Ramstaddalen

Idyllisk gårdsbruk med renovert våningshus, driftsbygning, stabbur, naust og sel! Jakt- og fiskerett!

Dalevegen 1421 , 6230 Sykkylven

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder, Partner, Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

65%

har bolig på over 120 kvm

52%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type Landbrukseiendom / Selveier
Primærrom 229 m²
Bruksareal 247 m²
Tomt 291 195 m² / Eiet tomt
Soverom 7
Byggeår 1911
Gårdsnummer 64
Bruksnummer 6
FINN.no 181016248
Sist endret 08.07.2020 20:27
Prisantydning 4 100 000
Totalpris 4 203 670
Ligningsverdi 204 552,-

Beregnet totalkostnad

4 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 102 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000,-)) -------------------------------------------------------- 103 670,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 203 670,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune. Kontakt kommunen vedr. spørsmål knyttet til eiendomsskatten.

Innhold

Boligen går over tre plan og inneholder følgende:
Kjeller: Vaskerom, bad, hall med trapp, kjellerstue/soverom, soverom og bod.
Hovedetasje: Entré, bad, tv-stue/allrom, kjøkken, gang og to stuer.
Loftsetasje: Hall med trapp, fire soverom, wc-rom og to kott.
- Utestue fra 2017
- Stabbur
- Driftsbygning
- Redskapshus
- Naust
- Sel
- Sommerfjøs på ca. 25 kvm med enkel standard. Ligger ovenfor våningshuset
- Grindløe på ca. 8 kvm ved Ramstaddalselva

Standard

Våningshus
Våningshuset ble totalrenovert i 2007/2008 og fremstår idag med høy teknisk stand. Under renoveringen ble det fokusert på å beholde boligens særpreg, noe som viser svært godt igjen idag. Like utenfor inngangspartiet til våningshuset ligger utestuen på 15 kvm fra 2017. Denne er oppført i samme stil som boligen, har innlagt strøm og er isolert i tak. Vinduer i utestuen er de originale vinduene fra våningshuset, og manglende skifer på tak medfølger ved handel.
Boligens kjelleretasje har tilkomst via original, innvendig gråsteinstrapp. Under renoveringen ble kjellergulvet pigget, isolert mot grunn og støpt nye gulv med varmekabler. I etasjen er det vaskerom med flis på gulv og malte flater på veggene, og rommet er utstyrt med sluk i gulvet, utslagsvask, rør-i-rør skap, varmtvannsbereder, vannmålet og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. VIdere inneholder etasjen ett soverom av god størrelse og kjellerstue med flis på gulv, ildsted som opprinnelig var gammel grue, samt egen utgang til hagen. Fra kjellerstuen er det tilkomst til innvendig bod.
Badet i etasjen er helfliset og rommet er utstyrt med spotlights i himling, dusj med dusjvegger, vegghengt toalett og baderomsinnredning.
Hovedetasjen har inngangsparti på baksiden av boligen. I denne etasjen finner man stue som er inndelt i flere naturlige soner. I stue er det originale tregulv og tømmer på vegger, samt oppvarming via både vedovn og varmepumpe. Kjøkkenet er romslig og har innredning fra Drømmekjøkkenet (2008) i hvite, profilerte fronter, laminat benkeplate, ventilator og integrerte hvitevarer; oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp og kjøleskap. God plass til spisebord mellom kjøkken og stue.
Badet i etasjen er stort og har flis på gulv/vegger og spotlights i himling. Rommet er utstyrt med toalett, dusjsone med vegger av glassbyggerstein, frittstående badekar, baderomsinnredning i malt heltre bjørk med dobbel servant, klessjakt til vaskerom, samt opplegg for vaskemaskin. Etasjen har også rom som av dagens eier har vært benyttet til tv-stue.
Loftsetasjen er idag innredet med fire soverom, alle av god størrelse og muligheter for ulike garderobeløsninger. Hovedsoverommet har tilkomst til eget walk-in-closet.  Etasjen er meget praktisk innredet med wc-rom som består av toalett og servant. Fra gangen er det takluke med tilkomst til loft med gode oppbevaringsmuligheter.
Driftsbygning
Like ved boligen ligger driftsbygningen. Bygget har ukjent byggeår, men dette antas å være fra før 1900. Grunnflate på 166 kvm i tillegg til nyere fjøsbygg mot øst på 40 kvm. I tidligere fjøs er det nå lager og fremstår idag som lite egnet til dyrehold. Låve er i dag benyttet til snekkerbod og lagringsplass. Diverse utstyr og inventar medfølger ved handel.
Stabbur
Stabburet på tunet har en grunnflate på 33 kvm. Bygningen har av nåværende eier vært benyttet til gjesteovernatting på sommerhalvåret. Stabburet er inndelt i flere rom og har loftsetasje for oppbevaring. Inventar og diverse bondeantikviteter medfølger ved handel.
Redskapshus
Redskapshuset er plassert på tunet og har en grunnflate på cirka 40 kvm. Bygget er kledd med stående bordkledning og har skifer på tak. Redskapshuset blir idag benyttet til lagring.
Naust
Naustet har en flott beliggenhet like ved kaia i Ramstaddalen. Naustet har en grunnflate på cirka 50 kvm og har vegger av bindingsverk med stående kledning og gruset gulv. Dagens bordkledning er slitt, men nyinnkjøpt bordkledning og ståltak medfølger ved handel - dette er godkjent av Fylkesmannen. Ramstadkaia/bukta er et regionalt verneverdig område, og vil ha restriksjoner ved evt. bygningsmessige tiltak.
Sel
På Melsetsætra ligger eiendommens sel. Her har man muligheten til å finne den totale roen til utsikt mot Storjorden og cruisebåtene som glir forbi. Selet har en grunnflate på cirka 25 kvm hvor underetasjen opprinnelig var fjøs som er oppmurt med gråstein og overbygg av laftet tømmer. Selet har oppholdsrom med enkel kjøkkeninnredning og ett soverom. Oppvarming via vedovn. Selet har en sjarmerende standard med trebord på gulv og tømmer/panel på vegger.

