Moss

Moss sentrum - Bo midt i byen med 3.minutter gange til togstasjon! - Innflyttning medio desember 2020

Storgata 6 , 1531 Moss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING
Bjørn Erik Thorbjørnsen
Bjørn Erik Thorbjørnsen Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mats Måleng
Mats Måleng Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Bruksareal 65-66 m²
Tomt 1 186 m² / Eiet tomt
Gårdsnummer 2
Bruksnummer 2008
FINN.no 117690395
Sist endret 30.11.2020 09:30
Prisantydning 2 990 000 - 3 350 000
Totalpris 2 998 487 - 3 358 387

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
H0210 1 66 m2 2 990 000,-
H0412 1 65 m2 3 350 000,-

Oppdragsnummer

20-18-9006

Eier

Eiendom

Storgata 6, 1531 Moss
Gnr. 2 bnr. 2008 i Moss kommune

Boligtype og byggeår

Leilighet eierseksjon

Beliggenhet

"Nye Storgata boligsameie" er 48 nye og moderne leiligheter sentralt i Moss sentrum. Dette er en av de mest urbane bydelene i Moss, med kort vei til alt. "Nye Storgata boligsameie" vil bidra til å vidreutvikle det moderne og urbane sentrum i byen.
Butikker, kaféer, restauranter og øvrig kultur og handelsliv i Moss sentrum ligger et steinkast unna.
Moss sentrum har endret seg mye de seneste årene og har allerede et bredt tilbud innen handel og kultur.
Du finner Amfisenteret, Møllebyen og snart også et nytt stort område på Verket (tidligere Peterson).
Midt i sentrum er det sentrumsbarnehage og en stor og populær lekepark. Om vinteren åpner skøytebanen og om sommeren kan du spille boccia og gå på marked. Alt dette finner du inne få minutters gange fra Storgata 6.
Med en kort spasertur kommer du også til kanalen og Moss gjestebrygge, her finnes restaurant og Fiskebassaren som er et meget populært sted om sommeren og hvor det er små konserter, allsang og muligheter for en hyggelig kveld. Går du over kanalbruen, kommer du til Jeløy, Her finnes dagligvarebutikk, fiskebutikk, slakter og flere spisesteder. Her ligger også Kanalparken som er et hyggelig sted om sommeren og en av Østfolds fineste strender - Sjøbadet.. Ellers på Jeløy finnes uttallige turmuligheter i skog og mark. Her ligger også Alby med sitt galleri F15, samt Røed gård og andre severdigheter.
Leiligheten er perfekt for pendlere med sin sentrale beliggenhet med kort vei til jernbanestasjonen, buss-stasjon og ferge.

Byggemåte

Bygningen er fundamentert direkte på fast grunn.
Bygget føres opp med konstruksjoner av stål og betong.

Innhold

Entré
Stue/kjøkken
0-2 soverom
Bod
Bad
Sportsbod i kjeller.

Parkering

Det blir felles parkeringsplass for sameiet, men ingen faste P-plasser. Det blir totalt 11 parkeringsplasser i parkeringsgarasje hvor det er trukket frem strøm og dobbeltstikk til hver plass. Strøm ved garasjeplass er dimensjonert for ladestasjon for el-bil eller eventuelt motorvarmer.
Det vil være mulig å kjøpe garasjeplass i parkeringskjeller. Garasjeplass kan kjøpes for kr. 250 000,-. Her vil førstemann til mølla prinsippet gjelde frem til det er sluttsolgt. Det er adkomst til til leilighetenevia trapp og heis.

