Skogvegen

Rekkehus over to plan med sentrumsnær beliggenhet. Renoveringsobjekt.

Skogvegen 61 , 6230 Sykkylven

BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder, Partner, Eiendomsmegler MNEF
Type Rekkehus / Selveier
Primærrom 116 m²
Bruksareal 142 m²
Tomt 297 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1971
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 674
FINN.no 189987995
Sist endret 17.09.2020 13:09
Prisantydning 750 000
Totalpris 793 820

Beregnet totalkostnad

750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 30 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 43 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 793 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder følgende:
Kjelleretasje: Vindfang, gang med trapp, hybel, bad, soverom, wc-rom og fem boder.
Hovedetasje: Gang med trapp, bad, vaskerom, to soverom, stue og kjøkken.

Standard

Prisgunstig rekkehus beliggende i Skogvegen. Boligen ble oppført i 1971 og fremstår i hovedsak med standard fra byggeår - renoveringsarbeider må derfor påregnes.
Stue
Hovedetasjens stue har belegg på gulv og strie på vegger. Rommet har montert ildsted fra Jøtul. Fra stue er det utgang til terrasse med utsikt mot blant annet sentrum og deler av Sykkylvsfjorden.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning mot stuen og inneholder original kjøkkeninnredning med finerte fronter. Videre inneholder kjøkkenet laminat benkeplate, ventilator over komfyr, samt opplegg for oppvaskmaskin.
Våtrom
Badet ligger i hovedetasjen og har belegg på gulv og tapet på veggene. Rommet er utstyrt med dusjkabinett, veggmontert servant, og toalett. Separat wc-rom som ligger i kjelleretasjen. Wc-rommet har enkel standard og inneholder toalett.
Vaskerommet ligger i tilknytning kjøkkenet med tilkomst via skyvedør. Rommet har sluk i gulv og vegghengt skyllekar.
Soverom
Boligen har totalt tre soverom der et av rommene ligger i hovedetasjen og to i underetasjen. Alle soverommene har medfølgende garderobeskap og ett av rommene har utgang til hage bak boligen.
Hybel
Deler av kjelleretasjen er innredet som hybelleilighet. Hybelen inneholder åpen stue-/kjøkkenløsning med enkel kjøkkeninnredning med hvite fronter og laminatbenkeplate. Videre inneholder hybeldelen enkelt bad med belegg på gulv og tapet på vegger. Rommet er utstyrt med toalett, dusjkabinett og veggmontert servant. Fra badet er det dør til bod hvor varmtvannsberederen er plassert.

Beliggenhet

Boligen har en flott og sentrumsnær beliggenhet i Skogvegen, cirka 1 kilometer unna sentrum med de fleste servicetilbud/fasiliteter. Fra boligen kan man på sommerstid nyte solen til langt på kveld. I umiddelbar nærhet finner man Sykkylven Regionale kunstgressbane, idrettshall, kulturhus med kino og svømmehall. Gangavstand til blant annet Krikane barnehage, samt ungdom- og videregående skole.
Like utenfor inngangsdøren finnes et mangfold av turmuligheter. Populære turmål som Aurenakken, Fagrefjellet eller Aurdalsnibba er bare noen av alternativene en finner i kort avstand fra boligen.

Tomt

Areal: 297 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet tomt på 297 kvm. Tomten er foruten bygningsmassen opparbeidet med grøntareal foran og bak boligen, asfaltert gangareal og gjerde.

Garasje / Parkering

Parkering i offentlig vei etter gjeldende bestemmelser.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Selveier), byggeår: 1971

Antall soverom

3

Byggeår

1971

Byggemåte

Fundamenter av betong. Drenering fra byggeår. Det er ukjent hvilke type drenering/ fuktsikring som er rundt bygget. Vegger mot grunn av betong på bakvegg, sider og delvegg mellom boligene. Det bemerkes spesielt setningsskade i grunnmuren i bakvegg. Yttervegger av bindingsverk med liggende kledning. Vinduer med 2 lags isolerglass fra byggeår. Ytterdør som malt tredør med glassfelt på sidene. Balkongdører som tredører med glass. Takkonstruksjon med takstoler/ sperrer av tre, undertak som sponplatetro. Det er merker på undertaket etter lekkasjer stedvis. Det er påregnelig med omtekking av taket og stedvise utskiftninger av undertak må påregnes. Taktekke med pappshingel, renner og beslag av metall. Taktekket er fra byggeår. Balkong i trekonstruksjon med dekke av terrassebord, rekkverk av trekonstruksjon. Informasjon er hentet fra vedlagte verdi- og lånetakst utført av Møretakst, rapporten er datert 13.03.2019. Se takstrapport for utfyllende informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligen datert 11.10.1973. Dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 116 kvm, Bruksareal: 142 kvm
Kjelleretasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang med trapp, hybel, bad, soverom og wc-rom.
Sekundærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Fem boder.
Hovedetasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang med trapp, bad, vaskerom, to soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen har montert vedovn i hovedetasjens stue og forøvrig elektrisk oppvarming.

Kommunale avgifter

Kr. 9 000 pr. år

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: cirka kr. 9 000,- per år. Boligen er nylig fradelt, så beløpet er et estimat som kan avvike fra faktiske tall.
Det er innført eiendomsskatt i eiendommens kommune, skattesatsen er 1,7 promille av formuesverdi/takst.

Formuesverdi

Eiendommen er nylig fradelt og det foreligger derfor ikke formuesverdi.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i område som er avsatt til bolig, ihht. kommunedelplan for sentrum-Ikornnes 2019-2029. Deler av eiendommen ligger i området "H310_1 Faresone ras og skredfare sannsyn 1-1000." For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1973/104363-1/58  Erklæring/avtale, 13.09.1973
Overført fra: 1528-14/316
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1973/104363-2/58  Best. om vann/kloakkledning, 13.09.1973 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 1528-14/316
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Adkomst fra kommunal vei. Offentlig tilknyttet vann/avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Gjenstående tilbehør medfølger ved handel.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Boligen er vasket av vaskebyrå og vil ikke bli ytterligere vasket før overtakelse.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.