Skiptvet

Flott enebolig i blindgate med solrik tomt | Garasje og carport | 4 Soverom | 2 Bad

Elgveien 21 , 1816 Skiptvet

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Wright Olaussen
Jonas Wright Olaussen Eiendomsmeglerfullmektig
Henrik Lien
Henrik Lien Eiendomsmegler / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

50%

har bolig på over 120 kvm

29%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 135 m²
Bruksareal 139 m²
Tomt 832 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1979
Gårdsnummer 56
Bruksnummer 206
Energimerking F
FINN.no 329027949
Sist endret 06.12.2023 10:47
Prisantydning 3 500 000,-
Totalpris 3 603 919,-

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 919,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 603 919,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Holmskau & Partners v/ Jonas Wright Olaussen har gleden av å presentere denne sjarmerende eneboligen innerst i blinvei like utenfor Skiptvet sentrum!

Boligen ligger stille og rolig tilrette med landlige omgivelser og grenser til friområde. Det er koselige uteområder og en fin hage som går rundt boligen. Det er også satt opp garasje og carport med bod for lagring.

Innvendig har boligen en romslig stue med åpen kjøkkenløsning, 4 soverom, 2 bad og et vaskerom.

Alle de nødvendige fasilitetene man trenger finner man i sentrum. Her har man både dagligvare, skole og idrettsanlegg. Bussmulighetene gir enkel tilgang til nærliggende områder som Sarpsborg, Spydeberg og Askim hvor det også er tog- og bussmuligheter til Oslo.

&Høydepunkter:
•Romslig enebolig
•Innerst i blindvei
•Turmuligheter

Velkommen hjem!

Innhold

Entre, stue, kjøkken, to baderom, vaskerom og fire soverom.

Standard

Entré
Velkommen hjem til denne sjarmerende boligen, der inngangspartiet skaper en herlig atmosfære. Den koselige gangen gir dere rikelig med plass til yttertøy og skotøy, slik at dere føler dere velkomne og organiserte fra første steg inn i hjemmet.

Stue
Nyt familiemoro i denne romslige stuen som harmonisk kombinerer sofakos, spiseglede, og et åpent kjøkken. Malt i en varm, mørk blå farge, gir stuen en innbydende følelse som passer perfekt sammen med det lyse kjøkkenet i naturlige farger. Legg merke til den koselige peisen og den praktiske luft-til-luft varmepumpen som legger til ekstra varme til hjemmet deres.

Kjøkken
Kjøkkenet blir et koselig samlingspunkt, med god plass til kjøkkenmaskiner, friske planter, og en inspirerende arbeidsplass. Her kan familien samles for å lage deilige måltider sammen, og det lyse og luftige miljøet gjør matlagingen til en fornøyelig opplevelse.

Hovedbad
Baderomsopplevelsen blir en daglig luksus i dette flislagte paradiset. Med vegghengt toalett, dusjnisje, og badekar er dette stedet for avslapning og velvære. Den hvite baderomsinnredningen gir en følelse av renhet og en tidløs estetikk.

Bad lite
Det lille badet ved inngangspartiet gir en snev av nostalgisk sjarm, men en oppgradering kan gi det en modernisert touch. Her har dere sjansen til å skape et ekstra koselig hjørne i hjemmet deres.

Vaskerom
Vaskerommet, strategisk plassert i nærheten av soverommene, gjør hverdagen enklere. Den egen inngangen gjør det smidig å ta med seg skittentøy fra skole og barnehage uten å traske gjennom hele boligen, og det legger til en praktisk dimensjon til hjemmet deres.

Soverom
Med totalt fire romslige soverom, er det nok plass for hele familien å finne sitt eget rolig hjørne. Ett av soverommene, perfekt som ungdomsrom, ligger ved inngangspartiet. De tre andre soverommene er taktisk plassert innerst i boligen, og med hovedbadet imellom dem, gir det både ro og bekvemmelighet til hverdagen deres. Velkommen til et hjem der varmen og trivselen alltid er til stede!

Beliggenhet

Den sjarmerende eneboligen ligger innerst i en blindvei på en solrik tomt med en koselig hage som grenser mot et friområde. Skiptvet, preget av landlige omgivelser med skog og jordbruksområder, tilbyr et rolig og naturskjønt miljø i Østfold. Dette gir ideelle forhold for å nyte naturen og friluftslivet.

