Sjusjøen

Sjusjøen- Lekker og moderne tømmerhytte på flott utsiktstomt! | Her får du bl.a 2 bad, 4 soverom og garasje!

Fjellkirkevegen 11 , 2612 Sjusjøen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Ida Sommerfelt Hjelmtvedt
Ida Sommerfelt Hjelmtvedt Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 116 m²
Bruksareal 119 m²
Soverom 4
Byggeår 1995
Gårdsnummer 527
Bruksnummer 1
Energimerking E
FINN.no 326070289
Sist endret 05.12.2023 12:48
Prisantydning 8 750 000,-
Totalpris 8 982 672,-

Beregnet totalkostnad

8 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 218 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 750 000,-)) 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 232 672,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 982 672,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Fjellkirkevegen 11 er en innholdsrik familiehytte hvor god standard, effektiv planløsning og smarte løsninger er vektlagt. Innbydende entré med garderobeplass og bad. Stuen har generøse vindusflater og en praktisk utforming, som gjør den enkel å innrede. Videre er stuen utstyrt med moderne peis, og med delvis åpen løsning mellom stue og kjøkken, gis rikelig med lysinnslipp fra vindusflatene på hver side. Stilfull, skreddersydd kjøkkenløsning, med romslig sone for spisegruppe hvor det kan dekkes til mange. I 1. etasje finnes også 2 soverom med delikat bad like utenfor. De øvrige to soverommene ligger i 2.etasje, sammen med en koselig tv-stue - ideell for familiens minste!

Innhold

Fritidsbolig på fantastisk tomt, med stor veranda og 2 balkonger. Bilen kan parkeres i garasjen eller på gruset gårdsplass. Garasjen kan også brukes som sportsbod, smørebod, oppbevaring til hagemøbler etc.

Hytta inneholder:
1.etasje: Entrè, stue, kjøkken, 2 bad og 2 soverom og teknisk rom. På teknisk rom er det opplegg for vaskemaskin.
2.etasje inneholder stue og 2 soverom.

Standard

Hytta har byggeår 1995, men er helt nyoppusset og fremstår moderne med standard fra 2023. Hytta har blitt strippet helt ned til tømmerkassa, og bygd opp igjen i moderne utførelse.

Tilbygg / modernisering:
2023 Utført av firma. Strippet ned hytta innvendig og bygget opp igjen. Stod igjen med tømmerkasse på betongplate med eksisterende tak.
2023 Utført av firma. Kontrollert og vedlikeholdt torv.
2023 Utført av firma. Byttet vinduer og dører.
2023 Utført av firma. Se boligmappa.no for ytterligere info om arbeid.
2023 Utført av firma. Nytt el-anlegg, ny dør og vinduer, ny jord på tak og beiset port og vindskier på garasje.

Innvendige overflater:
På gulv er det laminat og fliser
På vegger er det tømmer, panel og fliser.
I himling er det panel.

Bad 1:
Lekkert bad som er innredet med dusj, wc, servant med underskap og speil. Badet har fliser på gulv og på vegger i dusjsone. Ellers panel på vegger og i himling. Badet varmes opp med gulvvarme.

Bad 2:
Også dette badet har samme stilige utførelse som det andre. Innredet med dusj, wc, servnat med underskap og speilskap. Her er det også fliser på gulv, samt på vegger i dusjsone. Ellers panel på vegger og i himling. Varmes opp med gulvvarme.  Fliser på gulv og vegg.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Sigdal med laminerte skrog i en flott grønnfarge som skaper en lun atmosfære. På kjøkkenet er det god plass til en stor spisestue hvor man får plass til hele familien. Utgang til stor veranda fra kjøkken. Det er montert belysning over deler av benkeplaten. Integrert komfyr, steketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap.

Beliggenhet

Fjellkirkevegen 11 har en attraktiv beliggenhet, med kort avstand til alpinanlegg og med langrennsløyper rett ved hytta. Sjusjøen anses av mange for å være Norges beste langrennsdestinasjon. Hytta har fin plassering med solgang hele året og fantastisk utsikt!

I tillegg til langrennsløyper tilbyr nærområde både alpint, rulleskianlegg, discgolfbane, badeplass, fiskeplass, skiskytteranlegg, flerbrukshall med treningsrom, terrengsti for sykler m.m. Sentrum med bl.a dagligvare, sportsbutikk og serveringssteder er i umiddelbar nærhet.

