Sarpsborg

Moderne rekkehus utenom det vanlige - i massivtre! God takhøyde, store glassflater og garasje på Fritznerbakken!

Alfheims gate 34 , 1707 Sarpsborg

VISNINGER

25. september mandag kl. 19:00-20:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helge Børsand
Helge Børsand Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

63%

eier sin egen bolig

88%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

77%

av boligene er eldre enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 116 m²
Bruksareal 136 m²
Tomt 569 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2015
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 1995
FINN.no 319774376
Sist endret 21.09.2023 16:56
Prisantydning 4 950 000,-
Totalpris 5 084 369,-

Beregnet totalkostnad

4 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 123 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 950 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 134 369,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 084 369,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Helge Børsand i Holmskau & Partners har egentlig mest lyst til å bo her selv, så det blir spennende å høre om andre er enige i at dette er en meget spennende boform.

Konstruksjonen i massivtre gir en rekke fordeler vi kan snakke om, og boligen føles solid og moderne. Det er eksponert treverk, konstruksjonsvirke og betong, og det er en praktisk og arealeffektiv planløsning.

Det er ekstra høy skåhimling i stuen, og denne går ned mot glassflater i nærmest hele bredden mot den romslig uteplassen. 

Tøft kjøkken i god kvalitet m/ kjøkkenøy, vindu mellom benk og overskap og vedovn i overgangen mot spisestuen.

Det er 2 deliakte, flislagte baderom, og et ekstra vaskerom i 1. etasje.

Integrert garasje.

Beliggenhet på hyggelige Fritznerbakken - rett nord for sentrum.

Innhold

Boligen er over 2 etasjer, og inneholder:

1. etasje: P-rom: Gang/trapperom, bad/WC, vaskerom (søkt som bod), soverom og rom brukt som soverom (søkt som bad ifølge tegninger)
S-rom: Integrert garasje

2. etasje: P-rom: Kjøkken, spisestue, dagligstue, soverom og bad/WC.

Standard

Boligene er konstruert i massivtre, noe som gir en stabil konstruksjon med god brannmotstand, godt inneklima og estetisk flotte løsninger. At det i tillegg gir miljømessige fordeler, er jo ingen ulempe. 
Boligen fremstår som moderne, lys og trivelig, og den føles veldig solid og "massiv".
Den høye skråhimlingen i stuen mot de store glassflatene til uteplassen, gir også et meget godt lysinnslipp. Detaljen med vindu mot syd mellom kjøkkenbenken og overskap, og balkong og vindu mot vest, gjør at lys og sol fyller boligen fra morgen til kveld.
Eksponert betong i underetasjen gir også "det lille ekstra".

Entré

Romslig entré med 2 åpne garderobenisjer. Det er også romslig plass ved trappeløpet som kan brukes til kontorplass, lekearealer for barn eller ekstra lagringsplass.

Stue

Boligen har et stort areal ved kjøkkenet som nåværende eier bruker til spisestue. Her ser man ut mot utearelene, og kan rusle rett ut til grillen via skyvedøren.
På motsatt side har man dagligstue / TV-stue med utgang til balkong mot vest.
Det er moderne vedovn med innsyn fra 3 sider, samt varmepumpe.

Kjøkken

Kjøkkenet fremstår som moderne og funksjonelt. Det er godt med skap- og benkeplass, integrerte hvitevarer og en kjøkkenøy for å skille av litt mot spisestuen. Sjekk ut hvilken god effekt vinduet mellom benkeplaten og overskapene gir?

Bad

Boligen har ett bad i hver etasje. Begge er flislagte, moderne og delikate. Det største befinner seg i 1. etasjen, hvor det også er et ekstra vaskerom.

Balkong

Mot vest er det balkong med glassrekkverk.

Terrasse

Det er stor uteplass med steinheller i bakkant av boligen. Denne er omrammet av busker, gress og trær. Praktisk utebod.

Soverom

Det er 3 rom i boligen som brukes som soverom. Det gjøres oppmerksom på at det ene soverommet i 1. etasje er tegnet som vaskerom.

