Vassætra

NY PRIS! Eldre hytte med unik beliggenhet i naturskjønne omgivelser! Sjelden mulighet!

Vassætra , 6230 Sykkylven

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 23 m²
Bruksareal 32 m²
Tomt 196 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 1960
Gårdsnummer 5
Bruksnummer 7
FINN.no 193436351
Sist endret 01.09.2021 13:53
Prisantydning 990 000
Totalpris 1 028 570
Ligningsverdi 39 915,-

Beregnet totalkostnad

990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 38 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 028 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta går over ett plan og inneholder følgende:
Gang, stue, kjøkken, toalettrom, soverom og hems.
- Bod på 9 kvm under terrasse.

Standard

Enkel hytte med eldre standard, hovedsaklig fra byggeår. Hytten har en fantastisk beliggenhet i naturskjønne omgivelser på Vassætra.
Stue
I stue er det belegg på gulv og panel på vegger/himling. I stue er det montert vedovn, og herfra er det trapp til hems med to sengeplasser. Via luftebalkong er det tilkomst til wc-rom som inneholder mulldo og skyllekar.
Kjøkken
Kjøkkenet har enkel innredning fra byggeår med malte, finerte fronter og laminat benkeplate. Det er ikke vann eller avløp tilknyttet innredningen.
Soverom
Ved stue ligger soverom/ovealkove med to sengeplasser. I tillegg er hemsen innredet med to sengeplasser.
Boder
Hytta har oppbevaringsmuligheter i innvendig bod ved gang og i bod under terrassen, denne på cirka 9 kvm.

Beliggenhet

Hytta har en meget idyllisk beliggenhet på Vassætra i naturskjønne omgivelser, 462 meter over Sykkylvsfjorden. Vassætra er et yndet turmål for mange og et perfekt utgangspunkt for populære turmål som Sandvikshornet eller Storevarden. Her kan man nyte lange sommerdager med utsikt mot Sætrevannet, og bak sætra er det storslått utsikt mot Storfjorden, Ålesund og omkringliggende områder.

Løpende kostnader

Eiendomsskatt: kr. 416,- per år (2020)
Veikostnad: 500,- per år

Forsikring

IF Skadeforsikring

Boligens areal

Primærrom: 23 kvm, Bruksareal: 32 kvm
Krypkjeller:
Bruksareal: 9 m².
Sekundærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod under veranda.
Hovedetasje:
Bruksareal: 23 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/gang, stue, kjøkken, mulldo og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra parkeringsplassen på Hjellane går veien frem til en liten bro på venstre side av veien. Dette er utgangspunktet for sætreveien som ender ved Vassætra. Cirka 40 minutters gangtid fra parkeringsplassen til sætra.

Tomt

Areal: 196 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet tomt på 196 kvm. Tomten ligger flott plassert like ved Sætrevannet. Tomten er beliggende i sydvendt, skrående terreng. Tomten er foruten bygningsmassen opparbeidet med grøntareal, trær, støpt verandaplate og trapper.

Garasje / Parkering

Ikke opparbeidet parkering per idag.

Byggemåte

Fritidsboligen har fundamenter av betong, grunnmur av spekket beong. Yttervegger i treverk-konstruksjon med liggende bordkledning. Takkonstruksjon av saltak med sperretak, taktekke med profilerte metallplater. Informasjonen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Oppvarming

Pipe med tilsluttet vedovn i stue.

Kommunale avgifter

Ingen kommunale avgfiter på eiendommen

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 39 915 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i "Stølsområde" ihht. reguleringsplan for hyttebygging på Vassætra, datert 26.02.1990. Reguleringsplan følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1962/104818-2/58  Bestemmelse om gjerde, 02.11.1962

Vei/vann/avløp

Eiendommen er part i felles sætrevei hvor det betales en årlig avgift på kr. 500,-. Det må påregnes dugnadsarbeid på veien. Det er gangrås siste del til eiendommen. Hytta har ikke innlagt vann eller avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Gjenstående inventar og møblement medfølger ved handel.
Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Vassætra, 6230, Sykkylven, Gnr. 5 bnr. 7 i Sykkylven kommune

Oppdragsnummer

21-20-0044

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Aursnes & Partners Sykkylven sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.