Roalden / Hjellhaugmarka

Nyoppført, håndlaftet tømmerhytte med 4 soverom, gode sol- og utsiktsforhold

Hjellhaugmarka 14B , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

87%

har bolig på over 120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 73 m²
Bruksareal 76 m²
Bruttoareal 105 m²
Tomt 450 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2020
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 481
Energimerking C
FINN.no 189475715
Sist endret 07.09.2020 10:06
Prisantydning 3 590 000
Totalpris 3 693 570

Beregnet totalkostnad

3 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 693 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. På denne eiendommen innføres det eiendomsskatt fra 2021. Kontakt Stranda kommune ved eventuelle spørsmål.

Innhold

1. etasje:  Entrè/hall, stue/kjøkken, bad/wc, 2 soverom, utv. bod/vaskerom
Hems:      Loftsstue/trapperom, wc-rom, 2 soverom
Boligen har også terrasse mot sør.

Standard

Boligen har en høy og moderne standard med 1-stavs parkett og flis på gulvoverflater, vegger med beiset tømmer, og himlinger kledd med lysbeiset panel. Hytten er videre gjennomført med flotte utskjæringer og mørke stildetaljer, og har generelt store vindusflater med sorte rammer og sprosser, samt sort kjøkken og mørke inner-/ytterdører.
Inngangsparti / Entrè
Boligen har bilvei helt frem til hyttedøren, og et overbygd inngangsparti på boligens østlige side. Her har man også en praktisk sportsbod for skilagring, utstyrt med en 300l vvbereder og opplegg for vaskemaskin Entrèen er romslig, med flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og trapp opp til hemsen.
Stue
Stuen er romslig på størrelse, har takoppløft med god takhøyde, samt flere store vindusfelt. Her er det gulvoverflate med 1-stavs eikeparkett og gulvvarme, og gode møbleringsmuligheter. Av fasiliteter er det montert vedovn, og utgang til en sørvendt terrasse med gode solforhold og utsikt mot Strandadalen. Stuen ligger i åpen løsning mot kjøkken. Det er også tillaget med loftsstue på hemsen.
Kjøkken
Kjøkkenet har også gulvvarme, og det er montert en L-formet kjøkkeninnredning fra Epoq med mørke, glatte fronter. Av utstyr er det montert integrert komfyr og platetopp, samt fullintegrert oppvaskmaskin og kjøl/frys. God plass til spisegruppe.
Bad/Wc/Vaskerom
Badet har en flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og det er montert dusjkabinett, badekar innkledd i fasadeskifer, toalett og baderomsinnredning med helstøpt servantplate. Badet følger også den stilrene "røde tråden" med mørke detaljer.
Opplegg for vaskemaskin og vvbereder er montert i sportsboden. På hemsen/loftsetasjen er det også et wc-rom hvor det er montert toalett og servantinnredning.
Soverom
Boligen har totalt fire soverom, hvorav to er beliggende i hovedetasjen, og to er beliggende på hemsen/loftsetasjen.

Beliggenhet

Flott fritidsbolig beliggende på fin og solrik tomt på Roaldsida på Strandafjellet. Hytten ligger fint i terrenget, med gode sol- og  utsiktsforhold. Det er vinterbrøytet vei helt frem. Til skitrekket er det kort gangavstand, og eiendommen grenser til langrennsløypen i sør. Hytten har også en solrik terrasse mot sør med utsikt mot Strandadalen.
Strandafjellet Skisenter er et stadig mer populært skisenter, med Sunnmørsalpene som nærmeste nabo er det fantastiske turmuligheter på sommeren, mens det på vinteren er utallige muligheter for de med ski på bena. Med sju heiser, skibånd, barnepark, terrengpark og 18 nedfarter burde hele familiens behov være dekket. Er man mer glad i å gå på langrenn har Strandafjellet ca. 25 kilometer med preparerte turløyper man kan slå seg løs i.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Spar Svingen som ligger cirka 4,4 km fra eiendommen. Ellers er det cirka 5,7 km til Stranda sentrum som kan by på det meste av du måtte trenge av servicetilbud. Her finnes blant annet spisesteder, apotek, dagligvareforretninger, vinmonopol og nisjebutikker.

Tomt

Areal: 450 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Forsikring

Eika Polisenummer: 6458546/4

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 2020

Antall soverom

4

Byggeår

2020

Byggemåte

Støpt fundament. Støpt, isolert ringmur i betong. Støpt, isolert plate på grunn.
Yttervegger av 8" håndlaftet tømmer, med isolasjon mellom stokker.
Vindu med 3-lags energiglass.
Tak i sperrekonstruksjon, med dragere av rundtømmer. Tekket med torv, og underliggende takpapp.
Vannrør som rør-i-rør. Vvbereder 300l. Avløpsrør i plast.
Elektrisk anlegg med automatsikringer.
Innlagt fiber.
Beskrivelsen er hentet fra vedlagte takstdokument.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest, datert 19.02.2020.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 105 kvm
1. etasje: P-rom: 56 m², BRA: 59 m², BTA: 69 m²
Hems:     P-rom: 17 m², BRA: 17 m², BTA: 36 m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming fra evnt. panelovner, samt gulvvarme på entrè/hall, stue/kjøkken og bad i h.etg.
Vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og har kun brukt takstrapporten som grunnlag for å utarbeide en enkel attest. Feil kan derfor forekomme. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Selger har ikke opplyst energiforbruket. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand, spesielt på fritidsbolig mtp. bruk.

Kommunale avgifter

Kr. 8 260 pr. år (inkluderer vann, avløp og renovasjon. Eiendomsskatt kommer fra 2021 i tillegg)

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 8 260,- / år
(inkluderer vann, avløp og renovasjon)
Eiendomsskatt blir innført på eiendommen fra 2021.
Brøyting etter behov. (Det ble i 2020 fakturert kr 2 500,- for brøyting på vinterstid og vedlikehold av veien sommerstid)
I tillegg må det påregnes utgifter for strøm og forsikring.

Formuesverdi

Eiendommen mangler formuesverdi.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Enkel adkomst fra Hjellhaugmarka.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, iflg. Detaljreguleringsplan for Andersgrenda (H61-H72), datert 20.11.12.  Tilhørende føresegner, sist revidert 28.06.2016. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med kommunen.

Offentlige planer

Naboeiendommen skal bebygges med lignende hytte.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

14.06.2016 529423   Registrering av grunn  
                                       Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:458
 
22.10.2019 1251630 Registrering av grunn  
                                       Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:527

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet vann og avløp.
Privat, felles vei. Pliktig medlemsskap i Roaldsida Veilag (Orgnr. 996 926 451) med styreleder Oddgeir Løken. Veilaget har egne vedtekter. For mer info se veilagets hjemmeside.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Det er pliktig medlemsskap i Roaldsida Veilag.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.