Øvstetegane

Attraktiv 4-roms leilighet med innglasset balkong, garasjeplass, heis og super utsikt!

Øvstetegane 1 , 6230 Sykkylven

BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

42%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

38%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 94 m²
Bruksareal 109 m²
Tomt 3 132 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Etasje 3
Byggeår 2004
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 608
FINN.no 197247601
Sist endret 03.12.2020 14:29
Prisantydning 3 950 000
Totalpris 4 055 690
Ligningsverdi 473 059,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 96 870,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 105 690,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 055 690,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Sykkylven kommune.

Innhold

4-roms selveierleilighet i byggets 3. etasje som inneholder:
Vindfang, gang, stue, kjøkken, to soverom, tv-stue, bad, bod og innglasset balkong.
- Bod i bakkant av parkeringsplass.
- En garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Standard

Flott 4-roms selveierleilighet med sentral beliggenhet i Sykkylven. Leilighetsbygget ble oppført i 2004 og leiligheten fremstår med god standard på inventar, overflater og utstyr. En tilhørende garasjeplass i felles garasjeanlegg - her går man tørrskodd fra bilen til leiligheten via enten trapp eller heis. Fra den innglassede balkongen er det gode solforhold og flott utsikt mot både Sykkylvsfjorden og Storfjorden.
Entre/gang
Leiligheten har en romslig gang med god plass til å henge fra seg yttertøyet. Boligens sikringsskap er plassert i gangen, og gangen har spotlights i himling.
Stue/kjøkken
Lys og trivelig stue med parkett på gulv og tapet på vegger. Stuen er av god størrelse og har plass til både sofagruppe og spisebord. Fra stue er det utgang til innglasset balkong med flislagt dekke og strømuttak. Alle vinduer på balkongen kan åpnes og skyves til side, og herfra kan man nyte super utsikt mot sentrum i sør og Storfjorden i vest.
Kjøkkenet har profilert innredning fra byggeår. Innredningen har benkeplate av laminat, flis mot overskapene, belysning under overskap, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Hvitevarer medfølger ved handel.
Soverom
Leiligheten har potensielt tre soverom, to av rommene er vendt mot øst og ett mindre soverom mot vest med skyvedør fra stuen. Rommet i tilknytning stuen har av nåværende eier blitt benyttet som tv-stue.
Bad
Helfliset bad med tidløse fargevalg og spotlights i himling. Badet er utstyrt med varmekabler i gulv, nytt dusjkabinett, vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin, samt baderomsinnredning med servant, speil og belysning.
Bod
Leiligheten har innvendig bod på 4 kvm. På boden er det tillaget hyllesystem og rommet inneholder brannslange og varmtvannsbereder.
Diverse
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Rør-i-rør system.
- Heis i bygget.
- Brannvarslingssystem.
- Callinganlegg ved inngangsdør.
- Utvendige persienner på stuevinduer.

Beliggenhet

Leiligheten har meget attraktiv beliggenhet i 3.etasje i Øvstetegane Terrasse. Fra leilighetens terrasse er det fantastisk utsikt og svært gode solforhold.
Leiligheten har en sentral beliggenhet, noen få minutters gange fra Sykkylven sentrum med de fleste servicetilbud/fasiliteter. Innenfor en kjøreavstand på cirka 5 minutter finner man flere barnehager, barneskoler, ungdom- og videregående skole, idrettshall, svømmehall, Sykkylven Regionale kunstgressbane og kulturhus med kino.
Like utenfor inngangsdøren finnes et mangfold av turmuligheter. Populære turmål som Vassetra, Aurenakken og Kambane er bare noen av alternativene - her er det kun fantasien som setter begrensninger.

Tomt

Areal: 3 132 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Festet tomt på 3132 kvm som er felles for sameiet. Foruten bygningsmassen er tomten opparbeidet med fellesarealer med terrasser, sittegrupper og diverse prydbusker/beplantning.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Leiligheten har en tilhørende parkeringsplass i felles, lukket garasjeanlegg. Garasjen har elektrisk port som åpnes med fjernkontroll og lukkes automatisk. Gjesteparkering på oppmerkede plasser like utenfor blokken.

Felleskostnader

2 900 pr. mnd. Kommunale avgifter, felles byggforsikring, brøyting, forretningsførsel, festeavgift, vaktmesterordning, vasking av fellesarealer, utgifter til heis, felles brannvarslingsanlegg, strøm i fellesarealer og avsetning til vedlikehold.

Sameie

Sameiet Øvstetegane Terrasse 1, org.nr. 987029994. Styreleder er Asbjørn Grebstad. Sameiet opplyser at de har cirka kr. 200.000,- på konto.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er dugnad i blokken hvor personer som ikke deltar på denne betaler kr. 250,- for 2 timer per år, totalt kr. 500,- i dugnadspenger per år.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2004

Antall soverom

3

Byggeår

2004

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 08.05.2013. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 109 kvm
Bruksareal: 109 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, bad, to soverom, tv-stue, stue og kjøkken.
Sekundærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og innglasset balkong.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut.

Oppvarming

Leiligheten har montert vedovn i stue, varmekabler på bad og forøvrig elektrisk oppvarming. Selger opplyser at vedovnen ikke har vært i bruk og tilstanden er derfor ukjent.

Løpende kostnader

Felleskostnader kr. 2 900,- per mnd. Dette inkluderer kommunale avgifter, felles byggforsikring, brøyting, forretningsførsel, festeavgift, vaktmesterordning, vasking av fellesarealer, utgifter til heis, felles brannvarslingsanlegg, strøm i fellesarealer og avsetning til vedlikehold.
Eiendomsskatt: kr. 2 251,- per år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 473 059 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 703 012 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2002/7623-2/58  Festekontrakt - vilkår, 17.06.2002 
Festetid: 80 år
2004/14672-5/58 Nye vilkår - feste, 05.10.2004 
Årlig festeavgift: 52 294 NOK
2004/5552-2/58  Erklæring/avtale, 16.04.2004 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
2010/49658-1/200  Bestemmelse om veg, 21.01.2010

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og kloakk.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger ved handel.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.