Beliggenhet

Eiendommen har en idyllisk og barnevennlig beliggenhet i landlige omgivelser i Ramstaddalen, cirka 15 km fra Sykkylven sentrum. Området er omkranset av majestetiske fjell som byr på god utsikt og utallige turmuligheter, sommer som vinter. Via Fasteindalen (sommerstid) har man Sunnmørsalpane Skiarena Fjellseter innen en kjøreavstand på 20 minutter.
Selet på Melsetsætra ligger i naturskjønne omgivelser, cirka 15 minutters gange fra enden av sætrevegen på Melset. Fra boligen er det cirka 45 minutters "normal" gange til selet. Fra selet kan man nyte nydelig utsikt mot fjellene rundt og Storfjorden.

Tomt

Areal: 291 195 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tunet er meget pent opparbeidet med asfaltert adkomst og biloppstilling, kantstein av naturstein, belegningsstein utenfor inngangsparti og store grøntarealer med plen, trær og diverse beplantning.
Dyrket mark og beite:
Eiendommen har 44,7 dekar fulldyrket og 30,4 dekar innmarksbeite. Dyrket areal er ifølge landbrukstakst lettbrukt og i god hevd. Arealene er idag bortleid til nabobruket, avtalen ble inngått i 2019 og strekker seg over 10 år. Beiteområdene er oppdelt i flere parseller og egner seg godt til sauebeite.
Skog og annet areal:
Eiendommen har 110,5 dekar produktiv skog, fordelt på 31,3 dekar særs høy bonitet og 79,2 dekar høy bonitet. I tillegg er det 62,4 dekar uproduktiv skog, 62,4 dekar myr og 2,9 dekar annet areal. Den største teigen ligger ved bebyggelsen og i tillegg ligger en mindre teig ved Løsetelva. Skogsarealene består av blandingsskog.
Teig ved Nysætra på Fjellsætra hvor området rundt er bebygget med hytter. Det kan være muligheter for fremtidige hyttetomter på feltet, men det må påregnes utgifter til regulering, opparbeiding, etc. 1,6 mål er under fradeling fra denne teigen, se vedlagte kartskisse i salgsoppgaven.
Arealer er hentet fra Gårdskart.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt som har asfaltert dekke.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Boligtype, eierform og byggeår

