre skjevheter dog påregnes. Målt i stue og kjøkken. Innvendige hvite profilerte dører med hvitmalte karmer. Normal funksjon på dørene, noe justering på dører kan forekomme. Det er kun foretatt stikkontroll på funksjon av dører.

Utvendig:
Fasadene har både fasadeplater og liggende kledning. Eier opplyser at det er sameiet som er ansvarlig for vedlikeholdet. Vinduet har trerammer med utvendige beslag, og tre-lags glass. Vinduet er innadslående. Malt ytterdør. Heveskyvedør med trelags glass og utvendig beslag. Balkongen har betonggulv med løse trelemmer. Det er montert rekkverk i glass. Utgang fra stue via heve/skyvedør.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 11.01.2023 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

- St.Hansfjellet barnehage
- Doremi Trosvik
- Trosvik barnehage
 
- Trara skole
- Trosvik skole

- Wang Ung Fredrikstad
- Kvernhuset ungdomsskole

- Frederik II videregående skole
- WANG Toppidrett Fredrikstad

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, samt vannbåren gulvvarme.

Energiforbruk

Leiligheten har vært utleid over en lengre periode og selger har ikke informasjon om strømforbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 823 315 pr. 23.07.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 963 935 pr. 23.07.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til område for bolig / forretning / kontor (reguleringsplan: Gamle Fredrikstad Stadion).

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Fredrikstad kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 27 04 04 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Erik Madsens vei 56, 1610, Fredrikstad, Gnr. 210 bnr. 1590 snr. 26 orgnr. 927092670 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

194-23-0064

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.