Moelv

Moelv- Innholdsrik enebolig med fantastisk beliggenhet nær Mjøsa| Stor tomt med gode solforhold og flott utsikt!

Emilienberg 1 , 2390 Moelv

VISNINGER

20. juni tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Linda Cecilie Rogne
Linda Cecilie Rogne Eiendomsmegler MNEF og Fagansvarlig
Ida Sommerfelt Hjelmtvedt
Ida Sommerfelt Hjelmtvedt Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

66%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

78%

har bolig på over 120 kvm

5%

av boligene er nyere enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 169 m²
Bruksareal 182 m²
Tomt 1 414 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1999
Gårdsnummer 247
Bruksnummer 56
Energimerking C
FINN.no 304640422
Sist endret 09.06.2023 14:10
Prisantydning 5 600 000,-
Totalpris 5 754 022,-

Beregnet totalkostnad

5 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 600 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 154 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 754 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Innholdsrik og flott enebolig beliggende i et attraktivt villaområde ved Skarpsno i Moelv. Området består hovedsaklig av villabebyggelse og har en flott beliggenhet med fantastisk utsikt ned til Mjøsa som ligger bare noen hundre meter nedenfor boligen.

Huset fremstår meget trivelig hvor lys og utsikt slippes rett inn i stuen gjennom store vindusflater. Utgang til solrike terrasser og en velstelt hage. Flott utsikt kan nytes både inne fra huset og fra uteområdene. Eiendommen har dobbelgarasje med god lagringsplass.

-Oppgradert bl.a bad, kjøkken og innvendige overflater
-Attraktiv og lys enebolig
-Flott utsikt
-Solrik og usjenert hage
-Dobbelgarasje
-Barnevennlig
-Lekeplass på andre siden av gata
-Flott beliggenhet nær Mjøsa

Innhold

Stor enebolig med romslig tomt og dobbelgarasje.
Hovedetasjen i boligen inneholder vindfang med åpen garderobe, 2 stuer, kjøkken, bad og soverom.
Underetasjen inneholder gang, bad, vaskerom og 3 soverom og bod.
I tillegg er tomten pent opparbeidet med terrasser, plattinger, plen, hekk og belegningsstein.

Standard

Bolig med en god standard og en praktisk planløsning. Boligen har et godt vedlikehold og er oppgradert en del de senere år.
Modernisering
2016 Modernisering 2016-2018: Overflater i alle oppholdsrom i bolig inkl. trapp er malt (overflater i flere rom er malt/pusset opp frem til 2023).
Nytt laminatgulv i 1 etasje. Ny kjøkkeninnredning.

2015 Modernisering Pusset opp begge bad med å legge fliser utenpå opprinnelige, nye dusjdører/innredninger og foret ned himling for montering av lavtbyggende led downlights. Lagt fliser i èntre 1 etasje og
gang i underetasje. Montert peisinnsats i hovedetasje med hvit emalje og installert varmepumpe. (2015-2016).

2016 Modernisering 2016-2022: Nye vinduer og verandadør i peisestue/soverom i underetasje. Nytt vindu på kjøkken. Nye vinduer og verandadør i stue (hovedetasje). Montert skyvedør i stue 1 etasje. Ny hovedytterdør.

2017 Modernisering 2017-2023: Ny terrasse på sør og nordside av bolig ved hovedetasje. Oppført terrasse utenfor underetasje. Frittstående terrasse som følger terreng på nordsiden av bolig.
Takoverbygg for terrasse ved garasje.

2021 Modernisering: Montert radonavsug fra Radonmannen as.

2022 Modernisering: Motoriserte screens (solskjerming) for 3 stuevinduer.

2022 Modernisering: Ny komfyr.

2023 Modernisering: Ny platetopp.

2023 Modernisering Nytt kjøleaggregat for kjølehjørne.Innvendig
Gulvflater i bolig med laminat, heltre og flis. Vegg og himlingsflater med malt trepanel og malte plater.
Etasjeskiller er av trebjelkelag mellom underetasje og hovedetasje. Støpt plate i underetasje med oppforing i enkelte rom.
Elementpipe er sentrert i bolig. Peis med innsats. Peisovn med glassfelter i hvitlakkert utførelse er installert i hovedetasje.
Deler av underetasje med vegger mot terreng. Støpte gulv er foret opp enkelte steder. Vegger mot terreng i leca, er pusset/malt, foret inn enkelte steder og kledd med trepanel.

Malt tretrapp med 180 grader sving og åpne opptrinn fra hovedetasje til underetasje. Rekkverk/returgelender i malt tre med spiler i stål.