Landbrukseiendom (Selveier), byggeår: 1911

Antall soverom

7

Byggeår

1911

Byggemåte

Våningshus:
Fundamenter av betong på antatt faste og drenerende masser. Grunnmur av gråsteinsmurer fra byggeår, innvendig satt opp Leca i bakkant på egen sole, oppmurt med luftesjikt mot opprinnelige murer. Drenering oppgradert og fornyet i 2007, perforerte plastrør og foretatt av grunnmur med vorteplast. Yttervegger i tømmerkonstruksjoner, utført utvendig etterisolering med 5-7 cm, montert asfaltplater og vindsperre. Etablert lufting bak vannstokken. VInduer i boligen skiftet i 2007, påkostede stilvinduer og ytterdører fra Tingvoll Interiør. Taktekking av skiferstein, omtekket i 2008, alle beslag og takrenner er i kobber. Saltakkonstruksjon med undertak av taktro, oppforet med ny taktro. Dobbel lufting, krysslektet og sperrer er forsterket. Etterisolert mellom loft og kaldloft.
Driftsbygning:
Gjødselkjeller er oppført som sparremur med stein i betongen. Vegger i nyfjøs er isolert bindingsverk med stående kledning. Eldre bygg er oppført som grindbygg med eldre konstruksjoner med bla. trenagler. Utvendig stående kledning og taktekking er bølgeblikk på sperrer og taktro.
Stabbur:
Bygningen står på gråsteinsfundament. Vegger er en tømmerkasse i tillegg til en sval i bindingsverk i nord og øst, liggende kledning. Taktekking skifer rett på tro.
Redskapshus:
Bygningen er oppført som grindbygg. Ringmur er støpt. Utvendige vegger er kledd med stående kledning. Taktekking er firkantet Alta skifer. Bygningen er delt i garasje med støpt golv i øst, delvis tregolv i midtpartiet og jordgolv i vest.
Naust:
Ringmur av gråstein. Vegger av bindingsverk med stående umalt kledning. Taktekking er eternittplater. Det er grusgolv i bygningen.
Sel:
Underetasjen som var fjøs er oppført av gråstein. Overbygget er av laftet tømmer. Taktekking er av torv og pipe av stein.
Overnevnte informasjon er hentet fra vedlagte tilstandsrapport og landbrukstakst, se disse for ytterligere informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 229 kvm, Bruksareal: 247 kvm
Kjelleretasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom, bad, hall med trapp, kjellerstue/soverom og soverom.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Hovedetasje:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 103 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, tv-stue/allrom, kjøkken, gang og to stuer.
Loftsetasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, fire soverom og wc-rom.
Sekundærrom: 12 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: To kott.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen har to piper som opprinnelig er fra byggeår men er oppgradert og fornyet av Cementprodukter AS. Det er tilsluttet ildsted på stue, tv-stue og i kjellerstue. Boligen har også montert varmepumpe som er plassert på stue i hovedetasje. Varmekabler på begge bad, hele kjelleretasjen og vindfang i hovedetasjen.

