Furset

Boligbruk på ca. 5,5 mål med enebolig og eldre driftsbygning/garasje

Fursetvegen 177 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

87%

har bolig på over 120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 195 m²
Bruksareal 208 m²
Bruttoareal 236 m²
Tomt 5 533 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1933
Gårdsnummer 46
Bruksnummer 14
Energimerking G
FINN.no 187981289
Sist endret 26.04.2021 10:44
Prisantydning 1 990 000
Totalpris 2 053 570
Ligningsverdi 395 143,-

Beregnet totalkostnad

1 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 63 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 053 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 5 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Innhold

U. Etasje: Gang, stue, bad, vaskerom, bod, kjølerom
1. Etasje: Vindfang, bad, kjøkken, stue 1, stue 2, soverom
2. Etasje: Hall m/trapp, kontor, 3 soverom, kott
Boligen har også en romslig, sør-/vestvendt veranda, samt vestvendt veranda i 2.etg og kryploft.

Standard

Velkommen til Fursetvegen 177 - En innholdsrik eiendom med romslig enebolig og eldre driftsbygning!
Eiendommen er beliggende i landlige og barnevennlige omgivelser på Furset, og har en svært romslig tomt på ca. 5,5 mål. Boligen er opprinnelig oppført i 3" tømmer, men har en særegen, amerikansk stil med utvendige pussede veggflater. I senere tid er boligen oppgradert med eksempelvis bad i hovedetasjen fra 2003, flere vinduer i 2003-2013, renovert kjeller i 2013 (inklusiv vaskerom og bad), samt sikringskap i 2013 og diverse vannrør som rør-i-rør i 2013.
 Boligen har i hovedsak en standard av flis, vinyl, 1-stavs og 3-stavs laminat, vegger med hvite panelplater, tapeter, Langlopanel og flis, og himlinger kledd med i hovedsak hvit panel og himlingsplater.
Inngangsparti/entrè
Boligen har et overbygd inngangsparti med flislagt dekke. Entrèen er også flislagt, og er utstyrt med skyvedørsgarderobe. Hovedetasjen har også en overbygd bi-inngang i vest (fra verandaen), samt bi-inngang fra vaskerommet i underetasjen.
Stue
Hovedetasjen har en romslig stue hvor det er montert lukket vedovn i peisomramming. Rommet ligger i delvis åpen løsning mot spisestuen, som videre ligger i delvis åpen løsning mot kjøkkenet. Rommene har store vindusflater som gir mye naturlig lys, og man har videre utgang til en delvis overbygd sør-/vestvendt veranda. Her har man gode solforhold, og flott utsikt mot de omkransende fjellene, eksempelvis mot Slogen.
Det er også en stue i underetasjen.
Kjøkken
Kjøkkenet, som stuen, er pusset opp i senere år, og har montert en hvitlakkert, U-formet eikeinnredning. Innredningen består av benkeskap, høyskap, overskap og vitrineskap, og benkeplaten er av laminat med nedfelt stålservant. Rommet ellers opplegg for frittstående hvitevarer, og har god plass til frokostbord. I underetasjen er det også et praktisk kjølerom.
Bad/Wc/Vaskerom
Badet i hovedetasjen er fra rundt 2003, og har flislagt gulv med gulvvarme, og fliskledde vegger. Her er det montert toalett, badekar, baderomsinnredning med nedfelt servant, samt avtrekksvifte.
I underetasjen er badet pusset opp i 2013, og har flislagt gulvoverflate med gulvvarme og fliskledde vegger. Av utstyr er det montert dusjnisje med skyvedør i glass, veggholdt toalett, servantinnredning og vvbereder på 200l.
Underetasjen har et romslig, separat vaskerom med flislagt gulv med gulvvarme, og vegger kledd med panelplater. Rommet har sluk, opplegg for vaskemaskin, en praktisk bi-inngang og noe innredning.
Soverom
Boligen har totalt fire soverom, der det ene er beliggende i hovedetasjen, og resterende er beliggende i loftsetasjen. Hovedsoverommet har en veggdekkende skyvedørsgarderobe, og soverommene i loftsetasjen har garderobeløsning av skyvedørsgarderobe og plassbygd garderobeskap. Loftsetasjen har også et kontor/walkin-garderobe med utgang til veranda, samt oppgang til kryploft.

Beliggenhet

Eiendommen har en rolig, og landlig beliggenhet på Furset. Til Stranda sentrum er det cirka 5km med fasilliteter som kino, dagligvare, frisører, kafèer, vinmonopol,resturant, kollektivtransport og diverse butikker. Det ligger flere barnehager innen kort rekkevidde med bil, samt barneskole, ungdomsskole og videregående skole.
I nærheten har man også mange flotte turmuligheter, der man kan gå kortere turer til Storhornet, og ikke minst kulturminnene Liasætra og Patchellhytta, samt lengre turer eksempelvis til Slogen som nærmest er selve symbolet på Sunnmøre. 
Strandafjellet er også kun få minutters kjøring fra eiendommenl. Ellers har man også lekeplassen på Furset et steinkast unna, og ellers kort avstand til crossbanen på Furset/Engeset, samt gangavstand til industriområdet Svemorka via gangbru.