Standard

Nye Storgata 6 består av 48 lyse og moderne leiligheter som holder en god standard. Størrelsen varierer fra 21 til 69 kvm.
Alle oppholdsrom og innvendig bod leveres det trestavs hvitlasert eikeparkett på gulv. Badet har keramiske fliser, 20x20 cm. Det er hvitmalte, slette vegger i alle oppholdsrom. Det leveres lister rundt vinduer og dører, gulvlister, men ikke taklister. På badet vil det leveres hvit baderomspanel med flismønster.
Det er hvite, slette himlinger med taklampe i gang, bod og bad. Sportsbod i kjelleren leveres med ubehandlede vegger, gulv og himling.
Kjøkken.
Kjøkkeninnredning av type Sigdal hvit Uno. Det leveres integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp fra Siemens.
Hvit ventilator i overskap over komfyr og benkebelysning under overskap.
Sanitær.
På badet leveres det hvit baderomsinnredning, 60 cm, fra Sigdal, laminat benkeplate med nedfelt servant, lysarmatur over speil med stikkontakt. Ellers er det gulvstående WC og dusjkabinett
Det er vannbåren varme fra radiatorer i alle oppholdsrom. På badet blir det vannbåren gulvvarme.
Alle balkonger er innglasset med glassrekkverkog skyveglass mellom toppen på rekkverket og taket. Det leveres utelys på terrasse.
Alle leilighetene får balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Styringsenhetenblir plassert i innebod. Årlig filterskift er tatt med i felleskostnadene.
Kabel-tv og internett vil ligge til hver leilighet på overtagelsestidspunktet.
Elektro.
Det leveres skjult elektrisk anlegg, med unntak av i lyd- og betongvegger. Sikringsskap monteres i hver leilighet.
På balkonger leveres veggarmatur og dobbeltkontakt på vegg for strømuttak. Stikkontakter og lyspunkter i henhold til NEK 400.
Ekstra punkter kan leveres som tilvalg. Tilleggspunkter kan bli trukket åpent. Taklampe på bad, bod og i entré.
Sameiet vil disponere en stor, felles takterrasse. Her vil det også være et felles selskaps/forsamlingslokale med kjøkken og WC. Dette kan leies/lånes av de som har seksjon i sameiet. Her er det plass til ca. 20 stk.
For dem som ønsker tilvalg, vil det bli utarbeidet en liste over de mulighetene som finnes. Dette blir gjennomført av entreprenør i direkte møte med kundene.

Tilvalg

Bygget er innflyttningsklart desember 2020 så tilvalg er ikke lenger mulig.

Oppvarming

Bygget tilknyttes fjernvarme. Det legges vannbåren varme som gulvvarme i bad. Øvrig oppvarming med radiatorer. Varmtvann leveres også via fjernvarmenett.

Tomt

Selveiet tomt som opparbeides med parkeringsplasser.

Fremdrift / forbehold

Innflytting desember 2020.

Garantier

Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova. Ved kontraktens underskrift utsteder selger en bankgaranti for oppfyllelse av sine forpliktelser etter avtalen; jf bufl. § 12, pålydende 3 % av kjøpesum i byggeperioden frem til overtagelse. Beløpet økes deretter til 5 % av kjøpesummen og gjelder i fem år etter overtagelse.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse. Deretter tegnes det bygningsforsikring via forretningsfører for sameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Energimerking

Energiklasse B

Ligningsverdi

Eiendommens likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien vil normalt være på ca. 25-30 % av førstegangs kjøpesum. Likningsverdien for primærboliger og sekundærboliger fastsettes etter forskjellige brøker.
Kjøper skal selv sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Pris

Fra kr. 1.390.000, - til kr. 3.490.000,- + omk.

Fellesutgifter

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgiftene er foreløpig stipulert fra kr. 1650,- til 2504,- pr. mnd.
Fellesutgifter, slik det er stipulert, består bl.a. av forretningsførsel og revisjon, styrehonorartil sameiets styre, strøm i fellesarealer, drift av garasjeanlegg, forsikring av bygningsmasse, kommunale avgifter (vann, kloakk og renovasjon), startpakke kabel-TV/bredbånd, drift av sameiets fellesarealer, serviceavtaler (ventilasjonog garasjeport), løpende bygningsmessig vedlikehold.
Fellesutgifter reguleres i sameiets vedtekterog bygger i utgangspunktet på en fordelingsnøkkel mellom hhv sameiebrøk og likedeling basert på utgiftens art. Skulle kommunen kreve egne vannmålere pr. bolig vil det kunne medføre endringer.
Oppvarming og strømforbruk til den enkelte seksjon, eiendomsskatt, ekstra vaktmestertjenester m.v. kommer i tillegg til fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum betales ved overtagelse.

