Yven

Yven/Hannestad - Bra familiebolig med 2 bad/WC, romslig stue og uteplasser på begge sider.

Nøtteveien 3 , 1715 Yven

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helge Børsand
Helge Børsand Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

91%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 147 m²
Bruksareal 174 m²
Tomt 372 m² / Eiet tomt
Byggeår 1977
Gårdsnummer 2082
Bruksnummer 247
Energimerking F
FINN.no 319617657
Sist endret 20.09.2023 18:08
Prisantydning 3 950 000,-
Totalpris 4 065 169,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 98 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 950 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 115 169,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 065 169,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Holmskau & Partners v/ Helge Børsand gleder seg til å vise deg Nøtteveien 3. Den ligger på attraktive Yven / Hannestad, og i en rolig gate uten mye gjennomkjøring. Det er uteplass mot øst og hage mot vest, og i tillegg er det balkonger på begge sider.

Den er fortløpende holdt vedlike, og fremstår som lys, trivelig og arealeffektiv.

Det er 2 bad/WC, 3 soverom (ett tegnet som TV-stue), romslig stue / spisestue, og kjøkken med god skap- og benkeplass. Ved at det ene badet og soverommet er plassert "alene" i hovedetasjen - og med egen utgang til hagen, er dette en perfekt foreldresone, mens barna har hvert sitt soverom og eget bad i etasjen over.

Det er akkurat passe med gress, omkranset av busker og trær, og relativt usjenert selv om naboer er tett på.

Her vil du trives!

Innhold

Boligen er over 2 plan, og inneholder:
1. etg.: P-rom: Gang, stue/spisestue, kjøkken, bad og TV-stue (brukt som soverom)
             S-rom: Garasje og bod.
2. etg: P-rom: 2 soverom (opprinnelig 3), bad og trapperom / gang.

Standard

Boligen fremstår som velholdt, lys og trivelig, og den har en praktisk planløsning med ulike soner for barnefamilien. Det er åpen løsning mellom kjøkken og spisestuen, og med utgang til uteplass fra denne delene. På motsatt side har man dagligstuen med peis, og her utgang til terrasse og hage. Gjennomlys og åpne arealer, gir en meget god romfølelse. Det ble utført en rekke arbeider i 2019 som:
Toalettrom/vaskerom 1 etasje ble bygget om til bad. Varmtvannsbereder ble flyttet fra kjøkkenskap til krypkjeller, og ble byttet ut med en ny. TV-stuen i 1. etasje ble etterisolert i tak og vegger, og det er satt opp gipsplater i tak,  samt lagt nytt gulv.  Ny dobbel dør ble satt inn der gammelt vindu var, og døråpning er tettet. Bygd bod/branncelle i garasje. Lagt fliser og varmekabler i gulv i gang. Foret ut vegg og skjult rørene inne i vegg i stue. Satt opp skyvedørsgarderobe. Gang, stue, alle soverom og gang oppe er sparklet og malt, samt byttet alle lister. På soverom 2. etasje mot gate er det byttet gulv. Samtidig er det enkelte elementer er nok modne for oppgradering for å tilfredsstille den kresne kjøperen, men boligen fungerer som en god familiebolig i dag.

Stue

Det er en stor, romslig, lys og trivelig stue. Den rommer både en dagligstue og spisestue, og åpne areal i mellom. Det er peis og varmepumpe, og utgang til uteplasser på begge sider. Lysmalte flater og parkett på gulvet.

Kjøkken

Lysmalt kjøkken med eldre innredning. Det er godt med skap- og benkeplass, og åpent til spisestuen for hyggelig kommunikasjon med gjester og familie til bords.

Bad

Boligen har 2 bad - ett i hver etasje. I 2. etasje er det eldre, flislagt bad med dusjhjørne, innfliset badekar, bidé, gulvmontert WC og innredning.
Badet i 1. etasje har belegg på gulvet og våtromsplater på veggene, og det er dusjkabinett, gulvmontert WC, innreding og opplegg for vaskemaskin. På tegninger er dette søkt som vaskerom.  Det gjøres oppmerksom på at det her er luke i gulvet ned til krypkjeller.

Balkong

Boligen har balkong på begge sider i 2. etasje.

Hage

Koselig hage med gressplen, busker og trær - med utgang fra både soverom og stue.

Uteareal

Det er uteplass også mot øst  - med utgang fra spisestue/kjøkken-del.

Soverom

Det er 2 store soverom i 2. etasje - begge med utgang til balkong. Opprinnelig er det tegnet inn 3 soverom i denne etasjen.
Selger bruker også rom i 1. etasje som hovedsoverom. Dette har egen utgang til hagen, og tilgang til bod før man kommer til garasjen. Dette ble opprinnelig bygget i 1987, men ble da ikke søkt om, og er omsøkt og godkjent i 2020, men da som TV-stue. Bruk som soverom er slik sett kjøpers risiko.

