Lastølen Hyttegrend (Fjellsætra)

Nyoppført fritidsleilighet (endeleilighet) med høy standard, tre soverom, terrasse, utsikt og ski inn!

Lastølen, Snr. 1 , 6220 Straumgjerde

VISNINGER

18. september lørdag kl. 12:00-12:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

65%

har bolig på over 120 kvm

55%

av boligene er eldre enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type / Eierform Hytte / Eierseksjon
Primærrom 67 m²
Bruksareal 67 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 1 998 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2016
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 55
Energimerking D
FINN.no 176751929
Sist endret 03.09.2021 12:38
Prisantydning 2 600 000
Totalpris 2 673 820

Beregnet totalkostnad

2 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 65 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 600 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 73 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 673 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. Etasje: Entrè/gang, stue/kjøkken, bad/wc, vaskerom, 3 soverom, utvendig bod
Leiligheten har også en overbygd terrasse.

Standard

Velkommen til en flott fritidsleilighet i Lastølen hyttefelt, cirka 300 meter fra skitrekket på Fjellsætra. Leiligheten ble oppført i 2016, og fremstår nesten som ny. Leiligheten er beliggende i første etasje med enkel tilkomst, og har terrasse med nydelig utsikt utover Nysætervatnet og de omkransende fjell. Standarden er i hovedsak 1-stavs laminat og flis på gulvoverflater, vegger med beiset panel furupanel, og himlinger kledd med hvitlasert panel med downlights i samtlige rom.
Entrè/gang
Seksjonen har overbygd inngangsparti med sportsbod like ved inngangsdøren. Entrèn har flislagt gulv med gulvvarme, samt muligheter for klesoppbevaring. Åpen løsning mot gang.
Stue/kjøkken
Leilighetens stue er av god størrelse og har store vindusflater. God plass til både sofagruppe og spisegruppe. Det er montert biopeis som sørger for den riktige stemningen etter en lang dag i skiløypene. Fra stue er det utgang til en delvis overbygd terrassen på ca. 28 kvm med nydelig utsikt over Nysætervatnet og den omkransende fjellheimen. Her har man sol hele dagen, frem til kvelden.
Stuen har åpen løsning mot kjøkken, som består av en moderne L-formet innredning fra Ikea med mørke, profilerte fronter og overskap. Benkeplate i laminat  med underlimt stålservant. Av utstyr er det montert integrert komfyr og platetopp, samt fullintegrert kjøleskap/fryser og oppvaskmaskin, og ellers ventilator og komfyrvakt. Rommet har også gulvvarme, samt ny gulvoverflate fra mars 2020.
Soverom
Leiligheten har tre soverom. Samtlige rom har downlights, og Usb-kontakt. Hovedsoverommet har integrert høyttaleranlegg.
Bad/Vaskerom
Badet har en flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og vegger med beiset panel og flis i våtsoner. Av utstyr er det montert åpen dusjnisje med glassdører, slimline-sluk og waterfall-dusj, veggholdt toalett, speil, avtrekksvifte, baderomsinnredning med skålservant og integrert høyttaleranlegg.
Separat vaskerom med vvbereder, opplegg for vaskemaskin, sluk og fordelerskap for rør-i-rør.
Diverse
- Bod på 5 kvm like ved ytterdøren
- Sikringsskap med automatsikringer. Brytere/kontakter med Elko Plus
- Rør-i-rør system
- Smarthus - Appstyrt varme og lys (med "god-natt-funksjon" som slukker lys og låser dør)
- Usb-uttak på samtlige soverom
- Høyttaleranlegg integrert på bad og hovedsoverom

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet på Fjellsætra, nærmere bestemt i første rekke i Lastølen hyttefelt. Lastølen hyttefelt ligger like ved skitrekket, og herfra er det kort vei til utallige turmuligheter både vinter og sommer.
Alpinanlegget på Fjellsætra har et godt og variert utvalg for den skiglade, med totalt 5 heiser og 14 nedfarter. Anlegget er familievennlig tilrettelagt, med blant annet gratis barneheis og flotte langrennsløyper. Fjellsætra har totalt 35 kilometer med preparerte langrennsløyper, inkludert lysløypen som er belyst frem til kl. 21:30. Skianlegget på Strandafjellet er også kun en kort kjøretur unna.
På sommerstid kan Fjellsætra i tillegg til toppturer friste med aktiviteter som fiske, kano eller kajakk.

Felleskostnader

500 pr. mnd. inkluderer brøyting, felles byggforsikring, vann og avløp

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 1 906,25,- / år.
(inkluderer hytterenovasjon)
Eiendomsskatt kr 1 874,- / år.
Felleskostnader kr 500,- / mnd.
(Inkl. vann, avløp og brøyting)
Det må i tillegg påregnes utgifter til strøm og forsikring.

Sameie

Sameiet Lastølen Hyttegrend - Bygg 1, 2 og 3 - med totalt 10 seksjoner. Styreleder er Arild Klokk.
Det er normal dugnadsplikt i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.
Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 86024315

Regnskap

Sameiet opplyser at de ikke er regnskapspliktig, men har utarbeidet en oversikt over inn- og utbetalinger for alle i sameiet pluss de andre 8 leil. som bruker veien og vannet (felles). Det er videre opplyst at det ikke foreligger budsjett, men at det er gjort et overslag over kostnader til brøyting og rensefirma for vann. Sameiet har opparbeidet seg en buffer på sameiets konto pålydende rundt kr 50.000,- for uforutsette utgifter og vedlikehold.
Det er ikke fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Følger som vedlegg til prospekt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
1. etasje: P-rom: 67m², BRA: 67m², BTA: 77m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra Nysætervegen. Det vil bli skiltet med &Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 998 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Foruten bygningsmassene består tomten av gruset adkomstvei, biloppstillingsplasser og diverse forstøtningsmurer, etc.

