Ikornnes

Stor, velholdt enebolig med garasje, flott utsikt og pene utearealer!

Bergåsen 5 , 6222 Ikornnes

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

53%

av boligene er eldre enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 191 m²
Bruksareal 235 m²
Tomt 1 069 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1973
Gårdsnummer 39
Bruksnummer 68
Energimerking E
FINN.no 191963546
Sist endret 24.11.2020 15:10
Prisantydning 3 150 000
Totalpris 3 244 570
Ligningsverdi 495 651,-

Beregnet totalkostnad

3 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 78 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 150 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 94 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 244 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune. Kontakt kommunen ved spørsmål knyttet til eiendomsskatten.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder følgende:
Hovedetasje: Vindfang, gang, to soverom, bad, wc-rom, vaskerom, stue og kjøkken.
Kjelleretasje: Gang, kjellerstue, to soverom, bad og fire boder.
- Garasje.

Standard

Velkommen til Bergåsen 5 - en pen enebolig med flott beliggenhet på Ikornnes. Boligen har gjennom de senere år gjennomgått flere oppgraderinger og fremstår idag med gode kvaliteter. Fra boligen er det gangavstand til både barnehage, barneskole og Ikornnes idrettspark - her ligger alt til rette for at barnefamilien vil trives.
Hovedetasje
Fra garasjen er det enkel adkomst til boligen via flislagt areal. Vindfanget har belegg på gulv og klesoppbevaring i garderobeskap. Hovedetasjens stue er romslig og har god plass til flere sittegrupper. I stue er det god takhøyde og oppvarming via nyere vedovn og varmepumpe. Fra stue er det utgang til terrasse via skyvedør som ble skiftet i 2016. Terrassen fikk nytt terrassedekke og rekkverk i 2008 - dette er det perfekte stedet for avslappende sommerdager. I bakkant av terrassen er det oppført hagestue fra 2008 og her ble det satt inn skyvedører i 2016.
Kjøkkenet ligger i tilknytning til stuen og har original kjøkkeninnredning med finerte fronter og skrog i laminat. Innredningen inneholder videre laminat benkeplate med flis mot overskap, ventilator, barløsning mot spisegruppe og stort vindu hvor utsikten kan nytes.
Badet i hovedetasjen har belegg på gulv og våtromstapet på veggene. Rommet er utstyrt med varmekabler i gulv, toalett, dusjkabinett og baderomsinnredning med servant, speil og belysning. Ved vindfanget ligger separat wc-rom som består av toalett og vegghengt servant. Vegg-i-vegg med badet ligger boligens vaskerom. Rommet har praktisk tilkomst med egen dør ut og inneholder opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, stråleovn, utslagsvask og innredning.
Videre inneholder etasjen to soverom, begge med god plass til både seng- og garderobeløsninger. Hovedsoverommet har utgang til terrasse via skyvedør.
Underetasje
Kjelleretasjen har tilkomst enten via trapp fra hovedetasjens gang eller via eget inngangsparti i forkant av boligen. I kjellergang er det montert både vedovn og varmepumpe, og i tillegg har store deler av etasjen varmekabler i gulv.
Badet i kjelleretasjen har belegg på gulv og panel på vegger. Rommet er utstyrt med varmekabler i gulv, nyere dusjkabinett, toalett og baderomsinnredning med speil/belysning.
To romslige soverom i etasjen som begge har teppe på gulv og tapet på vegger. I front av boligen, like ved inngangspartiet ligger kjellerstuen. Rommet har epoxy på gulv og panel på vegger, varmekabler i gulv, montert vedovn - dette er et ypperlig sted for ungdommen i huset.
Etasjen har svært gode oppbevaringsmuligheter i flere innvendige boder, inkludert et stort verkstedsrom med innlagt vann og utgang til hage via skyvedør.
Oppgraderinger
- Taktekking, lekter og papp fra 2002-2005. Både bolig og garasje.
- Hagestue oppført i 2008.
- Terrassedekke og rekkverk fornyet i 2008.
- Tre nye ytterdører i 2010.
- Ny garasjeport i 2010.
- Støpt dekke i garasje i 2012.
- Flislagt inngangsparti i 2012.
- Terrasse mot sør i 2013.
- Skyvedør i stue fra 2016.
- Beiset hus og garasje i 2017.
- Montert tett dekke under terrasse i 2019.

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet på Ikornnes med nydelig utsikt over Sykkylvsfjorden og fjellene rundt.
Like nede i veien finner man Sørestranda barneskole og Ikornnes FUS barnehage ligger også i gangavstand fra boligen. Like bak boligen ligger Ikornnes idrettspark med nyere kunstgressbane, løpebane med tartandekke og tennisbane. Tar man beina fatt finner man et utall flotte turmuligheter like utenfor døren - Sessvatnet eller Stavekollen er bare to av områdets mulige turmål. Kort avstand til Ekornes og Bunnpris med post i butikk. En kort kjøretur tar deg til Sykkylven sentrum med de fleste servicetilbud og aktiviteter.

Tomt

Areal: 1 069 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet tomt på 1 069 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gruset adkomst, forstøtningsmurer av mur/betong, flere terrasser, fliset inngangsparti og store grøntareal med plen, hekker og beplantning i pene bed.

Garasje / Parkering

Det er oppført garasje på eiendommen, denne er på cirka 27 kvm og har motorisert garasjeport fra 2010. Garasjen har støpt gulv fra 2012. Forøvrig parkering på egen tomt.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1973

Antall soverom

4

Byggeår

1973

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse på boligen datert 04.08.1974. Dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 191 kvm, Bruksareal: 235 kvm
Kjelleretasje:
Bruksareal: 111 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang med trapp, kjellerstue, to soverom, bad og gang.
Sekundærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Fire boder.
Hovedetasje:
Bruksareal: 124 m².
Primærrom: 117 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang med trapp, stue, kjøkken, to soverom, bad og wc-rom.
Sekundærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Hagestue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen har montert nyere vedovn i hovedetasjens stue og vedovn i kjellergang. Varmepumpe i stue og i kjellergang. Varmekabler i gulv på hovedetasjens bad, samt store deler av gulvene i kjelleretasjen. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Kommunale avgifter

Kr. 8 961 pr. år

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 8 961,- per år.
Eiendomsskatt: kr. 2 358,- per år.
Vannavgift til Sætre og Jarnes Vassverk: kr. 1 750,- per år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 495 651 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 784 344 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i område regulert til bolig, ihht. reguleringsplan for Helleskjerva, datert 14.02.1983. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1974/104746-2/58  Best. om vann/kloakkledning, 30.08.1974 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Adkomst fra kommunal vei. Avløp til septiktank med kommunal tømming. Boligen er tilknyttet Jarnes og Sætre Vassverk.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.