Beliggenhet

Boligen ligger i et etablert, barnevennlig og attraktivt område på Yven / Hannestad. Det er kort vei til skoler, barnehager og idrettsanlegg, samt til områder for tur og rekreasjon. På Grålum finner du flere butikker, badeland, science senter, treningssenter og en rekke servicetilbud, eller du kan også dra mot 109-veien og mot Borg storsenter eller Fredrikstad. Her bor du trygt og godt - og samtidig veldig sentralt!

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt på bad - På badet er det luke ned til krypkjeller, noe som gjør at vinylbelegget ikke er helt tett ved en eventuell vannlekkasje. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg - Elektrisk anlegg med 2x50 AHS og diverse kurser med autmatsikringer. Det foreligger Eltilsynsrapport fra 2019/2020. Unertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget derfor ikke faglig vurdert. Det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. På generelt grunnlag anbefales det kontroll av el-anlegget av autorisert firma. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
TG2
- Utvendig - Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen og undertak. Taktekkingen har mose og slitasje pga elde.
- Utvendig - Nedløp og beslag - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere, men det var ikke krav på om dette på byggetidspunktet.
- Utvendig - Takkonstruksjon/Loft - Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Deler av taket er lukket konstruksjon og ikke tilgjenglig for inspeksjon.
- Utvendig - Veggkonstruksjon - Det er påvist spredte råteskader i bordkledingen. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjonen.
- Utvendig - Vinduer - Enkelte vinduer er vanskelige å åpne/lukke, det er avvik rundt innsettingsdetaljer, karmene er slitte og det er sprekker i trevirket.
- Utvendig - Dører - Karmene i dører er værslitte og utvendig er det sprekker i trevirket.
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terasse. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverket er for lavt iforhold til dagens krav. Det er noen løse gulvbord på balkongen på vestsiden.
- Utvendig - Trapper - Det mangler gelender.
- Innvendig - Overflater - Overflater er fra ulik tid og fremstår sådeles med forskjeller av slitasjegrad, utførelse og behov for vedlikehold. Det knepper under den ene flisen i gangen.
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Noe knirk i gulv.
- Innvendig - Etasjeskille mellom 1 og 2 etasje -  Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Noe knirk i gulv.
- Innvendig - Radon - Det er ikke fortatt radonmålinger og bygget er heller ikke tført med radonsperre.
- Innvendig - Pipe og ildsted - Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe.
- Innvendig - Krypkjeller - Det er begrenset ventilering/luftgjenomstrømning i krypkjeller.
- Innvendig - Trapper - Åpninger i rekkverk, rekkverkshøyder og åpninger mellom trinn er det avvik fra dagens krav til høyde og mellomrom. Det mangler håndløper på vegg.
- Innvendig - Dører - Det trengs jusering av noen dører.
- Innvendig - Andre forhold - Det er noe missfarging i tapet, men ble ikke registrert fukt ved måling.
- Innvendig - Garasje  - Garasje med bruttoareal til og med 50 m2 i samme bruksenhet må være skilt fra resten av byggverket med bygningsdeler som er så tette at eksos ikke trenger igjennom. Det foreligger ikke dokumentasjon på eksostetthet.
- Våtrom - Overflater og hilming på bad - Det er sprekker i fliser og riss/sprekker i flisfuger.
- Våtrom - Overflater gulv på bad - Noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Våtrom - Sluk, membran of tettesjikt på bad - Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på sluk og membranløsning.
- Våtrom - Sanitærutsyr og innredning på bad - Det er påvist fukstskjolder/svelling i skapinnredning.
- Våtrom - Ventilasjon på bad - Avtrekksystemet fungerer ikke og rommet har kun naturlig ventilasjon. Det mangler tilluftsventilering.
- Våtrom - Overflater gulv på bad - Det er mulighet for at det kan forkomme vannlekkasje pga avvik i fallforhold og luke ned til krypkjeller.
- Kjøkken - Overflater og innredning - Generell stor slitasjegrad utover normalt.
- Kjøkken - Avtrekk - Det er dårlig avtrekk i kjøkkenventilator.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner - Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke på vist tilfredstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
- Tekniske installasjoner - Ventilasjon - Det er mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Tekniske installasjoner - Varmesentral - Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år.
- Tekniske installasjoner - Varmtvannstak - Det er ikke påvist tilfredstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldene forskrift.
- Tomteforhold - Drenering - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er oppbrukt.
- Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter - Grunnmuren har sprekkdannelser.