Flotte turmuligheter både sommer og vinter. Dette er en perfekt hytte for deg som ønsker hytte på et av de flotteste turområdene i landet. I tillegg er Lillehammer by en kort kjøretur unna med alt det den har å tilby. Hytta er også kun ca 2 timers kjøring fra Oslo

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:  (Strøm, forsikring, komm.avg., festeavg, vannavgift, brukerbetaling(920,-pr.år) etc.)

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Trær og større busker bør ikke vokse på taket, fordi røttene kan vokse gjennom tettesjiktet. Torvtak utvikler ofte sterk mosevekst, særlig langs takfoten på skyggesider. Mosen holder på fuktighet og kan føre til råte. Den bør derfor skjæres ned regelmessig. Det kan
lett samle seg mye finstoff og plantedeler fra torven i takrennene. Derfor er det viktig å rense rennene med evne mellomrom. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er ikke montert beslag over vinduer, dette er ikke en anbefalt løsning. Frostsprengte nedløp. Bulker i takrenner og beslag. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist andre avvik: Behov for vedlikehold. Deler av bygningsdelen er skjult. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Takkonstruksjonen er i hovedsak lukket og inspeksjonsmuligheten er derfor begrenset. Dårlig lufting og luftlekkasjer kan erfaringsmessig gi
kondensskader og isdannelser på den kalde årstida, registrert noe istapper på befaringen. Spiker stikker gjennom undertak enkelte steder. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av
erfaringsmessig høy skadefrekvens. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid. Noe misfarging på undertaksbord og plater til luftespalte. Hemser lot seg ikke inspisere pga. manglede tilkomst. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Forenklet konstruksjon som krever ekstra ettersyn og vedlikehold. Konstruksjon fundamentert direkte på terreng vil normalt bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele. Bygningsdelen er gammel og har kort forventet gjenværende brukstid, gjelder verandaer. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Overflater
Det er påvist andre avvik: Tilstandsgrad gis pga. nevnte forhold.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheten er registrert i loftsetasje. Tilstandsgrad gis
pga. nevnte forhold.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er påvist andre avvik: Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil. Dette gjelder selve betongplaten. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja, kun faglært. Firmanavn: MUREFIRMA PÅL HAUGEN
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: BYGGET HELT NYE BAD / VÅTROM I 2023

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Firmanavn: MUREFIRMA PÅL HAUGEN
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: BYGGET HELT NYE BAD/VÅTROM I 2023

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. LAGT I BOLIGMAPPA

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært. Firmanavn: BIRI RØRSERVICE AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: HELT NYTT RØROPPLEGG I 2023

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
ER IKKE KJELLER

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
BYGGET HELT NY PIPE

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Firmanavn: BYGGSERVICE INNLANDET AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: NY TERRASSE 2023

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, kun faglært. Firmanavn: ARKEL INNLANDET AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: HELT NYTT EL ANLEGG I 2023

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja. LAGT I BOLIGMAPPA

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja. PLANER OM FLERE HYTTER PÅ ANDRE SIDEN AV VEIEN

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
NY TAKST I SEPT-23 ETTER AT JEG OVERTOK HYTTA ( FØR SALG )

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
IKKE UTOVER DET SOM FREMKOMMER AV SALGSPROSPEKT

Boligens areal

Primærrom: 116 kvm, Bruksareal: 119 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, stue, kjøkken, 2 bad og 2 soverom. Teknisk rom er sekundærrom.

2. etasje:
Bruksareal: 29 m².
Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 13600, Nesteregulering av festeavgift er 01.01.2034. reguleres iht. konsumprisindeks hvert 10.år. Neste mulighet for innløsing av festetomten er 20.11.2045. Krav må være mottatt innen 20.11.2044 og sum fastsettes på innløsningstidspunkt.
Fantastisk flott tomt som er flat og noe skrånende. Delvis opparbeidet og naturtomt. Portstolper i stein med port i metall. Parkeringsplass er gruset. Hytteområdet er inngjerdet, så man slipper å få sau og andre dyr inn på tomta.

Garasje / Parkering

Bilvei helt frem til hytta. Bilen kan parkeres i garasje eller på gårdsplassen.