Utbyggers forbehold

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som måtte bli hensiktsmessig eller nødvendig i forbindelse med gjennomføring av byggesaken, uten å forringe den generelle standard.
Kjøper er kjent med at kjøpekontrakten ikke kan tiltransporteres uten samtykke fra utbygger.
Utbygger forbeholder seg retten til endring av den til enhver tid gjeldende prislisten uten varsel på usolgte leiligheter. Utbygger tar forbehold om endringer i offentlige instansers omkostninger og om trykkfeil i prospektet. Det tas forbehold om nødvendige offentlige godkjenninger, herunder at rammetillatelse og i igangsettelsestillatelse gis uten vesentlige vilkår og forutsetninger til ugunst for utbygger. Beløp som kjøper har innbetalt skal da uten ugrunnet opphold tilbakeføres til kjøperinkludert opptjente renter.
Kjøper er kjent med og aksepterer at det i salgsmateriell er vist illustrasjoner som viser møblering og utstyr som ikke inngår i utbyggers kontraktsmessige leveranse. Dette er vist for å gi interessenter en ide om hvordan boligene og fellesområder vil bli.
Den kan således bli endringer i utomhusplan, utsyn, materialvalg og endelige løsninger.
Det tas forbehold om at krav i offentlige tillatelser ikke er til ugunst for utbygger, og det tas forbehold om endringer eller andre pålegg som måtte komme i forbindelse med ramme-, ingangsettingstillatelse, eller annen del avprosessen. Utbygger tar forbehold om at kontrakten kan bortfalle dersom ikke alle nødvendige offentlige tillatelser gis, ellers dersom tillatelsene som gis etter utbyggers vurdering medflrer urimelig tyngende vilkår for utbygger.

Forretningsfører

Vansjø Boligbyggelag er engasjert av utbygger som forretningsfører for sameiet. Forretningsfører har blitt valgt for de 3 første driftsårene og kan erstattes av andre av sameiets årsmøte etter dette.

Eierform og organisering

Eiendommen vil bli organisert som et eierseksjonssameie i henhold til lov om eierseksjoner (eierseksjonsloven) 01.01.18. Eierseksjonssameiets navn blir Nye Storgata Boligsameie og vil bestå av 48 boligseksjoner. Byggherren står fritt i den nærmere organisering av prosjektet, herunder antall bygg, samt antall og type seksjoner.
Hver seksjon utgjør en sameiedel med tilknyttet enerett til bruk av bruksenhet. Bruksenheten vil i tillegg kunne omfatte andre deler av eiendommen. Med de unntak som følger av eierseksjonsloven § 22, er det ikke tillatt å erverve mer enn 2 boligseksjoner i sameiet av samme kjøper. Sameiet er pliktig til å avholde årlige sameiermøter hvor blant annet regnskap behandles. Sameiets styre har ansvaret for forvaltningen av sameiets anliggender m.v. i samsvar med lov, vedtekter og vedtak i sameiermøtet. I utgangspunktet er det tenkt at hver seksjon har en - 1 - stemme.
Utbygger står imidlertid fritt til å beslutte om flertall skal beregnes basert på én stemme pr. seksjon, eller etter sameiebrøk. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. Det presiseres at endelige vedtekter vil kunne avvike fra de foreløpige utkast til vedtekter, og at byggherren står fritt til å endre disse.
En foreløpig, men ikke uttømmende, oppstilling over antatte fellesutgifter er spesifisert under avsnitt om fellesutgifter.
Det er utarbeidet utkast til husordensregler.
Sameiet vil i utgangspunktet omfatte alle arealer innenfor tomtegrensen. Sameiet har ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealer mellom eiendommene på området.
Et sameie etableres ved seksjoneringen. Det vil si at når kommunens seksjoneringsvedtak er tinglyst, er sameiet etablert.
De vedtekter som sendes til kommunen sammen med seksjoneringsbegjæringen, er de opprinnelige vedtekter, og gjelder til de endres av et fremtidig sameiermøte.
Når sameiet er etablert, gjennomføres det et møte hvor det velges et styre fra utbygger, og hvor forretningsfører og revisor velges. Forretningsførerkontrakten signeres av dette styret. Vedtektene skal ikke godkjennes - de er jo allerede fastsatt ved seksjoneringen/etableringen.
Etter innflytting innkalles det til et nytt ekstraordinært sameiermøte, hvor et nytt styre velges blant kjøperne

Videresalg/transport av kjøpekontrakt

Overdragelsen av Kjøpekontrakten forutsetter forutgående skriftlig godkjenning av selger. Godkjenning fra hhv selger og garantist kan bare avslås med saklig grunn. Det er en forutsetning for videresalg at selgers transportkontrakt benyttes. Dersom Kjøpekontrakt overdras fra kjøper før ferdigstillelse, plikter den nye kjøperen å tre inn i alle de avtaler som er etablert, herunder endringsavtaler og tilvalgsbestillinger og vil hefte for det inngåtte kontraktsforhold inntil ny kjøper har signert alle dokumenter vedrørende salget og innbetalt tilsvarende beløp som kjøper. Kjøper har heller ikke anledning til å motsette seg overskjøting av boligen til seg, dersom han på overtakelsestidspunktet ikke har utpekt ny eier som har oppfylt kontrakts- og oppgjørsbestemmelsene i Kjøpekontrakten. Meglergaarden AS skal forestå videresalget mot betaling i henhold til sine gjeldende standardsatser.

