Langlo

Ny pris! | Innholdsrik eiendom med enebolig over to etasjer, hagestue og nyere, frittstående garasje

Andersvegen 25 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

85%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

65%

har bolig på over 120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 180 m²
Bruksareal 212 m²
Bruttoareal 240 m²
Tomt 1 279 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1969
Gårdsnummer 49
Bruksnummer 4
Energimerking F
FINN.no 187341651
Sist endret 27.04.2021 09:26
Prisantydning 2 290 000
Totalpris 2 361 070
Ligningsverdi 428 233,-

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 361 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

U.Etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad/wc, 2 soverom, bod
1.Etasje: Trapperom, vindfang/bi-inngang, gang, stue, kjøkken, bad/wc , vaskerom, soverom, 2 bod
Boligen har også en tilknyttet hagestue på 19 kvm, samt en romslig veranda, terrasse og kryploft.

Standard

Velkommen til en innholdsrik eiendom med en romslig enebolig over to etasjer og nyere, frittstående garasje. Boligen er stedvis oppusset siden byggeår med blant annet nyere kjøkken og bad i hovedetasjen fra rundt 2000, og i underetasjen med kjøkken fra rundt 2015 og bad fra rundt 2010. Standard er i hovedsak med 3-stavs parkett, laminat, flis og vinyl på gulvoverflater. Vegger med malte tapeter, Langlopanel og perlestaff, og himlinger i hovedsak kledd med himlingsplater, malt himlingspapp og malt panel. Boligen er beliggende på romslig tomt i etablert område på Langlo, like ved Svingen Handel. Eiendommen har gode solforhold og flott utsikt mot de omkransende fjell.
Entrè/Inngangsparti
Boligen har et delvis overbygd inngangsparti på boligens nordlige side. Her er det terrasse/veranda i betong, samt treterrasse. Entrèen har nisje for garderobeløsning, og videre dør inn mot innergang. I underetasjen er det også en bi-inngang, like ved vaskerommet.
Stue
Stuen er romslig på størrelse, med god plass til både sofakrok og spisestue. Rommet har utgang til veranda, samt store vindusflater som gir mye naturlig lys. Verandaen er sør- og vestvendt, med gode sol- og utsiktsforhold. Stuen har også montert en nyere vedovn, samt varmepumpe. I underetasjen har man også en flott kjellerstue med delvis åpen løsning til kjøkken.
Kjøkken
Kjøkkenet har en romslig, L-formet innredning med benkeskap, høyskap og overskap fra rundt år 2000. Innredningen profilerte fronter og vitrineskap i engelsk stil, med benkeplate i laminat med nedfelt stålservant. Av utstyr er det montert integrert komfyr, keramisk platetopp og integrert microbølgeovn, samt opplegg for oppvaskmaskin. Rommet har også god plass til frokostbord.
I underetasjen er det montert en U-formet kjøkkeninnredning fra rundt 2015 med hvite, profilerte fronter og bestående av høyskap, benkeskap, overskap og vitrineskap. Benkeplate i laminat med underlimt stålservant, og ellers mulighet for frittstående hvitevarer.
Bad/Wc/Vaskerom
Badet i hovedetasjen er fra rundt 2000, og har flislagt gulv med gulvvarme, og fliskledde vegger. Her er det dør til et sideliggende kott, samt toalett, baderomsinnredning, innfliset benkeplate med nedfelt servant, og åpen dusjnisje med glassdører.
I underetasjen er badet fra rundt 2010, og har flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og fliskledde vegger. Her er det montert baderomsinnredning med helstøpt servantplate, veggholdt toalett og åpen dusjnisje med glassdører.
Boligen har også et separat vaskerom med vinyl på gulv, og tapetserte vegger. Her er det montert opplegg for vaskemaskin og to eldre vvberedere på 200l hver.
Soverom
Boligen har totalt 3 soverom, hvorav det ene er beliggende i underetasjen, og to er beliggende i hovedetasjen. I underetasjen er det montert plassbygde garderobeskap.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende like ved Svingen Handel, og området består i hovedsak av spredt boligbebyggelse. Fra boligen har man gangavstand til fasiliteter som dagligvarebutikk, frisør, Mona Stadion, skoler og barnehager, og til Stranda sentrum er det ca. 2 km med servicetilbud som eksempelvis dagligvare, kaféer, butikker, frisør, og vinmonopol. Eiendommen ligger også som et godt utgangspunkt for trimturer til Ødegårdsnakken, Skotungane og Skaffarhaugen, og ellers er Barliaskogen en mye brukt tursti.

Forsikring

Sparebank 1 Polisenummer: 1899398/139

Byggemåte

Fundament av betong på grunn. Drenering av ukjent utføring og kvalitet.
Grunnmur av betong med utvendig puss og maling. Noe saltinnslag i bakkant, under inngangsparti.
Yttervegger over terreng av bindingsverk med stående bordkledning.
Vindu av isolerglass i trerammer.
Takkonstruksjon med sperrer av tre. Noe manglende isolasjon i etasjeskille mot loft. Tak tekket med betongtakstein.
Teglsteinspipe.
Vannrør av i hovedsak kobber, samt noe rør-i-rør. Avløpsrør i hovedsak av plast.
Elektrisk anlegg med skrusikringer i 1.etasje, og automatsikringer i u.etasje.
Innlagt fiber.
Beskrivelsen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest, datert 02.02.

