Storgjerdet

Ny pris! | Enebolig med fire soverom, to bad, carport og flott utsikt

Hevsdalsvegen 97 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

58%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

91%

av boligene er eldre enn 20 år

47%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 179 m²
Bruksareal 192 m²
Bruttoareal 216 m²
Tomt 719 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1962
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 128
Energimerking F
FINN.no 172659662
Sist endret 12.05.2023 15:32
Prisantydning 1 690 000,-
Totalpris 1 746 070,-

Beregnet totalkostnad

1 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 42 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 690 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 56 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 746 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 5 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Innhold

U.Etasje: Vindfang, gang, trapperom, kjellerstue, vaskerom/kjøkken, bad/wc, soverom, lagerrom, bod
1. Etasje: Gang/trapperom, gang, stue, spisestue, kjøkken, soverom, bad/wc
2. Etasje: Gang/trapperom, 2 soverom.

I tillegg har boligen en delvis overbygd veranda, samt carport.

Standard

Velkommen til en innholdsrik eiendom med en delvis oppusset enebolig med tilknyttet carport. Boligen ble opprinnelig bygd i 1962, og det er foretatt en del oppussingsarbeider fra 2010 og utover. Boligen er innredet med en sokkelleilighet, men denne er ikke omsøkt/godkjent. Standard er i hovedsak 3-stavs parkett, flis og tregulv, vegger med panel og tapeter, og himlinger kledd med hvit panel og himlingsplater. Boligen er beliggende i etablert område i Storgjerde med kort gangavstand til blant annet skoler og barnehager.

<b> Entrè/Inngangsparti </b>
Boligen har hovedinngang på den nordlige siden av bygget. Entrèen har flislagt gulvoverflate og vegger med hvit perlestaffpanel. Nyere ytterdør fra 2014 (prod 2008). Sokkelleiligheten har egen entrè på vestsiden av bygget med flislagt gulvoverflate og ny ytterdør fra 2003.

<b> Stue </b>
Stuen i hovedetasjen er lys og vennlig med 3-stavs parkett på gulv og tapetserte vegger med fondvegg av panel. Rommet er utstyrt med varmepumpe, og det er utgang til veranda, samt store vindusflater som gir mye naturlig lys. Rommet ligger vegg-i-vegg med spisestuen. I underetasjen (tilhørende sokkelleiligheten) er det også en romslig kjellerstue med gulvvarme.

<b> Kjøkken </b>
Kjøkkenet ble pusset opp i 2014 med en L-formet innredning med overskap og profilerte fronter. Benkeplate av laminat med nedfelt stålservant. Opplegg for frittstående hvitevarer og montert Flexit ventilator. Rommet har god plass til frokostbord. Det er også etablert kjøkken i underetasjen med en enkle innredning. Det er montert opplegg for oppvaskmaskin og komfyr, samt komfyrvakt og ventilator. I rommet er det også montert vvbereder fra 2010, og fordelerskap for rør-i-rørsystem fra 2014.

<b> Bad/Wc/Vaskerom </b>
Badet i hovedetasjen har Terrazzogulv med gulvvarme, tapetserte vegger og himling kledd med malt himlingspapp. Det er montert dusjkabinett, servantskap og toalett. I underetasjen ble badet pusset opp i 2014, med flislagt gulv og delvis fliskledde vegger. Rommet har gulvvarme, elektrisk vifte, badekar, wc, samt servantskap. Her ble det også lagt ny bunnledning bort til hovedstammen.

<b> Soverom </b>
Boligen har totalt 4 soverom, hvorav det ene er beliggende i underetasjen, ett er beliggende i hovedetasjen, og to er beliggende i loftsetasjen.  Stedvis montert garderobeskap.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et etablert og solrikt boligområde ved Storgjerdet på Stranda. Fra eiendommen er det kort gangavstand til butikk, frisør, skoler og barnehager. Til Stranda sentrum er det ca. 2 km, med godt servicetilbud som eksempelvis dagligvarebutikker, kaféer, fritidsbutikker, frisør, og vinmonopol. I nærområdet er det også gode turmuligheter til blant annet Ystehola og Meraftahornet. Stranda Skisenter ligger også innenfor en kort kjøreavstand. Offentlig kommunikasjon like ved.

Tomt

Areal: 719 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Eiendommen har carport og parkeringsmuligheter i innkjørsel.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 799644927

