Ringstadmarka

Romslig, sentral enebolig med fem soverom og trippelgarasje

Hevsdalsvegen 28 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

27%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 232 m²
Bruksareal 263 m²
Bruttoareal 293 m²
Tomt 1 828 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1966
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 238
Energimerking G
FINN.no 186550197
Sist endret 20.08.2021 14:35
Prisantydning 2 750 000
Totalpris 2 834 570

Beregnet totalkostnad

2 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 84 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 834 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 5 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Innhold

U.Etasje: Hall/trapperom/bi-inngang/gang, kjellerstue, bad/wc, vaskerom, 2 soverom
1.Etasje: Entrè/hall, gang, kjøkken, spisestue, stue, trapperom, bad/wc, wc, vaskerom/bi-inngang, 3 soverom
Boligen har også kryploft og to verandaer.

Standard

Boligen har en lun og fin beliggenhet i Ringstadmarka - sentralt, men likevel i et usjenert område uten gjennomgangstrafikk. Boligen har i senere år blitt oppgradert, blant annet med varmepumpe (luft/vann) i 2011, sentralstøvsuger, Decrataktekking i 2011 og fiber. Standard i underetasjen er i hovedsak fra 2014/2015 med i hovedsak 1-stavs laminat og flis på gulvoverflater, vegger med i hovedsak malt panel, panelplater og flis, og himlinger med malt panel. Hovedetasjen har i hovedsak en standard med vinyl på gulvoverflater, vegger med malte tapeter, og himlinger med malt himlingspapp.
Inngangsparti/entrè
Boligen har inngangsparti på den nordlige siden, med inngang til vindfang med delvis åpning til innergang. Her er det montert veggskap og uttak for sentralstøvsuger. Boligen har også bi-inngang fra vaskerommet, samt bi-inngang fra underetasjen. 
Stue
Stuen er romslig på størrelse, med gode møbleringsmuligheter. Rommet har takoppløft og store vindusflater som gir en svært god romfølelse. Det er også montert peis med peisinnsats, samt utgang til vest- og sørvendt veranda med gode solforhold og flott utsikt mot Storfjorden. Mellom stue og kjøkkenet har man også en separat spisestue, og i underetasjen har man også en romslig kjellerstue - perfekt til ungdommen i huset.
Kjøkken
Kjøkkenet har montert en U-formet innredning i eik, bestående av underskap, overskap og høyskap med nisje for kjøleskap. Benkeplate i laminat med nedfelt stålservant. Av utstyr er det montert integrert komfyr med platetopp og overhengende ventilator, samt opplegg for oppvaskmaskin.
Bad/Wc/Vaskerom
Boligen har to bad, ett wc-rom, og to vaskerom. I hovedetasjen har badet en flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og vegger med baderomsplater. Av utstyr er det montert dusjkabinett, wc, ventil og romslig baderomsinnredning med nedfelt servant. Vegg-i-vegg ligger et gjestetoalett hvor det er montert wc og enkel servant. Etasjen har også et separat vaskerom med gulvoverflate av vinyl, og fliskledde veggflater. Her er det montert skyllekum, sluk og bi-inngang. I underetasjen er det også bad som ble pusset opp i 2014/2015 med flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og baderomsplater på vegg. Her er det montert baderomsinnredning, toalett og dusjnisje med glassdører. Etasjen har også et separat vaskerom med innredning og opplegg for vaskemaskin.
Soverom
Boligen har totalt fem soverom, hvorav tre er beliggende i hovedetasjen, og to er beliggende i underetasjen. Soverommene er generelt gode på størrelse, og er stedvis utstyrt med garderobeløsning. Det ene soverommet i underetasjen har delvis åpen løsning til et garderoberom. Hovedsoverommet i hovedetasjen har skyvedørsgarderobe, samt utgang til veranda.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i Ringstadmarka, i rolig område uten gjennomgangstrafikk, like sør for grusbanen på Stranda. Området består i hovedsak av spredt boligbebyggelse, og er cirka 1,8km fra Stranda sentrum med alle sentrumsfunksjoner. Særdeles kort gangavstand til barnehage, ungdomsskole og videregående skole, og ellers kort avstand til barneskole. Til Stranda Skisenter er det kun 5-10 minutters kjøring.