Kommunale avgifter

Kr. 9 203 pr. år

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 9 203,- per år. Inkluderer vann via vannmåler, slam, renovasjon og feiing.
Eiendomsskatt: kr. 1 309,- per år (2020).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 204 552 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommens naust, stabbur, driftsbygning og sel er registrert i SEFRAK-registerert.
Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er beliggende i uregulert område avsatt til "SB - LNFR for spreidt bustad-, fritids- eller næringsbygging" ihht. "Sykkylven kommune Kommuneplan Arealdelen 2013-2025", datert 27.05.2013. Tilhørende føresegner er datert 27.05.2013. Deler av eiendommen ligger i området H310 - Ras og skredfare.
Naustet som ligger like ved Ramstadkaia er omfattet av det regionalt verneverdige området i kaibukta.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr (kr.5000). Kjøper bes i budet sitt tilkjennegi om det tas forbehold om at det gis konsesjon til den tilbudte pris eller ikke. Dersom kjøper tar konsesjonsrisikoen, vil kjøper være bundet av sitt pristilbud selv om konsesjonsmyndighetene ikke aksepterer prisen. Kjøper kan da risikere å bli pålagt å selge eiendommen til en som kan få konsesjon. I slike tilfeller skal likevel selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.
Odel:
Det hviler odel på eiendommen. Selger har innhentet odelsfraskrivelse på kjente odelsberettigede.
Bo- og driveplikt:
Det er bo- og driveplikt på gården. Boplikten innebærer at erverver må bosette seg på eiendommen innen ett år etter ervervet. Bopliktens varighet er 5 år, ihht. konsesjonsloven §5 2.ledd. Jordloven §8 fastslår at jordbruksareal skal drives. Eier er ansvarlig for at driveplikten oppfylles, enten ved å drive selv eller leie bort jordbruksarealene på de vilkår loven setter. Det vises forøvrig til rundskriv M-3/2017 (Konsesjon, priskontroll og boplikt) og rundskriv M-2/2017 (Driveplikt etter jordloven). Jordbruksarealet er idag utleid til nabobruket. Dette er en 10 års avtale som ble inngått i 2019, ett års oppsigelsesfrist.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1906/800164-1/58  Utskifting, 08.01.1906 
1908/800178-1/58  Utskifting, 03.02.1908 
 
1910/800148-1/58  Utskifting, 07.03.1910 
 
1954/101482-1/58  Elektriske kraftlinjer, 19.05.1954 
Best. om grunnavståelse
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
1958/802839-1/58  Elektriske kraftlinjer, 29.04.1958 
 
1959/100239-7/58  Jordskifte, 20.01.1959 
Gjelder denne registerenheten med flere
1960/100715-1/58  Jordskifte, 22.02.1960 
Gjelder denne registerenheten med flere
1974/100084-1/58  Jordskifte, 08.01.1974 
Gjelder denne registerenheten med flere
1986/890030-1/58  Elektriske kraftlinjer, 06.03.1986 
 
2000/15360-1/58  Elektriske kraftlinjer, 21.11.2000 
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter:
Rettigheter på 1528-64/2
Rettigheter i eiendomsrett
2004/10408-1/58  Bestemmelse om veg, 09.07.2004 
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:64 Bnr:6  
Jr. kartutsnitt
Bestemmelse om vedlikehold
Rettigheter på 1528-64/2
Rettigheter i eiendomsrett
2007/187822-2/200  Bestemmelse om veg, 09.02.2007 
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:64 Bnr:6  
Bestemmelsen gjelder bruksrett til å benytte vegen til skogsdrift uten vederlag
Dokumenter kan fås ved henvendelse til megler.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei og offentlig tilknyttet vanntilførsel. Avløp til septiktank med kommunal tømming.
Eiendommen har også reservekrane på vaskerom som er tilknyttet egen brønn.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.
Jacuzzi medfølger ved handel. Inventar i selet inkl. bålpanne medfølger ved handel. Diverse redskaper i driftsbygning medfølger ved handel.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.
Konsesjonssøknad må innvilges før overtakelse av eiendommen kan gjennomføres. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Fibertilknytning for bredbånd er under utbygging i området.
Det gjøres oppmerksom på at 1,6 mål av skogsteig ved Nysætra/Fausaskiftet er under fradeling og vil ikke medfølge ved salg av eiendommen. Kartskisse følger som vedlegg i salgsoppgaven - arealet i skissen er omtrentlig.
Leieavtaler:
Det foreligger leieavtale på jordbruksareal (dyrket mark 44,7 daa). Leieavtalen ble inngått i 2019 og strekker seg over 10 år med ett års oppsigelsesfrist.
Jakt- og fiskeretter:
Eiendommen har jaktrett, og hører til Melseth- og Lukkedal Jaktfelt. Valdet har totalt 10-15 fellesløyver på hjort fordelt ut over jaktfeltene. Eiendommen har tilgang på rypejakt på Ausekaret og Vardefjellet.
Fiskerett i Melsetvatnet og Ramstaddalselva. Laksestammen i Ramstaddalen er under reetablering i samarbeid med Fylkesmannen.
Se vedlagte landbrukstakst i prospektet for ytterligere informasjon.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.