Byggemåte

Eiendommen antas fundamentert med støpte betongsåle, med støpt plate på grunn. Antatt uisolert og uten fuktsperre mtp. byggeår.
I følge eier ble det støpt nytt gulv på badet ved oppussing av rommet i 2014.
Yttervegger i lettklinkerblokker, med utvendig pusset og malte overflater. Ikke observert svekkelser i konstruksjon på takstmannens befaringsdag, og han har videre forutsatt at isolering/vindtetting/lufting er utført etter gjeldende krav på byggetidspunktet.
Drenering/fuktsikring fra byggeår, TG3.  Det er observert fukt i grunnmur/gulv under kjellertrapp.
Vinduer og verandadør med 2-lags isolerglass, samt noen koblede glassruter fra byggeår. Vinduene er i hovedsak fra 80-/90-tallet, samt et par fornyinger i 2011 og 2014. Ny hovedytterdør montert 2014 (produsert 2008), og ytterdør til kjeller fra 1993.
Yttertak i sperrekonstruksjon, med undertak av porøse huntonitplater. Tett, slitt kassekledning uten luftespalter.(mye istapper på rafter, som oppstår ved dårlig lufting/isolering) Yttertaket er tekket med plastbelagte stålplater. Metalltakrenner/nedløpsrør. Snøfangere.
Glassfiber oljetank i rom under altan
Teglsteinspipe i huset. Peisovn i kjellerstuen m/ skifer omramming og rød teglstein på vegger. Skiferplate foran ildstedet. Ildstedet er pr.dato plombert. Ildsted i 1.etasje er fjernet, og røykrøret er tettet med påskrudd plate. Brennbart materiale nærmere pipe/feieluke enn 30 cm på loft. Tetthet og funksjon er ikke kontrollert. Lett tilgjengelig sotluke i kjeller.
Etasjeskiller av betong mellom kjeller og 1., og ellers etasjeskille av trebjelkelag.
Elektrisk anlegg med sikringsskap med automatsikringer fra 2010. Nytt inntak til elskap ifølge eier.
Vannrør som rør-i-rør-system fra 2014, med kobberrør på vanninntak frem til fordelerskap. Vvbereder 200l fra 2010. Avløpsrør i hovedsaklig plast, med soilrør i støpejern. Observert både bruk av støpejernssluker og plastsluker, samt rust på stoppekran inntak.
Fiberoptisk nett.

Beskrivelsen er et utdrag fra vedlagte tilstandsrapport, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Vedlagt prospekt følger byggetegninger, og disse avviker i forhold til den faktiske planløsningen i dag. Avviket gjelder kjeller, hvor det er innredet sokkellelighet som ikke er omsøkt eller godkjent.

Boligens areal

Primærrom: 179 kvm, Bruksareal: 192 kvm, Bruttoareal: 216 kvm

U. Etasje: BTA: 88m², BRA: 76m², P-rom: 63m²
1.  Etasje: BTA: 88m², BRA: 78m², P-rom: 78m²
2.  Etasje: BTA: 40m², BRA: 38m², P-rom: 38m²

Carport på 40m²

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut. Det er innredet en sokkelleilighet, som hverken er omsøkt eller godkjent.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler i kjellerstue, bad, soverom og bod i kjeller, samt diverse panelovner.
Montert varmepumpe (luft/luft, 2010).

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har på vegne av selger utarbeidet energiattesten. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og feil kan derfor forekomme. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 026 pr. år (inkluderer renovasjon, avløp og eiendomsskatt)

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 10 026,- / år
(inkluderer avløp og renovasjon)

Eiendomsskatt kr 4000,- / år

Privat vann kr 2 000,- / år

I tillegg må det påregnes utgifter til strøm og forsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 487 675,- pr. 2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 755 629,- pr. 2018.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst via privat, felles vei fra Hevsdalsvegen.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål ifl. Reguleringsplan Storgjerde M.V., datert 04.11.1968 med  tilhørende reguleringsføresegner.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

13.12.1958 103971   Bestemmelse om veg  
                                       Bestemmelse om gjerde
 
13.12.1958 103971   Registrering av grunn  
                                       Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:1525, Gnr:52, Bnr:30
 
13.12.1958 103971   Bestemmelse om veg  
                                       Rettighetshaver: Knr:1525, Gnr:52, Bnr:128  
                                       Rettiheter på: Knr: 1525, Gnr: 52, Bnr: 30

Vei/vann/avløp

Privat, felles vei med tinglyst bruksrett. Eventuelt vedlikehold fordeles mellom de eiendommene som benytter veien.
Kommunalt tilknytt avløp.
Privat vann fra felles brønn. Det betales årlig avgift for leie av grunn til brønnen, og ellers kan det forekomme utgifter til nødvendig vedlikehold, som fordeles mellom de 5 eiendommene som er tilknyttet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Selger har opplyst at det har vært problemer med tett avløp i 1.etasje på bad, samt at det er noe fukt i bod i kjeller.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det er avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Det er en oljetank i glassfiber i rom under veranda, som ikke er i bruk. Fra 01.01.20 er det forbudt å fyre med fossil fyringsolje til oppvarming av bolig. Kommunen kan vedta i lokal forskrift forbud mot nedgravde oljetanker, som medfører at oljetank må fjernes, eller eventuelt påbud om plombering.
Det er ukjent hvor mye olje som er på tanken, samt selve tilstanden på tanken. Eier har til enhver tid ansvaret for å unngå forurensinger, og det presiseres at det ved lekkasjer kan medføre store skader på miljø, samt betydelige kostnader for skadeutbedring. Det er ikke utført kontroll av tanken, og på generell basis oppfordres det til periodisk kontroll eller fjerning av tanken.

Stranda Energi opplyser at anlegget var sist godkjent 08.10.2007.

Feier opplyser at det er diverse avvik på pipe og ildsted. Mangelrapport, datert 17.11.2017, er vedlagt prospekt.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker, og følgende salgsbetingelser vil gjelde:

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.