Kort avstand fra eiendommen finner du Glennetangen, hvor du kan både bade og fiske. Området har også flotte turstier og gode områder for bær- og sopplukking. Den vakre badeplassen med sandstrand og svaberg ligger ved kommunegrensen mellom Skiptvet, Spydeberg og Våler kommuner.

I sentrum av Skiptvet er det et variert utvalg av fasiliteter, inkludert treningssenter, dagligvarebutikk, skole og idrettsanlegg. Bussforbindelser er tilgjengelige til Sarpsborg, Spydeberg og Askim, og derfra er det hyppige tog- og bussavganger til Oslo. Dette gjør området praktisk for de som ønsker både landlig ro og nærhet til bylivet.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 28989615

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3:
- Utvendige trapper: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til dagens forskrifter. Det er heller ikke montert rekkverk. (Kostnadsestimat: under 10 000,-)
- Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300mm fra sotluke. (Kostnadsestimat: under 10 000,-)
- Krypkjeller: Det er påvist synlig vann i krypkjeller eller synlige tegn på innsig av vann i krypkjeller. Det anbefales å ta jevnlig sjekk av krypkjelleren, og speiselt ved større nedbørsmengder. Det anbefales å sette inn en vannpumpe på det laveste nivået, for å pumpe vannet ut. (Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-)
- Bad: Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil får til sluk. (Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-)
- Bad: Det er påvist utettheter på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passer på membranløsningen. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Sluk mansjett var ikke synlig, og det ser ut til at dette ikke er utført riktig. Det bør foretas ytterligere undersøkelser. (Kostnadsestimat: under 10 000,-)
- Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. (Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-)
- Bad lite: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. (Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-)
- Vannledninger: Fordelerskap mangler avløp til rom med sluk. (Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-)
- Drenering: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktiskring av grunnmuren ved kjeller. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/ svært begrenset effekt. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke montert topplist på grunnmursplatene. Det er tilsig av vann til krypkjelleren, noe som tyder på at dreneringen ikke fungerer. (Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-)
- Terrengforhold: Terrenget faller inn mot bygningen, og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Det er noe fall inn mot grunnmuren, og tilsig av vann til krypkjelleren.  (Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-)

TG2:
- Nedløp og beslag: Gradrenner flasser, og dette kan medføre til rustdannelser på beslaget.
- Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstrukjsonen. Det er noe mindre spredte råteskader på kledningen og mindre sprekkdannelser. Det er kun foretatt stikkprøver. Kledning ligger tett inntil terrassebordene.
- Takkonstruksjon: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er begrenset/ dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er svertesopp ved raftet, noe som kan tyde på luftlekkasjer i konstruksjonen eller dårlig ventilering.
- Vinduer: Det er påvist enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Flere av vinduene har slitasje utvendig, og noe er vanskelig å åpne/lukke. Derfor bør noen vinduer justeres.
- Dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er overflateslitasje på dørene.
- Balkonger, terrasser: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkhøyder.
- Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
- Etasjeskille: Målt høydeforskjell på over 15mm gjennom hele rommet.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendige dører: Dørene har noe slitasje.
- Innvendige forhold: Eldre varmepumpe.
- Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen, løsningen eller byggematerialer er uegnet.
- Bad: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er ikke avrenning fra innebygget sisterne på vegghengt klosett.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert.
- Ventilasjon: Det er påvist manglefull ventilasjon på ett eller flere rom.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
- Grunnmur/fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er en sprekk i det ene hushjørnet på grunnmuren.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
NEI - Byttet dusj armatur, kun fra koblingen som allerede var i veggen.

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?
JA - Huset har krypkjeller, noe fukt og vann kan danne seg på fjell.

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker,
pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
NEI - Hadde nettopp branntilsyn, fikk kommentar på at det ikke var sotlukesten i sotluken. Sotlukesten er nå montert.

- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende?
JA - Se takst

- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
JA - Se takst

- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
JA - I garasjen

- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
JA - Se takst

- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks.
rotter, mus, maur eller lignende?
NEI - Forrige eier skrev noe i sin egenerklæring, men jeg har ikke opplevd skadedyr i boligen.

