Sarpsborg

Stor, delikat og moderne selveier - omgjort i 2015 - midt i sentrum i en fantastiske og historisk bygård.

Glengsgata 20B , 1706 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helge Børsand
Helge Børsand Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig mellom 60-120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 121 m²
Bruksareal 132 m²
Tomt 1 252 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1880
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 1887
Energimerking F
FINN.no 329019726
Sist endret 17.11.2023 14:49
Prisantydning 3 590 000,-
Totalpris 3 690 832,-
Fellesutgifter 4 643,-

Beregnet totalkostnad

3 590 000,- (Prisantydning) 463,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 590 463,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 100 369,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 690 832,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Glengsgata 20B - meget delikat selveierleilighet omgjort i 2015 - presentert av Holmskau & Partners v/ Helge Børsand.

Denne klassiske og stilfulle bygården har blant annet rommet byens domstol i tidligere tider, men har nå leiigheter i alle etasjer, samt et næringslokale mot syd i 1. etasje.

Leiligheten har inngang fra bakgården, ved den felles uteplassen og parkering (med el-billader)

Den ligger i 1. etasje, og har takhøyde på over 3 meter. Den er meget delikat med lekkert bad, stilfult og funksjonelt kjøkken m/ integrerte hvitevarer, pene gulv og rene overflater.

Gjennomgående - og med mye lysinnslipp får man en meget god romfølelse.

Innvendig trapp ned til kjeller med ekstra WC, lagringsplass og rom brukt som TV-stue.

Denne må du se!

Innhold

Leiligheten ligger i høy 1. etasje, og inneholder:

1. etasje: P-rom: Hall med garderobe, soverom 1, soverom 2,
flislagt bad/vaskerom, stue/kjøkken og nedgang til trapperom.
Kjeller: P-rom: Gang , toalettrom og rom brukt som kjellerstue, samt S-rom: én liten og én stor bod.

Utvendig disponeres det én parkeringsplass med lader til el-bil.

Standard

Leiligheten ligger i høy 1.etg, og den fremstår som moderne, lys og trivelig  -  og meget delikat. Den er godt vedlikeholdt og forsiktig brukt etter at den ble omgjort fra næring til leilighet i 2015. Det er registrert normal bruksslitasje på overflater og utstyr med hensyn til alder. Den er gjennomgående, og det er god tilgang til sol og lys. Den gode takhøyden i 1. etasje er med på å skape en unik atmosfære - midt i byen.

Glengsgata 20 har rommet både handels- og boliggård, Sarpsborg Sparebank, Borregaards Brændevinshandel og vinmonopol, samt rettslokaler - men nå er tiden inne for å nyte en delikat leilighet hvor du kan slappe av for deg selv, nær alle sentrums fasiliteter.

Entré

Adkomsten til leiligneten går via inngangsdør i bakhagen, og inn i felles trappegang. Herfra kommer du inn i en romslig hall med stort gardeobeskap.

Stue

Det er god plass til dagligstue og spisestue foran vinduer mot vest. Det er takøyde på over 3 meter og store glassflater mot vest.

Stue 2

Det er TV-stue / kjellerstue i innredet rom i kjeller. Her er det fliser og varmekabler, og det er slette, malte plater. Moderne lamper i taket. Det gjøres oppmerksom på at rommet ikke er omsøkt til varig opphold, og ifølge tegninger er dette kun lagringsareal. All bruk utover dette er kjøpers ansvar.

Kjøkken

Kjøkkenet fremstår som moderne og delikat, og har innredning med glatte, lyse fronter. Mot spisestuen er kjøkkent "skjermet" med en praktisk kjøkkenøy som inneholder micro og vinskap. Benkeplaten er av laminat. Det er fliser på veggene mellom kjøkkenbenk og overskap, og integrert kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp, stekeovn, mikro og vinskap. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Klarer du ikke å lage god mat her, så er det ikke kjøkkenets sin skyld.