Bebyggelsens arealer

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgiftene er foreløpig stipulert fra kr. 1101,- til 2669,- pr. mnd.
Fellesutgifter, slik det er stipulert, består bl.a. av forretningsførsel og revisjon, styrehonorartil sameiets styre, strøm i fellesarealer, drift av garasjeanlegg, forsikring av bygningsmasse, kommunale avgifter (vann, kloakk og renovasjon), startpakke kabel-TV/bredbånd, drift av sameiets fellesarealer, serviceavtaler (ventilasjonog garasjeport), løpende bygningsmessig vedlikehold.
Fellesutgifter reguleres i sameiets vedtekterog bygger i utgangspunktet på en fordelingsnøkkel mellom hhv sameiebrøk og likedeling basert på utgiftens art. Skulle kommunen kreve egne vannmålere pr. bolig vil det kunne medføre endringer.
Oppvarming og strømforbruk til den enkelte seksjon, eiendomsskatt, ekstra vaktmestertjenester m.v. kommer i tillegg til fellesutgifter.

Teknisk standard

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som måtte bli hensiktsmessig eller nødvendig i forbindelse med gjennomføring av byggesaken, uten å forringe den generelle standard.
Kjøper er kjent med at kjøpekontrakten ikke kan tiltransporteres uten samtykke fra utbygger.
Utbygger forbeholder seg retten til endring av den til enhver tid gjeldende prislisten uten varsel på usolgte leiligheter. Utbygger tar forbehold om endringer i offentlige instansers omkostninger og om trykkfeil i prospektet. Det tas forbehold om nødvendige offentlige godkjenninger, herunder at rammetillatelse og i igangsettelsestillatelse gis uten vesentlige vilkår og forutsetninger til ugunst for utbygger. Beløp som kjøper har innbetalt skal da uten ugrunnet opphold tilbakeføres til kjøperinkludert opptjente renter.
Kjøper er kjent med og aksepterer at det i salgsmateriell er vist illustrasjoner som viser møblering og utstyr som ikke inngår i utbyggers kontraktsmessige leveranse. Dette er vist for å gi interessenter en ide om hvordan boligene og fellesområder vil bli.
Den kan således bli endringer i utomhusplan, utsyn, materialvalg og endelige løsninger.
Det tas forbehold om at krav i offentlige tillatelser ikke er til ugunst for utbygger, og det tas forbehold om endringer eller andre pålegg som måtte komme i forbindelse med ramme-, ingangsettingstillatelse, eller annen del avprosessen. Utbygger tar forbehold om at kontrakten kan bortfalle dersom ikke alle nødvendige offentlige tillatelser gis, ellers dersom tillatelsene som gis etter utbyggers vurdering medflrer urimelig tyngende vilkår for utbygger.

Overtagelse

Stipulert overtagelse vil være våren/sommer 2020. Her vil kjøperne få nærmere opplysninger så snart salgsmålet er nådd.

Heftelser

Vansjø Boligbyggelag er engasjert av utbygger som forretningsfører for sameiet. Forretningsfører har blitt valgt for de 3 første driftsårene og kan erstattes av andre av sameiets årsmøte etter dette.