Bad hovedetasje
Bad i hovedetasje er delikat med fliser på gulv/vegger og malte himlingsplater, delvis nedforet med downlights.
Innredet med servantskap med servant og tilhørende høyskap. Gulvmontert toalett og vegghengt dusj med skjermdører i herdet glass.
Rommet varmes med el-varmekabler i gulv og ventileres med avtrekk i himling. Tilluftsspalte i dørkarm.

Vaskerom i underetasje
Fliser på gulv, malt panel på vegger og malte himlingsplater. Rommet er innredet med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, vegghengt vask med vegghengt blandebatteri. Det er garderobeskap
og hyller for lagring. Varmtvannstank, stoppekran og vannmåler er installert i rommet.
Rommet varmes med el-varmekabler i gulv og ventileres med avtrekk i himling. Tilluftsspalte i dørkarm.

Bad i underetasje
Fliser på gulv, malte fliser på vegg og malte himlingsplater. Deler av himling er foret ned med downlights. Badet er Innredet med servantskap med servant, gulvmontert toalett og vegghengt dusj i flislagt dusjhjørne med skjermdør i herdet glass. Rommet varmes med el-varmekabler i gulv og ventileres med avtrekk i himling (også klaffventil på yttervegg). Tilluftsspalte under dørblad.

Kjøkken
Pent kjøkken fra 2016 som har innredning med glatte fronter, laminert benkeplate med nedfelt platetopp og vaskekum. Integrert i innredning er platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjølehjørne. Malte fliser mellom benkeplate og overskap. Kjøkkeninnredning i samme utførelse langs spiseplass. Det er kjøkkenventilator montert over platetopp.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt villaområde ved Skarpsno i Moelv. Området består hovedsaklig av villabebyggelse. Eiendommen har en flott beliggenhet med fantastisk utsikt ned til Mjøsa som ligger bare noen hundre meter nedenfor boligen. Kort gangvei til fine turområder, skiløype og badestrender ved Mjøsa. Ca 2 km til Moelv sentrum med forretninger og servicetjenester. Ca halvtimes kjøring til Mjøsbyene Hamar, Gjøvik og Lillehammer, samt Sjusjøen. Emilienberg 1 ligger rett i nærheten av historiske Steinsodden, Steinvik camping og har i tillegg lekeplass på andre siden av gaten. Amblisberget skisenter ligger også kun en kort kjøretur fra eiendommen.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader: (strøm, forsikring, komm.avg, tv/internett, vedlikehold etc.)

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Tilstandsgrad 3
Utvendig > Frittstående terrasse
Det er ikke montert rekkverk. Deler av terrasse mangler rekkverk. Der gulv er 0,5m eller mer over terreng/hardt underlag, er det krav om rekkverk på min. 1,0 m. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Trapp foran hovedinngang mangler rekkverk. Krav om rekkverk der trapp er 0,5 m eller mer over terreng med hardt underlag. Kostnadsestimat: Under 10 000

Konstruksjoner som ikke er undersøkt
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Ved fuktsøk med fuktindikator på vegger i dusjsone er det ikke påvist unormale verdier.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Ved fuktsøk med fuktindikator på vegger i dusjsone er det ikke påvist unormale verdier. I gulv er det
påvist noe høyere verdier i dusjsone.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone

Tilstandsgrad 2
Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Det er i dag krav om snøfangere på tak med ru overflater, der takvinkel er 27 grader eller mer. Takvinkel på bolig er 31 grader iht. byggetegninger.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er åpning for lufting mellom vindtett og kledning, men den er mindre enn dagens standard.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Påvist enkelte mindre fuktskjolder ifm. i takkonstruksjonen/undertaket bl.a. ifm. gradrenner. Noe fargeforskjeller på plater sett fra kaldtloft.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. Peis med innsats har ikke tilstrekkelig ubrennbar plate foran ilegget. Det skal være min. 300 mm. ubrennbar plate.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer.
Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det er også med fuktindikator på murflate (bod) påvist høyt fuktnivå.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tilnærmet flatt gulv på bad. Svakt fall mot sluk i dusjsone (2-3mm.) Ingen oppbrett for membran ved dør.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad 2
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til
sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulvet utenfor dusjsone er i hovedsak flatt. Høydeforskjell fra gulv ved terskel til topp slukrist er er målt til ca. 5 mm. Ca. 5 mm. fall i dusjsone. Dusjsone er stengt av med sokkelflis langs gulv.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 2
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad 2
Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Påvist riss i servant.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Gulvet er tilnærmet flatt. Ingen oppbrett for membran ved terskel. Pga. at flis er lagt utenpå opprinnelig, stikker sokkelflis utenfor trepanel på vegger. Det er også manglende fuger mellom sokkelflis og mellom
gulv/sokkelflis enkelte steder.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er i dag krav om at varmtvannsbereder skal ha fast tilkobling til el-anlegget (ikke støpsel).