Bad

Romslig og delikat baderom hvor stilen er tilpasset det eldre bygget. Veggene har pene fliser, og det samme gjelder de "historiske" flisene på gulvet. Rommet har elektriske varmekabler. Det er moderne innredning med servant, og i tillegg toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel - som for øvrig er plassert i en nisnje bak glassdør. Det er elektrisk styrt vifte. I ekstra toalettrom i kjeller er det enkel servant og vegghengt toalett.

Hage

Det er fellesareal som rommer noe gressplen, og for øvrig gang- og parkeringsareal.
Det er også laget en felles uteplass med platting og utemøbler.
Naboborettslag disponerer deler av eiendommen.

Soverom

Leiligheten har 2 soverom hvorav hovedsoverommet har stor garderobe. På ekstra soverom er det laget lagring under seng i høyden.

Beliggenhet

Sameiet Glengsgata 20 ligger sentralt i Sarpsborg. Området består av eneboliger, bygårder, boligblokker og næringsbygg. Herfra er det gangavstand til skoler, barnehager, butikker, offentlige kontorer, restauranter, idrettsanlegg og alle byens øvrige fasiliteter. Sarpsborg jernbanestasjon ligger med en avstand på ca. 250 meter, og til byens gågate er det ca. 250 meter. Så her kan du velge toget til en storby - eller nyte hyggelige Sarpsborg med alt denne kan tilbyd! Det er heller ikke langt til nydelige Glengshølen med bryggesti videre til Tjuklo og Sarpsborgmarka, eller til Kulåsparken for tur- og rekreasjon.

Felleskostnader

4 643 pr. mnd. Dekker foretningsførsel, revisjon, TV/internett, styrehonorar, bygningsforsikring, vedlikehold av tomt og bygninger, akonto vann og avløp og renhold. Varslet ønking ila januar-mars 2024.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Sameiet har nå fått utarbeidet tilstandsvurdering og vedlikeholdsplan, denne har vært sendt ut til samtlige seksjonseiere og har vært gjennomgått på beboermøte 15. august. Det totale vedlikeholdsbehovet er anslått til ca. 3.800.000,- men det er noe usikkerhet og det må beregnes noe usikkerhet slik at styret forslag er at det søkes om 4.500.000,- til finansiering av anbefalt vedlikehold.
Det er for denne seksjon lagt opp i budsjett at husleie vil bli 6472,-/mnd.


Økonomiske forpliktelser som eierseksjonssameiet pådrar seg skal fordeles mellom sameierne i forhold til eierbrøk, jf eierseksjonslovens § 29 (1). I forhold til eierseksjonssameiets kreditorer hefter den enkelte sameier personlig proratarisk i forhold til sin eierbrøk jf § 30 (1) . For ubetalte felleskostnader har eierseksjonssameiet legalpanterett i den enkelte seksjonen for et beløp opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Legalpanteretten har rettsvern uten tinglysning og følger seksjonen ved overdragelse slik at sameiet kan begjære seksjonen tvangssolgt for å dekke ubetalte fellesutgifter som skulle vært betalt av forrige eier.

Andel fellesgjeld

463

Andel formue

7 989

Sameie

Sameie: Sameiet Glengsgaten 20, Orgnr: 993349364

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Man har fått utarbeidet en vedlikeholdsplan, og det er lagt opp bl a  til bytting av tak og oppgradering av fasader til en kostnad på kr. 3 800 000,- men med et vedtak på opplåning på totalt kr. 4 500 000

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Forsikring Polisenummer: SP 2134665.5.1

Regnskap

Ligger vedlagt

Vedtekter / husordensregler

Ligger vedlagt

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

TG3:
Spesialrom > Kjeller > Toalettrom > Overflater og konstruksjon: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Det er 40 amp hovedsikring, diverse automatsikringer og jordfeilbryter. Sikringsskap plassert i garderobeskap i hall. Kostnadsestimat: Under 10 000

TG2:
Utvendig > Andre utvendige forhold: Det er avvik: Sålefundament av stein og betong antagelig på jord/leiregrunn. Grunnmuren antatt av både granitt og betong, og det er støpte gulv i kjelleren. Alder og utførelse på drenering er ukjent. Det er saltutslag i kjeller.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagt.

Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv: Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan følgelig derfor ikke sies at løsningen er fullgod og vannsikker mot lekkasjer. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Kommentar: Fukt i vegg i 3.etasje.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Firmanavn Mestermur Sarpsborg AS Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Utbedret vegg i 3.etasje.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Elisenberg elektro. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Montert dimmer i stue. En stikkontakt i stue mangler samsvarserklæring.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja. Kommentar: Det foreligger.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. Kommentar: Ladeboks for elbil på parkeringsplass knyttet til leiligheten.
- Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja. Kommentar: Naboeiendom skal rives, og det skal bygges blokk.
- Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Ja. Kommentar: Underetasje er ikke godkjent for varig opphold.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Kommentar: se pkt 19.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja. Kommentar: Det er utarbeidet en tilstandsrapport og vedlikeholdsplan for hele sameiet.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Ja. Kommentar: Hele fasaden og taket skal rehabiliteres.

Tilleggskommentar:
Det foreligger en avtale om salg av deler av fellesarealer til naboeiendom. Om dette realiseres, vil deler av parkeringsplass bli under tak. Dette vil gi sameiet en inntekt på ca 1.500.000.-

Hele selgers egenerklæringsskjema ligger vedlagt i salgsoppgaven. Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 121 kvm, Bruksareal: 132 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, toalettrom og kjellerstue.

Sekundærareal: 11 m².
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod 1 og bod 2.

1. etasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 89 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, soverom 1, soverom 2, bad/vaskerom, stue/kjøkken og trapperom.Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er oppmålt på stedet av takstmann.

Adkomst

Se kart i annonsen. Fellesvisninger vil bli skiltet med visningsskilt fra Holmskau &Partners.

Tomt

Areal: 1 252 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Ja, leiligheten har garasje med lader.

Byggemåte

UTVENDIG:
Malte trevinduer med 2-lags glass. Til leiligheten er det en brann- og lydklassifisert ytterdør i malt utførelse. Sålefundament av stein og betong antagelig på jord/leiregrunn. Grunnmuren antatt av både granitt og betong, og det er støpte gulv i kjelleren. Yttervegger antatt oppført av dobbel teglstein. Innvendig er veggene foret ut og kledd med plater. Utvendig er fasadene pusset og malt. Saltak yttertak i trekonstruksjon. Taket er tekket
med betongtakstein, og takrenner, nedløpsrør er av plastbelagt stål.

INNVENDIG:
Innvendig er det gulv av parkett og fliser. Veggene har tapet, malte plater og betong. Innvendige tak har malte plater. Etasjeskiller er av trebjelkelag.
Gulvet er av betong med fliser i kjeller, utenom i den ene boden hvor det er malt betong. Veggene har malt betong/mur og vegger med utforede
trekonstruksjoner beslått med plater. Trapp i trekonstruksjon med lukkede trinn mellom 1.etg og kjeller. Malte formpressede dører.

TEKNISKE INSTALLASJONER:
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) og noe kobber. Det er synlig avløpsrør av plast. Mulig noe eldre soil nedstøpt. Naturlig ventilasjon.
Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. Gulvvarme i alle rom untatt boden i kjeller. Det er 40 amp hovedsikring, diverse automatsikringer og jordfeilbryter. Sikringsskap plassert i garderobeskap i hall. Røykvarslere og brannslokningsapparat.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdiattest, ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Oppvarming

Det er gulvvarme i alle rom unntatt bod i kjeller.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 622 pr. år Inkluderer eiendomsskatt, renovasjon, vann og avløp. Prisen er en prognose på innværende år estimert av Sarpsborg kommune.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 652 617 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 349 419 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til X. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 66 26 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Det er vedtatt låneopptak på 4 500 000,- i Handelsbanken som vil utbetales ila januar-mars 2024, og fellesgjeld og felleskostnader vil endres samtidig for å betjene dette.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Glengsgata 20B, 1706, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 1887 snr. 12 orgnr. 993349364 i Sarpsborg kommune
Ideell andel av sameiet: 80/784

Oppdragsnummer

194-23-0167

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.