Boligens areal

Primærrom: 180 kvm, Bruksareal: 212 kvm, Bruttoareal: 240 kvm
U.Etasje: P-rom:  71 kvm, BRA: 101 kvm, BTA: 119 kvm
1.Etasje: P-rom: 109 kvm, BRA: 111 kvm, BTA: 121 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 1 279 kvm - Eierform: Festet tomt - Utløpsår feste: 2027 - Festeavgift: 6106,-
Romslig festet tomt, beliggende i etablert område. Gode sol- og utsiktsforhold. På eiendommen er det i tillegg til bolighus, oppført hagestue, en romslig veranda og en frittstående garasje. Tomten er ellers tillaget med asfaltert innkjørsel, belegningsstein og støpte trapper, samt terrasse. Pene hageareal med diverse beplantning og forstøtningsmur.
Festekontrakten var gjeldende fra 01.07.1967, har en festetid på 60 år, med utløpsår i 2027. Etter eventuelt utløp av festekontrakten (og tomten ikke er innløst etter tomtefestelovens § 32) løper festet videre på samme vilkår som før. Festeavtalen er gjeldende til festeren sier opp eller innløser tomten, jf. tfl. § 7. Disse bestemmelsene overstyrer festekontraktens §12 om "Regler ved festetidens utløp". Festeavgiften er per dags dato kr 6 106,- pr. år, og innbetales forskuddsvis den 01.02 hvert år. Avgiften kan reguleres hvert 10. år i samsvar med endring i engrosprisindeksen. Neste regulering er opplyst å være 15.10.2026 av bortfester.
Det har gått over 30 år av festekontrakten, og festeren kan kreve innløsing av festetomten dersom ønskelig, jf. tfl. § 32. (Dette gjelder hvert 2. år for primærbolig, og neste innløsningstidspunkt av bortfester opplyst å være 01.07.2023.)  Skriftlig krav må rettes ett år før innløsningstiden er inne, jf. tfl. § 36. I følge tfl. § 37 er innløsningsvilkårene enten 25 ganger årlig festeavgift etter regulering på innløsningstiden, eller 40 prosent av tomteverdien med
fradrag for verdiøkning som festeren har tilført tomten med egne tiltak eller tilskudd til tiltak som er gjort av andre. Hvilket vilkår som brukes fastsettes av bortfester. Det er likevel avtalefrihet, slik at om enighet oppnås kan annet innløsningstidspunkt avtales med bortfester.
Dersom festekontrakten utløper, uten at det er gjort krav på innløsing, kan bortfester ha anledning til et engangsløft av festeavgiften.
Dette er generelle utdrag fra tomtefesteloven, som i sin helhet bør leses da det forekommer flere unntak fra overnevnte regler.

Garasje / Parkering

Parkering i asfaltert oppkjørsel, samt frittstående garasje fra år 2000 på 24 kvm.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via varmekabler på bad i begge etasjer, samt eventuelle panelovner.
Varmepumpe (luft/luft)
Vedovn på stue

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og har kun brukt takstrapporten som grunnlag for å utarbeide en enkel attest. Feil kan derfor forekomme. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger, og vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 480 pr. år (inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt)

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 5 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 17 677,- / år
(inkluderer vann, kloakk, renovasjon og feiing)
Eiendomsskatt kr 3 812,- / år.
Festeavgift kr 6 106,- / år
Det må i tillegg påregnes strøm til forsikring og strøm.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 428 233 pr. 2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 541 639 pr. 2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål ihht. planinnsyn med plannavn "Langlo I". Plankartet mangler.
Gjeldende reguleringsføresegner "Vedtekter for del av Langlo I Stranda Kommune, ikke datert.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

03.04.1968 101349   Bestemmelse om gjerde  
                                       Gjelder feste
 
03.04.1968 101349   Festekontrakt - vilkår  
                                       Festetid: 60 år
                                       Bestemmelser om forlengelse
                                       Pant for forfalt festeavgift
                                       Etter lån i Kreditkassen og Sparebanken Møre
                                       Gjelder feste
                                       Gjelder denne registerenheten med flere
 
26.04.1969 101486   ** Nye vilkår

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.
Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Tomtegrensene er i kommunens kart angitt som noe usikre. Garasje er tilsynelatende bygd noe utenfor tomtegrensen ifølge kart.
Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger. Det er mottatt tegninger fra Stranda kommune, men selger opplyser at dette ikke er det aktuelle huset. Tegningene er derfor ikke vedlagt.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Stranda Energi opplyser at det var foretatt kontroll av det elektriske anlegget, 10.06.2011. Det ble da avdekket 12 avvik/mangler, se vedlagte rapport.
Stengeordre ble utsendt i 2018.
Feier er forespurt om sist feiing og kontroll av pipe/ildsted, men pt. er det ikke mottatt svar. På generelt grunnlag opplyses det at det kan mangler/avvik som er ukjente for megler/selger.
Generelt er tilstand satt til TG2 pga alder. Baderom har tilstand satt til TG3 pga manglende dokumentasjon. TG3 på ventilasjon fra kjøkken og bad pga manglende ferdigstillelse.
Det er ikke nedgravd oljetank på eiendommen.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Edvin Westerlund

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.