Tomt

Areal: 5 533 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen har et romslig tunareal med singlet innkjørsel, diverse beplantning av prydbusker og frukttrær, og ellers pent tillaget med forstøtningsmurer og hellebelagte arealer. Hagearealet har noe skrående beskaffenhet.
Eiendommen har også en parsell på ca. 3,3 daa som er angitt som produktiv skog. Teigen ligger sør for lekeplassen på Furset, like nedenfor boligen.

Garasje / Parkering

Eiendommen har gode parkeringsforhold i innkjørsel, samt parkering i den eldre driftsbygningen for 2(3**) biler. **Den siste plassen er opplyst å ha dårlig dekke, og at det ikke bør pakeres biler der før dette er utbedret.
Den eldre driftsbygningen er oppført rundt 1993, og fremstår i dag som å være garasje/uthus/verksted/lager. Bygget går over tre etasjer, og bruttoarealet på bygningen utgjør 369kvm. Bygget har endel etterslep på vedlikehold.

Forsikring

IF IF Polisenummer: 1476779

Byggemåte

Fundament av betong på grunn. TG2
Drenering av ukjent utføring og kvalitet. TG3
Yttervegger under terreng av betongkonstruksjon, og yttervegger over terreng av 3" tømmer med utlekting, hønsenetting og puss. TG2 Stedvise riss.
Vindu i hovedsak som 2-lags isolerglass fra i hovedsak 2003-2013. TG1
Takkonstruksjon av tre med sperrer og taktrod. TG1
Taktekking av alu.plater. TG2
Pipe med utv. puss. TG2
Bad med TG2 på gulv og vegger, samt kjøkken og diverse overflater.
Vannrør som  i hovedsak kobber og rør-i-rør. TG2
Avløpsrør i plast. TG2
Innlagt fiber.
Elektrisk anlegg med sikringsskap i u.etg fra 2013 og hovedinntakssikring i automat fra 2013.
Beskrivelsen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 195 kvm, Bruksareal: 208 kvm, Bruttoareal: 236 kvm
U. Etasje: P-rom: 44m², BRA: 54m², BTA: 70m²
1. Etasje: P-rom: 89m², BRA: 89m², BTA: 96m²
2. Etasje: P-rom: 62m², BRA: 65m², BTA: 70m²
Boligen har også en romslig, sør-/vestvendt veranda, samt vestvendt veranda i 2.etg og kryploft.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Varmepumpe (luft/luft)
Vedovn på stue
Gulvvarme på bad og vaskerom i underetasjen, og bad i hovedetasjen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og har kun brukt takstrapporten som grunnlag for å utarbeide en enkel attest. Feil kan derfor forekomme. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Selger har ikke gitt opplysninger om energiforbruket. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 863 pr. år (inkl. vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt)

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 17 667,- / år
(inkluderer vann, avløp, feiing og renovasjon)
Eiendomsskatt kr 3 196,- / år
I tillegg må det påregnes utgifter til strøm og forsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 395 143 pr. 2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 422 513 pr. 2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er beliggende i uregulert område, og det er ingen gjeldende kommunedelplan for eiendommen iflg. Stranda kommune.
Stranda kommune opplyser videre at "Arealdel ligg ute no til 2. gongs høyring , legg ved gamal kommuneplan for Stranda"

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen, men det må fylles ut skjema for egenerklæring om konsesjonsfrihet på kontraktsmøtet for kjøper som sendes til kommunen. Dette på grunn av eiendommens karakter (størrelse).

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

31.10.1970 104170   Best. om vann/kloakkledn.  
                                       Bestemmelse om veg
                                       Bestemmelse om gjerde
                                       Gjelder denne registerenheten med flere
05.10.1970 103733   Registrering av grunn  
                                       Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1525 Gnr:46 Bnr:4
24.10.1986 990099   Sammenslått med denne matrikkelenhet:  
                                       Gnr. 46 bnr. 32
10.10.2003 14023     Grensejustering  
                                      Gjelder denne registerenheten med flere
 
10.10.2003 14024     Grensejustering  
                                      Gjelder denne registerenheten med flere
 
10.10.2003 14024     Målebrev  
20.07.2020 2768051 Registrering av grunn  
                                       Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:1525 Gnr:46 Bnr:56
Rettigheter på andre eiendommer: 1525-49/12:
02.06.2003 7102       Bestemmelse om vannrett  
                                      Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:46 Bnr:14  
                                      Bestemmelse om veg
                                      Bestemmelse om vedlikehold

Vei/vann/avløp

Privat, felles vei, med tinglyst bruksrett. Felles vedlikeholdsplikt.
Offentlig tilknyttet vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Stranda Energi opplyser at siste tilsyn på det elektriske anlegget var 20.05.2009, og godkjent 18.11.2010.
Feier opplyser at siste feiing var 28.06.2019, og siste tilsyn var 15.12.2016. Det ble da registrert avvik med at ovnen Rais 6 ikke var godkjent montert da den ikke var rentbrennende. Ovnen må fjernes, byttes, eller fremlegges dokumentasjon på at den er rentbrennende. Det ble forøvrig registrert avvik på manglende belysning på loft, og at det var brennbart materiale for nært sotluke (krav om 30cm).

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.