Beliggenhet

Rekkehuset har beliggenhet på hyggelige og populære Fritznerbakken - ikke langt fra Sarpsborg sentrum. Fritznerbakken er et område bestående av etablertboligbebyggelse i form av store frittliggende boligbygg, rekkehus og eldre eneboligbebyggelse. Området har en sentral beliggenhet med korte
avstander til barnehager, skoler, idrettsanlegg, butikker, bussterminal og togstasjon m.m. Det er kort gangavstand til Sarpsborg sentrum med
alle sine forretninger og øvrige fasiliteter, og det er kort vei til frilufts- og turområder i og rundt lysløypa på Kurland. Det er golfbane på Opsund
golfbaneanlegg bare få minutters kjøretur unna, og hva med en tur ned til Glengshølen og videre på bryggestien mot Tjuklo?

Sameie

Sameie: Kløvningsberget Boligsameie, Orgnr: 986401830

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3
- Utvendig - Skyvedør - Dør har fukt/råteskader. Kostnadsestimat: under 10 000,-
TG2
- Innvendig - Radon - Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.
- Våtrom - Overflater gulv - Bad - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Dette kan gi risiko for at vann kan bre seg videre utover etasjen ved eventuell vannutstrømning utenfor dusjhjørnet.
- Våtrom - Overflater gulv - Bad - Noen fliser har bom (hulrom under)
- Våtrom - Overflater vegger og himling - Vaskerom - Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialeri våtsone, løsningen eller byggematerialet er uegnet.
- Våtrom - Overflater gulv - Vaskerom - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Dette kan gi risiko for at vann kan bre seg videre utover etasjen ved eventuell vannutstrømning.
- Kjøkken - Overflater innredning - Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav til kjøkkenet ut ifra alder.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger - Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Det mangler tettemuffer i enden av rør-i-rør system.
- Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg - Elektrisk anlegg med 3 x 50 A og diverse kurser med automatsikringer. Sikringsskap er plassert i garasje.

Les hele tilstandsrapporten før det legges inn bud!

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Kommentar: Svartsopp i silikonfuge på bad oppe. Fuge er byttet.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. Kommentar: Lagt opp lader i garasjen.
- Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Kommentar: Nabo på overside skal restaurere uthus.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Kommentar: Boligsalgsrapport fra 2019 når jeg kjøpte.
Hele selgers egenerklæring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 116 kvm, Bruksareal: 136 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 46 m² + 20 m² garasje
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det er her avvik mellom godkjente tegninger og faktiske forhold. Der vaskerom er, er det tegnet inn bod, mens badet er tegnet som vaskerom. Rom brukt som soverom i 1. etasje, er tegnet som vaskerom. Dette blir ikke omsøkt av selger, og er eventuelt kjøpers ansvar.

Adkomst

Se kart i annonsen. Fellesvisninger vil bli skiltet med visningsskilt fra Holmskau & Partners.

Tomt

Areal: 569 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal for sameiet, og hver enkelt bruker det areal som naturlig tilfaller enheten. Det er asfaltert fra gaten og inn mot garasje og inngangsparti, og avgrenset med kantstein mot grøntarealer. Tomten er skrånende mot vest, og på baksiden er det en hellelagt uteplass. Det er en levegg mot naboleiligheten, og rundt uteplassen er det støttemurer av granittblokker. Rundt uteplassen og langs endeveggen er det grønatrealer med gressplen. En del av grøntarealene mot Olav Haraldssons gate er utenfor sameiets felles tomt.

Garasje / Parkering

Ja, i boligens underetasje er det isolert garasje med plass for 1 bil.