Boligens areal

Primærrom: 135 kvm, Bruksareal: 139 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 139 m².
Primærrom: 135 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kontor, soverom 1-3, vindfang, bad 1-2, stue, kjøkken, vaskerom, gang.

Garasje:
Bruksareal: 44 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 832 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er både biloppstillingsplass, garasje og carport etablert.

Info garasje:
Yttertaket er tekket med papp og plater.
Det er stående kledning på ytterveggene.
Innvendig er det grovstøpt plate.
Det er en carport ved siden av garasjen, samt en innvendig bod.
Det er monter vippeport med elåpner.
Det er montert dør og vinduer.
Ytterveggene i garasjen er leca, tre i boden.
Det er noe sprekker i lecavegg, noe som kan tyde på setninger.
Garasjen har behov for noen oppgraderinger.
Garasjen er kun beskrevet, og ikke tilstandsvurdert.

Byggemåte

Utvendig
Bygget har takkonstruksjon i tre fra bygge året, som er utført som saltak. Yttertaket er tekket med antatt stålplater. Platene er skrudde, og derfor er ikke undertaket sjekket. Det er luke til loftet og luftespalter i gesimsene.
Det er montert nedløp og takrenner i stål.
Ytterveggene har stående tømmermannskledning. Vinduene har malte trerammer og to-lags glass. Eldre dører med overflate slitasje. Ytterdør med sidefelt og to-lags glass i terrassedør.  Terrassen er utført i trekonstruksjon. Det er montert rekkverk i tre. Terrassen er fundamentert på pilarer og søyler. Det er tretrapp mellom terreng og terrasse.

Innvendig
Etasjeskille er utført i trekonstruksjon. Det er montert peisovn i stuen. I krypkjelleren er det kupert sjellgrunn. Innvendige malte glatte dører med hvitmalte karmer. Det er montert luft-til-luft varmepumpe.

Våtrom
Bad
Eier opplyser at badet er fra 2009. Det er fliser på gulvet og veggene, samt gulvvarme. Badet har baderommsinnredning, dusjnisje, vegghengt klosset, badekar og elstyrt avtrekk. Det er fremvist dokumentasjon på membran, uavhengig kontroll. Mambranen i sluket var ikke synlig og det er derfor tatt et generelt forbehold av takstmann på membranløsninger, tilkobling til sluk etc.
Det ble boret 73mm hull bak dusjhjørnet, og ikke observert fukt i veggen.

Bad lite
Overflatene er overgått sin levetid på 25år. Rommet er gammelt og det er derfor anbefalt å renovere badet.
Det er fliser og malt tapet på veggene og fliser på gulvet. Det er dusjhjørne, baderomsinnredning og gulvklosett. Naturlig avtrekk.
Det ble boret 73mm hull bak dusjhjørnet, og ikke observert fukt i veggen.

Vaskerom
I hht tidligere salgsoppgave har rommet fått noen nye overflater. Det er belegg på gulvet og plater på veggene. Det er montert innredning, utslagsvask, uttak for vaskemsaskin og naturlig avtrekk. Det er dør til terrasse.
Det er boret 73mm hull over svill og ikke observert fukt i veggen.

Teknsike insallasjoner
Rør i lukkede installasjoner er ikke inspisert. Det er lagt noen nyere rør til det nyeste badet. Det er veggluke i enkelte rom. Varmtvannstank er plassert i krypkjelleren. Det er montert 6kg brannslukningsapparat i boligen. Boligen har røykvarsler. Automatsikringer, overspenningsvern og 20 kurser. 63 amp hovedsikring.
(Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.)

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på boligen eller på tilbygget i følge de dokumenter megler har fått tilsendt fra kommunen. Det foreligger midlertidig brukstillatelse på hovedbygget iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Vestgård skole 1. - 4. trinn
Kirkelund skole 5. - 10. trinn

Barnehager:
Finlandskogen barnehage
Hestehoven gårdsbarnehage
Lindormen barnehage

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen blir varmet opp på elektrisitet og med vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 599 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 752 575 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 709 270 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert i arealdelen med arealformål: Boligbebyggelse og frittstående småhus. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen rettigheter funnet.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Skiptvet kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 27 04 04 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Elgveien 21, 1816, Skiptvet, Gnr. 56 bnr. 206 i Skiptvet kommune

Oppdragsnummer

194-23-0168

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Holmskau & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.