Stranda

Fagerlivegen | Ny pris! Oppgradert enebolig med sentral beliggenhet

Fagerlivegen 16 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

78%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 143 m²
Bruksareal 211 m²
Tomt 309 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1939
Gårdsnummer 53
Bruksnummer 56
Energimerking G
FINN.no 108298613
Sist endret 16.12.2020 08:56
Prisantydning 1 590 000
Totalpris 1 643 622
Ligningsverdi 334 047,-

Beregnet totalkostnad

1 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 39 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 53 622,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 643 622,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

211 / 143 m²

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Garasje / Parkering

Ja / Nei

Tomt

Areal: 309 kvm, Eierform: Eiet tomt

Selveid, sydvendt tomt med gode solforhold og utsikt mot Storfjorden.
Tomten er opparbeidet med støttemurer og har noe planareal, busker og bed, og ellers noe naturtomt.

Beskrivelse

Velkommen til en innholdsrik og oppusset enebolig med stort potensiale. Boligen ligger i et etablert boligfelt i Fagerlivegen, kun minutters gange fra Stranda sentrum. Eiendommen er ellers solrik, og man har utsikt mot Storfjorden.

Innhold

U.etasje/kjeller:  Vaskekjeller, diverse boder og uinnredet kjellerareal
1. etasje:              Hall med trapp, trapperom, stue, kjøkken, bad/wc/vaskerom
2. etasje:              Trapperom, 5 soverom, kott
Boligen har også et romslig kryploft.

Standard

Boligen går over 3 plan, og er vesentlig oppgradert med blant annet nyere bad, samt overflater, kjøkken, rør-i-rørsystem og sikringsskap rundt 2012. Gulvoverflater er i hovedsak belagt med laminat og flis, vegger med hvite panelplater, tapeter og flis, og himlinger kledd med hvite himlingsplater og hvitmalt panel.
Stue
Stuen er romslig på størrelse, og har flere møbleringsmuligheter. Rommet ble pusset opp i 2012, og har lyse, vennlige fargevalg. Det er ellers montert en nyere vedovn og varmepumpe, samt store vindusflater som gir mye naturlig lys og en god romfølelse.
Kjøkken
Kjøkkenet er også svært romslig, og ble pusset opp i 2012 med nye overflater og kjøkkeninnredning. Innredningen er U-formet med takhøye overskap som gjør den svært innholdsrik med mye av både skap- og benkeplass. Av utstyr er det integrert komfyr og koketopp.
Bad/Wc/Vaskerom
Badet er pusset opp i senere år, og har keramiske fliser på gulv med gulvvarme, samt fliskledde vegger. Det er montert åpen dusjnisje med glassvegger og glassdør, baderomsinnredning med helstøpt servantplate, toalett, samt avtrekksvifte og opplegg for vaskemaskemaskin.
Soverom
Boligen har hele 5 soverom, der det ene har inngang til eget kott som kan bli en fin walkin-garderobe. Soverommene har generelt gode størrelser, der det ene er mer enn romslig nok til å kunne benyttes som en loftsstue.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i Fagerlivegen, like nord for Stranda sentrum. Fra boligen har man gangavstand til alle sentrumsfasiliteter, Fløten Park og barneskole, samt en kort kjøretur unna barnehager, ungdomsskole og videregående skole. Stranda sentrum har et godt servicetilbud med blant annet dagligvare, kaféer, butikker, frisør, og vinmonopol, samt Stranda Kulturhus med et rikt kulturtilbud. Det er også kort vei til idrettsanlegg på Mona.
Strandafjellet Skisenter er bare en 15 minutters kjøretur fra eiendommen. Nærområdet består i hovedsak av frittliggende eneboliger

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 334 047 pr. 2016.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 068 950 pr. 2016.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver, ifl. Stranda Kommune.

Boligens areal

Primærrom: 143 kvm, Bruksareal: 211 kvm
U.etasje/kjeller:  P-rom:   0 kvm, BRA: 67 kvm
1. etasje:              P-rom: 73 kvm, BRA: 73 kvm
2. etasje:              P-rom: 70 kvm, BRA. 71 kvm
Boligen har også kryploft. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Bruttoareal (BTA) er ikke angitt i takstrapporten.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via varmekabler og panelovner.
Luft/luft varmepumpe
Vedfyring.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 7 464,- / halvår
(inkluderer vann, avløp, renovasjon og feiing)
Eiendomsskatt kr 2 116,- / halvår
Det må også påregnes utgifter til strøm og forsikring.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig ifl Reguleringsplan Stranda sentrum 28.10.97 med tilhørende føresegner sist revidert 03.02.99.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.