Hele taksten må leses før det legges inn bud.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Rørleggerarbeid ble gjort av faglært rørlegger i familien.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja.
- Er arbeidet byggemeldt? Ja. Kommentar: Påbygget ble byggemeldt 2019.
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Kommentar: Tilbakeslag av kloakk i krypkjeller 2019.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? Ja. Kommentar: Takstmann avdekket noe råte nederst på bord på veranda og ved inngangspartiet.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært.
Firmanavn Caverion, KuldetekRedegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppgradering av elektrisk arbeid, installasjon av varmepumpe.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)? Ja. Kommentar: Dokumentasjon fra Caverion.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kommentar: Forrige eier fjernet parafin som var gravd ned i grunnen.
- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja. Kommentar: Snekkerarbeid på soverom 1 etasje er gjort av ufaglært i familien. Samme person har lagt fliser i
gang. Begge steder har vært sjekket over av bygningsingeniør.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Kommentar: Soverom bak garasjen og bad er bygd på 1987 og byggemeldt i 2019.
- Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Kommentar: Foreligger dokumentasjon på at påbygget er godkjent av Sarpsborg kommune.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Kommentar: Skaderapporter fra parafinlekkasje og kloakklekkasje foreligger boligen. Setningskade i innkjørsel etter graving av nytt rør foreligger også.

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Hele egenerklæringsskjema ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 147 kvm, Bruksareal: 174 kvm


1. etasje:
Bruksareal: 122 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entré , Spisestue , Kjøkken , Annet , Bad. S-rom: Garasje og bod

2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang , Soverom , Soverom 2, Bad

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Tegningene avviker med at der det står beskrevet tv-stue er det i dag et soverom.

Adkomst

Se kart i annonsen, fellesvisninger vil bli skiltet med visningsskilt fra Holmskau & Partners.

Tomt

Areal: 372 kvm, Eierform: Eiet tomt
Boligen har en stenlagt innkjørsel foran garasjen mot øst, og her er det også en uteplass som er omkranset av busker. Bak boligen er det terrasse, samt gressplen omkranset av busker og trær. Det går en liten sti opp til gangvei.

Garasje / Parkering

Ja

Byggemåte

Det er antatt byggegrunn av fjell og fyllmasser. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker.
Krypkjeller med adkomst fra bad/vaskerom i 1. etasje.

Veggene har bindingsverkonstruksjon. Fasade/kledning har stående og liggende bordkledning.
Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon med bærebjelke i møne. Taktekkingen er av betongstein. Flatt tak over garasje, gang, wc og hobbyrom  er tekket med folie/membran. Takrenner, nedløpsrør og beslag av plastbelagt stål.
Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass, malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre med 2-lags isolerglass.
Fra første etasje er det utgang til dels overbygde verandaer i trekonstruksjoner både på øst og vestsiden. Fra loftsetasjen er det utgang til overbygde balkonger i trekonstruksjoner på ca 6 m2 på både øst og vestsiden. Utvendig i forkant av inngangspartiet er det en støpt elemettrapp som er flislagt.
Etasjeskillere er av trebjelkelag.
Boligen har elementpipe anborret med kombinert ved og parafinovn i stuen,
parafindelen er koblet ut. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og
stubbegulv.
Innvendige vannledninger er av kobber.
Stoppekranen er lokalisert i bod under trapp.
Det er avløpsrør av plast.
Boligen har naturlig ventilasjon med luftespalter i
vinduene.
Det er installert varmepumpe.
Varmtvannstanken er på ca 200 liter.
Varmekabler i gang i 1. etasje og bad i 2. etasje,
panelovner, samt vedovn og varmepumpe.
Elektrisk anlegg med 2x50 AHS og diverse kurser
med automatsikringer.
Det foreligger Eltilsynsrapport fra 2019/2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet

Oppvarming

Elektrisk, varmepumpe og ved

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Opplysninger ikke mottatt fra selger

Kommunale avgifter

Kr. 20 094 pr. år Inkluderer eiendomsskatt, renovasjon, feiing, vann og avløp.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 841 165 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 028 195 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommuneplaner
Id 201201
Navn Kommuneplanens arealdel 2015 - 2026
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 18.06.2015
Bestemmelser -
https://www.arealplaner.no/3003/dokumenter/3836/Bestemmelser%20og%20retningslinjer%2C%20vedtatt%2018.06.15%2C%20revidert%20og%20vedtatt%2010.12.15%2C%20area
lplan%202015%20-%202026.pdf

Reguleringsplan
Id 22018
Navn Yven nordre
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 21.01.1975
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3003/dokumenter/1101/2218.pdf
Delarealer Delareal 9 m
Formål Kjørevei
Feltnavn Kjørevei
Delareal 364 m
Formål Boliger
Feltnavn Boliger

Det foreligger bebyggelsesplan

Eiendommen ligger helt eller delvis innenfor et område med mulighet for marin leire, og grunnen kan derfor bestå av løsmasser, herunder kvikkleire. Kommunens aksomhetskart er imidlertid svært grovmasket, og det skal her stort sett være fraværende. Løsmassetype er bart fjell.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert iinnredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 66 26 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Nøtteveien 3, 1715, Yven, Gnr. 2082 bnr. 247 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

194-23-0119

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.