Sarpsborg

POPULÆRE KURLAND - 3 roms borettslagsleilighet i 2. etasje - Balkong mot syd

St. Hansveien 19 , 1727 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helge Børsand
Helge Børsand Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

100%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

10%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 68 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 68 m²
Tomt 23 690 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1961
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 3431
FINN.no 316247389
Sist endret 15.09.2023 11:15
Prisantydning 2 390 000,-
Totalpris 2 753 944,-
Fellesutgifter 6 200,-

Beregnet totalkostnad

2 390 000,- (Prisantydning) 354 535,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 744 535,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 8 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 409,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 753 944,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje, og inneholder gang, bad/WC, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong.
Bodplass i fellesareal.

Standard

Leiligheten er lys og trivelig, og har en praktisk og arealeffektiv planløsning. Man føler det er lite innsyn fra tilliggende leilihgeter, og orienteringen mot syd gir mye lysinnslipp. Det er lyse og trivelige farger, flislagt bad og pent kjøkken, så her kan man flytte rett inn.

Kjøkken

Kjøkken har en pen og lys innredning med profilerte fronter og heltre benkeplate. Normal bruksslitasje.  Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

Bad

Badet er renovert i regi av borettslaget i 2004, og har standard fra den gang. Det er servant med underskap som har godt med lagringsplass, skuffer og skap, duskjabinett og vegghengt toalett. Gulvet er flislagt, og har varmekabler.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en delvis overbygget sørvendt balkong.

Uteareal

Tomten er felles for hele borettslaget og pent opparbeidet med grøntarealer, - gressplen, beplanting, prydbusker og trær. Deler av tomten har skogsvegetasjon, og borettslaget har anlagt egen lekeplass med diverse lekeapparater og ballplass. Det er flere felles bord og stoler rundt på eiendommen, og der asfalterte gangarealer, parkeringsplasser og trafikkarealer.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Kurland - nord for sentrum. Dette er et meget populært område, og det er flere grunner til det. Nærhet til byen, samtidig som det er kort vei til Sarpsborgmarka og lysløype, bryggestien og Tjuklo, er nok noe av grunnen. Kort vei til flere barnehager, Kurland skole, matbutikker, spisesteder og annet, er heller ikke dumt. I området er det flere blokker, rekkehus og eneboliger, så det er en god blanding både av bebyggelse og beboere.

Felleskostnader

6 200 pr. mnd. Se regnskap for detaljer rundt husleien.

Andel fellesgjeld

354 535

Andel formue

7 162

Borettslag

Borettslag: St Hansveien Borettslag, Orgnr: 948803585

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I 2022 er ventilasjonskanaler renset, og alle kjellere er ryddet. Styrerommet i Olsokveien 30 er pusset opp, og det er utbedret vannlekkasje på tak i Olsokveien 24. På legeplass er det utbedret feil og mangler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12136125476, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.08.2023: 5.05% pa.
Antall terminer til innfrielse: 118
Saldo per 09.08.2023: 47 299 163
Andel av saldo: 354 536
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 ( siste termin 31.12.2052 )

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP1409425

Vedtekter / husordensregler

Ligger vedlagt i salgsoppgave.

Husdyrhold

Hundehold er kun tillatt etter skriftlig søknad innvilget av styret. Med søknaden må det følge skriftlig aksept fra øvrige beboere i blokken. For andre dyr gjelder at disse ikke på noen tid skal oppholde seg i fellesarealer, ute som inne

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Utvendig - Andre forhold - Det er ikke utarbeidet tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l for fellesdeler i bygget.
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tg2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Innvendig - Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig - Trapper - Åpninger mellom trinn er større enn dagens forskriftskrav.
- Innvendig - Dører - Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Våtrom - Overflater gulv - Bad - Noen fliser har bom (hulrom under)
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Membranen er innebygget bak sisterne og har ukjent utførelse.
- Våtrom - Sanitærutsyr og innredning - Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Våtrom - Ventilasjon - Badet har kun naturlig ventilasjon.
- Kjøkken - Avtrekk - Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter)
- Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg - El- anlegget har blitt oppgradert med automatsikringer i regi av borettslaget i 2015. Det er 25 AHS og 6 kurser.

Ingen TG3.

Hele takstrapport ligger vedlagt i salgsoppgaven og må leses før det legges inn bud på eiendommen.

Selgers egenerklæringsskjema

Egenerklæringsskjema ligger vedlagt i salgsoppgaven, da dette er er dødsbo har ikke selger fullstendig kjennskap til alt ved eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 68 kvm

Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre,

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se kart i annonsen. Fellesvisninger vil bli skiltet med visningsskilt fra Holmskau & Partners.

Tomt

Areal: 23 690 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstiling. Borettslaget har noen garasjer som fordeles etter ansiennitet.

Byggemåte

Bygget har malte trevinduer med 3-lags glass, utvendig beslått med aliminium. I leiligheten er det en brann- og lydklassifisert ytterdør i lakkert utførelse. I stuen er det balkongdør med lav brystning og 3-lags glass som er utvendig beslått med aliminium. Det er adkomst til en sørvendt delvis overbygget balkong fra stuen, med gulv av betong og rekkverk av aluminiumskonstruksjon, bekledd med glassplater.
Antagelig støpte fundamenter til faste masser. Det er grunnmur av betong og støpte gulv i kjelleren. Yttervegger er oppført av betong med utfyllende bindingsverk, og fasadene er kledd med Steni fasadeplater. Takkonstruksjon av typen dobbel pultak, tekket med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Flere barnehager i området og nærhet til  Kurland barneskole

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Sentralvarme med radiatorer hvor fyring til radiatorer og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Det er elektriske varmekabler på badet, og her betaler man for strøm selv.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 587 094 pr. 08.08.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 113 538 pr. 08.08.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen uregulert.  For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1967/2466-1/3  Fellesobl. for bor.innsk.  

14.12.1967 

BELØP: NOK 1.391.800

Panthaver:Sarpsborg Og Omegns Boligbyggelag  

Lnr: 1415896

1993/11500-1/3   ** Prioritetsbestemmelse  
20.10.1993 
veket for: OBLIGASJON 1993/11501-1/3

1996/6018-1/3   ** Prioritetsbestemmelse  
08.08.1996 
veket for: OBLIGASJON 1996/5053-1/3
2018/610629-1/200  Pantedokument  
05.04.2018 21:00 
BELØP: NOK 52.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1960/947-1/3  Registrering av grunn  
 21.06.1960 
 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3003 Gnr:1 Bnr:3188
 
2020/419462-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  

 01.01.2020 00:00 

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

For eventuelle utleggs- og arrestforretninger, samt forbehold tatt ved avhendelse, som tinglyses samme dag som andre frivillige rettsstiftelser, gjelder særskilte prioritetsregler, se tinglysingslovens § 20 andre ledd og § 21 tredje ledd.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger for borettslaget fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 66 26 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har 20 dagers forkjøpsrett. Denne avklares etter handel er inngått, og det er praksis på at dette tar ca. 14 dager.
Internt for andelseiere i borettslaget, samt for medlemmer i SOBBL.

Adresse og matrikkel

St. Hansveien 19, 1727, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 3431, andelsnr. 7 i St Hansveien Borettslag med orgnr. 948803585 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

194-23-0070

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.