Garasje / Parkering

Seksjonen har èn parkeringsplass nede ved veien, ihht. dokument fra Sykkylven kommune.

Byggemåte

Fundamenter av betong. Støpt, isolert grovplate i hele seksjonen. Isolert og flytende gulv over grovplaten.
Drenering fra byggeår.
Vegger mot grunn av betong/ isolasjonssystem med beton.
Yttervegger av laftet tømmer oppe og med bindingsverk med stående kledning i underetasjen.
Vinduer med 2 lags isolerglass/energiglass fra byggeår, stilvinduer med sprosser. Ytterdør som hvit dør med glassfelt. Balkongdør som tredør med glass.
Takkonstruksjon med sperrer av tre. Taktekke med torv. Takrenner og beslag av metall.
Bad gitt TG1, men det er anmerket at "det er fall til sluk inne i dusjnisjen, ellers er badegulvet tilnærmet flatt.."  Vaskerommet har samme merking, men det er anmerket at "det bemerkes at det ikke er fall på gulvet iht til kravene for våtrom."
Vannrør som rør-i-rørsystem, og avløpsrør i plast. Rørskapet er plassert i vaskerom, og det er montert waterguard. VVbereder 150l.
Ventilasjon i all hovedsak naturlig ventilasjon med klaffventiler i yttervegger. Videre er det avtrekk fra bad og kjøkken.
Elektrisk anlegg med sikringsskap med automatsikringer, plassert i bod.
Elementpipe fra byggeår, oppført frittstående på utsiden av bygget. Pipen er pusset og malt, og ikke tilsluttet peisovn.
Beskrivelsen er hentet fra tilstandsrapporten, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest, datert 16.04.2018.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming via varmekabler i entrè, bad, vaskerom, stue/kjøkken, samt panelovner og biopeis.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og feil kan derfor forekomme. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten. Energiattesten er basert på den forenklede versjon, med all bakgrunnsdata fra verditakst/tilstandsrapport. Energiattesten er vedlagt prospektet.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand, spesielt på fritidsboliger.

Kommunale avgifter

Kr. 3 780,25 pr. år (inkluderer hytterenovasjon og eiendomsskatt)

Eiendomsskatt

Det er i Sykkylven kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Kontakt kommunen for ytterligere spørsmål knyttet til eiendomsskatten.

Formuesverdi

Eiendommen mangler ligningsverdi.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til "Fritids- og turistformål" (utleiehytter) iflg. Reguleringsplan Solheimfeltet, datert 18.11.2015.
Tilhørende føresegner "Detaljregulering for FT7 ved Nysætervatnet", datert 19.11.15. (oppdatert 12.10.2018).
Eiendommen er beliggende i merkantilt område, som er område med formål om næringsmessig utleie enten via bookingfirma eller privat. For ytterligere opplysninger om reguleringen kan Sykkylven Kommune kontaktes.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

07.02.1969 100492-2/58      Bestemmelse om vannledn.  
                                                   Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:5  
                                                   Overført fra: 1528-29/55
                                                   Gjelder denne registerenheten med flere
 
07.02.1969 100492-3/58      Bestemmelse om gjerde  
                                                   Overført fra: 1528-29/55
                                                   Gjelder denne registerenheten med flere
 
07.11.2017 1238724-1/200  Bestemmelse om veg  
                                                    Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:2  
                                                    Rett til bruk av vei over området betegnet som LaStølen Hyttegrend.
                                                    Gjelder også for utskilte parseller fra gnr. 29 bnr. 1
                                                    Gjelder denne registerenheten med flere
     
07.11.2017 1238724-2/200   Bestemmelse om veg  
                                                     Gjensidig veirett over hverandres eiendom i området betegnet som LaStølen Hyttegrend
                                                     Gjelder også for utskilte parseller fra gnr. 29 bnr. 1
                                                     Gjelder denne registerenheten med flere
 
23.05.2016 451676-1/200     Seksjonering  
                                                     Opprettet seksjoner:
                                                     Snr: 1
                                                     Formål: Bolig
                                                     Tilleggsdel: Bygning
                                                     Sameiebrøk: 1/10

Vei/vann/avløp

Avkjøring fra kommunal vei. Privat, felles vei med gjensidig veirett i sameiet.
Privat, felles vannforsyning i sameiet fra pumpehus og felles avløpsanlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Det bemerkes at det ene soverommet er definert utifra bruk. Rommet er på tegning definert som disp. rom. Rommet holder ikke kravene i TEK i forhold til rom for varig opphold. Rommet beskrevet som bod er benyttet som vaskerom og definert som dette.
Det har vært en vannlekkasje på kjøkkenet i Mars 2020. Dette var pga en pakkning/slange som var dårlig. Dette er fikset gjennom forsikring. Det ble byttet slange av rørlegger, kontrollert og ok. Og det ble byttet gulv av snekkere.
El kontroll våren 2017. Ingen annmerkninger ifl. eier.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Lastølen, Snr. 1, 6220, Straumgjerde, Gnr. 29 bnr. 55 snr. 1 i Sykkylven kommune
Ideell andel av sameiet: 1/10

Eier

Håvard Aurdal Grøvlen

Oppdragsnummer

21-20-0007

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.