Byggemåte

Hytte fra 1995 som er nyrenovert i 2023. Taktekking med torv. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall og plast. Vindski i tre. Yttervegg i trekonstruksjon. Mønet skråtak i tre.
Undertaksbord. Skråhimling. Luftespalter ved raft. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdører i tre med 2-lags isolerglass. Ytterdør i tre med 3-lags isolerglass.

Terrasse mot sør:
Fundamentert direkte på grunn. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.

Veranda mot nord og sør:
Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Asfaltpapp. Teppe.

Garasje bygget i 2002
Gulv støpt på grunn. Yttervegg i trekonstruksjon. Undertaksbord. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Taktekking med torv.
Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdør i tre.

Garasje
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Bygget er noe større enn oppgitt på tegning, anbefaler å undersøke dette med kommunen.

Byggetegninger hytte
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Det er observert rom som ikke tilfredsstiller NS3600 sitt krav om dagslysflate, gjelder soverom i 1.etasje og stue i loftsetasje.

Du må søke kommunen om bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel eller omvendt. Det er observert rom i boligen som ikke er bruksendret, gjelder bad mot vest i 1.etasje.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Det foreligger heller ikke pålegg om å fremskaffe dette.

Oppvarming

Hytta varmes opp med strøm og vedfyring.
Det er montert panelovner og ildsted, i tillegg til varme i gulv på våtrom og i entrè.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 529 pr. år Inkludert i kommunale avgifter er avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Ringsaker kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Eiendommen mangler formuesverdi, dokumentet kan derfor ikke bestilles.

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er planer om flere hytter på andre siden av veien for denne eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2023/626478-2/200  Festekontrakt - vilkår  
15.06.2023 21:00 
gjelder fra dato: 01.01.2014TOMTEVERDI: NOK 600.000
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 13.600
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Bestemmelser om regulering av leien
Gjelder feste


2023/626478-3/200  Bestemmelse om bebyggelse  
15.06.2023 21:00 
Gjelder feste
 

2023/626478-4/200  Bestemmelse om gjerde  
15.06.2023 21:00 
Gjelder feste
 

2023/626478-6/200  Erklæring/avtale  
15.06.2023 21:00 
rettighetshaver:Knr:3411 Gnr:527 Bnr:1  
Rett til å legge ledninger og kabler
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder feste
 

2023/626478-7/200  Erklæring/avtale  
15.06.2023 21:00 
Bestemmelse om årlig avgift/bestemmelse om årsavgift
Gjelder feste
 

2023/626478-8/200  Erklæring/avtale  
15.06.2023 21:00 
Bestemmelse om hogst
Gjelder feste
 

2023/626478-9/200  Forbud mot næringsvirksomhet  
15.06.2023 21:00 
Gjelder feste
 

2023/626478-10/200  Bestemmelse om beiterett  
15.06.2023 21:00 
Gjelder feste
 

2023/626478-11/200  Forkjøpsrett  
15.06.2023 21:00 
Rettighetshaver: Knr:3411 Gnr:527 Bnr:1
Gjelder feste

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat veg. Utgifter til vedlikehold og snøbrøyting må påregnes. Vegrett på vegen som går til garasje og til hytta.
Vann: Eiendommen er tilknyttet Solbakken treningssenter vannverk. Det betales en årlig avgift på kr. 5000,-. Avgiften kan indeksreguleres hvert 5.år og kan tvangsinndrives hvis den ikke blir betalt innen 31.07 hvert år.
Avløp: Offentlig

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke: Alt inventar er innleid og medfølger derfor ikke, dette inkluderer også gardinstenger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 83 00 41 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Forkjøpsrett

Pihl AS har, i henhold til festekontrakt av 29.09.2010, pkt.14, forkjøpsrett til eiendommen.

Pihl vil når overdragelsen har funnet sted vurdere om forkjøpsrettet skal anvendes. Forkjøpsrettet kan frafalles dersom kjøper signerer tillegg til festekontrakten hvor årlig festeavgift økes til dagens festeavgiftsnivå for gjeldende område, kr. 14.550.

Adresse og matrikkel

Fjellkirkevegen 11, 2612, Sjusjøen, Gnr. 527 bnr. 1 Fnr. 2244 i Ringsaker kommune

Oppdragsnummer

195-23-0044

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Ringsaker sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.