Tomteforhold > Drenering
Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Målinger ved hulltaking i innforet vegger og fuktsøk på vegger mot terreng indikerer at tiltak bør vurderes.
En drenering kan holde i opp mot 60 år, men bør vedlikeholdes jevnlig.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er påvist horisontalriss i grunnmur på bod i underetasje. Dette er symptom på jordtrykk.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
 Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats , egeninnsats og bistand fra faglærte
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: På bad i 1 etg: Lagt nye fliser utenpå gamle fliser på gulv og vegger. Montert dusjdører og nye møbler. Tak er nedforet for å kunne montere lavtbyggende led downlights. På bad i kjeller: Lagt nye fliser utenpå de gamle på gulv, fliser på vegg er malt. Montert dusjnisje. Tak er nedforet for å kunne montere lavtbyggende led downlights.
Alt er utført ved egeninnsats og bistand fra faglærte i 2015-2016

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats, egeninnsats og bistand fra faglærte
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ny terrasse på sør og nordsiden av huset tilknyttet 1 etg. Oppført 2017 Ny markterrasse på sør, vest og nordsiden av huset. Oppført 2022 Frittstående terrasse som følger terrenget på nordsiden av huset. Oppført 2022-2023 I tilknyttning til garasje er det bygget et takoverbygg. Oppført 2022-2023 Alt er utført ved egeninnsats og bistand fra faglærte.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
 Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats, egeninnsats og bistand fra faglærte
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tak er nedforet for å kunne montere lavtbyggende led downlights på bad i 1 etg, bad i kjeller og i entre i 2015-2016. Det er montert noen ekstra stikkkontakter i 2015. Alt er utført ved egeninnsats og bistand fra faglærte

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
Ja Kommentar: Innstallasjon av AMS måler 29/8-17 av Eidsiva Nett as

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja Kommentar: Godkjent av Elvia (Elsikkerhet Norge AS) den 25.03.2021

16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Ja Kommentar: Det er montert nytt vindu på kjøkken. Nye vinduer og dør i stue. Det er montert skyvedører for å dele av stuen. 2016-2022. Ny inngangsdør 2019. Egeninnsats og bistand fra faglærte.

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Ja Kommentar: Det er montert Radonavsug fra Radonmannen AS 20.08.2021 med påfølgende godkjente målinger vinteren 2022 høyeste årsmiddelverdi 30 Bq/m3 (Eurofins)

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja Kommentar: Radon målinger vinteren 2022 høyeste årsmiddelverdi 30 Bq/m3 (Eurofins)

Varmepumpe montert 2014. Ny Jøtul peisinnsats montert av Dokken og Moe As i 2016. Nye vinduer og verandadør i peisstue/soverom i kjeller 2016 etter forsikringssak
Motoriserte screens fra Kjells Markiser montert på 3 vinduer i stue 2022
Nytt kjøleaggregat montert i kjølehjørne 2023

Boligens areal

Primærrom: 169 kvm, Bruksareal: 182 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang m/trapp, bad, vaskerom og 3 soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang m/åpen garderobe, 2 stuer, bad, soverom og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 414 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen består av to gnr/bnr. 247/56 bebygget med bolig og garasje (660 m2). 247/57 er ubebygd (755 m2).
Tomten er slakt skrånet og er opparbeidet med belegningsstein på gårdsplass mellom bolig og garasje.
Pent opparbeidet tomt med terrasser, plattinger, plen med prydbusker og div. beplantning. Det er plantet hekk rundt tomten som minsker innsyn.
Ihht kartskisse fra kommunen står deler av garasjen oppført på naboens tomt. Se vedlagt kartutsnitt. Areal av tomt er iht kommunens webkart, noe avvik mellom opplyst og faktisk areal må påregnes.
Felles lekeplass opparbeidet med plen. Naboene bytter på å klippe plen på lekeplassen.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje. Ellers parkering på gårdsplass.