Tomt

Areal: 1 828 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Eiendommen har frittstående trippelgarasje på 62m². Garasjen har også et tilknyttet arbeidsrom. Det er montert manuelle vippeporter, og innlagt strøm. Ellers gode parkeringsforhold i asfaltert innkjørsel.

Forsikring

Frende Frende Polisenummer: 7967302

Byggemåte

Grunn av morene. Fundament av betong på grunn, og grunnmur av betong. Ukjente forhold angående drenering.
Yttervegger over terreng av bindingsverk med stående bordkledning, samt liggende kledning i gavl.
Vindu av i hovedsak isolerglass, samt delvis enkle og delvis koblede glass i kjeller. Stedvise punkteringer.
Etasjeskillere av trebjelkelag.
Takkonstruksjon i tre med sperrer, tekket med stålplater.
Beskrivelsen er hentet fra takstdokumentet, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 232 kvm, Bruksareal: 263 kvm, Bruttoareal: 293 kvm
U.etasje: P-rom:    92 m², BRA: 123 m², BTA: 142 m²
1.etasje:  P-rom: 140 m², BRA: 140 m², BTA: 151 m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Vannbåren varme til radiatorer via luft/vann varmepumpe.
Elektrisk via varmekabler bad/wc i h.etg og u.etg.
Vedovn på stue i h.etg og u.etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og har kun brukt takstrapporten som grunnlag for å utarbeide en enkel attest. Feil kan derfor forekomme. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Selger har ikke opplyst boligens energiforbruk. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 11 125,- / år.
(inkluderer avløp, feiing og renovasjon)
Eiendomsskatt kr 3 602,- / år.
I tillegg må det påregnes utgifter til strøm, kommunalt vann og forsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 476 830,- pr. 2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 716 586,- pr. 2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område, men er i kommunedelplanen Stranda Sentrum 1993-2002 til bustadområde, datert 11.02.1994. Tilhørende føresegner datert 15.12.1993. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Stranda kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

01.07.1983 104971   Bestemmelse om veg  
                                       Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:186
11.10.1972 104486   Registrering av grunn  
                                       Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:2
 
16.11.2010 897867   Registrering av grunn  
                                       Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:428
 
Rettigheter på 1525-52/186
01.07.1983 104971   Bestemmelse om veg  
                                       Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:238  
 
Rettigheter på 1525-52/428
16.05.2011 373032   Bestemmelse om veg  
                                       Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:238

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp.
Privat vei med tinglyst, gjensidig veirett. Felles vedlikeholdsplikt.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt.
Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente. Det er ikke mottatt bygningstegninger fra kommunen, og dette er derfor ikke kontrollert. Det er presisert i takst at soverom i underetasje nok ikke er godkjent mtp rømningsvei og lysinnslipp.
Rommene er både i takst og annonse beskrevet ihht. dagens bruk, og ikke mtp. faktiske godkjenninger foreligger.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Selger opplyser at oljetank er fjernet.
Det er opplyst at det var en vannlekasje fra bad i underetasjen i 2014/2015. Badet ble pusset opp av Polygon, og kjeller innredet av selger.
Det elektriske anlegget var sist kontrollert 17.11.2011, og er foreløpig ikke godkjent. I følge selger har nå elektriker som utbedret manglene sendt inn nødvendige dokumenter, og det elektriske anlegget skal være fri for mangler ihht. siste kontroll.
Feier er forespurt om sist feiing og kontroll av pipe/ildsted, men pt. er det ikke mottatt svar. På generelt grunnlag opplyses det at det kan mangler/avvik som er ukjente for megler/selger.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.