Avbestilling

Eiendommen vil bli organisert som et eierseksjonssameie i henhold til lov om eierseksjoner (eierseksjonsloven) 01.01.18. Eierseksjonssameiets navn blir Nye Storgata Boligsameie og vil bestå av 48 boligseksjoner. Byggherren står fritt i den nærmere organisering av prosjektet, herunder antall bygg, samt antall og type seksjoner.
Hver seksjon utgjør en sameiedel med tilknyttet enerett til bruk av bruksenhet. Bruksenheten vil i tillegg kunne omfatte andre deler av eiendommen. Med de unntak som følger av eierseksjonsloven § 22, er det ikke tillatt å erverve mer enn 2 boligseksjoner i sameiet av samme kjøper. Sameiet er pliktig til å avholde årlige sameiermøter hvor blant annet regnskap behandles. Sameiets styre har ansvaret for forvaltningen av sameiets anliggender m.v. i samsvar med lov, vedtekter og vedtak i sameiermøtet. I utgangspunktet er det tenkt at hver seksjon har en - 1 - stemme.
Utbygger står imidlertid fritt til å beslutte om flertall skal beregnes basert på én stemme pr. seksjon, eller etter sameiebrøk. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. Det presiseres at endelige vedtekter vil kunne avvike fra de foreløpige utkast til vedtekter, og at byggherren står fritt til å endre disse.
En foreløpig, men ikke uttømmende, oppstilling over antatte fellesutgifter er spesifisert under avsnitt om fellesutgifter.
Det er utarbeidet utkast til husordensregler.
Sameiet vil i utgangspunktet omfatte alle arealer innenfor tomtegrensen. Sameiet har ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealer mellom eiendommene på området.
Et sameie etableres ved seksjoneringen. Det vil si at når kommunens seksjoneringsvedtak er tinglyst, er sameiet etablert.
De vedtekter som sendes til kommunen sammen med seksjoneringsbegjæringen, er de opprinnelige vedtekter, og gjelder til de endres av et fremtidig sameiermøte.
Når sameiet er etablert, gjennomføres det et møte hvor det velges et styre fra utbygger, og hvor forretningsfører og revisor velges. Forretningsførerkontrakten signeres av dette styret. Vedtektene skal ikke godkjennes - de er jo allerede fastsatt ved seksjoneringen/etableringen.
Etter innflytting innkalles det til et nytt ekstraordinært sameiermøte, hvor et nytt styre velges blant kjøperne

Salgsvilkår

Overdragelsen av Kjøpekontrakten forutsetter forutgående skriftlig godkjenning av selger. Godkjenning fra hhv selger og garantist kan bare avslås med saklig grunn. Det er en forutsetning for videresalg at selgers transportkontrakt benyttes. Dersom Kjøpekontrakt overdras fra kjøper før ferdigstillelse, plikter den nye kjøperen å tre inn i alle de avtaler som er etablert, herunder endringsavtaler og tilvalgsbestillinger og vil hefte for det inngåtte kontraktsforhold inntil ny kjøper har signert alle dokumenter vedrørende salget og innbetalt tilsvarende beløp som kjøper. Kjøper har heller ikke anledning til å motsette seg overskjøting av boligen til seg, dersom han på overtakelsestidspunktet ikke har utpekt ny eier som har oppfylt kontrakts- og oppgjørsbestemmelsene i Kjøpekontrakten. Meglergaarden AS skal forestå videresalget mot betaling i henhold til sine gjeldende standardsatser.

Budregler

Ved forbrukersalg er utbygger underlagt regel om budfrist. Utbygger er her profesjonell aktør og derfor ikke underlagt disse reglene. Ved salgsstart gjelder prinsippet "førstemann til mølla".
Alle kjøpetilbud skal være skriftlige og oversendes signert via e-post eller levert til megler. Budskjema/tegningsskjema skal fylles ut så nøyaktig som mulig med hensyn til finansiering, finansinstitusjonens kontaktperson og andel egenkapital. Forbehold i kjøpetilbud vil normalt ikke bli akseptert av utbygger før forbehold er avklart. Utbygger står fritt til å forkaste eller akseptere et hvert kjøpetilbud.
Konferer megler om mere utdypende informasjon rundt budhåndtering.

Vederlag

Megler har ett vederlag på kr. 37 500,- inkl. mva pr. solgte enhet i prosjektet. Vederlaget betales av utbygger.

Bustadoppføringsloven

Kjøpet reguleres av Lov om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad m.m. (bustadsoppgøringslova) 13. juni 1997 nr. 43. I tilfeller hvor kjøper er profesjonell i henhold til Bustadoppføringslova, dvs. gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan utbygger kreve at avtalen reguleres av Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) 3. juli 1992 nr. 93. Tilsvarende gjelder dersom boligen er ferdigstilt på avtaletidspunktet, slik at avhendingslova rettmessig kan benyttes istedenfor bustadsoppføringslova.

Salgsoppgave

Salgsoppgavedato: xx.xx.xxxx kl. xx:xx