Byggemåte


Bolig
Taket er tekket med betongtakstein fra byggeår. Undertak av sutakplater. Takrenner, nedløp og øvrige beslag. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Utvendig overflatebehandlet kledning. Saltakskonstruksjon med prefabrikkerte Wtakstoler i tre. Kaldtloft isolert mot varm sone med mineralull. Malte trevinduer med isolerglass fra 1999, 2012, 2016 og 2021.
Hovedytterdør i malt utførelse med isolerglass. Verandadør fra stue i hovedetasje, med 2 åpningsbare felt i malt utførelse og med isolerglass produsert i 2021. Verandadør fra peisestue/soverom i underetasje i malt utførelse med isolerglass. Ytterdør med slette flater og utvendig malt fra bod i underetasje. Ytterdør med slette flater og utvendig malt fra garderobeløsning i hovedetasje. Terrasse utenfor hovedetasje mot syd/vest/nord. Terrasse er fundamentert på pkt. av betong. Konstruksjoner, gulv og rekkverk av impregnert og/eller overflatebehandlet tre. Glassfelt i rekkverk for hele terrasse. Platting utenfor underetasje. Tilfarere/bjelkelag og gulv i impregnert tre. Trapp foran hovedinngang med vanger i overflatebehandlet tre og trinn i metall. Trapp på nordside av bolig i naturstein, bygget inn i terreng. Trapp ved garasje i naturstein. Trapp mellom terreng og terrasse på sydside av bolig, oppført i tre. Trapp fra frittstående terrasse til terreng, oppført i tre.

Garasje
Dobbel garasje oppført i 2001.
Støpt plate på mark med oppkant av lecaelementer. Uisolerte bindingsverksvegger med utvendig stående kledning. Saltakskonstruksjon med prefabrikkerte A-takstoler i tre. Taket er tekket med betongtakstein.
Dekkbord i malt tre. Takrenner, nedløp og øvrige beslag i metall. Begge garasjeplasser har leddet, hevbare porter i tre med el-portåpner. Gangdør i malt tre mellom porter. Vindu i garasje med trerammer og enkelt glass. Luke i gavlvegg for lagring i takkonstruksjonen. Garasje har innlagt strøm. Bygningen med normal standard ut i fra alder og bruk, med et normalt vedlikehold.

Lovlighet
Enebolig
• Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Disponibelt rom i underetasje er innredet til peisestue/soverom. Bod ved hovedinngang i hovedetasje er tatt med i vindfang (åpen garderobe. Dette med utgangspunkt i godkjente og byggemeldte tegninger.
Garasje
• Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 03.09.1998 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
Det er sendt inn søknad om ferdigattest

Barnehage / skole i området

Barnehager
Moelv barnehage (1-5 år) 4 min
53 barn 2.4 km
Kremmerhuset barnehage (1-5 år) 5 min
48 barn 2.7 km
Borgen barnehage (0-5 år) 7 min
64 barn 3.9 km

Skoler
Moelv skole (1-7 kl.) 4 min
350 elever, 21 klasser 2.4 km
Fossen skole (1-4 kl.) 7 min
55 elever, 5 klasser 4.4 km
Moelv ungdomsskole (8-10 kl.) 4 min
232 elever, 18 klasser 2.5 km
Statens gartner- og blomsterdekoratørskole Vea 7 min
80 elever, 7 klasser 5.1 km
Ringsaker videregående skole 15 min
750 elever 16.5 km

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med vedfyring og strøm.  Det er varmepumpe og vedovn i hovedetasje, samt varmekabler i gang og på bad. I underetasjen er det varmekabler i alle gulv bortsett fra bod. På peisstue/soverom er det også vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 26 559,90 pr. år Inkludert i kommunale avgifter er vann, avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt. Kommunale avgifter vil variere ut fra forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Ringsaker kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 938 839 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 379 819 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442.  For ytterligere opplysninger om regulering, ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1999/5826-2/11  Urådighet  
29.06.1999 
Rettighetshaver: Knr:3411 Gnr:247 Bnr:8
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om byggeforbud uten skriftlig samtykke fra eier av gnr 247 bnr 8.
Eiendommen tillates ikke bebygget uten skriftlig samtykke fra eier av Skarpsno gård, gnr 247 bnr. 8.
Gjelder Gnr 247 bnr 57.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra kommunal veg.

Kommunalt vann via private stikkledninger.

Kommunalt avløp via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Elglampe i trapp og kubilde på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 79 63 10 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Emilienberg 1, 2390, Moelv, Gnr. 247 bnr. 56 i Ringsaker kommune
Gjelder også Gnr.247 Bnr. 57

Oppdragsnummer

195-23-0004

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Ringsaker sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.