Byggemåte

Yttervegger i deler av underetasjen og hele førsteetasje er av massiv-tre som er isolert på utsiden. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Taket er oppført som kompakt-tak med elemet av massiv-tre i bunnen. Taktekking er av papp og takrenner, nedløpsrør og beslag er av plastbelagt stål. Det er malte trevinduer med 2-lags glass, malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Skyvebalkongdør i malt tre. Fra spisestuen er det utgang til en hellelagt uteplass på terrengnivå. Fra stuen er det utgang til en overbygget balkong. Gulvet er med impregnerte gulvbord over papp. Rekkverk i stålkonstruksjoner med glass. Boden er oppført i trekonstruksjoner med fasade av stående trepanel og hellelagt gulv. Mellom etasjene er det massiv-tre elementer. Boligen har isolert stålpipe og vedovn. underetasjen er det garasje med plass for en bil.
Det er støpt gulv, veggene er av massiv-tre og malte plater. Det er malte plater i himlingen. Det er montert leddport med elektrisk portåpner. Det
er montert elbillader. Ventilasjonsanlegget er plassert her. Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør).
Det er avløpsrør av plast. Boligen har balansert ventilasjon. Det er installert varmepumpe. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter.
I stuen er det en luft-til-luft varmepumpe og en moderne peisovn. Peisen er av prefabrikkerte elementer, og har støpejernsinnsats og glassfelter
på 3 sider. Det er varmekabler i gulvene i hall og på begge baderommene. Elektrisk anlegg med 3 x 50 A og diverse kurser med automatsikringer. Sikringsskap plassert i garasje.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.01.2015.

Barnehage / skole i området

Flere barnehager i nærområdet. Kort vei til Kurland, Lande og Sandesundsveien barneskoler, samt Kruseløkka ungdomsskole. Sjekk med Sarpsborg kommune vedr. skolekrets.

Oppvarming

Strøm, varmepumpe og ved

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand, men nåværende selger har brukt rundt 10 000 kwh/år.

Kommunale avgifter

Kr. 18 193 pr. år Inkluderer eiendomsskatt, renovasjon, vann og avløp. Noen kommunale gebyrer sendes muligens kun til sameiet og vil da inngå i ev felleskostnader.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 069 258 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 849 328 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommunedelplaner
Id 201501
Navn Kommunedelplan sentrum 2019-2031
Plantype Kommunedelplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 20.06.2019
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3003/dokumenter/9130/Planbestemmelser%20og%20retningslinjer%2C%20sist%20revidert%2020.10.22.pdf
Delarealer Delareal 565 m
Arealbruk Sentrumsformål,Nåværende
Delareal 569 m
KPAngittHensyn Bevaring kulturmiljø
KPHensynsonenavnH570_07
Delareal 565 m
BestemmelseOmrådenavnSuburban tett bebyggelse
KPBestemmelseHjemmel byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav
Delareal 3 m
Arealbruk Veg,Nåværende
Delareal 569 m
BestemmelseOmrådenavnH570_7
KPBestemmelseHjemmel hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø
Delareal 569 m
KPHensynsonenavnH310_01
KPFare Ras- og skredfare

Reguleringsplaner
Id 11037
Navn Fritznerbakken
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 03.01.1975
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3003/dokumenter/440/1137.pdf
Delarealer Delareal 18 m
Formål Gangvei
Feltnavn Gangvei
Delareal 551 m
Formål Konsentrert småhusbebyggelse
Feltnavn Kv.17 Fr.l. småhusb

Eiendommen ligger innenfor en reguleringsplan som er foreslått opphevet.
Sarpsborg kommune har startet et arbeid med å oppheve eldre reguleringsplaner. Dette er planer som har gått ut på dato i form
eller innhold, og som ikke lenger er anvendelige når du for eksempel skal søke om et byggearbeid på eiendommen og kommunen skal
behandle byggesaker. Når planene er opphevet, vil det som hovedregel være kommuneplanens arealdel eller kommunedelplan
sentrum som gjelder ved behandling av byggesaker

Eiendommen ligger helt eller delvis innenfor et område med mulighet for marin leire, og grunnen kan
derfor bestå av løsmasser, herunder kvikkleire. Kommunens aksomhetskart er imidlertid svært
grovmasket.

Eiendommen ligger helt eller delvis innenfor et område med potensiell fare (aktomhetsområde) for
større kvikkleireskred. Faregraden anses som lav.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2015/173131-1/200  Seksjonering  
 25.02.2015 
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 1/3
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offenlig via private stikk.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 66 26 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Alfheims gate 34, 1707, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 1995 snr. 3 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

194-23-0120

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.