Krikane

Pen 3-roms eierleilighet med garasje, flott utsikt og sentrumsnær beliggenhet!

Krikane 19 , 6230 Sykkylven

BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder, Partner, Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

52%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig mellom 60-120 kvm

67%

av boligene er eldre enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 71 m²
Bruksareal 71 m²
Tomt 3 891 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2007
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 622
FINN.no 190735191
Sist endret 16.09.2020 13:20
Prisantydning 2 150 000
Totalpris 2 213 820
Ligningsverdi 406 232,-

Beregnet totalkostnad

2 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 63 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 213 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Innhold

3-roms selveierleilighet som inneholder:
Entre/gang, to soverom, bad, vaskerom og stue/kjøkken.
- Tilhørende garasje og sportsbod i felles garasjeanlegg.

Standard

Pen 3-roms selveierleilighet med sentral beliggenhet i Krikane. Leiligheten ble oppført i 2007 og fremstår med god standard på inventar, overflater og utstyr. Fra stue er det utgang til terrasse - her er det flott, vestvendt beliggenhet med sol til langt på kveld.
Entre/gang
Leiligheten har en romslig gang med flislaminat på gulv og god plass til å henge fra seg yttertøyet. I gangen er det luke til loft med gode oppbevaringsmuligheter.
Stue/kjøkken
Lys og trivelig stue med parkett på gulv og lysmalte vegger. I stue er det pipe med muligheter for å montere ildsted. Utgang til vestvendt terrasse - her kan man nyte flott utsikt og gode solforhold midtsommers.
Åpen kjøkkenløsning med innredning fra Norema i hvite, profilerte fronter. Kjøkkeninnredningen inneholder videre granitt benkeplate med nedfelt vaskekum, kitchenboards mot overskapene, ventilator og integrerte hvitevarer; stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, samt kjøl- og fryseskap. God plass til spisebord på kjøkken.
Soverom
Leiligheten har to soverom, begge med plass til både seng og garderobeløsninger. To garderobeskap medfølger, ett på hvert soverom. Hovedsoverommet har tilkomst til vaskerom. Vaskerommet har flis på gulv  og inneholder sluk, varmtvannsbereder, skyllekar, opplegg for vaskemaskin, ventilasjon og sikringsskap.
Bad
Badet i leiligheten har vinylbelegg på gulv og våtromsplater på veggene. Rommet er utstyrt med varmekabler i gulv, badekar, dusjkabinett, toalett, ventilasjon og baderomsinnredning med servant, speil og belysning.
Diverse
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Balansert ventilasjon.
- Rør-i-rør system.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott og sentrumsnær beliggenhet i Krikane. Cirka 700 meter til sentrum med de fleste servicetilbud/fasiliteter. I umiddelbar nærhet finner man Sykkylven Regionale kunstgressbane, idrettshall, kulturhus med kino og svømmehall. Gangavstand til blant annet Krikane barnehage, samt ungdom- og videregående skole.
Like utenfor inngangsdøren finnes et mangfold av turmuligheter. Populære turmål som Vassetra, Aurenakken og Fagrefjellet er bare noen av alternativene - her er det kun fantasien som setter begrensninger.

Tomt

Areal: 3 891 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomst og biloppstillingsplass. Det er oppført felles garasje- og bodbygg ved adkomsten. Videre har tomten asfalterte gangarealer, forstøtningsmurer i naturstein og grøntarealer.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Seksjonen eier en garasjeplass i felles garasjebygg. Den aktuelle garasjeplassen er nærmest firemannsboligen. Gjesteparkering på fellesområdet.

Felleskostnader

700 pr. mnd. Inkluderer felles bygningsforsikring, brøyting, strøm garasjeanlegg, bytte av luftfilter årlig, samt uforutsette småutgifter.

Sameie

Krikane Sameige.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie. Kun fysiske personer kan erverve seksjoner i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2007

Antall soverom

2

Byggeår

2007

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eiendommen datert 22.11.2010. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 71 kvm
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/gang, to soverom, bad, vaskerom og stue/kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut. Bortleie skal godkjennes av styret i sameiet, jf. sameievedtektene..

Kommunale avgifter

Kr. 10 881 pr. år Vann/avløp etter areal og redusert renovasjon.

Løpende kostnader

Felleskostnader kr. 700,- per mnd. Inkluderer brøyting, felles byggforsikring, strøm garasjanlegg, samt ufoutsette småutgifter.
Kommunale avgifter: kr. 10 881,- per år.
Eiendomsskatt: kr. 1 932,- per år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 406 232 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 462 435 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2007/374787-1/200  Seksjonering, 07.05.2007 
Opprettet seksjoner: snr: 1
Formål: Bolig
Tillegsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/15

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Sykkylven kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Tilstandsrapporten fra takstmann påpeker en lekkasje rundt pipe, dette blir utbedret i regi av sameiet/selger.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.