Straumgjerde

BUD MOTTATT! Enebolig over tre plan med flott hage, dobbelgarasje og naust!

Sørestrandvegen 86 , 6220 Straumgjerde

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder, Partner, Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

83%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 193 m²
Bruksareal 221 m²
Tomt 1 421 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1963
Gårdsnummer 34
Bruksnummer 25
FINN.no 194234288
Sist endret 21.10.2020 21:54
Prisantydning 1 650 000
Totalpris 1 705 070
Ligningsverdi 389 890,-

Beregnet totalkostnad

1 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 41 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 650 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 55 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 705 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Innhold

Boligen går over tre plan og inneholder følgende: 
Kjelleretasje: Gang, vaskerom, verksted og to boder.
Hovedetasje: Vindfang, gang, tre soverom, bad, stue og kjøkken.
Loftsetasje: Gang, to soverom og to kott.
- Sportsbod ved inngang.
- Garasje på 17 kvm.
- Dobbelgarasje/naust fra 1990 på 133 kvm.

Standard

Enebolig over tre plan beliggende høyt og fritt i Straumgjerde. Boligen har behov for enkelte oppgraderinger for å møte dagens krav til standard.
Kjeller
Boligens kjelleretasje er idag innredet med gang, vaskerom, verksted og to boder. Etasjen har lav takhøyde (1,9m-2,0m) og fra gangen er det utgang direkte til hagen. Vaskerommet har flis på gulv og er videre utstyrt med sluk i gulv, opplegg for vaskemaskin, varmtvannsbereder og enkel innredning med utslagsvask.
Hovedetasje
Boligens inngangsparti ligger på baksiden av boligen og har tilkomst via terrasse. Vindfang har flis med varmekabler på gulv og klesoppbevaring i skyvedørsgarderobe.
Stuen er romslig og har gode muligheter for flere sittegrupper. På stue, spisestue og kjøkken ble det lagt nye laminatgulv i 2019. I stue er det peisovn og utgang til terrasse med flislagt dekke - her er det flott utsikt mot blant annet Sykkylvsfjorden og Straumshornet. Mellom stue og kjøkken ligger spisestuen hvor det er montert nyere vedovn og varmepumpe. 
Kjøkkenet inneholder innredning med profilerte eikefronter. Videre er innredningen utstyrt med laminat benkeplate med flis mot overskapene, ventilator over komfyr og opplegg for oppvaskmaskin. Gode muligheter for spiseplass ved vindu.
Hovedetasjens bad ble oppusset i 2010. Rommet er helfliset og er utstyrt med varmekabler i gulv, dusjhjørne, toalett og baderomsinnredning med servant, speilskap og belysning.
Etasjen har tre soverom, alle av god størrelse og med tilhørende garderobeløsninger. Rommene har tepper på gulv med originale treguv under.
Loftsetasje
Boligens loftstasje har gode oppbevaringsmuligheter i to kott og raftekott. Videre har etasjen ett soverom i hver ende, begge med god størrelse. Boligens sikringsskap er plassert i loftsgang.
Naust
Like nedenfor boligen ligger det tilhørende naustet. Bygningen ble oppført i 1990 og har dobbelgarasje med støpt dekke i overetasjen og dobbelt naust i underetasjen. Naustet har støpt plate, to porter og støpt stø. Takstein ved naustet medfølger ved handel.

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet i Straumgjerde med utsikt over Sykkylvsfjorden og de omkransede fjell. I underkant av en kilometer til "sentrum" hvor man blant annet finner frisør og Bunnpris med post i butikk. Elven Straumen er en populær lakseelv som ivrige laksefiskere strømmer til når sesongen starter. I det samme området har det de senere år blitt tillaget lekeapparater og sandvolleyballbane - perfekt for barnefamilien. Lillesanden ved Fetvatnet har blitt et populært tumål for hele Sykkylvens befolkning, her finnes det både gapahuk, utedo, brygge og badestrand. Slettegjerde med et av Sykkylvens flotteste garderobeanlegg er vertskap for diverse fotballarrangementer og her samles også krinsen til jonsokfeiring hvert år.
Sykkylven sentrum ligger innen en kjøreavstand på cirka 10 minutter og her finner man de fleste servicetilbud/fasiliteter, samt ungdomsskole og videregående skole. For de ski- og turglade er det kort avstand til Fjellsetra og Strandafjellet.

Tomt

Areal: 1 421 kvm, Eierform: Eiet tomt
Romslig og pent opparbeidet tomt rundt boligen. Ved boligen er det opparbeidet med terrasser, støpte platter og grøntareal som består av plen og mye beplantning.

Garasje / Parkering

Eiendommen har to garasjer, en enkelgarasje på 17 kvm ved boligen og en stor dobbelgarasje ved veien. Dobbelgarasjen har forsterket tredekke og naust i underetasjen.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1963

Antall soverom

5

Byggeår

1963

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 193 kvm, Bruksareal: 221 kvm
Kjelleretasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og vaskerom.
Sekundærrom: 24 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Verksted og to boder.
Hovedetasje:
Bruksareal: 129 m².
Primærrom: 129 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, tre soverom, bad, stue og kjøkken.
Loftsetasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og to soverom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: To kott.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen har pipe fra byggeår med tilsluttet peis i stue og nyere vedovn på spisestue. Montert varmepumpe på spisestue, varmekabler på bad og i vindfang. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Kommunale avgifter

Kr. 4 650 pr. år Avløp, redusert renovasjon og feiing

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 4 650,- per år.
Eiendomsskatt: kr. 1 855,- per år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 389 890 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 140 360 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Boligen ligger i område som er avsatt til LNF-område og dobbelgarasje/naust ligger i område for "andre typar bygg og anlegg", ihht. kommunedelplan for Straumgjerde 2017-2028. Eiendommen ligger innenfor faresone H310_1, ras- og skredfare. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1959/103817-2/58  Bestemmelse om veg, 11.11.1959 
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:34 Bnr:25  
Bestemmelse om gjerde
Gjelder denne registerenheten med flere
1962/103496-1/58  Erklæring/avtale, 23.08.1962 
Bestemmelse om kloakkledning
Vegvesenets betingelser vedtatt
1964/102059-1/58  Best. om adkomstrett, 27.04.1964 
Vegvesenets betingelser vedtatt
1992/107002-1/58  Erklæring/avtale, 04.09.1992 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Vei/vann/avløp

Tilkomst fra offentlig vei, via privat vei med tinglyst bruksrett og vedlikeholdsplikt. Privat avløpsanlegg med septiktank (kommunal tømming). Vanntilknytning via privat brønn.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger ved handel.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Takstein ved dobbelgarasje/naust medfølger ved handel.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.